Valhalla Festival, Amsterdam (23-12-2017)

woensdag 27 december 2017
Rinke Hekkenberg

Party report: Valhalla Festival, Amsterdam (23-12-2017)Stille nacht, heilige nacht… behalve in Amsterdam, natuurlijk. Hier worden de Kerstdagen toch net op een andere manier ingeluid dan met de welbekende, rustige klassieke liederen over Jezus Christus. Dat werd direct duidelijk toen we op het metrostation van de RAI arriveerden. Terwijl we nog meer dan een halve kilometer verwijderd waren van de massale muren van de RAI, beukte de techno onze trommelvliezen al binnen. Na vier jaar het riedeltje: “Sorry, ik moet ‘m dit jaar toch weer overslaan”, was het namelijk dit keer voor mij eindelijk zover: Valhalla festival!

Na binnenkomst werd het voor ons direct duidelijk waarom dit feest nou per se elk jaar rond de Kerst gehouden moest worden: de lichtjes en andere soorten aankleding gaven je direct het sfeergevoel dat bij Kerst hoort. De gezelligheid, muziek en fijne mensen versterkten dit gevoel nog meer. Verder werd er nog iets duidelijk: het gaat een hele klus worden om te begrijpen waar we ons nou precies bevinden in dit enorme complex met een 6-tal aan grote stages. We besloten daarom eerst maar even een rondje te gaan lopen over het terrein. In het eerste kwartier kwamen we al een kar met allemaal circusfiguren erop tegen, twee acrobaten met daaromheen zo’n 100 mensen die ze aan het toejuichen waren, een grote fontein en een plein met een zweefmolen en een spiegeldoolhof. Het thema ‘circus’ dat bij dit festival elk jaar terugkeert, kwam dan ook goed tot zijn recht.


Foto door Kirsten van Santen

De eerste stage die we bezochten tijdens ons rondje was ‘The Samurai’. Tot onze schrik hadden we ons verkeken en bleek dat Fritz Kalkbrenner nu al aan het draaien was en niet een uur later pas begon. Gelukkig dat ik het zelf ontdekte aan de muziek, want we konden nog een halfuurtje van Fritz meepakken. Dat heeft deze Duitser, tevens het broertje van de welbekende Paul, ook helemaal goedgemaakt. Want wat was het geweldig! Terwijl we lekker konden wegdromen tijdens zijn groovy technoplaten zoals ‘Facing the Sun’ en ‘Willing’, werden we geheel ondergedompeld in rook, confetti en slierten. Aan het eind van de avond hebben we deze geweldige stage daarom nogmaals bezocht om ook van Kölsch, waar we groot fan van zijn, te genieten. Hier waren we gelukkig wel op tijd!

Het einde van ons rondje betrof het voorgenoemde plein met heuse kermisattracties. Na even twijfelen besloten we ook maar een rondje zweefmolen te doen. En jawel, ook een rondje spiegeldoolhof. Een leuke toevoeging aan een festival en zeker omdat er in deze zaal ook een stage aanwezig was: ‘Vaudeville’. Hier werden wat hitjes van toen en nu gedraaid door onder andere Phalerieau & Alainde Lon. Toen wij half wegwaaiden in de lucht konden we dus als afwisseling van alle techno bijvoorbeeld toch nog even genieten van ‘Traag’. Er was ook een grote kledingmarkt aanwezig.Toen we naar een andere zaal wilden lopen, kwamen we langs een mojitobar. Ja, daar moesten we natuurlijk ook even gebruik van maken. Door drie enthousiaste mannen werden live cocktails voor je gemaakt. In het eerste opzicht leek het redelijk duur, maar je kreeg er wel een fantastische mix voor terug. Voor de rest was het qua eten en drinken ook super geregeld op Valhalla: van een fruit- & smoothies bar tot fantastische hamburgers en heerlijk knapperige friet waar de schil van werd meegebakken. Tevens had Valhalla in dit opzicht nog een groot pluspunt: er kon alleen maar met contactloze pin betaald worden. Met name door dit systeem stond er eigenlijk bij geen enkele bar een rij en hebben we maximaal één minuut hoeven wachten op eten of drinken. Dit kwam ook omdat de barren en eettentjes in ruime hoeveelheid aanwezig waren, wat tevens gold voor de toiletten.

Na even chillen op de vele, luister goed, sofa’s die over het terrein verspreid stonden, wat we een prachtige toevoeging vonden voor een feest wat tot zo’n laat tijdstip duurt, was het tijd voor de volgende zaal: ‘El Dorado presented by Desperados’. Dit was een van de kleinere zalen met voornamelijk artiesten die voor ons niet heel bekend in de oren klonken. Dat je van deze zaaltjes niet echt heel erg veel hoeft te verwachten, maar het uiteindelijk toch een van de beste plekken van het festival blijkt te zijn, is een welbekend paradox. En ook dit keer bleek er sprake van: deze stage is voor ons met stipt beland op nummer 1. We hebben een uur van het Amsterdamse house- en techhouse duo ‘ANOTR’ mogen genieten. Vele bekendere hits werden omgetoverd tot een nóg meer dansbaar nummer. Uiteindelijk zijn we nog een uur teruggegaan om van Benny Rodrigues te kunnen genieten, die iedere keer weer een spectaculaire show neerzet. Wat een echt pluspunt was, was dat we de hele tijd vooraan konden staan. Dit hadden we eigenlijk bij elke stage: ze hadden goed rekening gehouden met het aantal mensen. De stage ‘The Viking’ vonden we qua muziek vergelijkbaar, maar was een stuk groter en drukker. De line-up werd hier gevuld door onder andere Samuel Deep en Hot Since 82. ‘The Viking’, ‘The Samurai’ en ‘El Dorado’ vormden samen de stages voor de liefhebbers van de wat rustigere techno, techhouse en house.En alsof het nog niet genoeg een doolhof was: één stage heette ook nog ‘The Maze’. Volgegooid met stroboscopen, lichtschermen en een zeer bijzonder podium gebouwd van dozen (zie foto), konden hier de beuktechno-liefhebbers tot hun recht komen. Artiesten die hier hun ei kwijt konden waren bijvoorbeeld Haeken, Paula Temple en Speedy J. Ook ROD, het pseudoniem van de voorgenoemde Benny Rodrigues, mocht hier nogmaals shinen. Waar Benny Rodrigues de breedte opzoekt, gaat hij als ROD juist de diepte in. Al is dit niet echt onze smaak, voor een tijdje en als afwisseling met de wat rustigere muziek, was deze stage toch wel erg spectaculair.

Voor ieder wat wils, natuurlijk, dus de zaal ‘Atlantis’ was ook aanwezig. Het publiek was hier ook net wat anders dan de rest van de zalen en je kon er genieten van onder andere Jonna Fraser, The Flexican, Yellow Claw en Girls Love DJs. Dit was ook niet echt de muziek waarvoor we kwamen, maar voor een halfuurtje was het zeker niet verkeerd. Voor wat variëteit in muziek en aantrekken van een wat groter publiek is het zeker ook een goede aanvulling. Verder hebben we nog even kunnen meezingen bij de karaokebar en was er een bioscoop waar we voor een halfuurtje konden neerploffen in de sofa’s onder het genot van ‘Wickie de Viking’.

De tijd tikte door totdat het plotseling half 7 was. Zoveel als dat er te beleven was in dit ware circusfestival, zo weinig tijd hadden we uiteindelijk. Zo moe dat we verwacht hadden te worden door de duur en tijdstip van dit festival, zoveel energie hadden we uiteindelijk over. De kerstdagen zullen we dan wel iets moeër dan normaal moeten gaan betreden, maar als onze familie vraagt waardoor het komt hebben we wel iets geweldigs te vertellen. Valhalla Festival: volgend jaar zien jullie ons met gehele zekerheid weer terug!


Foto door: Kirsten van SantenReporter: Rinke Hekkenberg

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!


Guestzone is weer terug aan de top!

Members nemen soms de moeite om ons te bedanken voor de gewonnen gastenlijstplekken en/of vrijkaarten, wat wij natuurlijk erg leuk vinden.

Check een aantal van de reacties.Maak kans op een Sonos draagbare speaker twv €199!

Maak kans op een draagbare Sonos speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 139.868 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare Sonos speaker twv €199!

De Sonos Roam 2 heeft een IP67-rating voor stof- en waterbestendigheid en is daardoor ook goed naast het zwembad te gebruiken. Hij hoort dan ook zeker thuis in onze lijst van waterbestendige Bluetooth-speakers voor op het strand.

Een automatische TruePlay-functie, een batterijduur van 10 uur, een IP67-certificering voor water- en stofbestendigheid en een rijke geluidsbeleving.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 139.868 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadresBeveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Introducé aanmelden
Degene die ik graag mee neem naar event-name op event-date is:
Geef dit vóór introduce-name aan ons door!
Win vrijkaarten!
Koppel jouw mobiele nummer.

Kosten
€0,40 per deelname per winactie.

Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code en verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel de code via een sms naar 4004.

Code
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen