A State Of Trance 950, Utrecht (15-02-2020)

donderdag 27 februari 2020
Danouschka De Haas

Party report: A State Of Trance 950, Utrecht (15-02-2020)Wat in 2001 begon als ‘een idee’ in een kleine studio in Nederland is anno 2020 één van de grootste merken binnen de dance-industrie. A State of Trance is uitgegroeid naar een wekelijkse Radio Show waar miljoenen mensen naar luisteren, een platenlabel waar een gevarieerd aanbod binnen trance wordt uitgebracht en naar een festival wat om de 50 radio show episodes wordt georganiseerd met een jaarlijkse aftrap in de Utrechtse Jaarbeurs. In het tweede weekend van februari was het dan ook weer zover. Duizenden trance liefhebbers vanuit de hele wereld verzamelden zich in Utrecht voor A State of Trance 950!

Voor deze editie van A State of Trance Festival is de Jaarbeurs opnieuw rijkelijk gevuld. Met maar liefst vijf stages (Mainstage, Who’s Afraid of 138, Psy, Progressive en Road to 1000) was er voor elke trance liefhebber wat wils aanwezig. Qua artiesten was het dit jaar opnieuw heel divers. De affiche was gevuld met nieuw talent maar ook met welbekende namen binnen de scene. Opvallend is dat Armin drie keer draait gedurende de nacht naast het presenteren van de livestream. Onze voorkeur was toch om vooral bij de Mainstage aanwezig te zijn met wat afwisseling tussen Who’s Afraid of 138 en de Psy-stage.#BEATPLASTIC
Eind vorig jaar werd bekend dat Armin van Buuren Global Oceans Ambassador is geworden van het Wereld Natuur Fonds. Armin en het Wereld Natuur Fonds bundelen samen hun krachten om de globale plastic vervuiling tegen te gaan onder de campagne #BEATPLASTIC. Tijdens A State of Trance kwam deze campagne ook naar voren. Ten eerste werden er qua fris aanbod (denk aan Coca Cola, Fanta, Sprite etc.) blikjes aangeboden in plaats van bekers wat sowieso al een grote vooruitgang is in onze ogen.

Bij inlevering van je lege beker/blikje bij één van de bars kreeg je een kaartje met een unieke code die aan een winactie was gekoppeld. Via de website die aangegeven stond op het kaartje kon je de codes invoeren en daarmee maakte je direct kans op bijzondere prijzen waaronder een meet & greet met Armin, ASOT merchandise of kaartjes voor onder andere ASOT 1000, de laatste editie van Electronic Family aankomende zomer of Armin zijn nieuwe solo show ‘This is Me’ die in mei de Ziggo Dome aan doet.

Een hele slimme zet want naar ons idee oogde de Jaarbeurs toch echt wel schoner als voorgaande jaren. Een ‘trend’ die anno 2020 waarschijnlijk op meer festivals/feesten te zien zal zijn.Let the Music Guide You
A State of Trance Festival gaat dit jaar de wereld over onder het thema ‘Let the Music Guide You’. De man achter A State of Trance, Armin van Buuren, produceerde daarbij een anthem onder dezelfde naam.

Onze avond start, zoals eigenlijk elk jaar, bij de Mainstage waar Armin van Buuren een exclusieve ‘Let the Music Guide You’ opening neer zet. Wat ons als eerste al opvalt is het sterke stagedesign. Er zijn volop mogelijkheden aanwezig om de show op visueel niveau aan te kunnen vullen. Licht, vuur, lasers en CO2 waren volop aanwezig. Tevens liep het stagedesign door boven het publiek. Een zee aan lichtgevende ‘ballen’ was een goeie aanvulling om de unieke ‘Let The Music Guide You’ beleving nog extra te versterken. De aftrap van Armin staat als een huis en zet de toon voor de rest van de avond.Sinds de Londense producer Ilan Bluestone aan boord is bij Anjuna Beats (het label van trance legendes Above & Beyond) is zijn carrière onwijs hard gegaan. Draaien op de Mainstage van A State of Trance is geen onbekend terrein voor hem en dat laat hij ook zeker zien. Op muzikale wijze, met name gevuld met eigen muziek, weet Ilan het publiek geboeid te houden. Het publiek gaat lekker los op de uplifting trance gecombineerd met wat hardere en rauwere melodieën. Wij waren positief verrast over deze set!

Wij bleven nog even bij de Mainstage want Markus Schulz stond klaar om het stokje van Ilan Bluestone over te nemen. Markus Schulz is een bekende naam in de scene. Hij heeft een eigen label genaamd Coldharbour Recordings en heeft al behoorlijk wat hits achter zijn naam staan. Het was echter al een flinke tijd geleden dat Markus Schulz aanwezig was op een Nederlandse editie van A State of Trance. Markus Schulz zijn eigen enthousiasme, een variatie aan muziek gevuld met euforie, harmonie, een tintje psy-trance maar vooral uplifting sounds zorgde voor ons dat zijn set de grootste verrassing maar ook meteen hoogtepunt van de avond werd.

Een bijzondere act die later werd aangekondigd dan de rest van de line-up was het duo Rank 1 bestaande uit Piet Bervoets en Benno de Goeij. Na twintig jaar zijn de heren eindelijk terug bij A State of Trance Festival in Utrecht met een exclusieve live-set van dertig minuten. Vooral de klassiekers zoals ondere andere ‘L.E.D There Be Light’ en ‘Airwave’ sloegen zo ontzettend goed aan door de hele zaal. In die 30 minuten voelde het aan alsof het duo nooit weg is geweest en dat maakte het een bijzonder liveoptreden.Road to 1000
Met de 1000e Radio Show op komst is er ontzettend veel moois om naar terug te kijken. Om 01.00 werd er een exclusief showmoment onder de naam ‘Road to 1000’ getoond bij de Mainstage. Tijdens dit moment wordt er teruggekeken op hoe A State of Trance is ontstaan en vooruitgeblikt op de weg naar de 1000e Radio Show. Anthems van voorgaande edities galmen door de zaal. Een reis door de tijd, muziek en euforische momenten.

Het showmoment wordt vervolgd wanneer het gezicht van A State of Trance opnieuw zijn opwachting maakt op de Mainstage. De zaal is goed gevuld en het publiek is klaar voor. Armin weet zich opnieuw op krachtige wijze te presenteren door een groot scala aan trance ten gehore te brengen. Een mix van zijn grootste platen gepaard met onbekende tracks die hopelijk snel een naam krijgen. Een hele sterke set die knallend afgesloten wordt met een hardstyle-remix van ‘Blah Blah Blah’. Het publiek reageert daar bijzonder enthousiast op en danst nog net zo hard mee. Armin stelt nooit teleur en zo ook niet tijdens deze tweede set van de avond. Wat een beleving!Na Armin zijn set op de Mainstage wandelen wij snel richting de ‘Who’s Afraid of 138?’ stage om zijn derde en laatste set van de avond bij te wonen. Tussendoor stoppen wij wel nog even bij de Psy stage om daar een stukje van Ace Ventura zijn set mee te krijgen. Psy-trance is de afgelopen jaren steeds populairder geworden wat ook te zien is aan de hoeveelheid mensen die los staan te gaan tijdens Ace Ventura. De producer is een grote naam in de scene en presenteert een fijne set vol psychedelische trance melodieën. Na deze fijne tussenstop liepen wij verder richting de ‘Who’s Afraid of 138’ Stage. Het label ‘Who’s Afraid of 138?’ staat bekend om de wat hardere en rauwere kant van trancemuziek. Tijdens deze set nam Armin ook even afstand van de euforische en uplifting melodieën en koos voor een wat hardere en rauwere set, wat tevens ook de veelzijdigheid van de producer naar voren brengt. Opnieuw een bijzondere beleving!

The Dark & Light Sight of The Harmony
Vervolgens lopen wij terug richting de Mainstage waar Andrew Rayel al is begonnen aan zijn set. Wij hadden de eer om deze 27-jarige producer wat vragen te stellen over zijn carrière, muzikale keuzes en toekomstplannen. Het volledige interview lees je binnenkort hier op de website! Tijdens het interview vertelde Rayel wat wij konden verwachten van zijn set op de Mainstage. De producer heeft al behoorlijk wat edities van A State of Trance meegemaakt en draaien op de Mainstage is dan ook zeker geen onbekend terrein voor hem. Reeds heeft de producer een anthem uitgebracht voor zijn 200e Radio Show. Dit anthem bestaat eigenlijk uit 2 tracks, genaamd ‘Dark Sight of The Harmony’ & ‘Light Side of The Harmony’. De namen zeggen het al, beide tracks representeren een stijl binnen de trance muziek. Andrew Rayel zijn set was eigenlijk gebaseerd op deze twee anthems. Een fantastische combo van de lichtere en hardere trance muziek gecombineerd met Andrew Rayel zijn iconische big-room trance sound. Wij hebben deze producer al vaker gezien maar elke keer weet hij ons opnieuw te verbazen. Tevens was de Mainstage zaal ook nog gevuld met enthousiastelingen die net zo genoten van de set als ons.Complete beleving van begin tot eind
Elk jaar weet ALDA zich opnieuw te bewijzen door het merk ‘A State of Trance’ nog groter en sterker te presenteren. Het evenement verbindt jaarlijks duizenden mensen over de hele wereld, allemaal met een grote liefde voor trance muziek. Het is soms lastig om aan een buitenstaander uit te leggen want het is juist dat gevoel tijdens zo’n avond/nacht wat je moet ervaren en doet realiseren wat voor bijzonder genre trance eigenlijk is.

A State of Trance 950 blinkt dit jaar uit uit door veelzijdige line-up, een waanzinnige dosis aan creativiteit in stagedesign en verlichting, een krachtig thema wat het verhaal achter A State of Trance alleen maar versterkt en de positieve energie van het publiek die gedurende de hele nacht door de Jaarbeurs galmde. Op naar A State of Trance 1000!

Was jij ook bij A State of Trance 950? Wat was jouw mooiste moment van de avond?

Beeld:
 ALDA 


Reporter: Danouschka De Haas

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!


Guestzone is weer terug aan de top!

Members nemen soms de moeite om ons te bedanken voor de gewonnen gastenlijstplekken en/of vrijkaarten, wat wij natuurlijk erg leuk vinden.

Check een aantal van de reacties.Maak kans op een Sonos draagbare speaker twv €199!

Maak kans op een draagbare Sonos speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 139.593 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare Sonos speaker twv €199!

De Sonos Roam 2 heeft een IP67-rating voor stof- en waterbestendigheid en is daardoor ook goed naast het zwembad te gebruiken. Hij hoort dan ook zeker thuis in onze lijst van waterbestendige Bluetooth-speakers voor op het strand.

Een automatische TruePlay-functie, een batterijduur van 10 uur, een IP67-certificering voor water- en stofbestendigheid en een rijke geluidsbeleving.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 139.593 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadresBeveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Koppel jouw mobiele nummer.

Kosten
€0,40 per deelname per winactie.

Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code en verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel de code via een sms naar 4004.

Code
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen