A State of Trance 850, Bangkok (TH) (08-12-2018)

woensdag 12 december 2018
Danouschka De Haas

Party report: A State of Trance 850, Bangkok (TH) (08-12-2018)Waar het klein begon als een radioshow ontwikkelde het zich tot een concept op wereldformaat. A State of Trance is uitgegroeid tot een begrip wat niet meer weg te denken is uit de dance industrie. Sinds episode 400 wordt de radioshow jaarlijks omgetoverd tot een wereldtour met een daaraan gekoppeld thema. Het concept heeft daardoor veel landen over de wereld al bereikt. In Azië hebben onder andere Indonesië, Maleisië en India al een eigen A State of Trance Festival gehad. In december 2018 maakt de wereldtour ‘Be in The Moment’ haar weg naar Thailand om daar in samenwerking met 808 Festival het debuut van A State of Trance te organiseren.

A State of Trance Festival wordt onderdeel van de zesde editie van het 808 Festival, een bekend festival wat al enkele jaren in Bangkok wordt georganiseerd. Het festival vindt plaats op Live Park Rama 9, een evenementenlocatie in Bangkok. Live Park Rama 9 is een evenementenlocatie in Bangkok die ruimte biedt voor maar liefst 16.000 bezoekers. De eerste dag van 808 Festival wordt omgetoverd tot een A State of Trance hosting met niet de minste namen. Onder andere Orjan Nilsen, NWYR, Armin van Buuren, Vini Vici en Ruben de Ronde b2b Estiva zorgen voor een goedgevulde affiche. De lijst wordt aangevuld met ‘lokaal talent’. O.a. Faahsai, Boris Foong en Jonnie B maken de affiche van het debuterende A State of Trance Festival compleet.

Toen de laatste stop van A State of Trance 850 - Be In The Moment werd aangekondigd waren er al plannen om in de wintermaanden Nederland te 'ontvluchten' en de zomer op te gaan zoeken. Deze aankondiging zorgde er wel voor dat Bangkok niet meer onze startlocatie werd, maar een tussenstop aan het begin van december. Met name de nieuwsgierigheid hoe het gevoel wat trance teweeg kan brengen zich uit aan de andere kant van de wereld was een van de redenen om van dit plan werkelijkheid te gaan maken. Daarnaast is het tijdens zo'n reis extra bijzonder (en mega te gek natuurlijk) om zo'n festival te kunnen bezoeken en te ervaren hoe het in zo’n land is opgezet en wordt georganiseerd.

Door wat complicaties bij de entree hebben we helaas de eerste twee acts moeten missen. Echter werd er wel op vriendelijke wijze gehandeld door de organisatie wat het wachten minder erg maakte. Eenmaal bij binnenkomst ontdekken we al vrij snel dat veel van het Aziatische publiek, en dan met name de dames, excentrieker gekleed zijn dan bijvoorbeeld in Nederland. De zogeheten ‘rave cultuur’ leeft hier nog extremer dan op de festivals in Europa. Bangkok is Ready to Rave, zullen we maar zeggen. Tussen al het Aziatisch publiek spotten wij ook mensen vanuit de hele wereld die richting Bangkok zijn gereisd om ‘In the moment’ te zijn op de eerste dag van het 808 Festival.Onze dag start met producer Boris Foong. Met zijn Maleisische afkomst is hij al een grote hit in Azië. Met name in zijn eigen thuisland is Boris Foong een grote naam. Niet alleen als muziekproducer, maar ook als creatieve technical director en videoproducer. Met de krachten op zowel muzikaal en visueel gebied timmert de producer al jaren met zijn eigen sound en visuals aan de weg. De producer is al opening act geweest voor pioniers binnen de trance scène zoals o.a. Ferry Corsten. Een plek op de eerste officiële A State of Trance Festival in Thailand is dan ook meer dan terecht. Boris Foong staat op muzikaal gebied met name bekend om zijn Progressive/ Uplifting sound. Dit wisselt hij af met euforische melodieën. Een sterk begin van een muzikale reis door Trance muziek a la Azië. Enige nadeel was dat het nog relatief rustig was. Boris Foong is een producer die je meer publiek gunt dan er nu aanwezig was.Na een sterke start stond er een bijzondere b2b op ons te wachten. Ruben de Ronde en Estiva bundelen hun krachten en presenteren een set die overladen is met de old school sound, maar ook euforie, energieke en progressive melodieën. De set duurde echter twee uur, wat naar onze mening wellicht iets te lang was om het trance gevoel vast te houden. Echter was deze b2b een goede start en kijken wij uit naar de volgende!

De enthousiaste en energieke Orjan Nilsen was ook van de partij op het debuterende A State of Trance Festival. De producer heeft inmiddels ook een eigen label, genoemd naar zijn debuutalbum In My Opinion (IMO Label) wat valt onder Armada Music. Orjan Nilsen weet, door middel van zijn eigen enthousiasme en dansmoves, het publiek los te laten gaan op euforische vocalen, energieke melodieën en de trance sound van vroeger. Veel eigen platen komen voorbij, maar ook remixes en onbekende melodieën die misschien kunnen duiden op nieuwe muziek. Orjan Nilsen is een sterke producer die met behulp van zijn eigen enthousiasme en het meegaan met de muziek (Hij is zelf ook In the Moment) een waanzinnige set neer zet.

Waar het duo als W&W zichzelf al meerdere malen op Aziatisch grondgebied hebben vertoond, was het tijdens de eerste dag van 808 Festival het debuut van hun trance alias NWYR. De eerste Azië tour heeft naast Thailand ook tussenstops in Indonesië en China. De set van het duo is ontzettend sterk.Een totaalplaatje vormt zich door de draak (logo) wat tot leven wordt gebracht op alle schermen rondom het duo, maar ook de euforische en energieke trance melodieën die over het Live Park Rama 9 galmen. Het concept is op alle niveaus goed uitgedacht. Een totaalplaatje wordt gepresenteerd op zowel muzikaal als visueel gebied. Het debuut op A State of Trance 850 in de Jaarbeurs was een groot succes. Ook het Aziatische publiek reageert goed op de set van NWYR. Daardoor bewijst NWYR dat ze ook in Azië een blijvertje zijn.Eenmaal de avond verder nadert wordt het ook aanzienlijk drukker in het publiek.
Op een bepaald punt is het dus zo extreem, dat het gevoel ontstaat dat we op een Europees festival zijn in plaats van een Aziatisch festival. Mensen werden zonder pardon opzij geduwd om toch nog te proberen een mooi plekje in de menigte te bemachtigen. Op een zekere hoogte werd het zo extreem dat het langzaamaan wat irritaties begon op te wekken. Echter stond producer Vini Vici klaar om het publiek wat harder te laten gaan met de welbekende psy trance melodieën. Waar Vini Vici normaal een duo vormt, hebben de heren zichzelf opgesplitst. Terwijl de ene in Brazilië aan het werk is, laat de ander bij ons zien waar de kracht van Vini Vici ligt. De wat hardere bass valt ook verrassend goed bij het publiek. Het publiek gaat ontzettend goed op psy sound die Vini (of Vici) naar voren brengt. Waar psy trance eerst onbekend terrein was, heeft Vini Vici een statement weten te maken en het op de kaart weten te zetten.

Live Park Rama 9 is volgelopen voor de laatste act van de dag. A State of Trance is natuurlijk niet compleet zonder de meester hemzelf. Armin van Buuren sloot de eerste dag van het 808 Festival in stijl af. Iedereen was ‘In the Moment’ terwijl Armin alle stijlen van trance wel aan bod laat komen.
Met de hits zoals o.a. Sunny Days, Heading up High en Another You zet Armin de toon van zijn set. Afgewisseld met de euforische plaat Saving Light van Gareth Emery en Standerwick en Lifting You Higher (ASOT 900 Anthem) weet armin de uplifting sound op de juiste manier neet te zetten. De knaller van Armin zijn set is de recent uitgebrachte track met duo W&W Ready to Rave, een plaat die de unieke old school sound van trance bevat. Bangkok was overduidelijk Ready to Rave, want het hele veld ging los. Overduidelijk dat deze plaat op festivals onwijs goed werkt. Als kers op de taart wordt het festival afgesloten met een knal en wordt de hardstyle versie van Blah Blah Blah ingezet. Armin is sterk en zet het echte trance gevoel in Bangkok neer door een set met veel kracht, energie en emotie te draaien.Met een grote glimlach verlieten wij het festivalterrein. Al met al was het wel een onwijs bijzondere ervaring om A State of Trance Festival op deze plek mee te kunnen maken. Trance is in Azië ook dusdanig populair dat het Live Park Rama gevuld is met enthousiastelingen die deze unieke ervaring niet wilde missen en is dus groter in Azië dan we eigenlijk gedacht hadden. Live Park Rama 9 was in The Moment en de artiesten maakte dat gevoel nog sterker. Trance verbindt dus mensen over de hele wereld wat het genre nog unieker maakt. Het debuut van A State of Trance Festival in Thailand was dus meer dan geslaagd!

Ooit het plan om te gaan reizen en duikt er dan net zoals bij ons een festival op in het land/gebied waar je heen wilt gaan? Sla dat festival dan zeker niet over! Het is een bijzondere ervaring waar je absoluut geen spijt van gaat krijgen.

Het thema van de volgende wereldtour van A State of Trance Festival is Lifting You Higher en stopt in 2019 onder andere In Utrecht, Kiev (Oekraïne) en Madrid (Spanje).


Foto’s: Floris Hureur, 808 Festival/A State of TranceReporter: Danouschka De Haas

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!


Guestzone is weer terug aan de top!

Members nemen soms de moeite om ons te bedanken voor de gewonnen gastenlijstplekken en/of vrijkaarten, wat wij natuurlijk erg leuk vinden.

Check een aantal van de reacties.Maak kans op een Sonos draagbare speaker twv €199!

Maak kans op een draagbare Sonos speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 140.733 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare Sonos speaker twv €199!

De Sonos Roam 2 heeft een IP67-rating voor stof- en waterbestendigheid en is daardoor ook goed naast het zwembad te gebruiken. Hij hoort dan ook zeker thuis in onze lijst van waterbestendige Bluetooth-speakers voor op het strand.

Een automatische TruePlay-functie, een batterijduur van 10 uur, een IP67-certificering voor water- en stofbestendigheid en een rijke geluidsbeleving.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 140.733 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadresBeveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Introducé aanmelden
Degene die ik graag mee neem naar event-name op event-date is:
Geef dit vóór introduce-name aan ons door!
Win vrijkaarten!
Koppel jouw mobiele nummer.

Kosten
€0,40 per deelname per winactie.

Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code en verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel de code via een sms naar 4004.

Code
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen