Our Story - 15 Years Tomorrowland, Amsterdam (17-10-2019)

donderdag 24 oktober 2019
Danouschka De Haas

Party report: Our Story - 15 Years Tomorrowland, Amsterdam (17-10-2019)Ook dit jaar, tijdens de 24e editie van het Amsterdam Dance Event kleurt de stad in elke straat, steeg en hoek in de kleuren van het grootste muziekevenement van het jaar. Met een volle agenda aan vele interessante events, workshops en lezingen wordt het de bezoeker nog wel eens lastig gemaakt om een geschikte keuze te maken. Echter dook er voor deze editie wel een heel bijzonder evenement op.

Op zowel donderdag 17 als vrijdag 18 oktober wordt de Amsterdamse Ziggo Dome omgetoverd tot een waar sprookjesparadijs. Een van de grootste dancefestivals ter wereld, het Belgische Tomorrowland, blaast namelijk dit jaar maar liefst 15 kaarsjes uit. In die 15 jaren zijn er duizenden mensen uit de hele wereld samengekomen, talloze herinneringen gemaakt, mooie dance-klassiekers ontstaan en magische momenten beleefd. Een waanzinnig bijzonder verhaal, die onder de naam ‘Our Story’ gepresenteerd zou worden tijdens het Amsterdam Dance Event in samenwerking met het Metropole Orkest.

Tomorrowland is uitgegroeid tot ‘s werelds meest impactvolle festival door jaarlijks een krachtig verhaal neer te zetten met een sterk uitgewerkte storytelling, die door het hele festival doorgevoerd wordt. Het podium in de Ziggo Dome is dan ook een perfecte weerspiegeling van de grootste podia die jaarlijks in het Belgische Boom worden neergezet. Het bevat een grote poort, waarin schermen zijn geplaatst. De poorten van Tomorrowland waren nagebouwd in de Ziggo Dome, zodat iedere bezoeker zich even kon voelen alsof hij op ‘het echte festival’ aanwezig was. Op de voorgrond is het Metropole Orkest gepresenteerd. Aan de zijkanten staan boeken afgebeeld met thema’s van Tomorrowland van de afgelopen jaren. In het publiek staan een paar danseressen opgesteld die ‘ondersteund worden’ door een veer. Aan elk detail is gedacht om er een heuse Tomorrowland Experience te creëren.‘People of Tomorrow’ klinkt in elke uithoek van de zaal. De welbekende stem van Tomorrowland. Het spektakel gaat beginnen. Vol spanning kijken wij en de zaal toe, heel benieuwd wat er nou daadwerkelijk zou gaan plaatsvinden. Het Metropole Orkest stond centraal tijdens dit spektakel en wist een waanzinnig optreden neer te zetten. Enkele klassiekers passeren de revue. A journey through Music werd gepresenteerd. Alles bij elkaar voelde het al vrij snel als een waar Tomorrowland spektakel.

Het verhaal van Tomorrowland kon natuurlijk niet verteld worden zonder artiesten die een bijzondere geschiedenis hebben met het festival. Armin van Buuren, Afrojack, Dimitri Vegas en Like Mike, Goose, Netsky, Push, Steve Aoki, The Bloody Beetroots en Tiësto waren van de partij. Een ieder presenteerde een of meerdere klassiekers waarbij het publiek compleet uit zijn dak ging. Iedere artiest presenteerde op zijn manier zijn eigen verhaal van 15 jaar Tomorrowland.De artiesten werden met behulp van ‘de stem achter het festival’ aangekondigd en kregen een persoonlijke introductie. Elke artiest heeft zijn eigen verhaal. Steve Aoki staat bekend om taarten het publiek in te gooien en iedereen een ‘cake face’ te bezorgen. De cake had hij wel thuis gelaten dit keer, maar zijn ‘mini-set’ was er wel één waar wij ontzettend van genoten.

Nederlands trots (en legende in de trance-scene) Armin van Buuren heeft ook een bijzondere band met Tomorrowland. Enkele jaren geleden, toen zijn zoon werd geboren, dook hij na een vlucht richting Boom meteen het podium op. Een memorabel moment waar nog steeds met veel lof over gesproken wordt. Armin vult zijn eigen Tomorrowland verhaal aan met gastoptredens van o.a Susana (Shivers) en Trevor Guthrie (This is what it feels like) om zijn eigen klassiekers te presenteren.Nog een legende van Nederlandse bodem, Tiësto, was ook aanwezig om zijn eigen Tomorrowland aan te vullen. Talloze klassiekers verder en een bijzondere sfeer in het publiek. Elke artiest weet het publiek ook overduidelijk te overtuigen, iedereen geniet met volle teugen van deze bijzondere ervaring.

Wanneer door de Ziggo Dome de volgende zin klinkt: ‘Sometimes in a journey, true tragedy occurs. The loss of a dear friend, and a true Tomorrowland member’, kon dit maar één ding betekenen. In samenwerking met het Metropole Orkest wordt de Zweedse Tim Bergling, beter bekend als Avicii, op een magische wijze geëerd. ‘Wake Me Up’ galmt door de Ziggo Dome. Een moment van stilte in de zaal, wat uitbloeit tot een moment vol confetti, lasers, muziek en puur geluk in het publiek. Een bijzonder moment wat ook de kracht van het festival symboliseert.Als afsluiter krijgen Dimitri Vegas & Like Mike ruim 20/25 minuten om het spektakel op knallende wijze af te sluiten, waar de heren dan ook zeker gebruik van maken. Het duo is met behulp van Tomorrowland uitgegroeid tot een groot begrip in de industrie. Het spektakel wordt met behulp van de nodige EDM/House, lasers, een gastoptreden van Timmy Trumpet en een oceaan aan lichten in het publiek afgesloten.

Tomorrowland vertelde het verhaal van 15 jaar vreugde, liefde, muziek, vriendschap maar ook tragedie en verlies. Een bijzonder 3 uur durend spektakel die het publiek liet voelen alsof ze daadwerkelijk in Boom aanwezig waren. Het verhaal van 15 jaar Tomorrowland werd een mini editie van het festival zelf door de aankleding, muziek, mega verlichting, storytelling en het verhaal van enkele artiesten die een bijzondere geschiedenis hebben met Tomorrowland. Waar het festival in uitblinkt kwam in de Ziggo Dome ook duidelijk tot zijn recht. Een visueel en muzikaal spektakel van begin tot eind. Het festival heeft zijn voetsporen al achtergelaten de afgelopen 15 jaar en zullen dat ook zeker nog gaan doen.

Beeld: Tomorrowland


Reporter: Danouschka De Haas

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!


Guestzone is weer terug aan de top!

Members nemen soms de moeite om ons te bedanken voor de gewonnen gastenlijstplekken en/of vrijkaarten, wat wij natuurlijk erg leuk vinden.

Check een aantal van de reacties.Maak kans op een Sonos draagbare speaker twv €199!

Maak kans op een draagbare Sonos speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 140.733 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare Sonos speaker twv €199!

De Sonos Roam 2 heeft een IP67-rating voor stof- en waterbestendigheid en is daardoor ook goed naast het zwembad te gebruiken. Hij hoort dan ook zeker thuis in onze lijst van waterbestendige Bluetooth-speakers voor op het strand.

Een automatische TruePlay-functie, een batterijduur van 10 uur, een IP67-certificering voor water- en stofbestendigheid en een rijke geluidsbeleving.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 140.733 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadresBeveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Introducé aanmelden
Degene die ik graag mee neem naar event-name op event-date is:
Geef dit vóór introduce-name aan ons door!
Win vrijkaarten!
Koppel jouw mobiele nummer.

Kosten
€0,40 per deelname per winactie.

Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code en verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel de code via een sms naar 4004.

Code
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen