Party reportsVan alle hardstylefeestjes die er zijn is er maar één die zoveel bij me teweeg brengt als Qlimax. Door de jaren heen is er keer op keer bewezen dat dit hét feestje is waar je als hardstyleliefhebber bij moet zijn. De nieuwste technieken wat betreft stage design, de line-up met de meest belangrijke spelers in de scene én de overall experience overtreffen je stoutste dromen. Met bezoekers uit alle uithoeken van de wereld is dit event ieder jaar daarom ook stijf uitverkocht.

Eenmaal aangekomen bij de locatie verliep alles ontzettend soepel. Rond 21:45 kon je zo doorlopen bij het scannen van de tickets, ook het fouilleren was zo gedaan. De GelreDome is al goed gevuld en vanuit de vipruimte heb je een fantastisch uitzicht over het veld. Ook al ben ik naar ontzettend veel edities geweest, dit blijft een speciaal gevoel. In tegenstelling tot vorig jaar was het podium meteen zichtbaar. Een enorme bol zweeft tussen verschillende pilaren, de bol herken ik van Sensation 2012 maar bij Qlimax past ‘ie eigenlijk veel beter. Een heuse 'Temple of Light'. Na even van het uitzicht te hebben genoten werd het toch echt tijd om het veld op te gaan. We zijn immers gekomen om te dansen!TNT is de zaal al flink aan het opwarmen. Er hangt een goede sfeer en je merkt dat iedereen er ontzettend veel zin in heeft en klaar is om deze nacht helemaal los te gaan.

Dit jaar kwamen de heren van D-Block & S-Te-Fan met hun nieuwe album Antidote. Dit album was een schot in de roos en viel bij menig liefhebber in de smaak. Het kon daarom ook niet anders dan dat deze twee heren hun nieuwe album ten gehore zouden brengen tijdens hun set. Na een indrukwekkend intro knalde meteen In the Dark erin. De bas pompte door de speakers van de GelreDome en de sfeer bleef er goed in. Vanaf dit moment gingen alle voetjes van de vloer! Het was een heerlijke euforische set waarin veel nieuwe nummers van het album voorbij kwamen, afgewisseld met heuse klassiekers zoals Music Made Addict. Het gaat nog steeds niet vervelen om deze plaat voorbij te horen komen."Temple of Light"
Wildstylez had dit jaar de eer om de anthem van Qlimax te produceren. Zijn track Temple of Light was voor mij een schot in de roos. Een heerlijke track met een, voor Wildstylez, duister randje dat het echte Qlimax-gevoel perfect neerzet.
Toen hij het stokje overnam van D-Block & S-Te-Fan had ik hoge verwachtingen van zijn set en de bijbehorende show die Q-dance voor ons in petto had. Op Qlimax is elke introshow keer op keer een waar lust voor het oog. De set van Wildstylez zat bomvol heerlijke platen van onder andere Project One en samenwerkingen met andere artiesten. Het publiek reageerde meteen enthousiast toen Destiny van Headhunterz uit de speakers klonk en iedereen zong uit volle borst mee.
Eenmaal aangekomen bij het einde van zijn set was het natuurlijk tijd voor de welbekende anthemshow. Een zee van lasers kleurde de GelreDome tot een magisch schouwspel gepaard met ontzettend veel vuurwerk en een gave lichtshow. Dit is waarom men een kaartje voor Qlimax koopt!

De meest besproken act van deze nacht was natuurlijk Da Tweekaz. Dit zou de meest controversiële set op Qlimax ooit zijn. You hate it or you love it. In veel van hun tracks zit een flinke dosis humor met af en toe een knipoog naar de huidige hardstyle. Soms worden ze gehaat, maar ze krijgen het wel voor elkaar om in een uitverkocht Gelredome de Disney hit Frozen voluit mee te laten zingen door het publiek.
Na al dat gespring was het tijd om een hapje te eten. Terwijl Da Tweekaz de tent verder afbraken, pakten wij even een moment voor onszelf. We trotseerden de vele trappen die de GelreDome kent om in de buitenring een tentje op te zoeken waar we wat konden gaan eten. Van vers fruit tot loempia’s, van een lekker frietje tot en met churro's, je kon er van alles krijgen. Nu we weer energie hadden gekregen om verder te dansen maakten we ons klaar voor een set waar we persoonlijk ook heel erg naar uit keken, Noisecontrollers vs Atmozfears. We zochten een plekje in de zaal waar we genoeg ruimte hadden om te dansen. Een set van deze twee heren staat garant voor een uur keihard knallen. Al vanaf de eerste plaat stelden ze mij niet teleur. De ene naar de andere klapper kwam voorbij. Spirit of Hardstyle, Rocked up, Release, This is Eternity en zelfs You know I like It knalden door de GelreDome. Ook de nieuwe collab tussen beide heren sloeg in als een bom. Noisecontrollers sloot zelfs af met Fuck the Noisecontrollers. Voor mij was dit toch echt de set van de avond.

Wie ook geen onbekenden zijn in de scene, zijn de Frequencerz. In februari zullen zij de sterren zijn van de volgende editie van X-Qlusive, die gehouden wordt in AFAS Live in Amsterdam. Ik kan me nog herinneren dat bij de editie van Qlimax in 2016 The Unknown voor het eerst gedraaid werd. Deze plaat kon nu natuurlijk niet ontbreken en de reactie van het publiek was meer dan intens. Er werden veel bekende releases gedraaid, maar ook hun nieuwe act Stealth Mode kwam aan bod. Een pittige dosis Hardstyle die toch wel een tikkeltje harder is dan hun bekende sound. Ik vind het heerlijk dat artiesten zoveel aan het experimenteren zijn en zich proberen te onderscheiden van de rest.

“Future”
De klok sloeg inmiddels 04:00 en op dat moment had ik mijn grootste voorraad aan energie er letterlijk uitgestampt. Op Facebook gingen al redelijk wat geruchten rond over de surprise act van dit jaar. Dirty Workz deed daar nog een schepje bovenop toen ze aangaven dat er buiten Da Tweekaz & Sub Zero Project nog een artiest van hun label zou kunnen optreden. Zouden deze geruchten dan echt waar zijn? Zou diegene die zoveel fans zo ontzettend mistte op de line-up tóch zijn “minutes of fame” krijgen tijdens deze editie van Qlimax?


Tijdens de introshow van deze act vielen de subtiele hints, die door de welbekende Qlimax-stem werden gegeven, op zijn plaats. Het komende half uur konden we daadwerkelijk gaan genieten van Phuture Noize! Zeer verdiend als je het mij vraagt.
Wanneer je opent met Fire en platen als The Aftershock, Strike me down, Suicidal Superstar en de collab met B-Front The Paradox in je set van een half uur stopt dan heb je in mijn ogen je plek op Qlimax meer dan verdiend! Iedereen, maar dan ook iedereen ging compleet uit zijn dak, stil staan was géén optie.Met nog maar drie acts te gaan zat deze nacht er al bijna weer op. De volgende heren die aan de beurt waren zijn de nieuwkomers Sub Zero Project. Ze hebben een originele stijl die je uit duizenden herkent. Tracks zoals The Project en hun nieuwe collab met Headhunterz This is our Church konden natuurlijk niet ontbreken. Toen ik Frontliner's Warphole uit de speakers hoorde knallen merkte ik dat iedereen in de zaal dat enorm kon waarderen. Wat een heerlijke platenkeuze! Ik heb de cd die deze heren hebben gecompileerd voor Q-BASE 2017 al helemaal grijs gedraaid. Toen D-Sturb - High Power ook nog eens voorbij kwam kreeg ik een lach van oor tot oor. Sub Zero Project is duidelijk geen eendagsvlieg, maar een blijvertje in de scene. Deze jongemannen zouden wel eens the next big thing kunnen worden.

De vermoeidheid begon toch wel toe te slaan en dus zochten we een rustig plekje op de tribune. Uiteraard met mooi uitzicht, zodat we niks van de geweldige lichtshow hoefden te missen. Gunz for Hire waren aan de beurt, deze mannen staan met hun nog steeds geloofwaardige act, garant voor spektakel. In de intro van hun set hadden ze de zangeres Nikkie Milou on stage die live het nummer We will be Immortal zong. Samen met het ontsteken van de fakkels was dit een enorm mooi gedeelte van de show. Ondanks dat ik zelf geen enorme fan van Gunz for Hire ben, konden we vanaf de tribune zien dat enorm veel mensen het heel erg naar hun zin hadden tijdens deze set. Uiteraard kwam ook Kings of the Underground voorbij, en die kreeg vocaal gezien flink wat bijval vanuit het publiek.Eindelijk was het 06:15, tijd om het laatste beetje energie eruit te gooien. N-Vitral nam als laatste act van deze nacht de draaitafels over. Wij zijn expres gebleven om deze act nog mee te kunnen maken. Vanaf de eerste plaat was het voor mij een enorme domper. Ik herinner mij de industrial DJ van zeker 10 jaar geleden die de meest complexe sets neer deed zetten met gruwelijke kicks erin. Helaas waren de kicks die nu gebruikt werden bij ontzettend veel bekende tracks niet het origineel. Er kwamen veel bekende mash-ups voorbij van platen die iedereen wel kent. We zagen dat het publiek er wel enorm van genoot, maar voor ons was het een tegenvaller. Het was genoeg geweest en gingen we moe maar voldaan onze jassen halen en richting de uitgang.

Dit was wederom een editie van Qlimax die met geen enkele eerdere editie te vergelijken is. De drukte leek een stuk groter op sommige plekken van de dansvloer en dat maakte het wat lastiger om los te gaan. Er zijn ontzettend veel diverse setjes voorbij gekomen, met als hoogtepunten Noisecontrollers vs Atmozfears en Phuture Noize als suprise act.

Uiteraard is de Qlimax-beleving altijd overweldigend. De lichtshow, de lasers en de complete productie zitten zo enorm goed in elkaar. Er kan geen ander hardstyle-indoorevent aan tippen en Qlimax heeft haar positie als absolute nummer 1 van de eendaagse events weer duidelijk bevestigd.

Wij zijn er volgend jaar dan ook weer zeker bij, jullie ook?Reporter: Nicole Nijs-Waarts

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!
Gloednieuwe Apple Airpods Pro's

Win gloednieuwe Airpods Pro's


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 136.088 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Je maakt bovendien direct kans op nieuwe Apple Airpods twv €159!

Met meer gesprekstijd, het activeren van Siri met je stem en een los verkrijgbare draadloze oplaad case zijn AirPods ongeëvenaard goed. Haal ze uit de case en ze zijn klaar voor al je devices. Doe ze in je oren en ze maken meteen verbinding, zodat jij kunt genieten van geweldig geluid. Alles gaat als vanzelf.

AirPods configureer je met een simpel tikje. Daarna gaan ze automatisch aan en blijven ze altijd verbonden.1 De rest gaat net zo gemakkelijk. Ze detecteren wanneer je ze in hebt. En pauzeren wanneer je ze uitdoet. Of je ze nu met je iPhone, Apple Watch, iPad, Mac of Apple TV gebruikt, de ervaring is altijd indrukwekkend.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.


Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 136.088 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
of met email

Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie
Of registreer met email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen