The Ace of Spades, Schijndel (16-12-2017)

dinsdag 19 december 2017
Nicole Nijs-Waarts

Party report: The Ace of Spades, Schijndel (16-12-2017)

 

Voor de tweede keer keert The Ace of Spades terug met een nieuwe editie. Een zo goed als uitverkochte Molenheide zal Schijndel op zijn grondvesten doen schudden.
Namen zoals Sound Rush, Noisecontrollers, Psyko Punkz, B-Freqz en Phuture Noize gaan ervoor zorgen dat dit een dag wordt waarbij stilstaan geen optie is.

Bij binnenkomst word je meteen omvergeblazen door het overweldigende geluid. Ik had niet gedacht dat op een locatie als deze, zo’n akoestiek neergezet kon worden. We zijn hier immers op een manege.

Jones is de zaal al lekker aan het opwarmen. Stiekem is dit ook echt nodig, het is namelijk ontzettend koud op de dansvloer. Wanneer NSCLT vs Galactixx het stokje overnemen krijgen we alvast een voorproef van de visuals en lichtshow die de organisatie voor ons in petto heeft. D-Block & S-te-Fan - Take Me There, een heerlijke en vooral vrolijke plaat pompt uit de speakers en zorgt ervoor dat mijn innerlijk zangtalent even naar boven komt. Wanneer NSCLT ft. LXCPR - Reborn gedraaid wordt springt de hele zaal volop mee. Dit belooft een en heerlijke euforische set te worden die deze drie heren voor ons neer gaan zetten.

Sound Rush is taking over! De afgelopen periode hebben deze twee heren hun naam meer dan waar gemaakt. Met de take-over van Hard with Style en de remixes van o.a. Yellow Minute van Noisecontrollers is het een gevestigde naam binnen de scene geworden. En als je opent met Showtek - FTS tijdens dit lekkere feestje, heb je in mijn ogen een heerlijke binnenkomer uitgekozen. Wanneer de plaat Max Enforcer - Lost in Paradise voorbij komt zingt de zaal uit volle borst mee. Deze mannen weten hoe ze een feestje moeten bouwen.Twee van de zes leden van het label Spirit of Hardstyle betreden het podium. De unieke sound waar deze heren om bekend staan is vanaf de eerste seconde te herkennen. Ik heb het natuurlijk over Audiotricz. Er verschijnt een lach van oor tot oor wanneer het vervolg van Tonight gedraaid wordt. Ook de nieuwe productie Noisecontrollers - You Know I Like It komt voorbij. Deze set staat bomvol platen van alle leden die zich aangesloten hebben bij het label. Het kan daarom ook niet anders dan dat Atmosfearz & Audiotricz - Reawakening ook voorbij komt. Classics mogen natuurlijk niet ontbreken. D-Block & S-te-Fan Ft. MC Villain - Sound of Thunder is daarom meer dan gepast.

Buiten de mainstage is er nog een area waar we onze energie kwijt kunnen. We lopen richting de ingang waar je terecht kan bij The Silent Society. Geluidloos als je erheen loopt, vol energie als je je koptelefoon opzet. Je kan switchen tussen drie kanalen, Hardstyle, Classics en Freestyle. Op het moment dat wij deze area bezoeken staan niemand minder dan Jones, Sound Rush en Orphan staan achter de draaitafels. Vooral de laatste die ik noem is een DJ die je in de gaten moet houden.

Zijn roots liggen bij Freestyle. Maar sinds hij de hardstyletrack Higher heeft uitgebracht en hij op de meest recente Qlimax-CD staat, staat zijn wereld op zijn kop. Een aantal grote artiesten als bv: Isaac (Hardstyle Sessions podcast) en Sound Rush & Headhunterz (Hard With Style podcast) hebben deze track in de genoemde podcasts gesupport. Buiten erkende grote Spotify playlisten kwam deze track op nummer vijf binnen bij de Spotify Viral Top50! Orphan geeft aan dat de opvolger intussen in de maak is. Ik kan in ieder geval niet wachten tot deze track gereleased wordt.Even snel een pitstop bij de Food Corner. Qua eten kom je hier ook niks tekort. Van een lekker broodje pulled pork, tot een broodje hamburger of een ordinair frietje met. Je kan er van alles krijgen.

De klok tikt bijna 20.00 uur aan en dat kan maar één ding betekenen. Het is bijna tijd voor Noisecontrollers! Dit jaar is deze legende een Attack Again-tour gestart. Hier zal hij de beste classics die Noisecontrollers heeft uitgebracht ten gehore brengen. Voordat hij van start gaat, pikken we nog een aantal platen van Psyko Punkz mee. Wat een heerlijke vibe brengen Keltek - Down To Earth en Psyko Punkz - Spaceship met zich mee. Tijdens de intro van Noisecontrollers merk je hoe enthousiast de bezoekers zijn over de set die nu gaat komen. Wanneer Noisecontrollers – Crump door de speakers te horen is, is het tijd om alles te geven.

Dit bewijst maar weer eens wat een meesterlijke producer Noisecontrollers toch is. Deze classics-set bevat zo veel parels dat het niet eens bij te houden is. De sfeer is fantastisch en iedereen zingt alles mee en gaat helemaal uit zijn dak.

Ook Noisecontrollers - So High mag niet ontbreken. Dit neemt ons weer mee naar hun eigen X-Qlusive waar toen nog beide heren vanuit boven het podium naar beneden werden getakeld. Fijne herinneringen in ieder geval... Southstylers - Pounding Senses (Zany & Noisecontrollers edit) gaat werkelijk door merg en been. Wat een klapper is dat toch. Ook The Pitcher featuring Slim Shore - This is Who We Are komt voorbij dat ons doet denken aan die schitterende Defqon.1 eindshow van 2011. 

Brennan Heart doet waar hij om bekend staat. Veel bekende platen en iedereen zet een tandje bij. Vooral bij de plaat Standje Maximaal staat heel de zaal te "Pinsiren". Deze plaat van Brennan Heart & Sub Sonik komt op menig feestje voorbij. Jammer genoeg is deze track nog niet gereleased, hier moeten we dus nog even op wachten.Phuture Noize zorgt ervoor dat er een hoop extra energie loskomt bij de bezoekers. De temperatuur in de zaal begint steeds meer te stijgen en wanneer hij opent met The Aftershock gaat de hele zaal compleet los. Er komen zo veel toppers voorbij zoals:  Human Machinery (The Aftershock Remix), King of The Jungle en Strike You Down. Tijdens Robert Miles - Children (Degos & Re-Done Remix) worden we nog getrakteerd op een mooie vuurwerkshow.
Afsluiten met Ran-D & Phuture Noize - Suicidal Superstar maakt het helemaal af, wat zijn we gesloopt na deze set!

Met B-Freqz zijn we alweer bijna aan het einde gekomen van deze editie van The Ace of Spades. Uiteraard kun je het wel overlaten aan deze heren om de tent verder af te breken. Ze beginnen hun set met B-Freqz – The Crew, Niels barst van zoveel energie dat hij de microfoon er maar bij heeft gepakt. Veel bekende oude klappers van B-Freqz komen voorbij: Fatality, Delusion en Psycho. Hoewel we enorm genieten van de set van deze drie heren, maken we de keuze om huiswaarts te keren. We hebben een topavond gehad en maken ons op voor een redelijk korte terugreis.

Als Brabant ergens om bekend staat, is het wel de gezelligheid en de sfeer. Ook op dit feestje is dat te merken. Vanaf de eerste seconden hangt er een ontzettend gemoedelijke sfeer en word je omringd door veel liefhebbers.

Organisatorisch is dit feest ontzettend sterk. De voorzieningen van drank waren goed geregeld, je staat in no-time met een koud biertje in je hand. Het eten was warm en vers, wat het wachten erop dus zeker waard was. Het geluid was loepzuiver en de bass trilde letterlijk door je lijf. Het enige verbeterpunt wat ik kan benoemen is de kou op het begin van het feestje, en de extreme hitte (vooral vooraan) naarmate de avond vorderde. Het zou voor de volgende editie niet misplaatst zijn om ventilatoren te plaatsen om de temperatuur voorin beter te reguleren. Al met al is het een feestje voor in de boeken en ik raad iedere liefhebber aan om volgend jaar dit event een bezoek te brengen!

 
Tracks gehoord op The Ace of Spades 
  


Reporter: Nicole Nijs-Waarts

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!


Guestzone is weer terug aan de top!

Members nemen soms de moeite om ons te bedanken voor de gewonnen gastenlijstplekken en/of vrijkaarten, wat wij natuurlijk erg leuk vinden.

Check een aantal van de reacties.Maak kans op een Sonos draagbare speaker twv €199!

Maak kans op een draagbare Sonos speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 139.882 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare Sonos speaker twv €199!

De Sonos Roam 2 heeft een IP67-rating voor stof- en waterbestendigheid en is daardoor ook goed naast het zwembad te gebruiken. Hij hoort dan ook zeker thuis in onze lijst van waterbestendige Bluetooth-speakers voor op het strand.

Een automatische TruePlay-functie, een batterijduur van 10 uur, een IP67-certificering voor water- en stofbestendigheid en een rijke geluidsbeleving.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 139.882 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadresBeveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Introducé aanmelden
Degene die ik graag mee neem naar event-name op event-date is:
Geef dit vóór introduce-name aan ons door!
Win vrijkaarten!
Koppel jouw mobiele nummer.

Kosten
€0,40 per deelname per winactie.

Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code en verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel de code via een sms naar 4004.

Code
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen