Party reports


Foto: Yannick van de Wijngaert

De zomer vliegt voorbij! Afgelopen weekend ging ik alweer naar mijn 5e festival dit seizoen: Drumcode Festival. Het is de allereerste editie en is een samenwerking tussen Drumcode (het Zweedse platenlabel van Adam Beyer), Awakenings en Bart Skils van Voltt.


Hoewel ik de laatste tijd meer van de (minimal) house feesten ben, vind ik het heerlijk om een dag keiharde techno te horen. Zo rijden we zaterdagmiddag in onze rave kleding opgetogen naar de NDSM. Een perfecte plek voor dit festival. Rauw, lekker ruim en veel beton. Veel decoratie en mooie aankleding zijn niet nodig. Het is enkel de techno die telt.

Omdat we als ‘press’ zijn uitgenodigd werden we geïnstrueerd om de borden ‘guest’ te volgen. Het parkeren gaat vlekkeloos, maar de borden ‘guest’ volgen blijkt een opgave. Medewerkers sturen ons van het kastje naar de muur en na een heel rondje om het festivalterrein te hebben gelopen komen we eindelijk bij de juiste entree. Dat mag de pret niet drukken. We worden hartelijk welkom geheten door Jef Grootes, onze contactpersoon van de PR afdeling. Helaas kunnen er geen interviews worden afgenomen, maar des te meer tijd is er over om volop te kunnen genieten van het festival zelf!


Foto: Yannick van de Wijngaert

Eenmaal binnen is het meteen feest. We verkennen het terrein en bekijken de bezoekers. De gemiddelde leeftijd is gelukkig wat hoger en er hangt direct een goede vibe. Mij kun je uittekenen in een zwarte rave outfit en zwarte Dr Martens, maar een aantal mensen hebben zich echt flink uitgedost. Milkshake Festival is er bijna niks bij. We leggen een bodempje bij de Pofferdikkie en lopen techno-opa Johan de Vries tegen het lijf. Wat een gouden vent: 86 jaar, hartstikke fit en danst bijna iedereen eruit!

Het terrein kent vier stages. Twee grote buitenstages, een intiemere stage verstopt achter een container en een lekkere technotent. We beginnen bij de grote Red stage. We komen er goed in met Ilario Alicante. Deze Italiaan weet hoe hij de connectie houdt met het publiek. Omdat ik de andere stages nog wil zien vóórdat Pan-Pot draait om 17.30, besluiten we snel even een kijkje te nemen bij de Yellow, Purple en Blue stages. De Yellow stage wint het voor mij wat betreft sfeer. Intiem, half overdekt en de DJ’s staan dicht bij het publiek. Het is de setting waar ik tegenwoordig van houd.


Foto: Yannick van de Wijngaert

Dan gaan we terug naar de Red stage. Pan-Pot is net begonnen. Deze heren zijn ware teamplayers. Hun dynamiek is perfect en voor Drumcode zetten ze een heerlijke harde set neer. Het is mooi om te zien hoe dit duo zich moeiteloos aanpast aan de omgeving. Zo zag ik ze eerder op de waterfloor in Watergate, toen draaiden ze meer richting tech-house. Bij Drumcode leveren ze exact wat je bij Drumcode verwacht: banging techno. Het is tijdens deze set dat we onze nieuwe beste vrienden ontmoeten en zijn we onafscheidelijk. Na Pan-Pot zijn we even toe aan een intermezzo en dit vinden we bij Adam Port en &ME bij de Yellow stage. Opnieuw besef ik me hoe fijn deze stage is. De muziek van dit duo is melodieus en warm. Zoals Adam Beyer het zelf omschrijft: “They’ve done a lot of good music production together, very musical, organic, warm stuff that touches the heart.” De muziek maakt me intens gelukkig; het is mijn favoriete set van de dag.

De laatste paar uur switchen we tussen de Red & Blue stage. Helden Enrico Sangiuliano en Joseph Capriati komen voorbij. We dansen hard en de tijd gaat zo snel! We krijgen keuzestress als we moeten beslissen waar we afsluiten. Good ol’ techno bij Adam Beyer of beuken bij Amelie Lens? Uiteindelijk zien we ze allebei, maar de laatste minuten gaan we los bij Amelie. Ooit werkte ze in de mode en had ze een eigen breakfast-label, maar een paar jaar terug besloot ze het roer om te gooien en de focus alleen op muziek te leggen. Het heeft haar geen windeieren gelegd. Met haar keiharde techno weet ze de harten te raken van duizenden fans. Het is een mooie set om de dag mee af te sluiten. Ik kan niets anders zeggen dan dat de eerste editie van Drumcode Festival een groot succes is. Een festival voor de echte techno liefhebber en waar je jezelf helemaal kan verliezen.


Foto: Simon Trel


Reporter: Suzanne Van kooij

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!
Gloednieuwe Apple Airpods Pro's

Win gloednieuwe Airpods Pro's


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 136.098 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Je maakt bovendien direct kans op nieuwe Apple Airpods twv €159!

Met meer gesprekstijd, het activeren van Siri met je stem en een los verkrijgbare draadloze oplaad case zijn AirPods ongeëvenaard goed. Haal ze uit de case en ze zijn klaar voor al je devices. Doe ze in je oren en ze maken meteen verbinding, zodat jij kunt genieten van geweldig geluid. Alles gaat als vanzelf.

AirPods configureer je met een simpel tikje. Daarna gaan ze automatisch aan en blijven ze altijd verbonden.1 De rest gaat net zo gemakkelijk. Ze detecteren wanneer je ze in hebt. En pauzeren wanneer je ze uitdoet. Of je ze nu met je iPhone, Apple Watch, iPad, Mac of Apple TV gebruikt, de ervaring is altijd indrukwekkend.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.


Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 136.098 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
of met email

Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie
Of registreer met email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen