Q-Base, Weeze (DE) (08-09-2018)

donderdag 20 september 2018
Nicole Nijs-Waarts

Party report: Q-Base, Weeze (DE) (08-09-2018)Het festivalseizoen is alweer bijna ten einde, maar dat wil niet zeggen dat we het niet goed af kunnen sluiten. Er staat namelijk nog een topper op het programma. Eén van de paradepaartjes van Q-dance mag ik wel zeggen. Het concept en de locatie maken dit feest uniek in zijn soort en ik kan wel stellen dat het festival echt nooit hetzelfde is. Ook de duur van het feest is anders dan andere festivals, het duurt namelijk 14 uur in totaal, van 17.00 tot 7.00. Voor de echte diehards dus een uitgelezen kans om deze dag én nacht alles te geven wat ze hebben. Helaas is deze 15de editie ook meteen de laatste, wat het ook weer een beetje treurig maakt. Al is er dit jaar ook een primeur, er wordt namelijk live uitgezonden vanaf het festivalterrein en de thuiszitters kunnen dus ook meegenieten. Ik heb veel goede herinneringen aan dit feest en die zorgen ervoor dat ik enorm veel zin heb om nog één keer helemaal los te gaan op de legerbasis naast het vliegveld van Weeze. Ik heb het natuurlijk over Q-BASE!

We hebben dit jaar gelukkig weer een beetje mazzel met het weer. Het blijft namelijk zo goed als droog en het wordt niet stervenskoud. Helaas kunnen we dit jaar er niet vanaf het begin bij zijn zoals andere jaren, maar moet er eerst nog gewerkt worden voordat we kunnen vertrekken. Gelukkig is Q-BASE een festival wat lekker in de buurt ligt, dus is onze reis maar maximaal 30 minuten. Dit jaar hebben we dus gekozen voor de auto, omdat we dan een stuk flexibeler zijn qua reizen. Andere jaren gingen we vaak met de bus, zodat we nergens rekening mee hoefden te houden. Elk voordeel heeft zijn nadeel zullen we maar zeggen.

Rond 21.00 komen we aan bij het parkeerterrein dat natuurlijk al redelijk vol staat. Van de prijs voor het parkeren schrik ik wel even, 20 euro, dat is een hoop geld. Uiteraard zijn we dit snel vergeten als we richting de ingang lopen. Het is al donker, waardoor we niet de gehele From Daylight into Darkness experience ervaren. Dat mag uiteraard de pret niet drukken, want we hebben nog tijd genoeg! Er staat toch nog wel een rij en ik hoor al meteen enkele Warface tracks voorbij komen in de verte. De End of Line Recordings bunker kan dus niet ver weg zijn. Snel onze spullen opbergen in het kluisje en naar Warface. We merken dat we niet de enige zijn die Warface willen zien, want de bunker is helemaal afgeladen en zelfs onder de grote parasol voor de bunker is het ook helemaal gevuld met mensen. Dat had ik wel verwacht, want Warface had een dag eerder op Instagram aangegeven dat hij veel oude platen van zijn eerdere albums Art of War en The 9 Circles zou draaien. Heerlijk om die oudere platen te horen, al waren we redelijk aan de late kant voor deze set.Het is tijd om even het terrein te verkennen. Het maakt niet uit hoe vaak je al bij Q-BASE bent geweest, het is elke keer weer zoeken en verdwalen. Helaas hebben we bij de ingang geen boekje gekregen, want het extra complex maakt deze keer. We weten in ieder geval dat de Open Air dit keer op een andere plek staat dan voorgaande jaren. Daar komen we ook het eerste bij uit. De stage ziet er weer top uit, het is een soort gezicht met een gasmasker lijkt het. Altijd moeilijk om uit te vinden wat het precies is, omdat door de lichten en lasers de stage er twee minuten later weer heel anders uit kan zien. Dat maakt het natuurlijk alleen maar leuker, want je ziet gewoon dat Q-dance daar over nagedacht heeft.

De mannen van Sound Rush zijn aan het draaien. Talenten kunnen we het niet meer noemen, want ze slijten mainstage na mainstage en staan op alle grote festivals. Het kon ook niet uitblijven dat Headhunterz en Wildstylez ze gevraagd hebben om bij hun platenlabel Art of Creation te komen. Ze passen er enorm goed bij, ook door hun toffe euforische stijl met een grote liefde voor oude hardstyle. Uiteraard draaien ze weer een leuke mix van oude en nieuwe platen, wat het altijd leuk maakt om hun sets te bekijken.

Het gaat alweer bijna richting 23.00 en de vaste lezers van mijn verslagen weten waar we naartoe gaan. We gaan naar de classics stage waar Noisecontrollers weer een Attack Again showcase ten gehore gaat brengen. Ik kan uiteraard niet wachten! Deze area wordt gehost door het label Scantraxx van The Prophet. Dan weet je eigenlijk al dat het goedkomt. We zijn op tijd en pikken nog net een aantal plaatjes van Luna mee. Deze baas draait al zo lang mee in de scene, maar hij kan het nog steeds. Hij draait wat ruigere classics, wat ons wel kan bekoren. Crypsis Feat. Luna - Torture komt voorbij en de iedereen gaat uit zijn dak. Het is druk bij deze stage en er zijn al veel liefhebbers.
Dan is het eindelijk tijd voor mijn held Noisecontrollers. Deze man heeft zoveel goede tracks dat het altijd genieten geblazen is. Je ziet ook dat veel mensen speciaal voor hem komen en vaak zie je ook dezelfde gezichten. Hij heeft een grote fanbase uit de gehele wereld en dat is niet voor niets. We staan helemaal vooraan en worden helemaal weggeblazen door het geluid. In Duitsland gaat het altijd een stukje harder dan in Nederland en we zijn erg blij met onze aangemeten oordopjes. Eén van mijn favoriete platen komt voorbij en deze draait hij niet vaak. Ik heb het over Noisecontrollers - Destroyer Of Worlds. Ik krijg instant kippevel en ga volledig uit mijn dak. Andere toeschouwers hebben het even zwaar te verduren naast me.

Helaas konden we niet heel de set afkijken, omdat we graag op tijd wilden zijn voor de 15 years of Q-BASE show - ook wel Midnight Salute Show genoemd - aan het begin van de set van Atmozfears. Deze show zal gepaard gaan met het nodige voorwerk en prachtige lasers. Ze beginnen meteen met Mike NRG - Lost In Dreams wat door mij de ultieme Q-BASE anthem is. Ook komen Frontliner - Symbols en Frequencerz - Die Hards Only voorbij en dat brengt ons weer even terug in het verleden. Het mooie vuurwerk zorgt voor een prachtig plaatje. Ze sluiten zelfs nog af met mijn favoriete hardcore remix van de anthem, namelijk Mike NRG - Lost In Dreams (Weapon X Remix). Niet iedereen kent deze plaat, maar dat kan ons weinig schelen, we gaan ervoor! Voor iedereen die de show gemist heeft, hier de link.

Na de show gaan we snel door naar de andere hardere stijlen die Q-BASE te bieden heeft. We gaan naar de Industial bunker waar Convoi Exceptionnel de bunker host en Peaky Pounder zijn set aan het draaien is. Hij is misschien niet zo bekend bij het grote publiek, maar voor ons wel echt een man die die weet wat “rammen” is. De bunker is niet groot, maar staat goed gevuld met liefhebbers. Het staat er af en toe helemaal vol met rook zodat je zelfs de persoon naast je niet ziet staan. Dat maakt de sfeer nog duisterder, maar de sfeer is toch al helemaal top. Je ziet dat de mensen komen voor deze muziek en iedereen heeft een lach van oor tot oor. Hierna komt ook een grootheid in de Industrial, namelijk Ophidian. Hij draait een speciale Black Box set. Er is zo veel te zien en te doen op Q-BASE, dat we deze set helaas hebben gemist. Achteraf heb ik hier wel een beetje spijt van, maar je kunt niet alles hebben zullen we maar zeggen.We maken een rondje over het terrein en komen ook een mysterieuze bunker tegen waar al wat hints worden gemaakt naar het nieuwe concept van Q-dance wat volgend jaar ook weer gehouden gaat worden op Weeze. Overal op het terrein hangen ook posters met teksten die verwijzen naar het nieuwe feest. We zijn nieuwsgierig wat het gaat worden, maar daar zullen we gauw meer over horen!

We eten even snel een heerlijke hamburger die vers van de grill komt en wat lekkere chickenwings om zo onze energielevels weer aan te vullen. We gaan even zitten bij de Classics area en daar word je toch altijd blij van. Wat ons opvalt is dat het overal best wel druk is. Het festival is natuurlijk uitverkocht, maar het festival lijkt ook een stuk compacter dan voorgaande jaren. Het stoort niet echt, behalve bij acts die iedereen graag wil zien. Maar dat hoort erbij denk ik.

Na de kleine maaltijd moeten we weer snel verder naar de Open Air. Daar moet namelijk een oude bekende draaien. Noisecontrollers draait namelijk nóg een set vandaag, maar nu met nieuwere tracks. Het is gezellig druk en uiteraard staan we weer helemaal vooraan. Er is genoeg ruimte om volop te dansen.

Er is zo veel te doen op Q-BASE dat we nog niet eens bij de Thunderdome tent zijn geweest. Normaalgesproken brengen we daar wel veel tijd door, maar van de planning komt niet altijd alles terecht. Eén van de gezichten van Thunderdome is natuurlijk Promo die zijn set aan het afsluiten is. Hier had ik wel meer van willen zien, maar af en toe vergeet je een beetje de tijd en sta je gewoon te genieten waar het leuk is. Na Promo moet I:gor draaien. Deze Pool weet wel hoe hij de Thunderdome tent op zijn kop moet zetten, want we krijgen een stevige portie hardcore voorgeschoteld. De tent kleurt ook helemaal groen door de enorme hoeveelheid lasers die in de tent hangen. Het ziet er enorm tof uit!Daarna is het weer tijd om even wat vrienden op te zoeken bij de Open Air. Ran-D en B-Front zijn aan het draaien en daar is niet veel op aan te merken. Ik ben geen grote fan van Ran-D, maar we vermaken ons prima en het is gezellig met de vele bekenden die om ons heen staan. Op een feestje in de buurt kom je toch altijd wel iedereen tegen en dat is leuk.

We zijn al een beetje aan het einde van ons latijn, maar we hebben nog niet alles gezien. We gaan nog even een kijkje nemen in The Hangar, waar menig Raw Hardstyle liefhebber staat te snoeien op Rebelion. Het valt meteen op dat de hangaar de VIP niet meer aan de achterkant heeft, waardoor er veel meer ruimte is en je zelfs achter de hangaar gewoon mee kunt genieten van de show en de Dj’s. Een goede zet van Q-dance naar mijn mening, helaas dat dit de laatste keer zal zijn. Rebelion zorgt ervoor dat onze laatste energie opgemaakt wordt en het tijd is voor ons om naar huis te gaan. Onze innerlijke diehard heeft er genoeg van gehad en gaat met een zeer tevreden gevoel richting de uitgang.

Q-dance heeft een zeer waardige afsluiter neergezet van Q-BASE. De show en het geluid waren goed, er hing weer een toffe sfeer en door de diversiteit kon iedereen genieten van zijn of haar favoriete hardere stijl. Soms was het wel wat druk, maar dat heeft ook wel te maken met het feit dat niemand deze laatste editie van dit geweldige festival wilde missen. We zijn erg benieuwd wat ervoor in de plaats komt. Overal zijn er al geruchten, maar niemand weet het nog exact. We moeten weer even geduld hebben en ons verplaatsen naar de binnen-feesten die er weer aan gaan komen. Q-BASE bedankt voor al deze toffe jaren en we zullen je nooit vergeten!

Beeld: Q-BASE Facebook


Reporter: Nicole Nijs-Waarts

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!


Guestzone is weer terug aan de top!

Members nemen soms de moeite om ons te bedanken voor de gewonnen gastenlijstplekken en/of vrijkaarten, wat wij natuurlijk erg leuk vinden.

Check een aantal van de reacties.Maak kans op een Sonos draagbare speaker twv €199!

Maak kans op een draagbare Sonos speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 140.897 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare Sonos speaker twv €199!

De Sonos Roam 2 heeft een IP67-rating voor stof- en waterbestendigheid en is daardoor ook goed naast het zwembad te gebruiken. Hij hoort dan ook zeker thuis in onze lijst van waterbestendige Bluetooth-speakers voor op het strand.

Een automatische TruePlay-functie, een batterijduur van 10 uur, een IP67-certificering voor water- en stofbestendigheid en een rijke geluidsbeleving.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 140.897 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadresBeveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Introducé aanmelden
Degene die ik graag mee neem naar event-name op event-date is:
Geef dit vóór introduce-name aan ons door!
Win vrijkaarten!
Koppel jouw mobiele nummer.

Kosten
€0,40 per deelname per winactie.

Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code en verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel de code via een sms naar 4004.

Code
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen