Party reports

Kingsland Festival Groningen, Groningen (27-04-2019)

dinsdag 7 mei 2019
Frits Tiekstra

Party report: Kingsland Festival Groningen, Groningen (27-04-2019)
Onze koning “Willy” mag alweer 52 kaarsjes uitblazen en net als ieder jaar wordt dit weer in het hele land groots gevierd! Kingsland is tegenwoordig niet meer weg te denken op Koningsdag en wordt ook dit jaar weer in de gebruikelijke steden georganiseerd, maar dit jaar is voor het eerst de havenstad Rotterdam er bij gekomen. Verdeeld over 5 steden komen in totaal zo’n 125.000 danceliefhebbers bijeen, dit maakt Kingsland het grootste dancefestival van Nederland.

Dit jaar mag ik wederom Kingsland meemaken in “mijn stadje” Groningen.

De indrukwekkende line-up ziet er als volgt uit:


Onderweg naar het Stadspark begin ik mij een beetje zorgen te maken, het regent namelijk. Vrienden van mij sturen een appje met de vraag of ik nog wel heen ga. “Natuurlijk!” app ik terug. Ik check de buienradar nog een keer en ik zie dat het er vrij goed uit ziet, geen regen voor de aankomende tijd!

Bij binnenkomst valt mij direct een enorme tent op. Dit blijkt de Tik Tak stage te zijn. Wellicht heeft de organisatie mijn verslag van vorig jaar gelezen want toen was deze tent een stuk kleiner. ;-) Ik herinner mij nog dat die stage toen overvol was. Toch besluit ik eerst naar de mainstage te lopen want ik wil graag een stuk meepakken van de welbekende Headhunterz.

De mainstage is net als vorig jaar niet groot maar toch ziet deze er ook dit jaar weer goed uit. Ook is er genoeg ruimte voor de party people. De hardstyle beats van Headhunterz knallen door de speakers en de vlammen en confetti vliegen me om de oren. Het publiek gaat helemaal uit hun dak en ook ik kan niet stil blijven staan. Hardstyle wordt in Groningen al jaren heel erg gewaardeerd en dat is te zien!

Na Headhunterz besluit ik om even een rondje over het grote terrein te lopen. Mijn angst dat het wat drassig zou zijn van de eerder gevallen regen is onterecht. Ik kom aan bij een tweetal zeecontainers en zie toch mijn grote verbazing een aantal mensen in de containers helemaal uit hun dak gaan maar er is geen muziek. Dit blijkt een hardstyle silent disco stage te zijn. Toch altijd grappig om te zien hoe mensen staan te dansen als er geen muziek is.Eenmaal verder gelopen kom ik aan bij de indoor Tik Tak stage waar op dat moment de voor mij onbekende dj Gynamo staat te draaien. De muziek is niet helemaal mijn ding maar voor even klinkt het wel lekker! Mijn mening wordt overigens niet massaal gedeeld wat het is druk in de tent en iedereen geniet overduidelijk!

Ik kijk nog even op de timetable en ik zie dat Yellow Claw op het punt staat om te beginnen op de mainstage. Nog even iets eten en op naar de mainstage dus! Ook dit jaar is er qua eten voor ieder wat wils. Friet, hamburgers, pizza maar ook gezondere snacks, allemaal weer prima geregeld door de organisatie.

Aangekomen bij de mainstage is Yellow Claw al bezig met zijn set. Ondanks dat Yellow Claw na het vertrek van Bizzey als duo optreedt, staat er nu maar één persoon op het podium. Dat mag de pret niet drukken, hij staat namelijk snoeihard te draaien! Een mix van hardstyle, hardtrap, psy en nog vele andere stijlen komen voorbij. Net als vorig jaar is Yellow Claw weer ge-ni-aal! Eigen producties als 20.000 Volts en Beastmode knallen over het stadpark en het publiek gaat helemaal los!Na Yellow Claw is het de beurt aan de beroemde Sunnery James & Ryan Marciano. Deze 2 grootheden hebben geen introductie nodig. James en Marciano draaien een lekker setje en af en toe klimt Sunnery James op de dj-booth om het publiek op te zwepen. Hier wordt massaal gehoor aan gegeven! Confetti, slingers en al dat soort zaken worden het publiek in geschoten en iedereen vindt het geweldig!

Na Sunnery James & Ryan Marciano vertonen Julian Jordan, Bassjackers, W&W hun kunsten op de mainstage, stuk voor stuk goede sets en de lichtshow en lasers maken het allemaal nog veel mooier! Als laatste staat de wereldberoemde Zweed Alessandro Lindblad op het programma, beter bekend als Alesso. Een supergave set met als einde een geweldige licht- en vuurwerkshow.

Na weer een super geslaagde Kingsland Festival keer ik moe maar voldaan huiswaarts. Gelukkig zat het weer mee: er is ‘s avonds geen spatje regen gevallen!

Tot volgend jaar!

Beeld:
 Kingsland Festival


Reporter: Frits Tiekstra

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!
Gloednieuwe Apple Airpods Pro's

Win gloednieuwe Airpods Pro's


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 136.098 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Je maakt bovendien direct kans op nieuwe Apple Airpods twv €159!

Met meer gesprekstijd, het activeren van Siri met je stem en een los verkrijgbare draadloze oplaad case zijn AirPods ongeëvenaard goed. Haal ze uit de case en ze zijn klaar voor al je devices. Doe ze in je oren en ze maken meteen verbinding, zodat jij kunt genieten van geweldig geluid. Alles gaat als vanzelf.

AirPods configureer je met een simpel tikje. Daarna gaan ze automatisch aan en blijven ze altijd verbonden.1 De rest gaat net zo gemakkelijk. Ze detecteren wanneer je ze in hebt. En pauzeren wanneer je ze uitdoet. Of je ze nu met je iPhone, Apple Watch, iPad, Mac of Apple TV gebruikt, de ervaring is altijd indrukwekkend.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.


Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 136.098 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
of met email

Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie
Of registreer met email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen