Party reportsHet is zaterdag, de vogeltjes fluiten, de lammetjes lopen in de wei, de zon schijnt en we hebben het gevoel dat we gezellig een dagje naar de dierentuin gaan. Deze dierentuin is echter voor de volwassenen en er is niets te gek. Matrixx is er weer in geslaagd om een goed thema te kiezen voor Emporium en we kunnen er al vanuit gaan dat dit tot in de puntjes wordt uitgewerkt. Vanaf het eerste bericht op social media tot de laatste vuurpijl van de eindshow, we weten op voorhand dat dit weer een topdag wordt. We kijken namelijk al tijden uit naar dit feest. Het is al een aantal jaren geleden dat we voor het laatst naar Emporium zijn geweest en het wordt zeker weer eens tijd. Deze party animals zijn klaar voor Emporium – The Zoo.

Het festival is voor ons maar 30 minuten rijden, dus we kunnen lekker de tijd nemen en iets later vertrekken dan normaal. Ook dat het feest tot 00:00 duurt in plaats van 23:00 is een voordeel. Bij de parkeerplaats staan we even in de file, maar het duurt niet heel lang totdat we geparkeerd hebben. Bij de ingang gaat het redelijk vlot, alleen het fouilleren wordt grondig gedaan waardoor het iets langer duurt. Eenmaal binnen gaan we eerst even munten halen en krijgen we al een voorproefje van de aankleding en de versieringen van het festival. We krijgen een lach op onze gezichten als we herten en in kooi zien staan net zoals in de dierentuin. Uiteraard zijn het geen echte dieren, maar de details zijn erg leuk. We hebben er zin in.We gaan eerst even een kijkje nemen bij de Freestyle & Hardcore stage waar Mark With a K bezig is met zijn set. Deze man weet zeker hoe je een feestje moet bouwen en het is al behoorlijk druk. De stage is een soort Chinese tempel met een aantal pandaberen aan de zijkant. De details zijn weer top! Tijdens de set komen er ook dansers en danseressen het podium op met mooie dieren-outfits die zeker iets toevoegen aan het geheel. We zijn mannelijke dansers niet echt gewend, maar het kan natuurlijk prima. We krijgen een divers setje voorgeschoteld met Milk Inc. - Walk On Water, Headhunterz - Scrap Attack en als laatste plaat Mark With a K & Warface feat Jasmine McGuinness & DV8 Rocks! - Radioactive. Dit is een goed begin van onze festivaldag.

We lopen even een rondje om te kijken wat er nog meer allemaal te beleven is in deze speeltuin vol met dieren. We hebben ook al een beetje honger, dus gaan we gelijk even een hapje eten. Er is zeker weer genoeg keuze. Broodjes Döner, Turkse Pizza’s, Pasta’s en uiteraard friet & snacks. We lopen richting de raw hardstyle en kiezen voor een lekker broodje hamburger. Met 2,5 munt aan de dure kant, maar deze broodjes zijn het zeker waard.We nemen snel een kijkje in de raw harstyle tent, waar Act Of Rage aan het draaien is. We komen hier later terug, eerst even door naar de hardstyle stage. We lopen via de vlindertuin naar de main voor Bass Modulators. Deze mannen draaien weer lekkere euforische hardstyle. Noisecontrollers -This is Eternity en Bass Modulators - Dragonblood (Guitar edit) komen voorbij. Leuke muziek, een lekker koud drankje, mooi weer en leuke mensen. Ik zeg dikke prima! Ik ben wel blij met mijn oordoppen vandaag, want het geluid is echt hard vooraan bij de stage. Het is loepzuiver en erg hard.

We maken weer een rondje over het terrein en zien steeds weer nieuwe leuke details en dieren en daardoor is elk rondje anders. We zien de helikopter overvliegen, waarschijnlijk met de winnaar van de actie op Facebook. Helaas hebben we zelf niet gewonnen... Uiteraard moeten we ook even langs de main van de house, Bird’s Paradise. Deze stage is echt schitterend, het is namelijk een reusachtige Pauw. De sfeer is er goed en er zijn veel diverse soorten mensen, iedereen vermaakt zich prima. We hebben even geproefd van de house, maar wij zijn toch meer van de hardere stijlen.Bij iedere stage staan danseressen op het podium in het thema van de stage. Zo staan de dieren van de jungle bij de hardstyle en pinguïns en ijsberen bij de polar express (raw). We pakken nog een klein setje van de set van Darkraver mee bij de Freestyle.
Overal is het goed gevuld, maar wel met genoeg ruimte. Dikke pluspunten dus! Alleen bij Rejecta live loopt de tent aardig vol en is het een stuk drukker dan wat we tot nu toe gezien hebben. Hard Driver is z'n set hier aan het afronden en E-Force - Freakz At Night komt ook nog voorbij.

Rejecta begint meteen goed met een track van zijn nieuwe album Rise of Rejecta. Ik ken hem niet, maar de sample is 'Move my Body'. Erg leuke plaat. We zijn sowieso heel erg benieuwd naar zijn nieuwe album. Een hoop tracks hebben we in de laatste paar sets al gehoord en die beloven veel goeds.
Wanneer Rise of Rejecta uit de speakers knalt schreeuwt heel de zaal mee. Het maakt niet uit hoe vaak ik deze track al heb gehoord, ik krijg er nog steeds kippenvel van! Rejecta & E-Force - Kicked Out en Rejecta & Artifact - Fabric Of The Universe komen voorbij. Followed klinkt nog harder uit de keel van de bezoekers dan Rise of Rejecta, heerlijk!We hebben een timetable-dilemma en daarom moeten we een sprintje trekken, want bij de freestyle is Endymion samen met Evil Activities een millennium set neer aan het zetten waar mijn man zeker gelukkig van gaat worden. Een korte stop bij de wc, en door!

Je merkt dat hier een heel ander publiek staat dan bij de raw. Dat maakt dit festival ook zo relaxed en bijzonder. Er zijn hier bezoekers van alle leeftijden en zelfs 30+ is hier goed vertegenwoordigd. Heerlijke millenium hardcore tracks komen voorbij zoals Headhunterz - Scrap Attack (Endymion Remix), Tha Playah - Mastah of Shock, Evil Activities & Endymion feat. E-Life – Broken en Art Of Fighters - Nirvana Of Noise. Er is één plaat die niet kan ontbreken in deze set. Ik heb het natuurlijk over Nobody Said It Was Easy. Wanneer mijn man tijdens deze track door een wildvreemde wordt vastgepakt om samen te hakken zoals we het vroeger deden weet ik het zeker, dit sfeertje was echt het beste sfeertje van wat ik tot nu toe had meegemaakt op dit festival. Wanneer Drunk With a Gun ook nog eens voorbij komt maakt het de beleving compleet. Echt iedereen zie je met een lach van oor tot oor met handen omhoog gaan, sommige zelfs met kippenvel. Ons laatste beetje energie bij deze set gooien we eruit bij Alles naar de Klote en Pussy Motherfuckers. Lang geleden dat ik hiervan het origineel heb gehoord.

Dj Paul neemt het stokje over, terwijl wij een korte stop bij de wc gaan maken. We gaan richting 'The Jungle', waar Noisecontrollers zich aan het klaarmaken is. Dit gaat voor mij een uurtje puur genieten worden.Sound Rush & Wildstylez zijn hun set aan het afsluiten. Twee generaties on stage,  'The Future' en 'The legend'. League of Legends ft. Against The Current - Legends Never Die (Wildstylez Bootleg) geeft ons weer kippenvel.

Tijd voor mijn legend, 'The Godfather' van de Safari. Ik heb het natuurlijk over Noisecontrollers. Hij draait een combinatie van oude en nieuwe tracks en het is van begin tot eind genieten. Weinig woorden, maar deze set was weer top, zoals altijd.

B-Front & Myst nemen het stokje over. Een heerlijke combi van melodieën en een flinke harde bass. B-Front & Hard Driver - One By One is een plaat die het vooruitzicht van deze set goed weergeeft. Één van de beste platen van dit seizoen komt ook voorbij, namelijk B-Front & Adrenalize - Elektronic Symphony. Alles zit in deze track, we genieten met volle teugen.
We lopen nog één keer naar de eettentjes, de keuze is hier namelijk reuze. Je kan het zo gek niet bedenken en je kan het wel bestellen (behalve sushi, Matrixx... volgend jaar graag Sushi ;)!). Op de achtergrond horen we The Paradox en je ziet zelfs hier iedereen lekker meebewegen op de beat.We houden het voor gezien voor vandaag, we worden toch wel een dagje ouder. Al hebben we wel weer hard gefeest vandaag. Tijdens het weglopen horen we nog Bloodlust - Imma Boss en in de fietsenstalling gaan we nog even los.

Emporium heeft zijn goede naam dit jaar zeker weer waargemaakt. De stages zagen er schitterend uit, het terrein was mooi afgewerkt, het geluid was top, de Dj’s draaiden goed, het eten en drinken was goed, we hebben eigenlijk niks te klagen gehad. Dit was een schitterende editie, we hebben genoten!

Matrixx bedankt en tot volgend jaar!

Beeld:
 Emporium Festival


Reporter: Nicole Nijs-Waarts

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!
Maak kans op een Apple Gift Card twv €100!

Win een Apple giftcard twv €100


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 137.235 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er gemiddeld ruim 825 per maand!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een Apple Gift Card twv €100!

Gebruik hem om te shoppen bij de App Store, Apple TV, Apple Music, iTunes, Apple Arcade, de Apple Store-app, apple.com en de Apple Store.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 137.235 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
of met email

Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie
Of registreer met email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen