Harmony of Hardcore 2018, Erp (19-05-2018)

donderdag 24 mei 2018
Sasha Dijkhoff

Party report: Harmony of Hardcore 2018, Erp (19-05-2018)

 

Erp klinkt misschien niet meteen als muziek in de oren van anderen, maar wel in mijn oren (letterlijk)! Doorgaans is dit dorpje misschien geen feeststad, maar één weekend in het jaar verandert het daar wel degelijk in met twee dikke festivals op het programma. Eén daarvan is Harmony of Hardcore. De Airmaxen namen het dorp over om weer te gaan genieten van dit jaarlijkse spektakel. Wij vertrokken vanuit Rotterdam met onze vaste partybus richting het terrein. De altijd gezellige sfeer in deze bus zet gelijk de toon voor de rest van de dag. Kom maar op met die kicks, we vieren Pinksteren gewoon een dag vroeger!

Wij komen door een defecte bus wat aan de late kant aan op het terrein. Gelukkig niet al te laat, en we kunnen na het scoren van een kluisje, muntjes en drankjes, gelijk door naar de immens grote mainstage. Waar de mainstage vorig jaar wel wat kleuren bevatten, was er dit jaar gekozen voor een super kleurrijk spektakel in de voornaamste kleuren blauw en groen.The ultimate hardcore feeling
Anthem maker Nosferatu is zeker in staat om iemand ‘the ultimate hardcore feeling’ te bezorgen. Alhoewel we eerst hadden verwacht dat hij zijn set niet zou gaan halen vanwege een niertransplantatie de avond ervoor, was hij er toch bij omdat deze nier helaas niet goed genoeg bleek. Uiteraard hoop ik dat Nosferatu er alsnog eentje vindt! Veel respect voor het feit dat hij na deze teleurstelling er alsnog stond en ons een geweldig eerste half uurtje bezorgde! Stampend op het anthem Unification Of Inner Power kwamen wij heerlijk binnen. Wat een vet anthem!Ravezone

Wij vlogen hierna zo snel mogelijk door naar de Ravezone. Hier stond D-Fence paraat om weer een hard setje weg te geven. Rooler's Domination (verhoogd in BPM) blies ons de tent uit. Ook de tracks Krakaka en Wall Of Base knalden door de speakers. Als afsluiter koos hij voor Hardcore You Pussy Motherfucker.

Na dit fijne setje bleven we hangen voor Partyraiser, die maar liefst 2 sets draaide. Het was een tijdje geleden dat ik echt een harde set met weinig breaks had gehoord van Partyraiser. Vandaag flikte hij het gelukkig wel weer. Zo hard dat ik de tracknamen niet fatsoenlijk kon bijhouden, maar tijdens de track met Bulletproof, Coco’s Revenge en Cokeboy ging ik totaal uit mijn plaat. Bedankt, dit had ik nodig!

Extreme Darkness
Er was geen tijd om te rusten, want we wilden absoluut aanwezig zijn bij het frenchcore wondertalent Sefa. Als er iemand is die mij kippenvel kan geven, dan is hij het wel! Wij liepen naar de juiste tent. Nou ja, juist? Even een belangrijke mededeling voor alle organisaties: Stop ermee Sefa in een kleine tent te stoppen!! Ik wil hier bijna een petitie voor beginnen. Elk festival weer is de stage veel te klein voor Sefa. Al zijn fans passen niet meer in deze kleine hutjes! Tijd om te verhuizen naar wat groters voor deze eindbaas! Einde statement.

Maar, om het even over zijn set te hebben, wat heeft Sefa wéér een spektakel neergezet! Maar, dit keer nog specialer. Tijdens zijn set wisselde hij af van dj booth naar live spelen op de piano. Kippenvel tot op het bot en een grandioze set met heerlijke tracks als Suffering Matters en Leven Is Lijden. Ondanks de gigantische drukte, was de sfeer en gezelligheid in de tent echt fantastisch. Sefa bedankt, ik moest na dit setje echt even bijkomen. Pas dan weet je dat een set goed is geweest!

Kijkjes nemen
Na de set van Sefa kwamen we even op adem en besloten het terrein goed te bekijken. De aankleding van dit festival is werkelijk prachtig. Je hebt letterlijk alles wat je je kan bedenken. Van een shisha lounge tot een hindernisbaan, van een reuzenrad tot een draaischijf – Waar hele heftige valpartijen hebben plaatsgevonden. Maar hey, iedereen kon erom lachen! Zelfs trouwceremonies kwamen voorbij. En die houten schommel was ook fantastisch. Spelletjes genoeg op het terrein. Als je jezelf op dit festival niet kan vermaken, dan weet ik het ook niet meer.
Stage hoppen
Tijd om terug te gaan naar de ravezone, want een van mij andere helden is N-Vitral. Vooral met een Bombsquad setje maak je mij intens gelukkig. We waren weer genoeg opgeladen om er weer hard tegenaan te gaan. Dit deden wij ook tijdens tracks als Poison Spitter en Getverherrie

Na dit setje hopten we eigenlijk van stage naar stage. Zo gingen we langs de Footworxx voor F.Noize en Goetia en bezochten we de mainstage voor Andy The Core vs Lady Dammage. De track Zombie van The Sickest Squad werd gedraaid op de mainstage, heerlijk toch! Dit waren stuk voor stuk heerlijke sets waarbij de sfeer echt fantastisch was.

Een tweede kans is er voor Partyraiser om een lekker setje neer te zetten, want hij mocht het festival grandioos afsluiten. Dit doet hij met heerlijke tracks als Bass Instinct's  Can’t Be Stopped en Cryogenic's Motherfucker. Ook geniet ik altijd van de heerlijke plaat Ode To The Godfather. De track Trip To Holland ging ook nog even dwars door de geluidsbarrière heen.Na Partyraiser was het tijd voor de geweldige eindshow. Teleurstellend vond ik de keuze voor de track Sound Becomes One. Die heeft zijn tijd mijns inziens nu wel gehad en ik verwacht inmiddels eigenlijk een nieuwe plaat. Wel werd er aan het eind een remix gedraaid van snelle planga met een filmpje erbij, lachen! Snelle planga’s waren overigens sterk aanwezig op het terrein. 2018 is weer een nieuwe grap met bijbehorende hardcore remix rijker!

Harmony is elk jaar weer een fantastisch succes. De sfeer, de muziek en vooral de entertainment maken het dat duizenden bezoekers elk jaar weer afreizen naar een uitverkocht Harmony of Hardcore. Ook was het weer echt fantastisch en hebben we grotendeels een zonnige dag gehad. Ik ben hier volgend jaar standaard weer bij, want dit is toch een van de mooiste festivals die we in dit land te bieden hebben. Harmony, tot volgend jaar!

Beeld: Harmony of Hardcore / Richard Brunsveld / Boy Hoogvorst


Reporter: Sasha Dijkhoff

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!


Guestzone is weer terug aan de top!

Members nemen soms de moeite om ons te bedanken voor de gewonnen gastenlijstplekken en/of vrijkaarten, wat wij natuurlijk erg leuk vinden.

Check een aantal van de reacties.Maak kans op een Sonos draagbare speaker twv €199!

Maak kans op een draagbare Sonos speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 140.733 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare Sonos speaker twv €199!

De Sonos Roam 2 heeft een IP67-rating voor stof- en waterbestendigheid en is daardoor ook goed naast het zwembad te gebruiken. Hij hoort dan ook zeker thuis in onze lijst van waterbestendige Bluetooth-speakers voor op het strand.

Een automatische TruePlay-functie, een batterijduur van 10 uur, een IP67-certificering voor water- en stofbestendigheid en een rijke geluidsbeleving.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 140.733 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadresBeveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Introducé aanmelden
Degene die ik graag mee neem naar event-name op event-date is:
Geef dit vóór introduce-name aan ons door!
Win vrijkaarten!
Koppel jouw mobiele nummer.

Kosten
€0,40 per deelname per winactie.

Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code en verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel de code via een sms naar 4004.

Code
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen