Party reportsIn het verleden was het voor ons elke maand vaste prik: XXlerator in de Matrixx in Nijmegen. Helaas gaat deze iconische beuktempel tegen de grond en organiseerde XXlerator er ook al een tijdje geen feesten meer. De organisatie houdt zich op dit moment meer bezig om het concept te hosten op diverse locaties in Nederland. De carnavalseditie in de Evenementenhal in Venray, XXlerator RAW in het Honigcomplex in Nijmegen en Matrixx at the Park in het Hunnerpark in Nijmegen. Met een nieuwe draai aan het bestaande concept komt er dus een nieuwe locatie bij, namelijk Doornroosje. We zijn heel benieuwd wat deze avond gaat brengen.

XXlerator Spotlight is een nieuw concept waar één bepaalde DJ centraal staat met een 3-uurs durende set waarbij alles uit de kast getrokken wordt. Ze beginnen gelijk goed met een DJ die heer en meester is in het produceren van hardstyle en dus geen introductie meer nodig heeft. Ik heb het natuurlijk over Noisecontrollers. Noisecontrollers begon in 2005 als duo en heeft zijn naam inmiddels al meer dan gevestigd.

Sinds de bekendmaking van dit feest was ik al helemaal hyped en kon ik niet wachten totdat het eindelijk zover was. Ik was letterlijk de dagen af aan het tellen. Noisecontrollers is verreweg mijn favoriete artiest, dus deze avond zou voor mij best weleens legendarisch kunnen gaan worden. Sinds 2007 (XXlerator old heroes VS new heroes) reis ik stad en land af om bij zoveel mogelijk sets van Noisecontrollers aanwezig te zijn. Iets wat voor mij nooit gaat vervelen. Al weken draai ik de uitgebrachte cd’s helemaal grijs, de voorpret is dus al ver van te voren aanwezig. Thuis zoek ik mijn merchandise bij elkaar en ga als de “perfect groupie” op tijd richting Nijmegen. Ik wil namelijk geen seconde missen van deze nacht!

Iets voor 23:00 komen we aan bij de locatie en er staat nagenoeg geen rij. Het scannen van de kaarten en het fouilleren duurt niet al te lang, waardoor we snel binnen zijn. We lopen de zaal binnen en merken dat er al flink wat mensen binnen zijn, de zaal is al gezellig gevuld. We krijgen nog net iets mee van de eerste act van vanavond Zerox. Voor ons niet zo bekend, maar hij heeft zijn plek op dit feest verdiend door de DJ contest te winnen. De sfeer zit er in ieder geval al lekker in.

Als tweede DJ van de avond is Demi Kanon aan de beurt. Hij is zeker geen onbekende meer in de scene. Hij wisselt euforische en hardere platen met elkaar af, waardoor er een verrassende set ontstaat waar we onszelf al goed op kunnen warmen voor wat er nog gaat komen.

We pakken even snel wat te drinken voordat de volgende act alweer voor ons klaarstaat. Het valt op dat je aan de bar gewoon met geld of de pin betaald. Hierdoor duurt het allemaal wat langer, omdat er steeds geld gewisseld moet worden of dat het pinapparaat gepakt moet worden. Voordeel is wel dat je steeds ziet hoeveel geld de bestelling kost, waardoor je misschien wel minder uitgeeft dan met munten.

Met verse Jupilers in onze handen gaan we weer lekker vooraan staan zodat we niks hoeven te missen. Het is tijd voor 2 jongens die ook deel uitmaken van het label “Spirit of Hardstyle”. Ik heb het natuurlijk over Audiotricz. Er komen toffe platen voorbij zoals “Atmozfears & Audiotricz – Reawakening” en “Audiotricz – Inception”. Ook hebben deze jongens niet stilgezeten en worden we op een aantal nieuwe nummers getrakteerd. Ze klinken weer heerlijk zomers en euforisch, waardoor we direct weer zin krijgen in het festivalseizoen, dat nog maar net begonnen is.Aan het einde van de set gaan we ons klaarmaken voor de man waar we uiteindelijk allemaal voor gekomen zijn. De spanning begint steeds meer op te lopen en ik voel mezelf lichtelijk nerveus worden. Dit gaat een drie uur durende marathon worden, dus snel naar de WC en naar de bar voor wat te drinken zodat we niks hoeven te missen van deze grootheid. Ik merk dat de liefhebbers zich vooraan verzamelen. Vaak kom je dezelfde mensen tegen die dezelfde passie delen voor een artiest. Na een indrukwekkende intro, de intro die gebruikt word voor de Attack Again classics-tour, begint de spanning toch echt toe te slaan. Overal hebben mensen Noisecontrollers vlaggen vast en de hele zaal gaat compleet uit zijn dak. Het gevoel dat je krijgt als je om je heen kijkt is met geen pen te beschrijven. Iedereen heeft een lach van oor tot oor, iedereen is hier met hetzelfde doel.

Het moment is eindelijk daar, kom maar op met deze set! Het eerste nummer is meteen een favoriet van mij, namelijk “Noisecontrollers - So High”. Er komen meteen herinneringen naar boven van hun eigen X-Qlusive toen ze van boven het podium naar beneden getakeld werden op dit nummer, echt legendarisch:


De sfeer is echt top te noemen. Er zit een hele mooie opbouw in zijn set. Eerst komen nummers van zijn legendarische album E=NC² voorbij. “Noisecontrollers - Universe was Born”, “Noisecontrollers - Gimme Love” en natuurlijk “Noisecontrollers - E=NC2”. Echt de ene na de andere parel komt voorbij. Een plaat waar ik helemaal op los ging was “Noisecontrollers - Astral”. Die had ik al tijden niet meer gehoord en dat was even een genietmomentje.

Ik merk wel dat het een slijtageslag gaat worden, want deze man heeft zoveel goede platen gemaakt dat je daar misschien wel 6 uur mee kunt vullen. We zijn inmiddels aangekomen aan het derde en laatste uurtje van zijn set. In het laatste uur komen er meerdere anthems voorbij. Defqon anthems, de Qlimax anthem, uiteraard Spirit of Hardstyle, maar ook nog een gouwe ouwe “Headhunterz & Wildstylez Vs Noisecontrollers - Tonight (Alpha2 Remix)” en het vervolg daarop die ook wel Tonight 2.0 wordt genoemd: “Headhunterz, Wildstylez & Noisecontrollers - Nothing Can Hold Us Back”.

We zijn al bijna aan het einde gekomen, maar Bas komt uiteraard nog met een plaat waarbij iedereen nog zijn laatste energie kwijt kan. Ik heb het natuurlijk over D-block & S-Te-Fan - Fuck the Noisecontrollers. Helaas is de set alweer ten einde en iedereen toont zijn respect door keihard te joelen en te juichen als MC da Syndrome hem afkondigt. We blijven een beetje beduusd achter, omdat het lijkt alsof de avond nu ten einde is gekomen. Dat is natuurlijk niet zo, er moeten nog 2 DJ’s draaien deze avond.Andy Svge begint zijn set, maar wij gaan even rustig bijkomen en ons voorzien van het laatste drankje. We hebben al onze energie gegeven en kwamen uiteindelijk vooral voor Noisecontrollers. Na nog een gedeelte van de set te hebben bijgewoond, maken we aanstalten om naar huis te gaan. Er zal deze avond geen set meer gedraaid worden die Noisecontrollers gaat overtreffen, dus wij gaan met een big smile richting de uitgang.

XXlerator heeft weer een geweldig feest neergezet op een toffe locatie. De keuze om het feest om Noisecontrollers heen te bouwen, was een schot in de roos. Voor mij was dit een nacht die moeilijk te evenaren is en ik denk dat iedere Noisecontrollers-fan die hier aanwezig was dat kan beamen. Al wil ik de overige artiesten zeker niet tekort doen. De sfeer was heel goed en je merkte dat er veel liefhebbers op af waren gekomen. Ook was het supertof om te zien dat Noisecontrollers tijdens en na zijn set ook echt de tijd nam voor zijn fans. Je merkte dat het vaste clubje fans herkend werd en ook door hem begroet werd. Ook was er na zijn set nog even de mogelijkheid om een praatje te maken of op de foto te gaan. Dit siert hem wel echt als artiest. Deze nacht is dus zeker voor herhaling vatbaar. We hebben genoten en hopelijk tot de volgende XXlerator Spotlight.

Beeld: Vincent van den Boogaard


Reporter: Nicole Nijs-Waarts

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!
Maak kans op een Apple Gift Card twv €100!

Win een Apple giftcard twv €100


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 137.235 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er gemiddeld ruim 825 per maand!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een Apple Gift Card twv €100!

Gebruik hem om te shoppen bij de App Store, Apple TV, Apple Music, iTunes, Apple Arcade, de Apple Store-app, apple.com en de Apple Store.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 137.235 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
of met email

Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie
Of registreer met email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen