The Qontinent, Wachtebeke (BE) (12-08-2018)

donderdag 16 augustus 2018
Danouschka De Haas

Party report: The Qontinent, Wachtebeke (BE) (12-08-2018)Het tweede weekend van augustus staat bij alle hardstyle feestbeesten beter bekend als het weekend van The Qontinent. Het festival, wat een samenwerking is tussen het Nederlandse Q-Dance en Belgische Bass Events, staat ook dit jaar weer klaar op recreatieterrein Puyenbroeck in Wachtebeke (BE) om duizenden liefhebbers van de hardere stijlen te verwelkomen. Genoeg reden voor ons om er ook weer eens een kijkje te gaan nemen.

Het festival
Zoals voorgaande jaren heeft het festival dit jaar ook weer een thema plus bijbehorend anthem. Het thema luidt dit jaar onder de naam ‘Indestructible’ en aan Sephyx was de eer om het bijbehorende anthem te produceren. Er zijn voldoende mogelijkheden op het festivalterrein om bonnen te kopen, naar het toilet te gaan en om eten en drinken te halen. Bonnen waren echter wel geprijsd. Voor een tientje heb je zeven bonnen, maar daar ben je er al twee van kwijt als je een cola besteld en vier voor een frietje mayo. Iets waar je dus wel rekening mee moet houden.De line-up
Er zijn over recreatieterrein Puyenbroeck maar liefst zes stages verdeeld. Iedere stage representeert een bepaalde tak uit de scene van de hardere stijlen. Alle stages hebben een rauwe uitstraling, wat matcht met het thema en gevoel dat het festival teweeg brengt. De eerste stage die je treft bij entree van het festival is de Firewall, waarbij raw hardstyle centraal staat. Op de laatste dag van the Qontinent zijn hier onder andere Act of Rage, Bass Chaserz, Public Enemies, Phuture Noize en Deetox te zien. Als je verder het terrein op loopt is de volgende stage al vrij snel zichtbaar. Voor de liefhebber van extra hard is The Bunker de ideale stage. Met onder andere Detest, Seizure en Insane S representeren op deze stage de sound van Industrial/Core. Als je nog verder het festival oploopt is de volgende stage alweer zichtbaar. Op the Prison staat Flashback (een concept van Bass Events) centraal en wordt het publiek met name mee terug genomen in de tijd naar de oude, maar vertrouwde sound van hardstyle. De old school hardstyle sound wordt vertegenwoordigd door onder andere Dr. Rude, Pat B, Dark-E en een bijzondere B2B set van Ruthless en Coone. The Central Command is het hoofdpodium van het festival, waarop verschillende stijlen binnen de hardstyle te horen zullen zijn. Van Pat-B (Live) tot Code Black en van da Tweekaz tot Sub Zero Project. Het laatste podium staat in het teken van hardcore met onder andere Partyraiser, Evil Activities, Andy the Core en Sickest Squad. In de Chill Zone kunnen de bezoekers genieten van verschillende party melodieën. Voor ieder is er dus wat wils aanwezig op the Qontinent.

Onze voorkeur gaat uit naar hardstyle/ raw hardstyle, dus The Firewall en Central Command zijn de stages waar wij op de laatste dag van The Qontinent het meest te vinden zullen zijn.Onze ervaring
Onze dag begon bij The Firewall met keiharde sets van Act of Rage en Phuture Noize waar wij extreem van hebben genoten. Beide presteerden erin om een unieke combo van raw hardstyle neer te zetten waar het publiek ook extreem goed op reageerde. Een goed begin van de dag.

Uiteindelijk weken we toch uit richting Central Command, omdat daar een rij aan goede namen klaar stond. Te beginnen met een exclusieve liveset van inmiddels groot icoon in de scene Pat-B. Zijn eigen logo komt tot leven (met behulp van zijn eigen outfit maar ook heel veel gele balonnen) tijdens deze liveset, waarin allerlei soorten muziek voorbij komen. We blikken terug, kijken vooruit en gaan ook een tikkeltje harder met wat hardcore tijdens deze set. Een prima begin van onze dag bij de Central Command.

Na Pat-B stond Sound Rush klaar om te gaan draaien. Het duo staat bekend om hun bijzondere euforische melodieen en timmeren daarmee flink aan de weg. Het duo bereikte dit jaar een nieuwe mijlpaal door het produceren van het anthem van Dreamfields. Op The Qontinent lieten de heren ook zien dat ze thuishoren op het hoofdpodium van The Qontinent. Alle euforische pareltjes van het duo komen voorbij, afgewisseld met old school geluiden. Een opvallende remix die de heren laten horen is van ‘High on Life’ van Martin Garrix. Op Facebook had het duo al laten zien aan deze remix bezig te zijn en maakte dus haar debuut op The Qontinent waar de remix goed werd ontvangen.

Een paar weken terug schreef dj Coone geschiedenis vanwege het debuut dat hij maakte op het hoofdpodium van Tomorrowland. De afterparty van dit moment vond absoluut plaats op de Central Command van the Qontinent. Coone stelt namelijk nooit teleur, ook niet op The Qontinent. De Central Command is afgeladen met enthousiaste hardstyle liefhebbers die compleet los gaan tijdens zijn set. Alle hits kwamen voorbij inclusief de meest recente plaat Trash Moment. Een samenwerking tussen Coone, Ummet Ozcan en MC Villain, zorgt een onwijs goede sfeer bij de Central Command.Even terug richting the Firewall om de live set van Public Enemies mee te pakken. Digital Punk en Hard Driver hebben in 2016 hun krachten gebundeld onder deze naam en zijn in een korte tijd uitgegroeid tot een groot begrip. In 30 minuten liet het duo zien waarom Public Enemies in zo’n korte tijd een groot begrip is geworden binnen de scene. Een korte, maar hele krachtige set weet het duo neer te zetten.

Terug richting de Central Command voor het Noorse duo Da Tweekaz. Deze twee mannen zijn zo gek als een deur, net als hun muziek. Echter zorgt dat er wel voor dat het duo een unieke act is en alle hardstyleliefhebbers bijvoorbeeld keihard Frozen mee laat zingen. Een recente track onder hun hardcore alias Tweekacore in samenwerking met Darren Styles ‘Crash and Burn’ is voor ons een nieuwe favoriet. De euforische sound met een tikkeltje gekkigheid is wat het zo leuk maakt om een set van Da Tweekaz bij te wonen.

De avond nadert langzaam. Tijd om wat harder te gaan en onderdeel te worden van The Project. Duo Sub Zero Project knalt alle rauwe beats om de oren van iedereen en daar wordt goed op gereageerd. Een euforische touch wordt toegevoegd wanneer de heren hun collab met Headhunterz ‘This is Our Church’ ten gehore brengen. Een plaat die goud waard is en live ook ontzettend goed werkt. Sub Zero Project stelt niet teleur en dat laten ze ook vandaag op The Qontinent weer zien.Des te donkerder, des te rauwer. Dat maakt the Qontinent zo sterk. Ran-D kreeg de eer om de Central Command af te sluiten. In combinatie met alle licht en laser effecten werd dit een perfecte afsluiter met het ultieme ‘Qontinent’ gevoel. Vanwege de droogte ontstonden er vlak voor het festival grote vraagtekens of de eindshow wel het nodige vuurwerk zou bevatten. Met ingezette maatregelen werd de laatste dag van The Qontinent afgesloten met licht, lasers en een mooie vuurwerkshow. De elfde editie van The Qontinent werd op spectaculaire wijze afgesloten door een goed gevulde line-up, uitstekend weer en een onwijs fijne sfeer. Bass Events en Q-dance zijn er weer in geslaagd om een succesvolle editie neer te zetten van het festival.

Was jij ook op The Qontinent? Van welke set heb jij het meest genoten?


Reporter: Danouschka De Haas

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!


Guestzone is weer terug aan de top!

Members nemen soms de moeite om ons te bedanken voor de gewonnen gastenlijstplekken en/of vrijkaarten, wat wij natuurlijk erg leuk vinden.

Check een aantal van de reacties.Maak kans op een Sonos draagbare speaker twv €199!

Maak kans op een draagbare Sonos speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 140.793 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare Sonos speaker twv €199!

De Sonos Roam 2 heeft een IP67-rating voor stof- en waterbestendigheid en is daardoor ook goed naast het zwembad te gebruiken. Hij hoort dan ook zeker thuis in onze lijst van waterbestendige Bluetooth-speakers voor op het strand.

Een automatische TruePlay-functie, een batterijduur van 10 uur, een IP67-certificering voor water- en stofbestendigheid en een rijke geluidsbeleving.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 140.793 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadresBeveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Introducé aanmelden
Degene die ik graag mee neem naar event-name op event-date is:
Geef dit vóór introduce-name aan ons door!
Win vrijkaarten!
Koppel jouw mobiele nummer.

Kosten
€0,40 per deelname per winactie.

Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code en verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel de code via een sms naar 4004.

Code
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen