Party reportsHet moment waar duizenden tranceliefhebbers elk jaar opnieuw naar uit kijken was daar. Het moment waarop men even weg kan gaan uit de dagelijkse sleur. Het moment waarop je even niet aan alle ellende hoeft te denken. Het moment dat je puur geluk voelt vanwege de euforische melodieën die je om de oren vliegen. Dat moment was daar. Het was tijd voor deze duizenden liefhebbers om af te reizen naar de plek waar het zich al jaren af speelt. Op zaterdag 17 februari verzamelden duizenden tranceliefhebbers vanuit de hele wereld zich bij de Jaarbeurs in Utrecht voor A State of Trance Festival 850.

Wat begon als een wekelijkse radioshow, groeide uit naar ‘s werelds grootste trance concept. Dit jaar staat A State of Trance in het teken van ‘Be in The Moment’. Het anthem bracht Armin vorig jaar tijdens de exclusieve A State of Trance event in de AFAS Live al ten gehore. Een plaat die het gevoel van het thema ‘Be in The Moment’ precies symboliseert. A State of Trance Festival 850 gaat dit jaar onder ‘Be In The Moment’ op tour over de hele wereld. De Jaarbeurs is de eerste halte en wordt gevolgd door Gliwice (Polen) en Sydney (Australië). Ook is A State of Trance dit jaar opnieuw te zien met een eigen hosting op Ultra Music Festival in Miami en Tomorrowland in Boom. Tevens zal het concept dit jaar haar debuut gaan maken in Thailand.

De aftrap voor de wereldtour van A State of Trance Festival 850 vond dus plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. De Jaarbeurs biedt ruimte voor vijf stages, waarop alle genres binnen de trance gedraaid zullen worden. Naast de Mainstage, Who’s Afraid of 138?!, Road to 1000 en PSY is er dit jaar ook een Progressive stage aanwezig. Daarnaast werd er vanuit de welbekende Radio Dome heel de nacht door radio gemaakt door Armin van Buuren en Ruben de Ronde. Voor de fans die geen ticket hebben kunnen bemachtigen, was er de gehele nacht een livestream beschikbaar. Het publiek is heel gevarieerd. Je ziet ontzettend veel leeftijdscategorieën.Bij entree valt meteen iets op. Vorig jaar werd je al weggeblazen door de sterke visuele aankleding. Echter is het dit jaar nog unieker en groter. Elke stage is voorzien van een flinke dosis ledverlichting. De Mainstage is daarbij nog voorzien van kleine beeldschermen, die als een halve cirkel door de Jaarbeurs verspreid zijn. Dit voelde als een goed startpunt. Zou A State of Trance zichzelf dit jaar dan toch weer gaan overtreffen?

De aftrap wordt zoals elk jaar gegeven door de man achter A State of Trance. Armin van Buuren opende met een exclusieve warm-up set op de Mainstage. Een opbouwende sound richting het openingsmoment werd door Armin goed in elkaar gemixt. De sfeer kwam er langzaamaan goed in. De zaal was er klaar voor. Het moment was daar. Het startschot werd gegeven en A State of Trance Festival 850 was officieel begonnen.

Een kleine afbuiging richting de Who’s Afraid of 138 Stage om de Nederlandse producer Allen Watts te aanschouwen. Allen Watts brengt als opener direct de sound van Who’s Afraid of 138 op tafel. De hardere sounds van trance vallen bij het publiek ook goed in de smaak. Allen Watts bewijst dat hij thuis hoort op een festival als A State of Trance.In 2017 maakte het duo W&W hun comeback naar de trance scene onder de naam NWYR. Een optreden op A State of Trance Festival 850 kon dan ook niet uitblijven. De Mainstage was afgeladen en benieuwd wat deze oude bekende neer zouden gaan zetten. De trance sound van NWYR galmt door de Mainstage en het klinkt ontzettend goed. De krachtige muziek in combinatie met de sterke en euforische melodieën is wat NWYR zo uniek maakt. De heren stralen intens veel enthousiasme uit. NWYR is geboren en klaar voor een kleurrijke toekomst.

Na NWYR was het aan Armin van Buuren de beurt om het publiek te verblijden met een twee uur durende set. Elke keer weet deze man weer te verbazen door nog sterkere sets te draaien. Van classics tot nieuwe platen. Alles kwam voorbij. Armin van Buuren weet elke keer opnieuw tijdens A State of Trance de gevoelige kant van trance op een speciale manier te benadrukken tijdens zijn sets. Wanneer je een blik om je heen werpt, zie je dat het gevoel van trance bij iedereen duidelijk naar voren komt. Armin sluit de set af met een remix van Great Spirit, gemaakt door hardstyle producer Wildstylez. Deze zet wordt niet door iedereen in de zaal begrepen, maar valt bij een groot gedeelte van het publiek goed in de smaak. Armin van Buuren weet zichzelf keer op keer te overtreffen tijdens A State of Trance. Een stralende Armin van Buuren en een magische set zorgt ervoor dat het hoogtepunt van de avond vastgesteld kon worden.Een kleine pauze was na dit avontuur wel gewenst. Vanuit de food area had je een perfect zicht op de Mainstage via de beeldschermen. Via deze schermen zagen wij een hele enthousiaste David Gravell over de Mainstage springen. Deze jonge producer gaat sinds zijn grote doorbraak in 2013 ontzettend hard. Vanavond kreeg hij de kans om zichzelf te laten horen op de Mainstage. Gravell wordt met open armen door het publiek ontvangen bij de Mainstage. Ondanks dat je niet aanwezig was in de zaal kon je de sfeer via de beeldschermen meekrijgen. Het einde van de nacht nadert, maar de sfeer zat er nog steeds extreem goed in.
Engelse producer Ben Nicky kreeg de eer om de Mainstage op geheel eigen wijze af te sluiten. Hier maakte de producer ook zeker gebruik van. De laatste danspasjes worden gezet en de zaal loopt richting het einde langzaamaan leeg. De Jaarbeurs wordt verlaten door duizenden tranceliefhebbers met een lach en een traan. Het moment was daar, alleen het is nu (helaas) weer voorbij.

Negen uur lang konden duizenden tranceliefhebbers genieten van hetgeen waar ze zo gelukkig van worden: trance. A State of Trance Festival voelt elk jaar opnieuw als thuiskomen. Een samenspel tussen de muziek, sfeer en het publiek maken het festival keer op keer tot een memorabel moment. Het is en blijft het moeilijk in woorden uit te leggen hoe bijzonder A State of Trance nou echt is. Het is een belevenis die je ooit in je leven mee moet maken.
Er zijn veel bijzondere evenementen, maar A State of Trance Festival steekt daar met kop en schouders bovenuit. Een visueel en muzikaal spektakel van begin tot eind. Heeft ASOT Festival zichzelf overtroffen dit jaar? Deze vraag is met een hele duidelijk ja te beantwoorden. Op muzikaal en visueel gebied heeft het evenement dit jaar in ieder geval opnieuw hele grote sprongen gemaakt.
Het aftellen naar A State of Trance 900 is nu begonnen voor de meeste tranceliefhebbers. Graag kijken wij voor nu terug op dat mooie moment in de Jaarbeurs op 17 februari 2018.

Wat was jouw mooiste moment tijdens A State of Trance Festival 850 en waarom?


Reporter: Danouschka De Haas

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!
Gloednieuwe Apple Airpods Pro's

Win gloednieuwe Airpods Pro's


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 136.098 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Je maakt bovendien direct kans op nieuwe Apple Airpods twv €159!

Met meer gesprekstijd, het activeren van Siri met je stem en een los verkrijgbare draadloze oplaad case zijn AirPods ongeëvenaard goed. Haal ze uit de case en ze zijn klaar voor al je devices. Doe ze in je oren en ze maken meteen verbinding, zodat jij kunt genieten van geweldig geluid. Alles gaat als vanzelf.

AirPods configureer je met een simpel tikje. Daarna gaan ze automatisch aan en blijven ze altijd verbonden.1 De rest gaat net zo gemakkelijk. Ze detecteren wanneer je ze in hebt. En pauzeren wanneer je ze uitdoet. Of je ze nu met je iPhone, Apple Watch, iPad, Mac of Apple TV gebruikt, de ervaring is altijd indrukwekkend.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.


Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 136.098 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
of met email

Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie
Of registreer met email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen