Kingsland Festival Amsterdam, Amsterdam (27-04-2018)

maandag 30 april 2018
Danouschka De Haas

Party report: Kingsland Festival Amsterdam, Amsterdam (27-04-2018)Afgelopen vrijdag kleurde Nederland massaal oranje voor de verjaardag van onze Koning. Ook domineren de festivals op een dag als Koningsdag. Een tal aan keuzes. Waar ga je dan voor? Kingsland Amsterdam was voor ons het juiste antwoord. Een samenwerking tussen E&A Events en 4PM Entertainment is sinds de eerste editie in 2013 uitgegroeid tot een van de grootste feesten op Koningsdag in ons land, waarbij nationaal en internationale grootheden aanwezig waren. Voor dit jaar werd Kingsland in vier steden tegelijk (Amsterdam, Den Bosch, Oldenzaal en Groningen) georganiseerd. Het bijzondere aan Kingsland Amsterdam is dat er maar liefst vier stages verdeeld zijn over het gehele terrein, waaronder een TIKTAK stage, Spinnin’ Stage en Kings Stage Hard. Verschillende stijlen binnen de dance muziek komen dus aan bod op deze editie, wat voor ons de doorslag was om richting Amsterdam te reizen. Met namen als o.a. Hardwell, Sunnery James & Ryan Marciano, Headhunterz, Brennan Heart kon het ook niet mis gaan.

Eenmaal bij aankomst bij de RAI in Amsterdam was het Oranje gevoel duidelijk aanwezig. Alle stages zijn volop gekleurd in de Nederlandse kleuren en het publiek mengt zich perfect in het plaatje door gekleed te zijn in dezelfde kleuren. Het royale festijn begon voor ons met Brennan Heart, die net aan zijn set begonnen was. Het was nog vrij rustig bij de Kings Stage Hard, maar dat mocht de pret niet drukken. Brennan Heart zette de ene naar andere knalplaat in. Een euforische opbouw wat eindigde met een tikkeltje hardcore. Een prima begin om onze Koningsdag mee af te trappen.Even oversteken naar de andere kant van het festivalterrein en er stond een gigantische kroon voor je neus, ofwel de Mainstage van deze editie van Kingsland. Echter verliep het niet vlekkeloos om een mooie plek te bemachtigen bij de Mainstage. Het werd zelfs zo druk, dat er een file ontstond waardoor mensen geen kant meer op konden.

De eerste klanken van producer Hardwell galmden over het terrein van de RAI en dat klonk heel goed. Het duurde even, maar uiteindelijk hadden wij een mooie plek bemachtigd bij het grootse hoofdpodium. Hardwell keerde vorig jaar terug met nieuwe muziek en is dan ook steeds meer op de Nederlandse podia te zien. Hij presenteert zichzelf als de Koning van de Mainstage door een waanzinnig sterke set te draaien met klassiekers maar ook nieuwe muziek. De producer sluit zelfs af met een keiharde hardstyleplaat. Wanneer je om je heen kijkt tijdens Hardwell zijn set, zie je alleen maar blije gezichten. Zelfs voorbijgangers die je sprak waren heel enthousiast over de set van Hardwell. Het was goed om de producer weer terug te zien achter de draaitafels, wat hopelijk nog veel meer gaat gebeuren dit jaar.Het was tijd om weer over te steken naar de overkant richting de Kings Stage Hard. Gelukkig verliep dat dit keer wat soepeler. Er is maar één Koning in de scene van de hardere stijlen. Puur toeval is dat deze dj ook dezelfde naam heeft als de daadwerkelijke Koning van Nederland. Willem Rebergen, beter bekend als Headhunterz, maakte vorig jaar op Defqon zijn officiële terugkeer naar de wereld van de hardstyle. Sindsdien is de producer niet te stoppen, bracht hij een nieuw album uit en staat de producer flink wat uurtjes achter de draaitafels voor alle hardstyleliefhebbers. Met vier shows op het programma met Koningsdag had de producer ook een plek gescoord op de Kingshard stage. Het mooie aan Headhunterz is zijn pure enthousiasme in samenspel met zijn eigen bijzondere sound die hij ten gehore brengt. Je kan zien dat de producer echt achter zijn muziek staat en het met liefde aan iedereen laat horen. Wanneer hij zegt ‘Ik stond jaren geleden op de Mainstage van Kingsland, maar dit is echt veel vetter’ met de grootste glimlach die je maar kunt bedenken, laat zien dat deze producer de beste keuze heeft gemaakt die hij ooit had kunnen maken.De helden van de house, Sunnery James & Ryan Marciano, waren ook van de partij om op Kingsland Amsterdam de verjaardag van de Koning te vieren. Vergezeld door hun eigen familie en kids op het podium (die ook een dansje mee deden natuurlijk). De heren draaien zoals we gewend zijn een hele sterke set. De voetjes gaan bij de Mainstage van de vloer en iedereen danst volop mee. Hoewel de zon er (helaas) niet bij was , zorgde de vibe in het publiek en op het podium zelf voor een magisch moment en het ultieme festivalgevoel, wat wij nog niet ervaren hadden deze dag.

Vorige week werd de dance scene opgeschrikt met de onverwachte dood van Zweedse producer en legende Tim Bergling, beter bekend als dj Avicii. De producer is overleden en heeft slechts de leeftijd van 28 jaar bereikt. Een klap in het gezicht voor vele dj’s en personen die werkzaam zijn in de scene. Sunnery James & Ryan Marciano eren de dj door het publiek te vragen om luid applaus voor de dj, waarna de eerste klanken van zijn megahit Levels over de RAI hoorbaar zijn. Een bijzonder moment en een mooi eerbetoon aan een legendarische held uit de scene die er helaas niet meer is, maar zijn muziek zal voor altijd blijven leven in de industrie.

De hoofdact van het festival, DJ Snake, kon het door omstandigheden niet halen om naar Kingsland te komen. Een vervelende situatie, waarin de organisatie snel had gehandeld en DJ Timmy Trumpet als waardige vervanger had ingeschakeld om zijn plek in te nemen. Voor velen een grote teleurstelling. Wij kunnen alleen maar respect tonen richting de organisatie dat zij zo snel gehandeld hebben om een vervanger te vinden. Echter sloten wij onze dag niet af bij de Mainstage, maar bij de Kings Stage Hard met Hard Driver. Een Koning binnen de raw hardstyle, die ervoor zorgt dat het overige publiek zijn laatste energie er compleet uit gooit. Er hangt een positieve sfeer en Hard Driver knalt de ene naar de andere plaat erdoor. Een betere afsluiter van onze dag hadden wij dan ook niet kunnen wensen.Wat betreft het muzikale aspect krijgt Kingsland van ons een dikke pluim. Alle sets die wij op deze dag live aanschouwd hebben waren sterk met een muzikale opbouw. De RAI kleurde vanuit alle hoeken oranje, rood, wit en blauw. Het Koningsdag-gevoel was zeker daar, maar de massale drukte had helaas niet altijd een positief effect op de sfeer. Ondanks dat wij ons prima vermaakt hebben de hele dag, ontbrak het ‘wow’ gevoel aan het volledige plaatje. Dit gevoel was zeker wel aanwezig bij de Kings Stage Hard, maar dat kwam wellicht ook door het feit dat daar minder mensen op af kwamen als bij de andere stages. Desondanks wisten EA Events en 4PM Entertainment opnieuw een spectaculaire productie neer weten te zetten van Kingsland op vier verschillende steden tegelijk.

Was jij ook bij Kingsland Amsterdam? Van welke set heb jij het meest genoten?


Reporter: Danouschka De Haas

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!


Guestzone is weer terug aan de top!

Members nemen soms de moeite om ons te bedanken voor de gewonnen gastenlijstplekken en/of vrijkaarten, wat wij natuurlijk erg leuk vinden.

Check een aantal van de reacties.Maak kans op een Sonos draagbare speaker twv €199!

Maak kans op een draagbare Sonos speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 140.897 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare Sonos speaker twv €199!

De Sonos Roam 2 heeft een IP67-rating voor stof- en waterbestendigheid en is daardoor ook goed naast het zwembad te gebruiken. Hij hoort dan ook zeker thuis in onze lijst van waterbestendige Bluetooth-speakers voor op het strand.

Een automatische TruePlay-functie, een batterijduur van 10 uur, een IP67-certificering voor water- en stofbestendigheid en een rijke geluidsbeleving.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 140.897 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadresBeveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Introducé aanmelden
Degene die ik graag mee neem naar event-name op event-date is:
Geef dit vóór introduce-name aan ons door!
Win vrijkaarten!
Koppel jouw mobiele nummer.

Kosten
€0,40 per deelname per winactie.

Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code en verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel de code via een sms naar 4004.

Code
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen