Harmony of Hardcore 2019, Erp (08-06-2019)

maandag 10 juni 2019
Sasha Dijkhoff

Party report: Harmony of Hardcore 2019, Erp (08-06-2019)Terwijl op 8 juni vele feesten en festivals door het hele land werden afgelast vanwege harde windstoten, hoefden wij ons geen zorgen te maken. Op alle fronten waren er vooraf de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen. De veertiende editie van Harmony of Hardcore streek weer vlekkeloos neer op terrein De Roost in Erp. Organisator Par-T sprak zelfs over de meest succesvolle editie ooit met een record aantal van 35.000 bezoekers, maar liefst 5 duizend meer dan vorig jaar. Met 15 stages was er ook voor weer ieder wat wils. Laten we ook heel eerlijk zijn, bezoekers van Harmony of Hardcore zijn kicks gewend die vele malen harder zijn dan de voorspelde windstoten!

Wij vertrekken met de gezelligste partybus uit Rotterdam richting Erp. Het feestje begint al lang en breed in de bus. We komen aan de vroege kant al aan en vermijden daarmee de drukte op de weg en in de rij. Binnen een mum van tijd staan we binnen en verkennen het terrein zoals elk jaar. Het staat er weer prachtig bij! Nadat we langs een aantal stages zijn gelopen settelen wij ons bij de mainstage.

The Godfather
Het setje waar we op kunnen inkomen is een set van een artiest die ik nooit oversla. Paul Elstak kan het nooit slecht doen bij mij. Het weer doet het op dit moment ook uitstekend, want het zonnetje is doorgekomen. Hij opent zijn set met Hold Me Now, een track waarbij de volumeschuif bij het woord ‘eachother’ naar beneden wordt geschoven, zodat het publiek lekker kan meeschreeuwen. Daarop volgt The Viper & Neophyte – 98 To Your Mind. Ondertussen is de sfeer zoals altijd fantastisch bij Paultje. Een lekker setje met wat oude nummers zoals Thrillseeka, The Promised Land en Hardcore Vibes. Echter is er in zijn set zeker ook ruimte voor wat recentere tracks. Zo hoor ik die heerlijke nieuwe plaat met Never Surrender en Boogshe, Beyond Your Control, voorbij komen. Ook de Warface en Deadly Guns bootleg van Papa Roach – Last Resort komt voorbij. Er is in zijn set zelfs ruimte voor frenchcore, want zijn samenwerking met Dr. Peacock genaamd Hey Mambo knalt door de speakers. Tot slot sluit hij zijn set heerlijk af met The Fugees – Ready Or Not en Still D.R.E in een uptempo jasje. Paul heeft zijn naam als The Godfather Of Hardcore weer eer aangedaan!Mr. Internetgekkies
Van de meest hilarische filmpjes een dikke track maken. Dat kan je wel aan D-Fence overlaten. Onder het mom van ‘raggen en zagen’, blijven we bij de mainstage hangen voor deze held. Hij opent zijn set met Gas Met Die Zooi en Gas Met Die Bass. Hierna volgt Beuk Alles In Elkaar. Het setje ging eigenlijk zoals de vocal van dit nummer zegt, ‘dat ging wel lekker!’ Ook in de set van D-Fence was er ruimte voor Frenchcore. Ik hoor namelijk Wat Zullen We Drinken van Sefa voorbij komen. Helaas begint het tijdens zijn set te regenen, maar onder het mom van ‘we zijn niet van suiker’ blijven we toch staan en genieten nog van tracks als Virgin van D-Fence en GPF, Wall Of Bass en Hammer Dance.

Aboard mission NSD, early it is!
Na D-Fence vertrekken we naar NSD. Eenmaal daar, komen we erachter dat om een of andere reden NSD op dat moment toch niet draait, dus vertrekken we naar de Oldschool Gangsters om wat te proeven van de sfeer bij de sets van Darkraver gevolgd door Neophyte. Alhoewel ik zelf niet uit de tijd van de oude garde kom, kan ik heerlijk genieten van de sets bij de early. Wat een fantastische sfeer hangt daar altijd! Vooral tijdens DJ Neophyte & Tha Playah – Still Nr. 1 en Neophyte & MC Alee – Grondleggers gaat het publiek compleet uit zijn plaat en schreeuwen mee met de tekst.Ravezone
Nog een artiest die het niet verkeerd kan doen bij mij is N-Vitral. Wij vertrekken daarom ook naar de ravezone om te aanschouwen wat hij nu weer voor ons in petto had. Vooraf had hij al aangekondigd zijn nieuwe track I’m Nuclear te draaien. Hier opent hij dan ook mee. Een gruwelijk dikke track! Wat een heerlijk setje was dit, met tracks als Bare Knuckle Fist en Imperial – Ready To Go. Na dit intensieve setje nemen we even een pauze. We spieken heel kort bij KRTM en halen wat te eten om onszelf weer op te laden voor een setje dat ongetwijfeld vol zal gaan zitten met snelle en harde kicks.

Sjammienators & Spitnoise
We zijn redelijk op tijd terug voor deze set. GPF is daar nog aan het afsluiten. Niet echt mijn smaak, dus we wachten aan de zijkant met een drankje tot de overvolle tent iets leegstroomt aan het einde van hun set, zodat we wat makkelijker naar binnen kunnen glippen. Dit lukt en we staan redelijk voorin. Wat er vervolgens gebeurde is waanzin, wat een kneiterdikke set van deze heren! Terughoudend waren ze in ieder geval zeker niet. Het was een uur lang vol gas gaan. Caveman knalt door de tent, maar ook Feel This Inside van Major Conspiracy en B-cage doet het ontzettend lekker! Spitnoise besluit ook even om de dikke track Paingame met Vandal!sm er doorheen te gooien. Voor mij was dit zeker de beste set van de dag!The Last Conducter
We besluiten om het even hogerop te gaan zoeken. Elk jaar vergeten we bij The Mountain te kijken. We lopen even langs alle stages bovenin. Volgend jaar moeten we hier zeker wat meer aandacht aan besteden, want er wel lekker gedraaid daar in het verstopte gedeelte bij de millenium. We maken een rondje en sluiten vervolgens zoals elk jaar af bij de mainstage. Angerfist staat daar klaar om de boel in stijl af te sluiten. Hij opent zijn set met Critter gevolgd door Broke Minds & Anime – Absolute Power. Iedereen beseft dat het na dit uurtje echt weer afgelopen is voor dit jaar. Dit komt de sfeer alleen maar ten goede, want die is fantastisch. Iedereen probeert nog even maximaal te genieten. Heerlijke tracks als Gangsterizm en Get It Lit dreunen het publiek in, samen met een dikke lasershow. Het tempo gaat behoorlijk omhoog met Radical Redemption & N-Vitral – Hannibal, Miss K8 – Up In Smoke en Krash The Party met Akira. Als afsluiter koos hij voor een track die mij wel heeft verrast, Cryogenic – Basskick Paradise.

Did You Reach The Ultimate Hardcore Feeling?
De belofte van dit festival is eigenlijk om de bezoekers een ‘ultimate hardcore feeling’ te geven. Dit lukt naar mijn mening elk jaar weer. Harmony of Hardcore is jaarlijks een van de mooiste festivals voor mij! Het decor, de line-up en de grootte van het festival zijn perfect. Een belangrijk aspect is dat het vergeleken met andere festivals van dit formaat, nog redelijk betaalbaar is. Eén ding is jammer: Het ontbreken van vodka Redbull als drankje! Dat weegt echter niet op tegen de pluspunten. Volgend jaar zal ik er zoals ieder jaar zeker weer bij zijn! Laat ons weten wat je van dit festival vond en of jij er volgend jaar weer bij bent!

‘’Every orchestra lives by the grace of the audience. You were the judge, the jury and the executioner. There is no exception for the orchestra of the Ultimate Hardcore Feeling! We hope this day will be locked in your memory as the day you reached The Ultimate Hardcore Feeling!’’Beeld:
 Par-T Events


Reporter: Sasha Dijkhoff

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!


Guestzone is weer terug aan de top!

Members nemen soms de moeite om ons te bedanken voor de gewonnen gastenlijstplekken en/of vrijkaarten, wat wij natuurlijk erg leuk vinden.

Check een aantal van de reacties.Maak kans op een Sonos draagbare speaker twv €199!

Maak kans op een draagbare Sonos speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 139.593 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare Sonos speaker twv €199!

De Sonos Roam 2 heeft een IP67-rating voor stof- en waterbestendigheid en is daardoor ook goed naast het zwembad te gebruiken. Hij hoort dan ook zeker thuis in onze lijst van waterbestendige Bluetooth-speakers voor op het strand.

Een automatische TruePlay-functie, een batterijduur van 10 uur, een IP67-certificering voor water- en stofbestendigheid en een rijke geluidsbeleving.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 139.593 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadresBeveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Koppel jouw mobiele nummer.

Kosten
€0,40 per deelname per winactie.

Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code en verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel de code via een sms naar 4004.

Code
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen