27 april was het eindelijk zover: onze koning werd 50 jaar en dat moest natuurlijk groots gevierd worden!

Samen met 20.000 feestgangers en een indrukwekkende lijst van DJ’s vierden we de verjaardag van de Koning tijdens het Kingsland Festival, dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd in vijf verschillende steden te weten: Amsterdam, Den Bosch, Twente, Maastricht en ‘mijn’ stadje Groningen.  

De line-up zag er als volgt uit:Tegen 13:00 uur meld ik mij bij de beveiliging die het nog vrij rustig heeft, logisch, het is nog vroeg. Ik loop het festivalterrein op en het valt me direct op dat het groots is opgezet, ik zie twee tenten: Stage DEEP en TIKTAK, aan de andere kant van de drafbaan is de Open Air Mainstage. 

Onderweg naar het festival was ik bang voor een modderbad in het Stadspark. Tijdens Koningsnacht vond er namelijk een ander festival plaats en was het aardig regenachtig de dagen voor Kingsland. Maar gelukkig was dit absoluut niet het geval en was mijn angst onterecht. De organisatie had zelfs grote stukken boomschors gelegd op de plekken waar het normaal gesproken tijdens festivals wat modderig kan worden, prima geregeld! 

Muntjes in the pocket en ready to go. Op naar de Mainstage, die niet groot oogt, maar er zeker goed uitziet. Als enorme trance-fan wil ik graag de set van Dash Berlin meemaken die om 14:00 uur aantreedt. Het is de eerste keer dat de geboren Hagenaar Jeffrey Sutorius draait op Kingsland. In tegenstelling tot Mexico, waar Dash Berlin echt de koning van de trance is, is hij in Nederland nog niet erg bekend. 

Tegen de tijd dat ik aankom op de Mainstage merk ik dat het nog niet erg druk is, komt dit door het vroege tijdstip of het feit dat hij nog niet erg bekend is onder de feestende Groningers? Die vraag kan ik nu niet beantwoorden, wel kan ik zeggen dat de aanwezige feestgangers losgaan op de platen die hij draait! 

Bekende tracks passeren de revue zoals “Waiting” feat. Emma Hewitt, “With you” feat. Matt Simons en de Dash Berlin remix van Alan Walker’s “Faded”. Na een half uurtje begint het te regenen en lopen veel mensen naar een van de tenten. Ik besluit even te schuilen in de Kingsstage Deep tent. Op dat moment staat de Engelse DJ Curbi te draaien, een DJ die ik niet ken niet maar het klinkt wel lekker, gewoon normale house. Niet echt deep, terwijl je dat wel zou verwachten als je naar de naam van de stage kijkt. 

Na tien minuten te hebben geschuild onder de aanwezigheid van DJ Curbi is het weer droog en besluit ik, na het even snel checken van de aanwezige marktkraampjes en foodtrucks, weer richting de Mainstage te lopen want Dash Berlin zijn setje is bijna ten einde. Daar aangekomen voert hij opeens het tempo op en beukt de Isaac remix van “Heaven” door de speakers. Lekkere hardstyle waarop ik zelf ook niet stil kan blijven staan! Wat een lekkere set, waarin wel veel remixjes van hits voorbijkwamen, maar dat kan je verwachten op een festival als Kingsland.

Rond een uur of drie begint het terrein al lekker vol te stromen met in oranje gehulde partygangers. De sfeer zit er goed in! Voor mij tijd om even terug te keren naar de foodtrucks, want het buikje begint een beetje te rammelen. Er is veel keuze en het eten is prima, van verse friet tot fruitsalades, voor ieder wat wils. De hongerige feestgangers worden snel geholpen, er staan geen lange rijen. Het personeel werkt snel en hebben voldoende eten voorbereid. Dit heb ik weleens anders meegemaakt op festivals.

Tijd om terug te keren naar de Mainstage waar het welbekende duo Yellow Claw op het punt staat te beginnen. De bekende dubstep-, trap- en housebeats vliegen ons om de oren! Eventjes waan ik me in een aflevering van internetfenomeen Dumpert TV want de door Yellow Claw geproduceerde openingstune “Old Days” knalt door de speakers. Een lekkere set en we vermaken ons prima. 

Na Yellow Claw is het de beurt aan de gezusters NERVO uit Australie die direct beginnen met een paar lekkere EDM-nummers. Opeens hoor ik voor mij iets heel erg bekends… ik denk: “het zal toch niet?” Maar jawel hoor! Daar knalt opeens “The Tribe” van psy-trance helden Vini Vici over de drafbaan! Ik ga he-le-maal los, de dames van NERVO zijn vanaf nu officieel mijn heldinnen van Kingsland! Trance en zéker psy-trance is niet heel erg bekend bij het grote publiek. Daarom ben ik ook zo blij verrast dat de dames zo’n track erdoorheen gooien.

Dan is het de beurt aan de heren Wardt van der Harst en Willem van Hanegem (ja, inderdaad de zoon van…) beter bekend als W&W. Dit duo heb ik vaker gehoord op trancefeesten. Ik heb ze altijd goed gevonden maar helaas zoals vele trance DJ’s zijn ze meer richting de mainstream EDM gegaan. W&W brengt een paar bekende knallers ten gehore en het publiek vind het duidelijk geweldig! En jawel het gebeurt weer…. Ik hoor bekende geluiden…psy-trance! Ditmaal is het de track “Great Spirit” van Vini Vici ft. Armin van Buuren. Niet alleen ik maar vrijwel iedereen staat te springen! 

Na de vette set van W&W neemt Nicky Romero plaats achter de decks en gooit er eerst even 3 hardstylerammers in. Ja, dat vind het publiek leuk en zéker in Groningen. Uiteraard ga ik ook lekker los. Voor de rest komen alle bekende hits van Romero voorbij. Prima setje!

Ik ben vandaag nog niet bij de TIKTAK-stage geweest, tijd om daar even een kijkje te nemen. 
Wat is het in de tent belachelijk druk! Ik kan bijna niet door het publiek komen, zo vol. Toch bemachtig ik een plekje achterin de tent en blijf even hangen. Ik vind het vervelend dat het zo druk is en besluit weer richting de Mainstage te gaan waar de afsluiter van de dag Afrojack op het punt staat te beginnen.  

Normaal gesproken word ik niet zo enthousiast van Afrojack maar goed, wie weet kan hij mij met zijn set op andere gedachten brengen. Helaas… Het is steeds dezelfde beat en ik merk en hoor om mij heen dat het publiek niet heel erg blij van zijn muziek wordt. Gelukkig maakt de mooie lasershow de set toch nog enigszins een aangename afsluiter. Op de afsluiter van Afrojack na ben ik zeer tevreden over Kingsland Groningen 2017 en wil er zeker weten volgend jaar weer bij zijn!

Pluspunten:
W&W
Nervo
Horeca
Sfeer

Minpunten:
Afrojack
Te kleine tent TIKTAK stage
Muntjes vrij duur 

Reporter: Frits Tiekstra

Meer info evenement

Foutje gezien? Let us know!Laatste kans nieuwe JBL draagbare Bluetooth Speaker!

Win een JBL draagbare Bluetooth Speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 134.596 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Je maakt bovendien direct kans op een nieuwe JBL draagbare Bluetooth Speaker twv €165!

De JBL Charge 5 is de ideale speaker voor buiten. Hij is waterdicht en stofbestendig. Zo neem je hem een dag mee naar het strand en gaat hij niet stuk door water of zand. Raakt de batterij van je smartphone leeg? Via de ingebouwde powerbank laad je jouw telefoon onderweg op. Hierdoor kom je niet snel zonder muziek te zitten.

Door de PartyBoost functie koppel je de speaker aan een andere JBL PartyBoost speaker voor een hoger volume. Op een volle lading gaat de speaker 20 uur mee.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in, controleer of alle gegevens zijn ingevuld en nog up-to-date zijn.


Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 134.596 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Winacties

Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
of met email

Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie
Of registreer met email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is ten strengste verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen