Haunted, Rotterdam (28-10-2017)

maandag 30 oktober 2017
Danouschka De Haas

Party report: Haunted, Rotterdam (28-10-2017)Evenementenorganisator b2s ziet de Onderzeebootloods in Rotterdam niet als onbekend terrein. Waar voorheen Loudfest de locatie eenmalig op zijn grondvesten liet trillen, was het op zaterdag 28 oktober de taak aan het nieuwe concept Haunted – A Hardstyle Halloween om hetzelfde te gaan doen. Een nieuw evenement vanuit b2s, waarbij Halloween de boventoon voert en in samenhang met de hardere stijlen moest gaan zorgen voor het meest angstaanjagende feest dat je ooit hebt meegemaakt.

De line-up is gevuld met vers talent en wordt afgewisseld door de harde(re) toppers uit de scene. Waar Rebourne af gaat trappen, staat Rebelion op het programma om het slotakkoord te gaan geven deze avond. Ook duurt het feest een uur langer vanwege het ingaan van de wintertijd. Het publiek was klaar om getrakteerd te worden op een hele lange en griezelige nacht.

Bij aankomst brengt de locatie het donkere en rauwe van Haunted al met zich mee. Het verlaten gevoel van de RDM campus sluit nauw aan bij het thema van het evenement. Veel bezoekers hebben daarom hun best gedaan om er zo angstaanjagend mogelijk uit te zien en zich te mengen in het thema. In elke uithoek dwaalt er wel een zombie, spook of ander buitenaards wezen rond.De locatie brengt wel een minpunt met zich mee. De bereikbaarheid van de Onderzeebootloods is namelijk heel erg minimaal. Er rijdt een bus richting het terrein, waarvan de laatste bus al tegen 23.30 uur al vertrekt. Daarna is het alleen mogelijk om per auto of taxi richting de locatie van het evenement te komen.

Het podium is in de vorm van een spookhuis waar de DJ-booth uitspringt en functioneert als het meest griezelige stuk van het toneel. Smeltende klokken, enge torens en het logo van Haunted zijn verwerkt in het decor.

Onze avond begint met aanstormend talent Adrenalize. De 21-jarige Deen begint langzaamaan zijn sporen achter te laten in de scene en klimt steeds hogerop. Waar hij afgelopen februari nog straalde als onderdeel van Team Blue op het b2s evenement Hard Bass in het grote GelreDome, overmeestert de producer vanavond de kleinere Onderzeebootloods. De euforische klanken galmen door de zaal en worden afgewisseld met de wat rauwere beats. Het was nog aan de rustige kant, maar de hele zaal ging goed mee op de set van Adrenalize.

Na een keiharde (en hele toffe) live-set van Code Black was het de beurt aan het duo Bass Modulators. De euforische sound van deze producers voert de boventoon, maar verandert al vrij snel in keiharde hardstyle. Een onverwachte wending, maar de producers laten zien heel divers te zijn. De zaal reageert goed op deze overgang en gaat goed los.

D Block & S-Te-Fan releaseden afgelopen maand hun album ‘Antidote’. Daarnaast treden ze op veel plekken op en verschijnen deze toppers in line-ups als het grote Qlimax en Hard Bass. Tijdens Haunted brengen de heren een tal aan tracks van dit album naar voren. Uiteraard kon de track Angels en Demons niet ontbreken tijdens deze avond. De mix van euforisch en raw gemixt met een eigen sound maakt deze act opvallend, maar ook verrassend goed. Ze laten zien dat ze klaar zijn voor het grotere werk zoals Qlimax en Hard Bass, waarbij de heren hun plek in de line-up meer dan verdiend hebben.

Trick or Treat
Vanaf 2.30 was het tijd voor de headliner van de avond. Ran-D betreed het podium en knalt een uur lang de hardste platen door de speakers. Het geluid staat wel aan de harde kant. Echter geeft dat ook een gaaf effect, want je voelt de bass door je hele lichaam. Om 3.00 springt de klok een uur terug en is het tijd voor het showmoment onder de naam ‘Trick or Treat’. Ran-D start zijn plaat Zombie in en wordt vergezeld door alle zombies die al de hele avond het publiek een griezelig gevoel geven. In combinatie met lasers, lichten, vuurwerk en Co2 wordt er een sterk showmoment neergezet op hoog niveau, het geheel komt precies tot zijn recht in de donkere Onderzeebootloods. Na de show sluit Ran-D af met hele vette platen, waaronder zijn track samen met producer Phuture Noize. Een keiharde plaat waarin een euforische melodie verschuilt achter de keiharde kicks die voorbij komen. Dé perfecte plaat om een fantastische set als deze mee te eindigen.Sub Zero Project en Phuture Noize functioneren momenteel als de grootste aanstormende talenten in de scene. Tijdens Haunted bundelen de acts hun krachten samen om de rauwste sound ten gehore te brengen. De sfeer zit er goed in en het publiek gaat los. De heren doen gezellig mee en genieten met volle teugen van deze set. Een hoogtepunt was het zeker. Wij hopen dat deze producers vaker samen op het podium gaan staan.

Ook producers Hard Driver en Digital Punk bundelen samen hun krachten binnen een nieuwe act onder de naam Public Enemies. De raw sound van beide wordt binnen Public Enemies gebundeld om extra hard te gaan. Zo ook vannacht tijdens de eerste editie van Haunted. De heren draaien een keiharde set, waarbij het publiek extra hard los gaat.De zaal begint, jammer genoeg, steeds leger te lopen. Zonde, want de koning van de raw hardstyle, producer Adaro, stond klaar om aan zijn set te beginnen. Hij heeft eerst zijn eigen voetjes van de vloer gegooid bij Thunderdome voordat hij zijn set kwam draaien op Haunted. En dat is te merken. Helemaal gehuld in Thunderdome kleding gaat Adaro net een slag harder dan zijn voorgangers.

Zoals eerder genoemd, had het schotse duo Rebelion de eer om de eerste editie van Haunted – A Hardstyle Halloween af te sluiten. De heren staan bekend om de raw hardstyle die ze maken. De meest rauwe beats komen voorbij, die soms zelfs een tikkeltje neigen om richting hardcore te gaan. De laatste aanwezigen in de zaal stampen hun laatste beetje energie eruit. Rebelion gaat hard en toont aan dat zij de ideale afsluiter zijn voor een feest als deze.Organisator b2s pakt het op hoog niveau aan tijdens deze eerste editie van Haunted. Een kleinere, maar hele sterke productie a la Decibel of Hard Bass komt goed tot zijn recht in de Onderzeebootloods. Er zit zeker potentie in dit concept. Voor een eerste editie was het sterk neergezet met behulp van het mooie stagedesign, maar ook vuur-, licht- en Co2 effecten vlogen je om de oren. Een visueel spektakel, aangevuld met een fijne lijst van toppers uit de scene der hardere stijlen. Het enige nadeel wat wij ervaren was de bereikbaarheid van de locatie. Echter moet dat met pendelbussen wel op te lossen zijn. Wij hopen dan ook dat Haunted - A Hardstyle Halloween volgend jaar haar terugkeer maakt in de Onderzeebootloods in Rotterdam!

Beeld: b2s archief


Reporter: Danouschka De Haas

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!


Guestzone is weer terug aan de top!

Members nemen soms de moeite om ons te bedanken voor de gewonnen gastenlijstplekken en/of vrijkaarten, wat wij natuurlijk erg leuk vinden.

Check een aantal van de reacties.Maak kans op een Sonos draagbare speaker twv €199!

Maak kans op een draagbare Sonos speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 140.520 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare Sonos speaker twv €199!

De Sonos Roam 2 heeft een IP67-rating voor stof- en waterbestendigheid en is daardoor ook goed naast het zwembad te gebruiken. Hij hoort dan ook zeker thuis in onze lijst van waterbestendige Bluetooth-speakers voor op het strand.

Een automatische TruePlay-functie, een batterijduur van 10 uur, een IP67-certificering voor water- en stofbestendigheid en een rijke geluidsbeleving.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 140.520 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadresBeveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Introducé aanmelden
Degene die ik graag mee neem naar event-name op event-date is:
Geef dit vóór introduce-name aan ons door!
Win vrijkaarten!
Koppel jouw mobiele nummer.

Kosten
€0,40 per deelname per winactie.

Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code en verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel de code via een sms naar 4004.

Code
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen