Party reportsAl maanden kijken we uit naar deze dag, inmiddels zijn we de indoor-nachtfeesten wel weer een beetje zat. De zomertijd is ingegaan en dat kan maar één ding betekenen: We mogen weer de wei in om te doen wat we het liefste doen, we gaan genieten wat het beste wat de hardere stijlen ons te bieden hebben, we gaan het festivalseizoen aftrappen op REBiRTH en daar hebben we enorm veel zin in! Het is voor het eerst dat REBiRTH ook een camping erbij heeft en het is dus een echte weekender geworden. Helaas zit het weer niet mee voor de mensen op de camping, het is ‘s nachts namelijk zelfs onder nul en het ijs zit op de tenten. We hebben van vrienden op de camping gehoord dat we ons goed moeten inpakken, dus dat gaan we zeker doen. Lang geleden dat we zoveel kleren aan hebben gehad op een festival, maar dat mag de pret niet drukken.

Ik heb deze zaterdag nog moeten werken, dus we zijn aan de late kant. Ik heb zin om even mijn zinnen te verzetten en lekker los te gaan. Het voordeel is dat het bij de entree overal lekker rustig is, we zijn dus lekker snel binnen. Grappig om te zien dat we bij de ingang onze legitimatie moeten laten zien voor het 18+ bandje, we zien er dus goed uit vandaag ;-). Helaas is de zon al weg en dat maakt het al erg koud. We gaan snel kijken in de main tent, waar Phuture Noize zijn Black Mirror Society set aan het houden is. Het is enorm druk in de tent valt ons op. De gebruikelijke Phuture Noize platen komen voorbij en de sfeer is goed. Tijdens Fire schreeuwt de hele zaal mee en het voelt als thuiskomen.We maken even een snel rondje langs alle area’s om te zien wat er allemaal te doen is. Normaalgesproken heb ik de line-up en timetable goed bestudeerd, maar vandaag laat ik alles een beetje op me afkomen. De Reborn Raw stage is de enige echte buiten-stage. De echte die-hards staan er op dit moment. The Revenge is ook tot de nok toe gevuld. Niemand minder dan Dr. Peacock staat te draaien. Het tempo is al behoorlijk hoog. Ook komen we langs de Rebellion stage, waar Rebelion aan het draaien is. Ook deze tent is bomvol, maar dat mag je bij deze heren wel verwachten tegenwoordig. Ze zijn enorm vooruit gegaan en dat is goed te merken.

We pakken nog een klein stukje mee van D-Block & S-Te-Fan waarbij ze afsluiten met Angels & Demons. De sfeer is erg goed. Adaro live is nu aan de beurt, deze live-act gaat gepaard met een heuse anthem-show die voldoening gaat geven voor het oog en oor. Fakkels beginnen te branden, er is verlichting in iedere hoek en op de pilaren die verspreid staan door heel de zaal. Gecombineerd met de verlichting op het podium en de visuals in het REBiRTH-logo is dit een waar schouwspel. Dit belooft een dikke act te worden! Als The Sound of Silence door de speakers komt is de toon gelijk gezet. Heel de tent is volop aan het springen en de voetjes gaan van de vloer. De lasers schijnen over het publiek en de inflatables stuiteren over het publiek terwijl Touch a Star gedraaid wordt. Natuurlijk zingt het publiek uit volle borst mee met de tekst en je ziet menig handen in de lucht mee bewegen op de melodie. Ook komt er genoeg vuurwerk van het podium wat dit sfeermoment zeker compleet maakt. De set wordt natuurlijk afgesloten met het anthem van het eerste festival waarmee we deze zomer af doen trappen. Iedereen kent 't anthem en wanneer REBiRTH uit de speakers knalt kunnen de bewoners van Haaren het iedereen horen schreeuwen. Samen met een hoop dansers en danseressen, vuurwerk, lasers, inflatables en natuurlijk confetti weten ze er een goede show van te maken.

Na deze set gaan we gelijk door met E-Force live. Deze man is hard aan de weg aan het timmeren en zorgt telkens weer voor dikke tracks. Hij draait zijn collab met Rejecta en ook Men of Steel komt voorbij in een nieuw jasje.

Degene die mijn verslagen vaker lezen weten dat hardstyle toch echt mijn favoriete genre is. Vandaag kies ik ervoor om dit festival op een andere manier af te sluiten. De keuze is hier nu groter dan voorgaande jaren, wat het er niet makkelijker op maakt. We lopen naar Relish waar Promo een heerlijke millennium hardcore set gaat neerzetten. Op onze weg hier naartoe lopen we nog een keer langs Reborn. Unresolved is net begonnen met het afsluiten van deze area. Tijdens Intents is één plaat speciaal geworden. Veel humor en herinnering koppel ik aan deze track. Dus toen ik Unresolved - Statement hoorde kon ik het niet laten om als een blije dertiger hier een dansje op te maken. Eenmaal aangekomen bij Relish zoeken we een goed plekje in de tent. Wanneer DJ Promo - Phreak Ya Speaka, Art of Fighters – Redemption en Catscan - WWIII voorbij komen bewijst deze scene zichzelf echt. Alles wat je vroeger hebt gehoord, zelfs de muziek die je meer dan tien jaar geleden luisterde, klinkt en voelt nog steeds als vanouds. Eén van mijn favoriete hardcore tracks ooit komt ook nog voorbij, namelijk G-Shock - Demons (Promo Remix). Ik ga helemaal los en velen met mij. Wat een geweld, ik houd ervan! We houden het voor gezien, want morgen is nog een dag.Zondag
Het zonnetje schijnt en het is iets aangenamer dan gisteren. Zonnebril op, de auto in en we gaan voor onze dag twee. En klein uurtje rijden en we zijn er alweer. Het is wel wat drukker bij de ingang, maar dat maakt ons niet uit. Eerst even snel een klein hapje eten. Er is genoeg keus, dus we komen niks te kort. We eten wat in het zonnetje onder het genot van N-Vitral die zijn set aan het afsluiten is. De BPM is al enorm hoog, wat sommige mensen de wenkbrauwen bij het Bavaria Café een beetje laat fronzen. Het mooie aan dit festival is dat er ook wat andere muziekstijlen zijn dan alleen maar hardstyle of hardcore. Vandaag is er ook Nederlandstalig in de kroeg en urban bij BeetjeDansen. Een heel divers publiek, maar dat maakt het zeker niet minder gezellig. Iedereen is gekomen om lekker te feesten vandaag.

We nemen even een kijkje bij Angerfist live en dat klinkt al erg goed. Deze mannen draaien ook al een hele tijd mee en ze blijven gewoon goede muziek maken. Iedereen gaat lekker uit zijn dak in het zonnetje en wij doen lekker mee.

Uiteraard is het vandaag de dag van de hostings. Vorig jaar was het B-Freqz die de gehele dag de grote tent afbraken. Vandaag is het de beurt aan Sub Zero Project. Op het terrein zie je overal al mensen lopen met merchandise en je merkt dat er een hoop fans op afgekomen zijn. Daar komen we straks op terug, maar eerst even naar de classics. Daar is The Machine zijn set aan het afsluiten. We pikken nog net even The Machine - Rollin mee. De voetjes gaan al van de vloer. Daarna nemen de mannen van Avio het over met een liveset. De area staat helemaal vol met liefhebbers en de sfeer is weer uitermate goed. Iedereen staat met een glimlach lekker uit zijn dak te gaan.Het is tijd om naar de main te gaan. Ran-D is op dit moment aan het draaien en hij heeft een lekkere platenkeuze. Hij draait een oud Hard Bass anthem en de hele zaal brult mee tijdens big fat HARD BASS… Ook draait hij nog Rooler - Yes. Deze plaat is lekker gek en het maakt niet uit hoe je hierop danst.

Nu is het eindelijk tijd voor de act waar velen voor gekomen zijn. Ik heb het natuurlijk over Sub Zero Project. Ze hosten vandaag de tent en ze draaien de gehele dag samen met diverse acts, zoals Da Tweekaz en D-Sturb. Ze gaan nu beginnen aan de liveact van hun nieuwe album “The Contagion”. Ik moet toegeven dat ik het album nog niet heb gehoord, maar heb wel goede verhalen gehoord.

De show is weer top met vuur en vuurwerk. Ze draaien hun Qlimax anthem The Game Changer, The Experiment en ook Darkest Hour komen voorbij. Hier zijn de mensen voor gekomen vandaag en dat is goed te merken.

We gaan even kijken bij de Classics, want daar staan ook erg leuke namen. Luna en Chain Reaction, de mannen van Minus is More, zijn bezig met hun set. De tent is goed gevuld. Het zonnetje is nog aanwezig, dus aan de zijkant van de open tent kunnen we mooi nog wat bijkleuren. De temperatuur is daardoor ook weer iets aangenamer.

Het voordeel van REBiRTH is het compacte terrein, waardoor je snel van de ene naar de andere area kan lopen. Straks willen we weer iets zien bij de Classics, maar tussendoor moeten de B-Freqz draaien in de main tent. Ze draaien live en daardoor maar 30 minuten. Dat wil niet zeggen dat je dan niet afgepeigerd bent, want ze draaien weer een heel dik setje. Al zijn we dat natuurlijk wel gewend van de heren.Snel weer naar de Classics voor een Theracords Classics setje van Geck-O en Thera. Er zijn veel mensen die speciaal naar deze set toe zijn gekomen. Dat merk je gewoon. Ze hebben een speciale stijl en die bevalt me goed. De hele zaal heeft het gevoel dat we in de halve finale gaan komen en staat keihard te juichen bij de 2-1 van Dennis Bergkamp. Het blijft een geniaal nummer en iedereen gaat altijd keihard uit zijn dak. Ook de verzoekplaat die ik bij Pieter heb gedropt, Excision ft Messinian - X-Rated (Geck-o Bootleg), wordt gedraaid en dat zorgt ervoor dat mijn laatste energie er wel uit gaat.

Het is inmiddels behoorlijk koud geworden. We lopen nog even langs de hardcore, waar Sefa aan het draaien is. Uiteraard staat het er weer bomvol, maar dat zijn we inmiddels wel gewend bij dit jonge supertalent. We houden het voor gezien, we moeten namelijk nog een uur in de auto zitten en morgen is gewoon weer een normale werkdag.

Ik denk dat REBiRTH, ondanks de kou, een enorm toffe weekender heeft neergezet. Van horen zeggen was er van alles te doen op de camping en de mensen hebben het enorm naar hun zin gehad. De sfeer was overal erg goed en de mensen kwamen echt om te feesten. Het geluid was overal ook echt top en ik was blij met mijn oordopjes. Het festivalseizoen is nu echt begonnen, al mag het nog wel iets warmer worden. We hebben weer genoten en zijn moe, maar voldaan. REBiRTH, bedankt voor deze 3 mooie dagen en tot volgend jaar!

Beeld:
 REBiRTH Festival


Reporter: Nicole Nijs-Waarts

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!
Maak kans op een Apple Gift Card twv €100!

Win een Apple giftcard twv €100


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 137.175 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er gemiddeld ruim 825 per maand!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een Apple Gift Card twv €100!

Gebruik hem om te shoppen bij de App Store, Apple TV, Apple Music, iTunes, Apple Arcade, de Apple Store-app, apple.com en de Apple Store.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 137.175 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
of met email

Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie
Of registreer met email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen