7th Sunday Festival, Erp (09-06-2019)

woensdag 12 juni 2019
Nicole Nijs-Waarts

Party report: 7th Sunday Festival, Erp (09-06-2019)Ik stap vandaag een beetje uit m'n comfortzone. Normaliter ben ik een die-hard hardstyle-festivalganger. Vandaag ga ik naar een festival waar bijna alle muziekstijlen aan bod komen, namelijk 7th Sunday Festival! Het festival wat vandaag voor de 11e keer wordt gehouden in Erp. Ieder jaar is het een vaste prik op de kalender, de zevende zondag na Pasen, oftwel de zondag van Pinksteren. Met 16 verschillende area's en 120 artiesten is het haast onmogelijk om alles van het festival te zien, dit gaat echter wel mijn missie worden! Een silent disco, een kleurrijke techhouse area midden in de bossen, de Grolsch experience met een live podium waar je óók kan genieten van speciaal-biertjes en heerlijke wijntjes, een heerlijke techno area en natuurlijk de kern van het festival, de mainstage! Alles is tot in de puntjes uitgewerkt.

7th Sunday Festival is geen kleine speler in het veld. Deze editie trekt 40.000 bezoekers en was vooraf ook weer stijf uitverkocht. Ook heeft dit festival al meerdere awards gewonnen, waaronder 'Grand Festival' van 2018 volgens de Festivalchart.We komen rond half 6 binnen, er waren namelijk meer mensen die wat later zijn vertrokken. Erp stond behoorlijk vol met verkeer. We gaan eerst even een kijkje nemen bij Hard Nature. Vandaag ga ik deze stage wel zo veel mogelijk proberen te ontwijken, 7th Sunday Festival is namelijk zoveel meer dan deze area. Het terrein is net een sprookjeswereld zo mooi. Alles is heel lieflijk aangekleed.

Da Tweekaz zijn momenteel aan het draaien, voor het publiek lekker makkelijke 'instaphardstyle'. Je merkt ook dat er heel ander publiek is dan wat je normaal op een hardstyle-feestje tegenkomt.

We gaan een ronde maken over het terrein en je komt eigenlijk ogen tekort. De dames kunnen hier zelfs terecht bij een nagelstyliste of een kapster, voor de heren is ook een barbershop aanwezig. Verschillende kleine kleurrijke stages vormen het decor als we richting de mainstage lopen. Ieder jaar is dit toch echt het pronkstuk van het festival. Met een maximale hoogte van ruim 30 meter, verschillende publiek- en VIP-decks word je als bezoeker echt omringd door het thema. The Seventh Symphony, het thema van dit jaar, is ook duidelijk terug te vinden in het decor.Na een kleine klimtocht zijn we aangekomen bij een stage waar herinneringen opgeroepen worden. 'The High', de stage op de mountain. Hier kan je genieten van het beste van 15 jaar housemuziek. Een intieme area bovenin een klein bos. Degene die mijn aandacht trokken op deze line-up zijn toch wel Roog & Erick E, beter bekend als Housequake. Het komt niet meer zo vaak voor dat deze twee heren samen op het podium staan. De sfeer zit er hier zeker goed tijdens Fisher - Losing It en iedereen heeft een lach op het gezicht.

In het vervolg van ons rondje komen we langs verschillende area’s en Dj’s zoals Club Seven met Kris Kross Amsterdam en Café de Puinhoop met uiteraard Puinhoop Kollektiv. Overal is het gezellig druk en zit de sfeer er goed in.Ook techno komt aan bod op dit festival. In de donkere Reboot Music tent, die gevuld is met led-schermen langs de zijkant en bij het podium, is ROD net begonnen aan zijn set. ROD is de techno-alias van Benny Rodrigues, die een wat ruigere set draait, waar ook veel acid invloeden voorbij komen. Ook kan je de achtergrond van Benny ook goed in deze muziek terugvinden. Hetgeen wat meteen opvalt bij deze area is dat de dj eigenlijk helemaal niet in het middelpunt van de zaal staat. Er staat gewoon een dj-booth, er is een goede lichtshow die door de gehele zaal hangt en je gaat gewoon rammen in een donker hol, heerlijk! Wanneer we de tent uitlopen is het vreemd dat het buiten eigenlijk gewoon superlicht is, iets wat je binnen helemaal niet meekrijgt.

W&W knallen op de mainstage nog even D-Block & S-te-Fan & Sub Zero Project - Darkest Hour uit de speakers en ik kan het niet laten om even een klein dansje te doen.

Iets wat je zeker had moeten zien is de SLAM FM Crazy Hour. Verschillende acts waaronder Mr. Polska betreden het podium. Je wordt omver gegooid met inflatables en de confettikanonnen draaien overuren. Lekker gek, daar houden we van.Toch gaan we nog even naar de hardstyle tent, uiteraard kunnen we het niet laten. Ran-D is momenteel aan het draaien en er komen leuke platen voorbij, zoals D-Block & S-te-Fan - Sound Of Thunder (D-Sturb Remix), Bass Modulators - Ruffneck Bass en uiteraard zijn eigen hit Ran-D - Hurricane. Lasers zorgen ervoor dat heel de tent groen kleurt.

De avond valt, de verlichting op de mainstage wordt mooier en mooier. Fedde le Grand is bezig met zijn set en achter mij zie ik een stoet met lichtgevende ballonen over het terrein. Er loopt een grote Chinese draak bij van ballonnen met daarbij muziekinstrumenten en muzieknoten. Iets wat dus weer terugkomt in het thema van het feest. Omdat ik niet vaak naar dit soort feesten gaan hoor ik de hele dag door zo goed als nieuwe muziek voorbij komen, maar de track Fedde Le Grand - Put Your Hands Up For Detroit is gewoonweg een klassieker die iedereen wel kent. Het publiek gaat ook helemaal los en de handjes gaan de lucht in.

Voor ons wordt het langzaam tijd om richting huis te gaan, ook al zijn we binnen een half uur thuis, we willen graag de grote uittocht van auto’s in Erp voor zijn. Moe maar voldaan stappen we in de auto. We hebben genoten van een ander soort festival, dan waar me normaal naartoe zouden gaan. Verandering van spijs doet eten zeggen ze wel eens.7th Sunday Festival, wat ben je toch mooi! Ik vind het uit de kunst dat Par-T met zo'n decor & stagedesign twee totaal verschillende festivals weet te organiseren met bezoekers die lijnrecht tegenover elkaar staan. En het valt bij iedereen meer dan in de smaak! Het is een festival voor jong en oud en ook zeker een aanrader voor mensen die op zoek zijn naar hun eerste festival. Er is echt voor ieder wat wils. Urban, feestmuziek, house, techno, electro, houseclassics, hardstyle, alles komt aan bod. Zeker de moeite waard!

Beeld: 7th Sunday Festival (Vincent van den Boogaard, Thom Doms & Lieke van den Oord)


Reporter: Nicole Nijs-Waarts

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!


Guestzone is weer terug aan de top!

Members nemen soms de moeite om ons te bedanken voor de gewonnen gastenlijstplekken en/of vrijkaarten, wat wij natuurlijk erg leuk vinden.

Check een aantal van de reacties.Maak kans op een Sonos draagbare speaker twv €199!

Maak kans op een draagbare Sonos speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 139.868 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare Sonos speaker twv €199!

De Sonos Roam 2 heeft een IP67-rating voor stof- en waterbestendigheid en is daardoor ook goed naast het zwembad te gebruiken. Hij hoort dan ook zeker thuis in onze lijst van waterbestendige Bluetooth-speakers voor op het strand.

Een automatische TruePlay-functie, een batterijduur van 10 uur, een IP67-certificering voor water- en stofbestendigheid en een rijke geluidsbeleving.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 139.868 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadresBeveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Introducé aanmelden
Degene die ik graag mee neem naar event-name op event-date is:
Geef dit vóór introduce-name aan ons door!
Win vrijkaarten!
Koppel jouw mobiele nummer.

Kosten
€0,40 per deelname per winactie.

Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code en verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel de code via een sms naar 4004.

Code
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen