Party reports

Decibel Outdoor, Hilvarenbeek (18-08-2018)

woensdag 22 augustus 2018
Sasha Dijkhoff

Party report: Decibel Outdoor, Hilvarenbeek (18-08-2018)




Een van de grootste harder styles festivals van het seizoen. Het is weer eens tijd voor Decibel! De weersvoorspellingen zijn uiterst positief. Met maar liefst 14 stages is er voor ieder wat wils. Van oldschool tot keiharde uptempo, alles is aanwezig. Wij vertrekken met goede moed richting Hilvarenbeek.

Waar wij normaal gesproken van raw en uptempo houden, besluiten we het even heel anders aan te pakken dan normaal. Zonder enige trackkennis van vroegâh, kiezen wij ervoor om een keertje vol van de old school te genieten. Het gezegde luidt nou eenmaal: wie de early niet eert, is de hardcore niet weerdt?! Ik kan je vertellen, dit gaan we zeker vaker doen!

Bij aankomst is het parkeren zo gepiept. Ook het halen van kluisjes en muntjes is rap gedaan, zodat we zo snel mogelijk kunnen gaan genieten van het immens grote festival. Wij beginnen onze tocht bij The Truck Stop. Hier staat oude legende Bass-D de boel op stelten te zetten. De sfeer was uiterst gezellig! Alhoewel mijn entourage nog wel wat tracks herkende, kende ik er geen. Tegen het einde van de set werd er harder gedraaid dan ik had verwacht. Bass-D komt voortaan zeker op mijn lijstje te staan op festivals, wat een heerlijke set!



Na Bass-D besluiten wij naar Panic te lopen, maar onderweg stoppen we even bij de Tires & Tracks stage. De stage die de house classics vertegenwoordigt. Benny Rodrigues, wie kent die nou niet?! We stoppen even en genieten eigenlijk van heerlijke platen. Als we dan verder willen lopen horen we dat hij de track ‘Robert Armani - Hit Hard’ erin knalt. We hollen even snel terug en genieten met volle teugen. Deze heb ik echt al heel lang niet gehoord. Dit zijn toch ook echt de mooie momenten op zo’n festival!

Paniek in Hilvarenbeek!
Bij de Motel-Inn stage is het de beurt aan Panic. De stage staat tot de rand vol. De gezelligheid bij de early is echt dik aanwezig als ik om me heen kijk. Ook al is Panic van de oude garde, populair en veel bezocht blijft hij nog steeds. Buiten dat om was deze early rave set ook echt fantastisch gezellig. De paniek was zeker weer aanwezig!

Om 16:00 uur besluiten we naar de Toxic Lab te gaan voor The Sickest Squad. Bij aankomst zijn we helaas wel teleurgesteld door het geluid. Als klapper op de vuurpijl valt het geluid dan ook nog eens uit. Meestal duurt dit maar een minuutje, maar hier duurde dit toch wel een flinke tijd. De MC deed zeker zijn best om de boel gezellig te houden, wat hem ook goed lukte. Helaas zijn we tegen de tijd dat de muziek weer aan staat al uit ons ritme en vervolgen wij onze weg.



E-Force
Wij kiezen ervoor om toch bij de raw even te gaan spieken bij E-Force. Dit is en blijft een van mijn favorieten uit de raw scene. Daar waar hij mij nog nooit teleurgesteld heeft, doet hij dit vandaag ook niet. Met ‘E-Force & Deetox - Rawness’ en ‘Warforce - Reloaded’ krijgt hij het hele publiek compleet aan het zagen! Wat een lekkere harde set is dit weer. Met ‘Neroz - Pinsir’ krijgt hij het hele publiek mee om de bijbehorende pinsir beweging na te doen! Wat een top sfeer!

The Godfather Of Hardcore
Wij vervolgen onze weg terug naar de Truck Stop voor The Godfather Of Hardcore, niemand minder dan Paultje Elstak met The Godfather Showcase! Voor deze legende is het moeilijker om een slechte set (nog nooit gehoord overigens) neer te zetten, dan een goede! Tijdens deze showcase werd er zeker heerlijk hard gedraaid. Als kers op de taart kwamen er nog wat goede vrouwelijke hakkers on stage die de sfeer zeker veel goeds deden.

Ruffneck - 25 Years Of Fuck You
Na Paul rennen we door naar de Motel-Inn voor de volgende set. Alhoewel ik normaal ten alle tijden altijd voor mijn favoriet N-Vitral kies, kies ik dit keer voor wat anders. Het is tijd voor Ruffneck, die klaar staat voor een 100% pure live set met ‘25 Years Of Fuck You’. Alle tracks die in zijn set gedraaid worden, zijn 100% on the spot gemixt en gevormd. Als verrassing komt MC Jeff ook nog, die totaal geen idee heeft van wanneer de breaks komen. Toch is dit echt een set van goud en een van de betere sets die ik heb gehoord. Wat een held die Ruffneck, heel jammer dat dit alles maar een half uur heeft geduurd!



Na Ruffneck slenteren we eigenlijk een beetje rond en eindigen hier en daar. We rammen even mee op Warface, scoren wat te eten en gaan vervolgens in de draaimolen (ik voelde me weer kind ja). Om 20:30 gaan we wel even een niveautje hoger.

Sjammienators
Als er één uptempo artiest is waar ik zeker fan van ben, is het Sjammienators. Achterin bij de Toxic Lab gaat het compleet omhoog in het aantal bpm’s. Met tracks als ‘Sjammienators - Ode’ en ‘Sjammienators - Rebel For Kickz’ besef ik even hoe erg ik uptempo toch wel gemist heb de hele dag! Dit is overigens een van de beste setjes die ik gehoord heb van Sjammienators. Het ramt flink door met weinig (te) lange breaks. Precies waar ik van hou!



Na de Sjammienators zijn we eigenlijk al best heel moe. Voor de mensen die nog nooit naar Decibel zijn geweest: het aantal kilometers dat je aflegt op dit festival is bizar! Het terrein is zo groot! En met zoveel verschillende artiesten met een timetable waar je van hot naar her moet rennen om je eigen artiesten te zien: dit is gewoon een dagje sportschool! Toch wagen we ons nog even aan het sporten en sluiten af bij DJ Rob en op de Desperado’s stage bij de uiterst gestoorde en gezellige set van Jayson Payne en The Darkraver.

Een dag vol vernieuwing
Decibel is dit jaar voor mij eigenlijk een soort ontdekkingsreis geweest. Waar ik normaal niet veel bij de early en millenium sta, is me vandaag toch geleerd dat deze setjes echt op mijn lijstje zouden moeten staan. Ze zijn minstens zo lekker als een uptempo of raw set, en de sfeer bij deze sets is echt ongekend. Ik ben aangenaam verrast! Volgend jaar ben ik er zeker weer bij, met mijn eigen timetable van een mix van early, uptempo, millenium en raw!



Beeld: Decibel Outdoor


Reporter: Sasha Dijkhoff

Meer info evenement




Foutje gezien? Let us know!




Maak kans op een Apple Gift Card twv €100!

Win een Apple giftcard twv €100


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 137.139 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er gemiddeld ruim 825 per maand!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een Apple Gift Card twv €100!

Gebruik hem om te shoppen bij de App Store, Apple TV, Apple Music, iTunes, Apple Arcade, de Apple Store-app, apple.com en de Apple Store.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.



Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 137.139 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
of met email

Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie
Of registreer met email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie



akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.






Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.



Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen