Dancefair/Musicfair, Utrecht (18-02-2018)

dinsdag 20 februari 2018
Danouschka De Haas

Party report: Dancefair/Musicfair, Utrecht (18-02-2018)Dancefair heeft zichzelf op de kaart weten te zetten als dé thuishaven voor producers, muzikanten en andere personen die werkzaam zijn in de scene. De educatieve vakbeurs zette op zaterdag 17 en zondag 18 februari weer grond op Nederlandse bodem met een nieuwe editie.

Een uitgebreid programma gevuld met een flinke dosis aan bekende namen uit de dance scene, 6000m2 aan Expo ruimte waarbij ruim 250 muziekmerken aanwezig waren met de nieuwste muziek- en dj apparatuur. Ook waren er ontzettend veel labels aanwezig waar de toekomstige producer zijn/haar demo kon droppen voor een eerlijke mening van een echte expert. De keuze uit het programma is reuze. Van producers, DJ’s tot influencers uit de scene; iedereen was daar om zijn/haar verhaal te vertellen.

Guestzone was aanwezig op de meest educatieve beurs uit de dancescene. Het publiek is hier gevarieerd. Je ziet voornamelijk ouders rondlopen met hun kinderen, die klaar zijn voor een glansrijke carriere in de scene en op Dancefair contacten op willen doen.De allereerste Q&A die wij volledig live kunnen aanschouwen is degene van de CO founder en CEO van Armada Music, Maykel Piron. Armada Music is een bekend fenomeen in de industrie. Inmiddels draagt Maykel 15 jaar bij aan het label en nog steeds met veel plezier. Tijdens de Q&A wordt het verhaal achter Armada Music nader toegelicht. Momenteel heeft het label een kantoor in Amsterdam, Londen en New York. Dagelijks wordt er door een hecht team gewerkt aan alle successen die Armada tot nu toe teweeg heeft gebracht. Sinds vorig jaar heeft het kantoor in Amsterdam een eigen Club, waar af en toe evenementen worden georganiseerd. Maykel licht hierbij toe dat er iets miste op kantoor. Een goed soundsysteem was wat ze zochten. Hierdoor werd het idee om een eigen club te ontwikkelen op kantoor geboren. Armada kent een hoop succesvolle en memorabele momenten. Volgens Maykel is het mooiste moment toch echt het succes van de eerste track die hoog terecht kwam in de charts. Dat werd ook het uiteindelijke startpunt om te groeien voor het label. De toekomst voor Armada Music ziet er volgens Maykel goed uit. Echter geeft hij zelf al wel aan dat de scene elke dag verandert. Desondanks hoopt Armada hun label wat meer aan de grond te krijgen in Azië.

De Q&A met Maykel Piron was interessant. Door de vragen die gesteld werden kreeg je een heldere inkijk in een van de grootste labels van het land. Maykel vertelde een enthousiast verhaal. De zaal was echter bijna niet gevuld. Zonde, want alle mensen die er niet waren hebben wel een heel interessant en inspirerend verhaal aan zich voorbij laten gaan.We maken een kleine bocht richting Area 5 waar platform Hardstyle.com zich heeft gevestigd tijdens het Dancefair-weekend. Youri Claessens, beter bekend in de scene der hardere stijlen als Warface, stond klaar om zijn verhaal te houden over het bouwen van een community rondom je ‘merk’ als artiest. Zijn compagnon Remco, tevens de technicus van de twee, kon er helaas vanwege persoonlijke redenen niet bij zijn. Het eerste wat direct een positieve indruk achterlaat is de eerlijkheid waarmee Youri zijn verhaal doet. Hij geeft eerlijk toe zelf zijn muziek niet te produceren. Remco is met name degene die de muziek van Warface produceert. Echter geeft hij wel duidelijk aan bij elke stap in het proces betrokken te zijn. Live for This begon als een plaat van Warface, maar groeide uit tot een levensmotto van vele Warface-volgers. Een community was snel geboren. Onder de naam Live For This wil Youri een hechtere band met zijn fans creeren. Echter geeft Youri duidelijk aan dat muziek de basis blijft van de community. Het platform heeft een commerciele en experimentele kant, waarbij de trends gevolgd worden en telkens toegepast zullen worden op de community. Daarbij heeft Youri ook aan dat het van belang is om in te blijven spelen op het algoritme van Facebook, om zoveel mogelijk volgers te blijven bereiken.

Live for This heeft een eigen website en is daarnaast actief op verschillende online kanalen. Op de community page worden kleine snippets gedeeld van nieuwe tracks. Deze zullen volledig verschijnen op de website. Dit levert volgens Youri een win-win situatie op. Hij beheert overigens al zijn social media kanalen zelf, omdat hij wil weten wat er allemaal gebeurt. Tevens is het voor hem een middel om in contact te blijven met zijn fans en het levert volgens hem een realistischer beeld dan wanneer je het uit handen geeft.

In de toekomst is Youri’s grootste droom om met Warface de Mainstages van alle grote(re) festivals in te kunnen pakken op zijn eigen manier. Daarbij droomt hij ervan om Live For This te zien groeien en aan de wereld te kunnen introduceren. Daarnaast hoopt Youri hardstyle meer op de kaart te kunnen gaan zetten in de toekomst, door o.a. met artiesten uit totaal andere scenes samen te gaan werken.

Het verhaal van Youri was eerlijk en oprecht, wat het ook interessanter maakte om naar het verhaal te luisteren. Deze seminar was een must voor alle beginnende dj’s en producers die een eigen community op willen bouwen, maar ook voor iedereen daarbuiten. Youri komt over als een spontane gast, die eerlijk is en mensen daarmee ook mensen wil motiveren en stimuleren.Ter afsluiting van de zaterdag bezochten wij opnieuw de grootste zaal. De stoelen waren echter snel gevuld. Dit had ook wel een reden. De ambassadeur van A State of Trance, die maar liefst vijf keer gekroond werd tot de beste DJ van de wereld, Armin van Buuren, was ook aanwezig op Dancefair om zijn verhaal te delen. In een Q&A, waarbij A&R Robin Jaydee Albers de vragen stelt, zie je een gepassioneerde Armin die vol enthousiasme vertelt over zijn vak. Meneer van Buuren zat in de schoolbanken om een Meester in de Rechten te worden. Hierin slaagde hij met succes. Echter veranderde hij zijn koers in 1991 en kroop achter de draaitafels. Armin van Buuren geeft aan dat zijn kracht ligt aan het feit dat hij wil blijven leren. Zijn laatst uitgebrachte track, genaamd Sex Love & Water, is dan ook een andere muziekrichting dan iedereen van Armin gewend is. Armin geeft aan dat hij dit juist doet om zichzelf te blijven ontwikkelen. Tevens blijft het studiowerk op deze manier ook uitdagend.

Alle platen die Armin geeft geproduceerd zijn dierbaar voor hem. Intense, een van zijn grootste tracks, kwam pas na een jaar zijn studio uit. Als hij het nu terug luistert, geeft hij aan dat hij dingen nu volledig anders zou doen. Ping-Pong daarintegen stond binnen een dag al klaar van begin tot eind. Elke nieuwe track voelt als Armin voor een nieuw examen waar hij best onzeker over is. This is What it Feels like was een plaat waar hij zelf super trots op was, maar veel kritiek kreeg van de buitenwereld. Hij legt uit dat dit hem ontzettend zwaar viel. Echter bleef hij trots op de plaat, omdat het wel een perfecte representatie was van wie de producer nou echt is. Armin geeft aan dat hij zich net voelt als iedereen in de zaal, in plaats van een van de meest succesvolle dj’s ter wereld.

Waarbij de meeste mensen denken dat alle DJ sets geprogrammeerd zijn, geeft Armin duidelijk aan dat dit bij hem niet het geval is. In een twee uur durende set op A State of Trance Festival is het voor Armin mogelijk om tussen de 30-37 tracks te draaien. Echter heeft de producer altijd 60 a 70 tracks klaar staan waar hij uit kan kiezen. Vlak voordat Armin aan zijn sets begint kan hij dus nog altijd besluiten om een andere openingstrack te pakken.


Foto: Dancefair

Ook komt Armada nog aan bod. Armin vertelt dat de kracht van Armin zit in de eerlijkheid. Hij wil zelf ook dat zijn team eerlijk is wanneer zij vinden dat hij een slechte set heeft gedraaid. Robin Albers vraagt of Armin zich echt de baas voelt. Armin heeft dat gevoel helemaal niet. Het is vooral een hecht en creatief team. Als iets niet goed is, verwacht Armin wel duidelijke argumenten en de reden waarom iets niet goed is. Voor de toekomst heeft Armin duidelijke plannen. Aankomende periode plant de producer zichzelf in de studio, om meer muziek te gaan maken. Een van zijn projecten, GAIA, komt dan ook met een nieuw album in de toekomst. Voorlopig staat er dan ook geen Armin Only Tour op het programma. Wel wordt er hard gewerkt aan A State of Trance, die langzaamaan richting de 1000 radioshows gaat. Daarbij geeft Armin aan dat het belangrijkste aspect voor hem is om lol te blijven hebben. Met name in het blijven bouwen aan zichzelf, maar ook om nieuw talent te helpen.

De Q&A van Armin van Buuren was interessant, maar met name inspirerend. De man achter A State of Trance laat zien dat hij ondanks alle successen nog steeds hartstikke onzeker kan zijn over een nieuwe plaat. Desondanks toont Armin ook passie, enthousiasme en geluk in wat hij doet. En dat maakt de producer zo bijzonder. Een leerzame 45 minuten voor iedereen die in de zaal was.

De eerste dag van Dancefair was succesvol. Dancefair is dé plek voor iedereen in de dancescene. Met name de seminars zijn ontzettend leerzaam en motiverend. Daarbij is Dancefair de plek om te netwerken en nieuwe contacten te maken. Echter missen wij het aspect voor de professionals in de scene. Het voelt af en toe iets teveel als een beurs voor alleen maar producers.

Na een fantastische avond bij A State of Trance Festival, keerden wij op zondag opnieuw terug naar de Jaarbeurs om de tweede dag van Dancefair bij te wonen. Opnieuw een vol geprogrammeerde dag met tal aan interessante en leerzame seminars.Op zondag keerden we even terug naar de Area voor Hardstyle.com voor seminar voor Phuture Noize. Een bijzondere verschijning in de hardstyle scene met een eigen sound. Deze sound ging hij dan ook bespreken tijdens zijn seminar. Met een Powerpoint vloog Phuture Noize door zijn verhaal. Voor producers was het waarschijnlijk bekend, maar voor ons kwam het over als ingewikkelde wiskunde. Gelukkig categoriseerde de producer het zelf ook al onder ‘Ingewikkelde wiskundeshit’. Wel was het tof om te zien hoeveel deze succesvolle producer weet en interessant om het verhaal achter zijn muziek te horen.

Voor Tony Junior is Dancefair een thuiswedstrijd en daarom was hij ook beide dagen aanwezig. De eerst dag om demo’s te beluisteren van aanstormend talent. De tweede dag was hij aanwezig om een seminar te geven over het profiel van een DJ en optredens. Samen met Bryan Melis, manager en beste vriend, vertelde hij het verhaal. Bryan stelde de vragen en Tony gaf antwoord. Waarbij de andere seminars heel voorbereid overkwamen, was deze juist super spontaan. Alles rondom Tony en zijn optredens werd besproken. Zijn rider tijdens shows, voorbereidingen en hoe je opent voor een headliners zijn aspecten waar Tony eerlijk antwoord op gaf.Het laatste advies wat de producer mee wilt geven is dat je altijd door moet blijven gaan. Ondanks terugvallen of een writers block, geeft Tony aan toch door te blijven gaan. Met name omdat je er dan juist sterker uit komt. Een mooie wijsheid om deze seminar mee af te sluiten.

Om Dancefair af te sluiten, bezochten wij de laatste minuten van de seminar van Jose Woldring, het gezicht achter PR – bureau The Media Nanny. Zij vertelt het verhaal achter haar bedrijf en beantwoord alle vragen vanuit het publiek. Haar verhaal rondom Martin Garrix licht ze toe en ook haar werkzaamheden. Heel interessant om mee te krijgen. Door deze seminar laat Dancefair zien er niet alleen voor de producers te zijn, maar ook voor de mensen die werkzaam willen zijn in de scene als bijvoorbeeld PR manager.Waar gister het aspect voor de professionals in de scene ontbrak, maakt Dancefair dat vandaag goed. Veel interessante seminars voor niet alleen producers laten zien dat Dancefair meer is dan alleen een beurs voor producers. Elke tak van de scene wordt duidelijk uitgelicht, besproken en behandeld. Deze editie was leerzaam, interessant en leverden een ontzettende bak aan motivatie op om nieuwe contacten te maken en te netwerken. Dancefair zet zichzelf op de kaart als een thuishaven voor iedereen die werkzaam is/werkzaam wilt zijn in de industrie.

Al met al hebben wij ontzettend veel geleerd tijdens deze editie van Dancefair en kijken wij nu alweer uit naar wat de grootste educatieve beurs van het land ons volgend jaar gaat brengen.

Was jij ook bij Dancefair? Welke seminar vond jij het leukst?Reporter: Danouschka De Haas

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!


Guestzone is weer terug aan de top!

Members nemen soms de moeite om ons te bedanken voor de gewonnen gastenlijstplekken en/of vrijkaarten, wat wij natuurlijk erg leuk vinden.

Check een aantal van de reacties.Maak kans op een Sonos draagbare speaker twv €199!

Maak kans op een draagbare Sonos speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 139.874 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare Sonos speaker twv €199!

De Sonos Roam 2 heeft een IP67-rating voor stof- en waterbestendigheid en is daardoor ook goed naast het zwembad te gebruiken. Hij hoort dan ook zeker thuis in onze lijst van waterbestendige Bluetooth-speakers voor op het strand.

Een automatische TruePlay-functie, een batterijduur van 10 uur, een IP67-certificering voor water- en stofbestendigheid en een rijke geluidsbeleving.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 139.874 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadresBeveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Introducé aanmelden
Degene die ik graag mee neem naar event-name op event-date is:
Geef dit vóór introduce-name aan ons door!
Win vrijkaarten!
Koppel jouw mobiele nummer.

Kosten
€0,40 per deelname per winactie.

Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code en verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel de code via een sms naar 4004.

Code
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen