Into The Woods Festival, Amersfoort (15-09-2018)

dinsdag 18 september 2018
Rinke Hekkenberg

Party report: Into The Woods Festival, Amersfoort (15-09-2018)Voor het eerst in ons leven gaan we vandaag naar Amersfoort. Over het algemeen heb ik geen idee wat daar nou te beleven is. Wel heb ik al enkele keren gehoord dat éénmaal per jaar, twee dagen achter elkaar (dit jaar op vrijdag 14 en zaterdag 15 september), het aantal decibels in het Amersfoortse bos significant en zeer indrukwekkend stijgt. De zeven stages van Into The Woods zorgen met een grote variatie aan fijne muziek namelijk voor een enorme aantrekkingskracht, waardoor een duizendtal aan jongeren zich er ieder jaar luidruchtig en enthousiast verzamelt. Sorry vogels, als we jullie weer hebben weggejaagd, maar na deze ervaring zou ik het zeker aanraden om volgend jaar gewoon lekker mee te fluiten en te genieten!

Na een goed georganiseerde busreis vanuit Nijmegen waren we al snel op het terrein. Het was direct te zien dat bij Into The Woods sfeer en aankleding hoog op het lijstje van belangrijke dingen staat. Verder krijgt de locatie van mij ook nagenoeg een tien. Voor bijna alle stages moest je over mysterieuze en avontuurlijke bospaadjes om uiteindelijk bij de muziek te kunnen belanden. Het was altijd even zoeken, zoals je verwacht in een bos, maar dat was helemaal niet erg omdat er genoeg te zien was onderweg. Dit kwam dan vooral door alle tientallen lichtshows, die met het donker worden steeds indrukwekkender werden. Je hoefde dus niet per se bij een stage te staan om je te vermaken. Redde je het wel tot een stage, dan kon je de volgende dingen verwachten: dansen onder een survivalbaan of op een boomstam, frequent opstijgende rookwolken die mysterieus tussen de boomtoppen verdwijnen tijdens zonsondergang, een stage met een heleboel knuffels waarbij er als je goed keek een verhaal werd uitgebeeld en boomhutten waar je in kon klimmen en chillen. Geen enkel ander festival in Nederland is méér geschikt voor natuurliefhebbers.Into The Woods staat vooral bekend als een technofestival. Verschillende stijlen binnen dit muziekgenre waren goed gestructureerd en verdeeld over de verschillende stages. Zoals de naam van de stage al suggereert, kon je bij het ‘Beukenbos’ terecht voor de wat hardere techno. Namen als Jasper Wolff & Maarten Mittendorff, stranger en AnD maakten hier de line-up compleet. Wilde je ietsjes rustiger, maar nog steeds genieten van een harde bas, dan kon je terecht bij de ‘Stekplek’, waar onder andere Pasci en San Marco mochten shinen.

De stage die mij het meeste aansprak, was ‘Into The Groove’. Hier was de groovy disco-techno en andere elektronische muziek te vinden, terwijl je keek naar een groot hagedisachtig beest dat het podium sierde. Helaas had een van onze favorieten Denis Sulta op het laatste moment gecancelled, maar daar ging de line-up uiteindelijk niet aan ten onder. Aan het begin van de middag hebben we van funky house en techno mogen genieten van de Nederlandse DJ TITIA en we hebben hier afgesloten met ruimte-achtige deuntjes van Young Marco, waardoor bij ons een aangenaam gevoel van gewichtloosheid ontstond.

Het optreden dat ik het meest indrukwekkend vond, was dat van Lövestad, die de ‘Takkenstage’ mochten bezetten. Ook op deze stage vond je rustige, chille techno en (deep)house, waarbij je lekker kon dansen maar tegelijkertijd ook gewoon met je vrienden kon babbelen. Het duo uit Amsterdam, bekend van hitjes als ‘Elevator Disco’ en ‘Unstoppable’ zorgen er met een funky toevoeging voor dat zelfs de mensen die zich niet zo thuis voelen binnen de techno scene prima een paar uurtjes kunnen genieten. Âme, een duo uit Duitsland waar we allemaal heel erg naar uitkeken, heeft mogen afsluiten op de Takkenstage. Bij onze favoriet, ‘Rej’, wisten we het zeker: we moeten dit nog een keer live zien. En dat dan het liefst op dezelfde plek, dezelfde tijd.Er was echter niet alleen maar techno te vinden, dus de grote groep mensen die al in slaap valt bij het idee de hele dag bij techno gedreun te staan kan op Into The Woods ook prima vertoeven. Vooral de stage ‘Champagneria’ liep over van variatie. Hier was hip-hop te vinden (Pete Philly), maar ook latin en reggae (Tommi), punk en ska (Jaya the Cat) tot zelfs moombahton (Café de Calaveras). Veel dus in één stage gepropt, maar voor de afwisseling absoluut geen verkeerde keuze van de organisatie. Ook was er nog de ‘Bosspot’, de stage die het meest verstopt lag en uit verschillende steigers en verdiepingen bestond, waar naast techno en house ook bijvoorbeeld psychedelic rock te vinden was (Bruxas). Toen we hier later op de avond nog een keer terugkwamen hebben we zelfs nog wat salsamuziek kunnen meepikken, waarvan we er nog steeds niet over uit zijn bij welke artiest het nou precies hoorde.

Natuurlijk mag er ook nog wat gezegd worden over faciliteiten om in onze basisbehoeften te kunnen voorzien. Anders dan de stages hoefde je hier absoluut niet lang voor te zoeken: je liep er vanuit elk punt eigenlijk vrijwel tegenaan. Op twee centrale plekken op het terrein stonden enorm veel wc’s in rijen opgesteld. Muntenautomaten waren ook op meerdere plekken op het terrein aanwezig en de prijs van een muntje was normaal voor de festivalnormen. De kluisjes waren goed georganiseerd en anders dan andere festivals konden we op het eind ook direct bij ons kluisje. Dit hangt samen met de beperkte bezoekerscapaciteit die Into The Woods heeft: het is nergens extreem druk en overal is genoeg plek om te dansen. Ook was te merken dat Into The Woods staat voor milieuvriendelijkheid. Bij binnenkomst kreeg je een tube waar je je sigarettenpeuken in kon doen zodat ze niet op de grond belandden en verder moest je je plastic beker inleveren om weer een nieuwe te krijgen om plastic in de natuur te voorkomen. Er was een overschot aan eetkraampjes (van worst tot pizza, fruit, ijs, wraps en pannenkoeken en van vegetarisch tot vegan en glutenvrij). Wilde je eventjes rusten, dan kon dat ook eigenlijk overal: op een sofa, in een schommelstoel of op een lekker plaatsje in het mos.Om 12 uur was het dan helaas toch zo ver, afscheid nemen van een van de tofste festivals die ik ooit heb meegemaakt en die al mijn verwachtingen heeft overtreft. Een goede organisatie, een goede aankleding op een perfecte locatie, hele fijne muziek, leuke mensen, milieuvriendelijke maatregelen en geheimzinnige plekjes vat dit magische festival kort en krachtig samen. Toen om middernacht de muziek abrupt stopte, merkten we tot onze verbazing tóch het fluiten van de vogels op. Al was het kunstmatig, voelde het als een warm vaarwel. Vogels, geniet van jullie inmiddels rustige nestje, slaap lekker en kom volgend jaar maar een keertje langs gevlogen!


Reporter: Rinke Hekkenberg

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!


Guestzone is weer terug aan de top!

Members nemen soms de moeite om ons te bedanken voor de gewonnen gastenlijstplekken en/of vrijkaarten, wat wij natuurlijk erg leuk vinden.

Check een aantal van de reacties.Maak kans op een Sonos draagbare speaker twv €199!

Maak kans op een draagbare Sonos speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 140.897 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare Sonos speaker twv €199!

De Sonos Roam 2 heeft een IP67-rating voor stof- en waterbestendigheid en is daardoor ook goed naast het zwembad te gebruiken. Hij hoort dan ook zeker thuis in onze lijst van waterbestendige Bluetooth-speakers voor op het strand.

Een automatische TruePlay-functie, een batterijduur van 10 uur, een IP67-certificering voor water- en stofbestendigheid en een rijke geluidsbeleving.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 140.897 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadresBeveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Introducé aanmelden
Degene die ik graag mee neem naar event-name op event-date is:
Geef dit vóór introduce-name aan ons door!
Win vrijkaarten!
Koppel jouw mobiele nummer.

Kosten
€0,40 per deelname per winactie.

Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code en verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel de code via een sms naar 4004.

Code
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen