Party reports

A State of Trance Festival 900, Utrecht (23-02-2019)

dinsdag 5 maart 2019
Frits Tiekstra

Party report: A State of Trance Festival 900, Utrecht (23-02-2019)
Neerlands trots Armin van Buuren heeft weer een feestje te vieren namelijk de 900ste aflevering van zijn radioshow A State Of Trance (in de volksmond ASOT genoemd). Iedere donderdagavond vanaf 20:00uur CET luisteren miljoenen mensen van over de hele wereld naar de nieuwste tranceknallers. Bij elke 50 afleveringen organiseert Van Buuren samen met ALDA events een aantal festivals verspreid over verschillende steden in de wereld.

Zaterdag 23 februari is het zo ver, rond een uurtje of 4 rijden mijn vrienden en ik vanuit Groningen richting Utrecht, inchecken in het hotel, even een hapje eten en rond 22:00uur stappen we in de trein richting Utrecht Centraal. Het ideale is dat de Jaarbeurs pal naast het station staat.

De line-up ziet er als volgt uit:


Bij binnenkomst in de Jaarbeurs is het behoorlijk druk bij de ingang. Ook staat er een enorme rij voor de balie waar de lockercode opgehaald moet worden. Eenmaal binnen lopen we direct naar de muntjesverkoop. Muntjes in de pocket en direct door naar de mainstage .

Het valt me direct op dat de mainstage er indrukwekkend uitziet! Mooie Visuals, vuurkanonnen en vele LED-screens achter de DJ.

De Nederlander Steven Baan, beter bekend als DJ Estiva staat lekkere progressive te draaien, goede muziek om de avond mee te beginnen! Ik ken Estiva niet echt maar na hem eventjes te hebben opzocht op internet blijkt dit geen “kleintje” te zijn in de dance/trance wereld. Onder andere Tiësto, Armin van Buuren en Above & Beyond draaien zijn tracks regelmatig op festivals. Na een kleine 20 minuten besluit ik om naar de Who’s Afraid to 138?! Stage te lopen omdat ik toe ben aan “some sssssserious uplifting! “

Na een snelle hap loop ik richting de Who’s Afraid to 138?! maar zie ik rechts van eerst nog een andere stage, namelijk de PSY stage. Hier staat de Israëlische schone Nica Iliuhin Loren, bekend onder de artiestennaam Reality Test lekkere psytrance te draaien. De basskicks en psychedelische klanken vliegen om je oren! Na een kwartiertje besluit ik toch door te lopen naar Who’s Afraid to 138?! Stage.

Bij binnenkomt staat de Belgische M.I.K.E Push samen met een voor mij onbekende drummer op het podium. Legendarische tracks komen voorbij zoals Push zijn eigen Strange World, Universal Nation en The Legacy maar ook William Orbit’s beroemde Adagio For Strings (Push Remix) en dit allemaal vergezeld door de “onbekende drummer” die op zijn elektronisch drumstel mee drumt. Het gedrum klink erg gaaf maar na een aantal tracks vind ik het persoonlijk toch een beetje saai te worden. Met een elektronisch drumstel heb je de keuze uit honderden verschillende geluiden maar niet één keer veranderd de drummer de geluiden. Afgezien daar van is het erg fijn om wat classic trance te horen deze avond!Het begint steeds drukker te worden bij de WAO138?! Stage maar dat is ook niet zo gek want om 00:00uur komt daar de gastheer van het festival, Armin van Buuren, het podium op.
Na een gaaf intro blaast Armin bijna het dak er af! Niet alleen ik maar iedereen vind het geweldig dat Armin zo stevig draait! Van Buuren begint met de System Nipel vs White Noise Remix van Dash Berlin’s “Man On The Run” en het publiek gaat helemaal los! De lasers, de lichten en het vuur maken het allemaal een indrukwekkende show! RAM’s GEWELDIGE track “RAMsterdam” komt voorbij evenals Armin van Buuren zijn ASOT 900 anthem geremixed door Avao.

Na een uur en een kwartier houdt Armin het voor gezien en ik moet rennen naar de mainstage waar hij om 01:30 weer op het programma staat. Ik besluit nog even op de WAO138?! Stage te blijven, want ik hoor van alle kanten dat er niemand meer bij kan in de mainstage vanwege de enorme drukte.Het duurt eventjes voordat de volgende artiest van wal steekt maar dat is ook niet heel gek. Na Armin zal de Italiaan Giuseppe Ottaviani aantreden die niet met de bekende Pioneer CDJs draait maar met onder andere 2 laptops en een koffer vol equipment. Een live set dus! Ottaviani heeft echt zijn eigen sound en speelt ter plekke allerlei dingen in. Deze man is één van de meest muzikale artiesten die hier vanavond optreedt!

Ik besluit toch weer even een hapje te eten want van al dat dansen heb ik honger gekregen. Het food aanbod is zeer uitgebreid. Van vers fruit tot kapsalon en van pizza tot aan broodjes hamburger. Het personeel werkte snel en in een mum van tijd had ik m’n buikje vol!

Na het eten ga ik weer even naar de WAO138?! Stage. Daar aangekomen stond de schot Will Atkinson al te draaien, gehuld in een Schotse kilt! Atkinson draait zoals altijd lekker harde tech-trance en weet het publiek prima te vermaken. De Schot trekt bij zijn laatste track nog even een geel hesje aan. Blijkbaar is ook hij het niet eens met de gang van zaken in zijn land.Na Will Atkinson komt de uit Roden (DR) afkomstige Allen Watts op het podium en hij beukt direct de tranceknaller Ultra Shock – The Sound Of E (Jorn van Duynhoven remix) door de speakers! Het hele publiek gaat helemaal los! Watts (echte naam Alle Wagt) timmert de laatste jaren aardig aan de weg. Zo was hij is 2018 na Armin van Buuren de best verkopende artiest in de trancecharts op Beatport.com en hij heeft al een aantal keer bij Armin in de ASOT studio gedraaid. Ook is hij vaak in o.a. Mexico, USA en door heel Europa te vinden. Veel van zijn eigen tracks komen voorbij zoals Algorithm, een ID-remix van Arizona en nog een aantal echte trancebeukers. Houdt deze jongen in de gaten want je zult nog veel van hem horen de aankomende jaren!

Na Watts’ zijn setje besluit ik weer richting het hotel te gaan en nog even een paar uurtjes slaap te pakken voor de reis terug naar Groningen weer begint.

ASOT 900 is er weer 1tje voor in de boeken! Het was weer een top editie!

Pluspunten:
• Line-up
• Sfeer
• Snelheid personeel bij de foodcourts en bar

Minpunten:
• De veel te kleine bierglazen (volgens mij 200cc)
• Ticketprijs (totaal €68,-)


Reporter: Frits Tiekstra

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!
Gloednieuwe Apple Airpods Pro's

Win gloednieuwe Airpods Pro's


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 136.098 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Je maakt bovendien direct kans op nieuwe Apple Airpods twv €159!

Met meer gesprekstijd, het activeren van Siri met je stem en een los verkrijgbare draadloze oplaad case zijn AirPods ongeëvenaard goed. Haal ze uit de case en ze zijn klaar voor al je devices. Doe ze in je oren en ze maken meteen verbinding, zodat jij kunt genieten van geweldig geluid. Alles gaat als vanzelf.

AirPods configureer je met een simpel tikje. Daarna gaan ze automatisch aan en blijven ze altijd verbonden.1 De rest gaat net zo gemakkelijk. Ze detecteren wanneer je ze in hebt. En pauzeren wanneer je ze uitdoet. Of je ze nu met je iPhone, Apple Watch, iPad, Mac of Apple TV gebruikt, de ervaring is altijd indrukwekkend.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.


Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 136.098 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
of met email

Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie
Of registreer met email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen