Koning Willem was weer jarig! Heel Nederland kleurde oranje en vierde de eenenvijftigste verjaardag van onze vorst als vanouds. Dit jaar was het voor mij en alle mede Groningers een speciale Koningsdag, de Koninklijke familie had besloten zijn verjaardag in “mijn stadje” te vieren.

In de ochtend verwelkom ik op de Vismarkt de Koning en zijn familie, vervolgens besluit ik richting het Stadspark te lopen, om daar net als vorig jaar Koningsdag te vieren tijdens het Kingsland Festival. Voorgaande edities van dit festival hebben indruk op mij gemaakt: goed en professioneel georganiseerd en een line-up waar je U tegen zegt. Dit jaar is de line-up naar mijn mening nóg indrukwekkender dan die van vorig jaar. Het programma ziet er als volgt uit:Toen ik eerder dit jaar zag dat de koning van de trancemuziek: Armin van Buuren naar “mijn stadje” kwam kon mijn lol niet op. Al sinds zijn eerste track Blue Fear in 1997 volg ik hem op de voet. Ik heb aardig wat optredens mogen meemaken van deze Officier in de orde van Oranje Nassau.

Aangekomen in het Stadspark was het festival al een uurtje bezig. Met de verwachting dat het nog rustig was, zie ik toch al behoorlijk wat feestgangers aanwezig. Muntjes gehaald, locker gescoord, ready to party!

Ik loop de mainstage op en Lucas & Steve beginnen net met hun set. Lekkere house om de dag mee te beginnen! Tijdens de set wordt stilgestaan bij het overlijden van DJ Avicii door een track ter ere van hem te draaien. Het podium ziet er imposant uit. Een enorme kroon met behoorlijk wat lampen, CO2 kanonnen, stageflames en ga zo maar door.Na Lucas & Steve is het de beurt aan (de voor mij niet heel bekende) Julian Dobbenberg, beter bekend als Julian Jordan. Ook hij draait lekkere EDM en de stemming begint er steeds meer in te komen bij het publiek. Het begint ook steeds voller te raken bij de mainstage. Dat is ook niet raar want na Julian Jordan is het de buurt aan die andere Koning…

Klokslag 17:00 verwelkomt Groningen Armin van Buuren op het podium en hij begint als vanouds direct met een paar knallers! Remixen van zijn tracks “Sunny Days” “Sex, Love And Water” en nog een aantal andere hits komen voorbij en het publiek vindt het geweldig! Van Buuren begint steeds harder te draaien. Psy-trance tracks volgen elkaar op en niet alleen ik maar het hele publiek vindt de muziek geweldig! Net als in een aantal eerdere sets kon het publiek lekker “stampen” op de Wildstyles remix van “Great Spirit” van Armin van Buuren & Vini Vici.Om 17:59 neemt Armin plaats vooraan het podium met een confettipopper in zijn hand. Stipt om 18:00 wordt een poging gedaan om het wereldrecord confetti schieten te verbreken. 5000 partypoppers zijn door de organisatie uitgedeeld. Van Buuren telt af van 10 naar 0: BOOM! Zeker 4000 feestgangers schieten tegelijk hun confetti de lucht in terwijl er een lekkere psy-trance rammer uit de speakers pompt. Een lekkere stevige set was het!

Al het dansen en springen maakt hongerig, dus op naar de eettentjes. Ik ben niet de enige die hier zo over denkt want het is bij elke eetgelegenheid behoorlijk druk. Er is voor ieder wat wils en men wordt zo snel mogelijk geholpen, vanwege de drukte moet ik wel even wachten.

Buikje weer rond en ik ben klaar om verder te feesten. Teruggekomen bij de mainstage staat de Belgische DJ Lost Frequencies op het punt van beginnen. Ik merk dat het tempo en het feestgehalte iets terugzakt.

Vervolgens is het de beurt aan Ummet Ozcan. Deze DJ ken ik nog van de periode dat hij zich wat meer in de trancescene begaf. Ozcan voert het tempo weer lekker op en draait lekker hard. Zeker in Groningen kan het publiek dit heel erg waarderen. De sfeer zit er weer lekker in. Deze lijn zet de volgende DJ, Nicky Romero, voort. Net als vorig jaar weer een prima set, met als hoogtepunt het moment dat hij een nooit eerder uitgebracht nummer van Avicii draaide. Kippenvel gegarandeerd!

Dan is het de beurt aan de Australische “Mystery Guest” Timmy Trumpet. Vanaf het begin gaat het helemaal los! Van psy-trance naar hard-trap terug naar big room en weer over naar hardstyle. Normaal gesproken word ik niet zo enthousiast van het geswitch naar verschillende stijlen en tempo’s maar hoe Trumpet dit doet, is erg prestigieus! Zelfs de festivalmedewerker bij de nooduitgang kan niet stil blijven staan en beweegt af en toe even mee met de muziek.Uiteindelijk, “last but not least” is het de beurt aan hardstyle-held Headhunterz. Zoals iedereen verwacht dreunt de bass lekker over het Stadspark afgewisseld met bekende hardstyle melodieën. Het vuurwerk en de lasers maken deze act tot een geweldige afsluiter van dit geweldige verjaardagsfeestje van onze koning, Kingsland tot volgend jaar!

Pluspunten:
• Armin van Buuren
• Snelheid barpersoneel
• Sfeer

Minpunten:
• Volgorde line-up mainstage

Beeld: Kingsland Festival

Reporter: Frits Tiekstra

Meer info evenement

Foutje gezien? Let us know!Laatste kans nieuwe JBL draagbare Bluetooth Speaker!

Win een JBL draagbare Bluetooth Speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 134.548 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Je maakt bovendien direct kans op een nieuwe JBL draagbare Bluetooth Speaker twv €165!

De JBL Charge 5 is de ideale speaker voor buiten. Hij is waterdicht en stofbestendig. Zo neem je hem een dag mee naar het strand en gaat hij niet stuk door water of zand. Raakt de batterij van je smartphone leeg? Via de ingebouwde powerbank laad je jouw telefoon onderweg op. Hierdoor kom je niet snel zonder muziek te zitten.

Door de PartyBoost functie koppel je de speaker aan een andere JBL PartyBoost speaker voor een hoger volume. Op een volle lading gaat de speaker 20 uur mee.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in, controleer of alle gegevens zijn ingevuld en nog up-to-date zijn.


Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 134.548 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Winacties

Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
of met email

Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie
Of registreer met email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is ten strengste verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen