Reverze 2020, Antwerpen (BE) (07-03-2020)

maandag 16 maart 2020
Danouschka De Haas

Party report: Reverze 2020, Antwerpen (BE) (07-03-2020)In 2006 begon organisatie Bass Events aan een bijzonder avontuur door een nieuw indoor hardstyle-concept genaamd Reverze aan de buitenwereld te presenteren. Het begon als een klein event maar verhuisde al snel richting het Sportpaleis. Inmiddels zijn we 15 jaar verder en heeft het concept zich ontwikkeld tot één van de grootste indoor hardstyle feesten ter wereld. Onder het thema ‘The Power of Perception’ werd op 7 maart 2020 het Sportpaleis en Lotto Arena opnieuw omgetoverd de grootste hardstyle tempel van Europa.

Het nieuws van de afgelopen weken wordt overheerst door de verspreiding van het corona virus die de ziekte COVID-19 veroorzaakt. Organisaties van onder andere Ultra Miami en Tomorrowland Winter zijn genoodzaakt het evenement te annuleren. Hierdoor ontstond enige vorm van twijfel of het virus ook effect zou kunnen gaan hebben op de vijftiende editie van Reverze. Echter was hier geen sprake van en communiceerde organisatie Bass Events op tijd dat het gewoon door zou gaan. De organisatie monitorde de situatie volop en zag geen redenen om het te annuleren. Er werd wel gecommuniceerd om ter eventuele preventie je handen wat vaker te wassen. Tevens was het toegestaan om een kleine tube met desinfecterende handgel mee te nemen.

Het 15 jarig bestaan van Reverze wordt groots aangepakt met een ontzettend sterke en gevarieerde line-up. Hardstyle wordt vertegenwoordigd met grote namen van nationaal tot internationaal, nieuwe talenten, bijzondere nieuwe projecten die hun debuut gaan maken op Reverze, unieke samenwerkingen en de welbekende Flashback set die jaarlijks terugkeert. Het kon dan ook niet anders dat kaarten voor deze jubileum editie de deur uit vlogen.

Duurzaamheid
De organisatie achter Reverze, Bass Events, laat tijdens de vijftiende editie van het evenement zien mee te werken aan duurzaamheid. Er wordt een EKO-TOKEN gepresenteerd. Dit muntje ontvang je gratis bij entree en bij het aanschaffen van een consumptie dien je zo’n muntje in te leveren (of een leeg flesje/blikje/bekertje). Indien je niet in het bezit bent van een muntje of je oude flesje/blikje/bekertje betaal je een euro extra voor je nieuwe consumptie. Aan het begin ontstonden er wel wat vraagtekens over dit concept maar de organisatie schepte al snel voldoende duidelijkheid voor de bezoekers. Of de organisatie ook het gewenste effect hiermee heeft betaald durven wij niet te zeggen. Echter was het wel minder rommelig als voorgaande jaren.

Wij starten onze avond in het grote Sportpaleis. Het hele verhaal van ‘The Power of Perception’ komt op het podium en door de hele zaal tot leven. Een dosis aan laser en lichteffecten staan klaar om de ‘Reverze’ beleving nog extra te versterken.Psyko Punkz is geen onbekende naam voor Reverze en heeft al op vele edities mogen draaien. Voorheen hebben wij deze producer al eerder gezien op andere festivals en wist hij ons niet geboeid te houden. Voor ons gevoel kwamen er veel herhalende melodieën aan bod in het verleden. Echter was dit tijdens Reverze – Power of Perception absoluut niet het geval. De producer wist ons te verrassen door eigen euforische sound te combineren met wat rauwere melodieën.

Aan Brennan Heart de eer om een exclusieve ‘15 Years Reverze Special’ te presenteren. In onze ogen toch een soort Flashback set 2.0, maar zeker een sterke zet van de organisatie. Voor de producer is Reverze dan ook zeker geen onbekend terrein. In 45 minuten presenteerde hij een set vol Reverze-classics waar het publiek heel goed op mee ging. De toon van de set werd ook steeds harder. Verschillende stijlen binnen de scene kwamen aan bod, er kwam zelfs even een tintje hardcore tussendoor. Met dit optreden weet Brennan een sterke en veelzijdige set neer te zetten. Per set werden de licht- en lasereffecten ook steeds intensiever en de sfeer in de zaal steeds beter. De nacht is begonnen en kan eigenlijk alleen maar beter worden!Toch besluiten wij even een uitstapje richting de Lotto Arena te maken waar Jacques Journée, beter bekend als Act of Rage, klaar stond om aan zijn set te beginnen. Wij hadden Act of Rage nog niet eerder zien draaien dus waren extra benieuwd. Sinds 2014 is de producer actief in de scene en hij is op dit moment onwijs succesvol. Deze producer wist ons, maar eigenlijk alle mensen in de Lotto Arena, helemaal omver te blazen. Wat een energie! De sfeer was ongekend goed en voelde nog beter aan dan in het Sportpaleis. Een intens geluksgevoel ging door de hele zaal bij iedere drop die Act of Rage liet vallen. In drie kwartier kwamen alle raw hardstyle tunes voorbij. Twee dagen voor Reverze werd aangekondigd dat de producer verantwoordelijk voor het anthem van Qapital, ‘The Alpha State’. Een ontzettend rauwe plaat die in de Lotto Arena ontzettend goed aanslaat bij het publiek. Mede door de onwijs goede sfeer in het publiek en Act of Rage zijn set waren wij ontzettend verrast en was deze set voor ons het hoogtepunt van de avond.

De meeste namen op de affiche zijn zoals eerder genoemd geen onbekende op Reverze. Zo ook niet het duo D-Block & S-te-Fan. Na vele successen van het duo wisten ze dit jaar ook het Defqon 2020 anthem te produceren. Het anthem kreeg de naam Primal Energy, een krachtige plaat waarin hun mix van euforische en rauwe muziek goed naar voren komt. De heren weten hun draai te vinden en dat laten zij ook zeker zien in het Sportpaleis. Hoogtepunt van deze set is toch wel wanneer de eerste tonen van ‘The Darkest Hour’, een samenwerking met Sub Zero Project, te horen zijn. De werelden van beide duo’s vullen elkaar goed aan in deze plaat en het Sportpaleis gaat er ook goed op mee. Het publiek is nog steeds razend enthousiast, de muziek wordt alsmaar een tintje rauwer en de licht- en lasereffecten blijven ontzettend bizar. Wat een productie!Rave into Space
Zoals eerder vernoemd werden er tijdens ‘Reverze-Power of Perception’ ook nieuwe projecten gepresenteerd. Waaronder een nieuw project van Sub Zero Project genaamd ‘Rave Into Space’. Het debuut van ‘Rave Into Space’ vindt plaats in het Sportpaleis, waarin de heren in 30 min LIVE hun nieuwe project mogen presenteren. De rauwe sound wordt in een ruimtelijke jasje gestoken wat een aanstekelijk effect heeft. Het publiek gaat er ook goed op mee en na elke drop klinkt er een galm van verbazing door de zaal omdat het zo ontzettend goed klinkt. Tevens vullen alle gekke laser- en lichteffecten en het enthousiasme van het duo zelf het debuut van Rave Into Space goed aan. Wij hopen dat we nog veel meer gaan horen van het project ‘Rave Into Space’.

De verantwoordelijkheid voor het Reverze anthem, ‘The Power of Perception’, lag dit jaar bij hardstylegroep The Elite. The Elite bestaat uit Coone, Hard Driver en Da Tweekaz. Hun sound kenmerkt zich met de euforische melodieen van Coone en da Tweekaz gepaard met raw-hardstyle van Hard Driver. De groep vult elkaar muzikaal dus onwijs goed aan. Na meerdere releases is de groep ook steeds meer op festivals te zien. Een optreden op Reverze kon dan ook niet uitblijven. De heren presenteren een set met eigen materiaal, (als groep en individueel) maar ook nieuwe materiaal en knallen in een uur tijd ‘The Sound of The Elite’ door het Sportpaleis. Van licht tot euforisch maar ook donker en rauw naar een licht psy-effectje: alles wordt door het publiek ook goed opgevangen en er wordt nog steeds flink gestampt.15 Years Reverze Flashback
Na 15 jaar Reverze zijn er genoeg herinneringen en muziek om naar terug te kijken. Reverze Flashback is een jaarlijks terugkerend showmoment waarin de classics van de hardstyle-scene centraal staan. De formatie wordt elk jaar gewisseld. Dit jaar was de eer aan lokaal talent, waaronder Pat-B, Dark-E en Mark with a K samen met MC Chucky om terug te blikken op 15 jaar Reverze. Deze producers hebben al eerder deel uitgemaakt van de Reverze Flashback dus het was voor hen geen onbekend terrein. Alle Reverze-klassiekers maar ook van de producers zelf worden in een fantastische set van 45 min gepresenteerd. Een mix van klassiek en donkere melodieën worden aangevuld met bizarre laser- en lichteffecten en een fantastische sfeer in de zaal. Deze Flashback set gaat dan ook de boeken in als een groot succes.

De laatste act van de avond die wij meepakken wordt ook wel het ‘wonderkind’ genoemd binnen de hardstyle scene. Sefa wist zichzelf te ontplooien tot een naam die niet meer weg te denken is uit de scene en op geen enkel hardstyle event. Wat deze producer weet neer te zetten is in onze ogen van wereldklasse. Sefa staat als dirigent achter de draaitafels en weet het publiek te verblijden met Frenchcore. Zijn extreme enthousiasme (en dat om 05.30!) maakt het nog aanstekelijker om zijn set bij te wonen. Het publiek is razend enthousiast en bij elke onverwachte drop klinkt er een galm van verbazing (en oprechte enthousiasme) door het Sportpaleis. De jonge producer weet een set neer te zetten van topkwaliteit waarbij de beleving ook nog eens versterkt wordt door alle laser- en lichteffecten. Wij hadden onze avond niet beter af kunnen sluiten.Na Sefa besluiten wij het Sportpaleis te verlaten. Bass Events heeft laten zien dat Reverze na 15 jaar nog steeds hoog aan de top staat. Reverze heeft zich dit jaar weten te overtreffen op voorgaande edities door de waanzinnig sterke productie, de muziek maar vooral de sfeer. Bij elke onverwachte drop klonk er een galm van ‘wooooooow’ door de zaal gevolgd door een enthousiaste menigte die compleet los ging op de hardste muziek. Een gevoel/ervaring die voor ons eerder nog nooit heeft plaatsgevonden. Mede daardoor was Reverze – The Power of Perception een onwijs groot succes.

Wij kunnen geen slecht woord bedenken over onze avond. Wij durven wel te stellen dat Bass Events boven andere organisaties uitsteekt met dit concept. Als echte hardstyle liefhebber zou je Reverze ook echt een keer (of beter: meerdere keren) moeten bezoeken. Na één keer ben je verkocht en is een jaarlijks uitstapje naar Antwerpen een feit. Daarom kijken wij uit naar 27 februari 2021, de zestiende editie van het feest.

Was jij ook aanwezig bij Reverze? Wat was jouw hoogtepunt van de avond?

Beeld: Bass Events


Reporter: Danouschka De Haas

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!


Guestzone is weer terug aan de top!

Members nemen soms de moeite om ons te bedanken voor de gewonnen gastenlijstplekken en/of vrijkaarten, wat wij natuurlijk erg leuk vinden.

Check een aantal van de reacties.Maak kans op een Sonos draagbare speaker twv €199!

Maak kans op een draagbare Sonos speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 140.725 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare Sonos speaker twv €199!

De Sonos Roam 2 heeft een IP67-rating voor stof- en waterbestendigheid en is daardoor ook goed naast het zwembad te gebruiken. Hij hoort dan ook zeker thuis in onze lijst van waterbestendige Bluetooth-speakers voor op het strand.

Een automatische TruePlay-functie, een batterijduur van 10 uur, een IP67-certificering voor water- en stofbestendigheid en een rijke geluidsbeleving.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 140.725 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadresBeveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Introducé aanmelden
Degene die ik graag mee neem naar event-name op event-date is:
Geef dit vóór introduce-name aan ons door!
Win vrijkaarten!
Koppel jouw mobiele nummer.

Kosten
€0,40 per deelname per winactie.

Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code en verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel de code via een sms naar 4004.

Code
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen