Luminosity presents A Night Of Unity by Ferry Corsten, Amsterdam (18-10-2018)

dinsdag 13 november 2018
Frits Tiekstra

Party report: Luminosity presents A Night Of Unity by Ferry Corsten, Amsterdam (18-10-2018)Op 17 oktober startte net als ieder jaar het Amsterdam Dance Event. Overdag bestaat het ADE vooral uit diverse lezingen, conferenties en demonstraties. ’s Avonds gaan de clubs en andere venues open waar talloze bekende en minder bekende Dj’s en musici de party people vermaken.

Na de eerste dag van het ADE al een feestje te hebben meegepakt en vandaag (donderdag 18 oktober) in de middag al het voorrecht heb gehad om een kijkje te nemen in de A State Of Trance studio van trancekoning Armin van Buuren was het voor mij nu de beurt om naar club Panama te fietsen, want daar begon Luminosity presents A Night Of Unity by Ferry Corsten.

De alom bekende Dj/producer Ferry Corsten en de organisatie van Luminosity hebben een aantal Dj-vrienden uitgenodigd en dat zijn zeker geen “kleintjes” in de trancewereld!

De line-up ziet er als volgt uit:
Na een fietstocht door het mooie Amsterdam kom ik aan bij club Panama. De club waar ik vaker ben geweest geeft altijd een lekker “underground” gevoel omdat het al een wat oudere club is. De visuals, lasers en geluid zijn altijd prima in orde, eens kijken of het deze keer niet is veranderd!

Bij binnenkomst valt me direct op dat het ongelofelijk warm is in Panama. Natuurlijk is het nooit koud in een club maar deze hitte is echt extreem! Men zegt altijd “stay hydrated” dus ik bestel eerst maar even een biertje aan de bar om af te koelen.

Bij binnenkomst in de Main Room staat de uit Amerika afkomstige trance legende Brian Transeau, beter bekend als BT het publiek te vermaken. De 47-jarige BT wordt gezien als de “vader van de trancemuziek”. Dat BT tegen de 50 loopt is absoluut niet te merken! De energie van de muziek en het dansen en springen van BT doet niet onder voor een 20-jarige en het publiek doet gezellig mee! Ik besluit om het allemaal even van bovenaf te bekijken en ik kom terecht achter de mensen die de visuals regelen. De LED-screens, lasers en lampen zijn vanaf hier nog beter te zien en het ziet er allemaal geweldig uit!

Nadat BT de laatste klanken uit de speakers heeft gegooid is het de beurt aan de geboren Rus Artem Stoliarov, bekend onder de artiestennaam Alpha9. Deze Dj heb ik nog nooit live gezien dus ik ben zeer benieuwd! Na een veel te lang intro met een Manga-achtig thema komt na een minuut of 7 Alpha9 tevoorschijn op het podium. Nu begrijp ik de “Manga-intro” want hij ziet er zelf ook uit alsof hij rechtstreeks uit een aflevering van Dragonball-Z is gestapt. Ook nu is het intro behoorlijk lang maar op het moment dat de beat komt gaat het publiek wel weer lekker los!Na een half uurtje besluit ik de Main Room even te verlaten en neem ik een kijkje in de Studio. Op dat moment staat de uit Polen afkomstige DJ Andromedha achter de decks. De muziek is goed, lekkere uplifting trance! Wel staat het geluid enorm hard voor in een kleine room als de Studio. Ik sta vooraan en mijn hart slaat een aantal keren over vanwege het volume. Hier raak ik toch enigszins aan gewend en besluit nog even te blijven.

Na Andromedha is het de beurt aan de Ierse Maria Healy. Ik loop al wat jaartjes mee in de trance wereld maar van deze dame had ik nog nooit gehoord dus ik besluit te blijven in de Studio. Ook deze dame weet wel raad met de decks! Tracks van onder andere Aly & Fila, Sean Tyas en John O’ Callaghan komen voorbij en niet alleen ik maar ook het publiek is erg enthousiast!

Na een praatje met wat bekenden loop ik weer naar de Main Room want daar staat de gastheer van de avond Ferry Corsten op het punt om te beginnen. Deze Dj/producer heeft geen introductie nodig want deze pionier in de trancemuziek is al jaren wereldberoemd. Ik heb Ferry Corsten vaker live gezien en gehoord en hij valt nooit tegen en dat is deze keer niet anders! Wat is dit toch een geniale DJ. Tracks als “Anahera” en” Neba” komen voorbij en natuurlijk ook zijn collab met Armin van Buuren “Brute”.

Na dat Ferry Corsten een uurtje solo heeft gedraaid was het nu tijd voor de b2b set met de aangekondigde Mystery Guest….Wie zal het zijn?? Yes! Markus Schulz!!Ik had al een vermoeden dat het Amerikaans trance held Schulz zou zijn omdat Ferry Corsten en Markus Schulz in het verleden weleens als het duo New World Punx hebben opgetreden maar toch is het een leuke verassing! Ook mijn mede partygangers vinden het geweldig!

Markus Schulz neemt na een half uurtje alleen de decks over. Heerlijke oude en nieuwe trance knallers wisselen elkaar af en de sfeer blijft er bij iedereen goed in zitten!

Na een uurtje Markus Schulz te hebben gehoord en gezien besluit ik weer om op mijn fiets te stappen richting huis.

Al met al was dit feestje weer eentje voor in de boeken! De sfeer, de line-up en de visuals waren top! Wel was de hitte in de club bijna niet te handelen en ik hoop dat ze hier volgende keer echt iets aan gaan doen.

Pluspunten:
+ Line-up
+ Snelheid van barpersoneel
+ Sfeer
+ Licht en geluid

Minpunten:
- Hitte in de club, bijna ondraaglijk
- De beveiliging tijdens ADE

Wat betreft de beveiliging tijdens ADE, en dan heb ik het niet alleen over club Panama maar over alle feesten waar ik geweest ben tijdens het ADE: Alle security medewerkers waren heel vriendelijk en beleefd maar de controles die ze uitvoerden (als ze dat al deden) waren erg slecht. Hier kunnen de medewerkers zelf niks aan doen want dit wordt hen waarschijnlijk van bovenaf opgedragen. Het fouilleren bestond uit even aaien over de schouders en voelen of ik iets in de broekzakken had zitten. Met de dreigingen van tegenwoordig (zie het geval pepperspray tijdens AMF of de aanslagen in heel Europa) hoop ik dat de organisatoren van alle feesten op het ADE de veiligheid van de bezoeker op nummer één zet en hier strenger op zullen controleren.

Beeld: Luminosity Facebook / Partyteam.be


Reporter: Frits Tiekstra

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!


Guestzone is weer terug aan de top!

Members nemen soms de moeite om ons te bedanken voor de gewonnen gastenlijstplekken en/of vrijkaarten, wat wij natuurlijk erg leuk vinden.

Check een aantal van de reacties.Maak kans op een Sonos draagbare speaker twv €199!

Maak kans op een draagbare Sonos speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 140.733 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare Sonos speaker twv €199!

De Sonos Roam 2 heeft een IP67-rating voor stof- en waterbestendigheid en is daardoor ook goed naast het zwembad te gebruiken. Hij hoort dan ook zeker thuis in onze lijst van waterbestendige Bluetooth-speakers voor op het strand.

Een automatische TruePlay-functie, een batterijduur van 10 uur, een IP67-certificering voor water- en stofbestendigheid en een rijke geluidsbeleving.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 140.733 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadresBeveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Introducé aanmelden
Degene die ik graag mee neem naar event-name op event-date is:
Geef dit vóór introduce-name aan ons door!
Win vrijkaarten!
Koppel jouw mobiele nummer.

Kosten
€0,40 per deelname per winactie.

Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code en verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel de code via een sms naar 4004.

Code
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen