Intents Festival, Oisterwijk (01-06-2019)

maandag 10 juni 2019
Nicole Nijs-Waarts

Party report: Intents Festival, Oisterwijk (01-06-2019)De temperaturen schieten omhoog en één van de leukste en gezelligste festivals staat weer voor de deur. Een festival dat ik letterlijk door de jaren heen groot heb zien worden. Als jong meisje stapte ik al vanaf 2007 op m'n fiets om vanuit Tilburg-Noord naar Intents te gaan. Iets wat toen nog klein, gezellig en haast een lokaal feestje was, is uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende festivals die onze scene vandaag de dag kent. Van een klein feestje met max 2000 bezoekers naar een weekendfestival waar alleen al 13.000 campinggasten verblijven is Intents nog steeds aan het groeien.

In mijn ogen heeft Intents één van de meest gezellige campings van alle weekenders, alles kan en niets is te gek. Binnen een paar minuten loop je van je tent naar het festivalterrein, wat vergeleken met de grotere festivals echt een luxe is! Vrijdag t/m zondag zijn er ook verschillende campingactiviteiten zoals beerpong XXL, Stef Stuntpiloot, een stormbaan en de meest geniale activiteit is toch echt de ballenbak!Maar Intents is natuurlijk meer dan alleen een gezellige camping, op vrijdag start de pre-party waarbij vier stages van het gehele festivalterrein geopend zijn. De mainstage (wat de rest van het weekend de Hardcore area is) wordt dit jaar gehost door D-Block & S-Te-Fan met een line-up waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Ook zijn er twee outdoor stages, Dynamite VS Outrageous & de Fanaticz stage. Bij deze stages komt de beste freestyle/hardcore en raw-hardstyle aan bod en zal het pittoreske Oisterwijk op zijn grondvesten laten trillen. Op zaterdag en zondag zal het gehele festivalterrein geopend zijn en is er op beide dagen een ontzettend vette eindshow.

Het thema van dit jaar luidt 'Calling All Superheroes'. Samen met Captain Intents is het onze taak om al het kwaad te verslaan. Samen met zijn team van superhelden belooft dit een gewelddadig weekend te worden.Nadat de spullen op de camping zijn uitgestald is het tijd om het terrein te ontdekken. Vanuit de camping is er een aparte ingang naar het festivalterrein. Iedere bezoeker wordt nog netjes gefouilleerd voordat ze het terrein op mogen om het kwaad tegen te gaan. Rond 20:00 loop ik het terrein op en het valt me op dat het al lekker druk is! De pre-party is vanaf 16:00 al gaande en voor het eerst kan je ook losse vrijdagtickets kopen.

We beginnen vandaag bij de mainstage, waar Da Tweekaz en D-Block & S-Te-Fan bezig zijn met hun set. Uiteraard een heel vrolijk euforisch setje waar de handjes van in de lucht gaan. Iedereen heeft zin om dit weekend helemaal los te gaan.

We blijven vandaag lekker bij de mainstage staan. Alle soorten hardstyle komen voorbij van euforisch tot raw en alles wat daar tussenin zit. Het is fijn dat je snel even langs de camping kan gaan en weer terug richting het festival. We doen vandaag ook nog een klein beetje rustig aan, het weekend duurt nog lang.Wel gaan we nog even bij de Silent Disco kijken op de camping. Dat is altijd heel leuk en de sfeer is ook altijd top. Er moet ook nog een vriend van ons draaien: Remza. Het dak gaat eraf en de platenkeuze is super. Houd deze naam in de gaten.

Het is tijd om naar de tent te gaan en nog even na te praten met vrienden onder het genot van een koud biertje. Morgen weer een dag.

Zaterdag
We ontwaken al redelijk vroeg, er is natuurlijk al genoeg leven op de camping. Vrienden van mij hebben dit jaar weer een vriendencamping en daar kon ik bij aansluiten. Dat is ideaal, omdat je je eigen stukje terrein hebt waar je lekker met je vrienden kunt chillen.

We gaan even kijken wat er allemaal te halen valt om te eten, want we hebben behoorlijk honger gekregen. Er is enorm veel keus en het ziet er allemaal heerlijk uit. Ik kies voor een sandwich gezond en een warm broodje beenham. Erg lekker!

Tijd om het festivalterrein op te gaan. Via de Intents Railwaystation betreed je vanaf de camping het festival. We nemen meteen een kijkje in de Indoor Mainstage bij Deluzion vs Dawnfire. Deze talenten zijn goed op weg om steeds vaker geboekt te worden op grotere festivals. Een lekker divers setje om mee te beginnen.Toch gaan we weer even naar buiten, want het weer is vandaag prima. We gaan naar de mainstage waar Mark With a K bezig is met zijn set. Zijn style spreekt me aan en het is altijd feest bij deze man. Ook Sound Rush en Keltek bekijken we bij de mainstage. Deze namen stellen nooit teleur. Lekker dansen in het zonnetje met een lekker drankje en een schitterende mainstage. Intents heeft weer alles uit de kast gehaald om een hele stad te maken met superhelden die de stad moeten verdedigen. Het ziet er schitterend uit.

We willen een kijkje nemen bij de Indoor Mainstage waar twee grootheden de stage hosten. Ik heb het natuurlijk over B-Front en E-Force. Het is ons al opgevallen dat deze tent een stuk kleiner is dan vorig jaar, maar dat komt doordat er ook een raw stage buiten is. Maar bij deze twee grootheden kun je natuurlijk rekenen op veel publiek en de tent puilt werkelijk uit. Erg jammer, omdat je niet echt ruimte hebt om te bewegen en de temperatuur behoorlijk opgelopen is. We hadden langer willen blijven, maar we gaan toch ergens anders kijken.
Even snel langs de camping om even lekker te relaxen.Na een kleine opfrisbeurt is het tijd om weer richting het festivalterrein te gaan. Ik ga een mooi plekje op het VIP deck bemachtigen om de premiere (in NL) van de nieuwe live act van D-Block & S-Te-Fan te bewonderen: Ghost Stories. Op het podium komen verschillende voertuigen tevoorschijn, deze horen echter bij het decor en niet bij de live-act. Een politiewagen met zwaailicht staat aan de linkerkant en een motor aan de rechterkant. Uiteraard is de muziek weer top, maar de set valt eerlijk gezegd een beetje tegen. Ik heb het gevoel dat het een exacte kopie is van de set tijdens Reverze. Dat is een beetje jammer, maar misschien zijn we ook wel te verwend in Nederland.

Phuture Noize neemt het stokje over en hij begint meteen met zijn Defqon.1 anthem. Met de Lasers en lichten erbij ziet het podium er schitterend uit. Er komen veel Black Mirror Society platen voorbij. Met Edge of Glory komt deze set tot z'n eind.

Het gaat vanaf nu heel druk worden bij de main, omdat zo D-Sturb komt met zijn laatste level. Gelukkig is er op het deck genoeg ruimte en kunnen we later ook de endshow goed zien. We worden meteen getrakteerd op bitterballen, we voelen ons echt een VIP.Als afsluiter hebben we de laatste missie van D-Sturb. Deze unieke live-act verspreid over zes levels gaat hier ten einde komen. Hij heeft verschillende missies gekregen, waaronder ook de remix van Menace (level 3). Level 6 staat in het teken van zijn laatste missie, hij moet zijn beste plaat ooit maken. Als ik ergens naar uit heb gekeken deze zaterdag, is het deze set: Level 6 - Ultimate Stage. Als je logisch na gaat denken kan je een al een beetje invullen hoe deze eruit komt te zien. We hopen dat alle voorgaande levels voorbij komen en dit gebeurt! Weliswaar niet in de verwachte volgorde, maar man man man, wat is dit lekker! Als eerste plaat komt natuurlijk de anthem van Intents uit de speakers.

Uiteraard komt er nog een eindshow na deze geweldige set en die is weer prachtig. Het podium ziet er schitterend uit en de stad is helemaal verlicht en veranderd steeds van kleur, net zoals de regenboog. Een heerlijke afsluiter van een heerlijke dag. Gelukkig is het nog niet ten einde, morgen nog een dag!

Zondag
De zaterdag op zondag is altijd één groot feest op de camping. Iedereen heeft zin in een afterparty en uiteraard wordt er weinig geslapen. Het is super gezellig en overal is er nog muziek en veel gekkigheid. Dat is ook het mooie van een weekend festival, het festival is soms wel bijzaak en het feest op de camping is zo mooi. We vermaken ons opperbest. Het wordt ook enorm warm vandaag, dus we doen alles lekker rustig aan.

Aan het eind van de middag gaan we naar het festival terrein, waar weer een nieuwe lading frisse mensen is binnengekomen. Je ziet wel wie een weekend blijft en wie alleen op de zondag komt. De zondag is de dag van de classics, de Relive stage is weer van de partij. Dj Thera draait een leuke set en uiteraard is Jones vs The Z. weer genieten. Deze heren weten hoe ze een classics setje neer moeten zetten.Kleine uitstapjes naar de Dynamite, waar Destructive Tendencies een hosting heeft en ook kijken we bij Rebelion vs Rejecta. Wat een geweld, hier houden we van! Frontliner op de Relive, Warface Heavy Artillery en nog meer geweld bij Menthal Theo vs Partyraiser vs Dr. Peacock. Alle energie gaat eruit. Uiteraard weer een prachtige endshow, waarbij we toch een traantje wegpinken, omdat het alweer bijna afgelopen is. Het feest gaat nog even door op de camping. We worden maandagmorgen wakker en balen dat het weer afgelopen is. Volgend jaar zijn we er zeker weer bij.

Intents is elk jaar weer een festival waar alles tot in de puntjes is verzorgd en er heel weinig minpunten te vinden zijn. Het grote voordeel is dat het een groot festival is, maar de camping lekker knus en gezellig is. Binnen no-time ben je op de camping en weer terug op het festival. Er is van alles te doen op de camping en de stages zijn schitterend. Voor ieder wat wils en de sfeer op dit Brabantse festival is top. Volgend jaar ben ik er zeker weer bij, dat is één ding wat zeker is!Beeld: Intents Festival


Reporter: Nicole Nijs-Waarts

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!


Guestzone is weer terug aan de top!

Members nemen soms de moeite om ons te bedanken voor de gewonnen gastenlijstplekken en/of vrijkaarten, wat wij natuurlijk erg leuk vinden.

Check een aantal van de reacties.Maak kans op een Sonos draagbare speaker twv €199!

Maak kans op een draagbare Sonos speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 140.520 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare Sonos speaker twv €199!

De Sonos Roam 2 heeft een IP67-rating voor stof- en waterbestendigheid en is daardoor ook goed naast het zwembad te gebruiken. Hij hoort dan ook zeker thuis in onze lijst van waterbestendige Bluetooth-speakers voor op het strand.

Een automatische TruePlay-functie, een batterijduur van 10 uur, een IP67-certificering voor water- en stofbestendigheid en een rijke geluidsbeleving.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 140.520 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadresBeveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Introducé aanmelden
Degene die ik graag mee neem naar event-name op event-date is:
Geef dit vóór introduce-name aan ons door!
Win vrijkaarten!
Koppel jouw mobiele nummer.

Kosten
€0,40 per deelname per winactie.

Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code en verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel de code via een sms naar 4004.

Code
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen