Party reportsOp de dag van de vrijheid tovert Nederland om tot een heus festival-walhalla. In elke uithoek van het land is er wel een bevrijdingsfestival te vinden. Zo ook in Zwolle. Organisatie High Energy Events zag zeven jaar geleden een mooie kans om het grootste dancefestival tijdens Bevrijdingsdag te organiseren, met verschillende genres. En dat allemaal voor en om de vrijheid te vieren. Het concept Dance4Liberation was geboren en is uitgegroeid tot een grote hit in festival-land. Ondanks de koude weersverwachtig hield het ons niet tegen om opnieuw richting Zwolle af te reizen en onze vrijheid te vieren.

Het festival
Dance4Liberation vindt plaats op de Grote Voort in Zwolle, waar voor ruim 30.000 danceliefhebbers van alle leeftijden de ruimte is om de vrijheid te vieren. Het festival begint om 12.00 uur en om 23.30 uur gaat het slotakkoord klinken. Een breed scala aan artiesten wordt jaarlijks gepresenteerd, verdeeld over twee podia. Binnen de dancemuziek staan de house en hardstyle tonen centraal op het festival. Voor dit jaar werd je als houseliefhebber getrakteerd op onder andere Kriss Kross Amsterdam, Julian Jordan, Mike Williams en Girls Love DJ’s. Aan de andere kant werden de hardere stijlen vertegenwoordigd door onder andere Headhunterz, Frequencerz, Sub Zero Project en Radical Redemption. 
De entree liep vlekkeloos. De twee stages zijn gekoppeld door 1 compleet podium. Tussenin is een straat ontwikkeld waar een grote variatie aan eten en drinken beschikbaar was. De consumptiemunten waren op normaal niveau geprijsd. Voor een tientje was je in het bezit van 3,5 munt. Iets wat eigenlijk op de meeste dancefestivals het geval is. Voor €2,50 was je in het bezit van een stempel waarmee je onbeperkt gebruik kon maken van de (dixi) toiletten. Naar ons idee zou dit toch anders geprijsd kunnen worden. Het podium was opgezet met de koninklijke kleuren. Dit kan mede te maken hebben met het feit dat Kingdance op hetzelfde terrein georganiseerd wordt. De podia leken dus ook wel heel veel op de podia van Kingdance, alleen was er een Dance 4 Liberation logo op geplaatst. 


Onze ervaring
Dance4Liberation is voor ons een must om te bezoeken als hardstyle liefhebber. Met een diversiteit aan euforisch en raw beloofde het een bijzonder hardstyle avontuur te gaan worden. Onze dag bij Dance4Liberation hebben wij dan ook vooral door gebracht bij de hardstyle stage. Wanneer wij aankomen is de Grote Voort al goed gevuld met hardstyleliefhebbers die vol enthousiasme klaar zijn om een fantastische dag te beleven.

Waar Headhunterz in 2017 aan de andere kant van de stage te vinden was, is de producer deze editie weer aanwezig op de stage waar hij het meest thuis hoort. Uiteraard konden de Sound Rush broertjes, die eerder op de dag al de euforische sound over de Grote Voort lieten horen, niet ontbreken tijdens de set van Headhunterz om de collabs Rescue Me, en Follow Me samen ten gehore te brengen. Ook kwamen Sub Zero Project erbij om de collab This is Our Church samen te presenteren. Ook kwam de nieuwe collab, het vervolg op This is Our Church, Amen voorbij in de setlist. Tijdens dit nummer kondigde Headhunterz aan dat er clipopnames werden gemaakt. Voor het publiek genoeg reden om nog extra hard los te gaan. Headhunterz weet zichzelf keer op keer neer te zetten als de echte koning van de hardstyle scene. De mix van euforisch en raw worden met sterke overgangen en de oude classics op een hele bijzondere manier neergezet. 

Een ander hoogtepunt voor ons was de B2B set van Phuture Noize en Ran-D. Twee raw-producers samen achter de draaitafels. Dit kon alleen maar een groot succesverhaal worden. En dat werd het ook, alle bekende kicks van beide heren kwamen voorbij. Ook werd er luidkeels meegezongen met de track Zombie van Ran D, die afgelopen week gekroond werd met een gouden plaat. 

De rauwe klanken werden voortgezet door het duo Frequencerz, die ons ook heel erg verraste met een aangename en fijne set. De ondergaande zon sloot daarbij perfect aan. Ondanks dat het langzaamaan kouder begon te worden, wist Frequencerz het publiek warm te houden met hun unieke rauwe sound.

Het werd nog een tikkeltje rauwer toen Sub Zero Project achter de draaitafels verscheen. In april kwam het langverwachte debuutalbum uit van het duo, waarin euforie en extreem rauw samen komen een identieke sound. Tijdens de set kwamen ook veelal nummers van het debuutalbum ten gehore. Zo ook een preview van het aankomende Intents anthem die het duo samen heeft geproduceerd met D-Sturb wat een paar dagen geleden uit kwam. De krachten van D-Sturb en Sub Zero Project zijn gebundeld in een sterke rauwe plaat en harde kicks en het ultieme hardstyle gevoel. Opnieuw een sterke set, waarbij de sfeer in het publiek ook weer waanzinnig goed was.Onze afsluiter van de dag werd de set van Radical Redemption. Het is klokslag 22.00 uur en de Grote Voort trilt op haar grondvesten, want Radical Redemption blaast harde kicks en rauwe sound over het veld. Uiteraard komen bekende tracks als Brutal 6.0 voorbij. De sfeer in het publiek leek op zijn hoogtepunt te zijn, waardoor deze set voor ons toch wel het hoogtepunt van de dag werd.

Als kers op de taart lopen wij in polonaise richting de uitgang, want Snollebollekes zet de Grote Voort van links naar rechts in beweging. Een totaal ander kaliber dan de muziek die wij de hele dag gehoord hebben, maar toch het werkt aanstekelijk en wij lopen met een grote glimlach richting de uitgang. Een perfecte afsluiter van een geslaagde dag. 

Conclusie
Al met al beleefden wij een plezierige dag op de Grote Voort. High Energy Events wist Dance4Liberation opnieuw tot een succesvol festival te voltooien. Er hing een ontzettend goede sfeer. Het hele publiek ging non-stop los op de meest euforische en rauwe beats. Daarnaast weet Dance4Liberation jaarlijks een onzettend sterke line-up te presenteren. Wij hebben opnieuw extreem genoten en zullen volgende jaar zeker weer terugkeren naar Zwolle to celebrate our freedom!Wat was jouw hoogtepunt van Dance4Liberation?


Reporter: Danouschka De Haas

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!
Gloednieuwe Apple Airpods Pro's

Win gloednieuwe Airpods Pro's


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 136.098 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Je maakt bovendien direct kans op nieuwe Apple Airpods twv €159!

Met meer gesprekstijd, het activeren van Siri met je stem en een los verkrijgbare draadloze oplaad case zijn AirPods ongeëvenaard goed. Haal ze uit de case en ze zijn klaar voor al je devices. Doe ze in je oren en ze maken meteen verbinding, zodat jij kunt genieten van geweldig geluid. Alles gaat als vanzelf.

AirPods configureer je met een simpel tikje. Daarna gaan ze automatisch aan en blijven ze altijd verbonden.1 De rest gaat net zo gemakkelijk. Ze detecteren wanneer je ze in hebt. En pauzeren wanneer je ze uitdoet. Of je ze nu met je iPhone, Apple Watch, iPad, Mac of Apple TV gebruikt, de ervaring is altijd indrukwekkend.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.


Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 136.098 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
of met email

Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie
Of registreer met email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen