Party reportsAfscheid nemen is nooit iets waar je naar uitkijkt. Er hangt voor mijn gevoel vaak een duister en droevig randje aan. Of het nu een geliefde is die je verlaat, iemand die belangrijk voor je is er niet meer zal zijn of een feestje wat je de mooiste herinneringen heeft gegeven. Afscheid, het blijft zeer doen. Maar dit afscheid gaan we toch even anders aanpakken. Tonight we put the fun in funeral! Nog één keer de meest freaky outfit uit je kast trekken, nog één keer degene die naast je staat, bedekt in nepbloed, gelukkig nieuwjaar wensen. Nog één keer... We zeggen voor de laatste keer vaarwel tegen het afgelopen jaar en hallo tegen het komende jaar tijdens een laatste editie van Freaqshow!

Met oud & nieuw doen we graag dat kleine beetje extra. We besteden meer aandacht aan ons haar, make-up en niet te vergeten de outfit. Wanneer we aankomen bij de Ziggodome is vooral dat laatste meteen te zien. De bezoekers hebben hun meest griezelige creatie aangetrokken om de begrafenis van Freaqshow te vieren.Eenmaal bij de Ziggodome zijn we zo binnen. Er stond nagenoeg geen rij, snel de voetjes van de vloer dus! Het ene na het andere griezelige verschijnsel loopt me tegemoet met een lach van oor tot oor. Iedereen heeft er zin in.

Iets na tienen betreden we de zaal als het duo Sound Rush de sfeer naar een hoger niveau aan het tillen is. De zaal is ontzettend gevuld, zelfs de eerste ring staat bomvol met mensen. Dat verklaart meteen waarom we zo snel binnen waren. Helaas hebben we wel de “Memorial Ceremonie” gemist. Tijdens deze ceremonie was er een terugblik op de voorgaande edities van Freaqshow wat gepaard ging met een theatrale show, de anthems van de afgelopen edities en de verhulling van het kerkhof wat zich achter een rood doek bevind. De stage is dus weer tot in de puntjes uitgewerkt. Een gevel van de ingang van een begraafplaats met een grote schedel bovenaan, een groot kruis in het midden en grafstenen op ledschermen langs het podium zorgen voor een creepy effect wat perfect bij het thema past. Ook de artiesten worden weer van top tot teen in stijl aangekleed en opgemaakt. Alleen Q-dance werkt in mijn ogen concepten dusdanig goed uit, dat dit in ieder klein detail zichtbaar is.

Als "Lost in Paradise" door de speakers knalt, schreeuwt heel de zaal volop mee. Dit is stiekem wel een kippenvelmomentje voor mij. Het fijne is dat er lekker veel ruimte is om te dansen wat tijdens deze set ook echt nodig is. De ene na de andere klapper komt voorbij. Een lekkere set vol euforische platen en af en toe een classic erdoor. Tijdens een edit die ze van een Headhunterz plaat hebben gemaakt wordt de Ziggodome overspoeld door een zee van lasers. Dit is echt "The Euphoric Way of Life".Audiotricz nemen het stokje over. Met een lekkere "Spirit of Hardstyle" intro maken ze ons lekker met wat we kunnen verwachten. Wanneer dan ook nog "Whose Plan Is It?" van Noisecontrollers door de Ziggodome knalt weet ik zeker, we gaan helemaal los! Inception is een plaat die bij mij heel veel emoties teweeg brengt. Dit is namelijk het nummer dat gedraaid werd nadat ik mijn man het ja-woord heb gegeven. Heerlijk om deze herinnering samen op te halen.

Zoals verwacht komen er veel platen voorbij van de leden van "Spirit of Hardstyle". “Reawakening” kan daarom ook niet ontbreken. De climax naar 00.00 uur wordt steeds meer opgebouwd. Ik ben echt naar dát moment toe aan het leven. De anthem van de editie van vorig jaar zorgt ervoor dat letterlijk niemand meer stilstaat. Het is heerlijk om het oude jaar lekker euforisch af te sluiten.

Q-dance top 10
Tijdens deze laatste editie van Freaqshow is er een traditie die in ere gehouden moet worden, namelijk de Q-Dance top 10. Heel de dag hebben we tijdens de voorbereidingen geluisterd naar de top 100 van platen die in 2017 zijn uitgekomen en door de luisteraars zijn gekozen tot de beste hardstyle tracks van 2017. Uiteindelijk is er opgebouwd naar het moment wat nu aan gaat breken…

We starten de top 10 met de anthem van Qlimax 2017 dat gepaard gaat met een geweldige lichtshow. Noisecontrollers staat welverdiend op #9 met “Spirit of Hardstyle”. Het publiek kan dit ontzettend waarderen. “Sub Zero Project – The Project” kan natuurlijk niet ontbreken en staat op #8. Wat een geweldig jaar hebben deze mannen gehad en ik ben meer dan benieuwd wat ze voor ons in petto hebben in 2018. Iedereen zingt uit volle borst "AMERICA!", Radical Redemption heeft nummer #7 veroverd. Op #6 vinden we een artiest die zes keer in de top 100 terug te vinden is, Phuture Noize met “Fire”. Ook op #5 staat deze top producer samen met B-Front met “The Paradox”. Deze plaat hebben we de vorige editie van Freaqshow erg gemist, maar toen was hij helaas net nog niet uit. Op #4 vinden we Project One met “Lumonisity”. Dit duo is terug van weggeweest en daar is iedereen ontzettend blij mee. Frequencerz & Bass Chaserz – Renegades staat op #3. We kunnen niet wachten totdat X-Qlusive Frequencerz, uiteraard ben ik er ook dan weer bij. Op #2 staat Ran-D met Zombie. Ik ben best wel een beetje klaar met deze plaat, maar het publiek blijkbaar niet. Technisch zit deze plaat ontzettend goed in elkaar en de hele zaal zingt altijd volop mee wanneer deze track op een feest voorbij kwam. Jammer genoeg heb ik hem daardoor dus té vaak gehoord en geeft het mij niet meer het gevoel wat deze plaat over moet brengen. Het wordt steeds duidelijker welke track de nummer één positie zou gaan veroveren. Niemand minder dan Headhunterz staat op #1 met Destiny. Na het afgelopen jaar heeft hij weer een enorme impact gehad op de scene. Zijn comeback op Defqon 1 was grandioos, zelfs hier heb ik een traantje moeten laten en vergeet natuurlijk niet zijn eigen feest in de Ziggodome: “The Return of Headhunterz”. Deze positie is dus meer dan verdiend, je kunt zeggen dat het zijn “Destiny” is.Klokslag 00.00 uur nadert. We zeggen vaarwel tegen een geweldig hardstyle jaar. Ondertussen tellen we af naar een jaar met volop nieuwe kansen en mogelijkheden. Om 00.00 uur worden we getrakteerd op een spetterende vuurwerkshow en knalt “The Unknown” uit de speakers. Heerlijk om het nieuwe jaar met vrienden te beginnen op de muziek waar je zo van houdt.

Brennan Heart mag het nieuwe jaar inluiden en doet dat meteen goed met “Forever Young” met een zangeres die live on stage het nummer zingt. Meteen daarna komt “Imaginairy”. Deze plaat zorgt altijd voor een bepaalde sfeer en bevat zoveel emotie dat sommigen een traantje wegpinken. Ook deze sfeer is tijdens Freaqshow weer goed te voelen. Brennan is een DJ die al een ruime tijd meedraait in de scene. Met zijn eigen label "WE R" en merk “I Am Hardstyle” brengt hij zijn eigen unieke en herkenbare sound naar buiten. Tracks zoals “Wake Up!” en “Just as Easy” kunnen uiteraard niet ontbreken in zijn set.

Vanaf de dansvloer lopen we naar de 2e ring. Het uitzicht wat je vanaf hier hebt is met geen pen te beschrijven. Vanaf boven kijk je over heel de menigte heen die bijna synchroon staat te stampen. Dit moet je haast zien om het te begrijpen.

De maker van het anthem is klaar om de stage te betreden. We hebben het natuurlijk over Zatox.
Q-dance pakt weer flink uit met vuurwerk in het midden van de zaal en vlammenwerpers op het podium. Dit maakt het plaatje compleet. Tijdens “Wild Wild West” staat er ook een vuurspuwer op het podium. Freaqshow R.I.P. Een heerlijk lomp divers setje met wat oudere parels wat ik eigenlijk niet had verwacht. Natural Born Raver komt voorbij en we sluiten af met Mad Dog - Maze of Martyr (Dominator Anthem 2017). Dat is wel even genieten.

Tijdens Adrenalize & Cyber wordt de zaal overspoeld met kleine spookjes. Ze stijgen boven het publiek uit wat een leuk effect geeft. Ook wordt er een zomers tintje naar de Ziggodome gebracht wanneer er een hardstyle remix van “Samba De Janeiro” gedraaid word.

In de wandelgangen hadden we al vernomen dat er nog een verrassing op ons stond te wachten en nu was het zo ver. Met een nummer één positie in de Q-dance top 100 kan deze pionier natuurlijk niet ontbreken: Headhunterz. De zaal spong zowat uit zijn voegen toen deze act bekend gemaakt werd. Wat Headhunterz duidelijk wil laten merken is dat het niet uitmaakt of je van euphorische of RAW hardstyle houdt, we maken allemaal deel uit van één grote familie. Met zijn collab met Sub Zero Project “This is our Church” maakt hij zijn statement compleet.Tijd om even een kijkje te nemen bij zaal 2 bij MYST. Ook een naam die je in 2018 in de gaten moet houden, want hij is enorm goed bezig op het label “Nightbreed Records”. Terwijl we in de rij staan om met de lift naar boven te gaan horen we op de achtergrond Frontliner - Discorecord. Het is en blijft een ontzettende tegenvaller dat zaal twee zo slecht bereikbaar is. Gelukkig was er nog plek voor twee personen in de lift. We grijpen onze kans en staan we binnen 10 minuten boven. We worden omver geblazen door het geluid hier. “De bas moet je niet horen, die moet je voelen” nemen ze hier ontzettend letterlijk. Ik geniet hier net als de rest ontzettend van. Basstrain knalt uit de speakers en de bas voel je door je hele lijf. Heerlijk om tijdens een set als deze ook een klassieker voorbij te horen komen zoals "Crypsis - Torture". Hij draait ook nog zijn eigen productie “Life Is Ours” en “Adaro – Raggamuffin” waar hij een remix voor heeft gemaakt. Ik stamp nu alles eruit!

Unresolved neemt het over, zijn doel is om zaal twee compleet te slopen! Hij is immers de laatste act van de nacht. Er worden voor mij een hoop onbekende nummers gedraaid. Wat ik als liefhebber en kenner juist heerlijk vind. Verandering van spijs doet eten toch?

Ondanks de dikke set van Unresolved gaan we terug naar de main waar B-Front al even met zijn set bezig is. De producties van deze man gaan nooit vervelen, al vind ik wel dat het tempo er een beetje uitgaat door de lange breaks in de nummers. The Paradox komt uiteraard nog voorbij. Ook komt het nummer ”Followed” van Rejecta voorbij. Een nieuwe naam waarvan Frequencerz op Qlimax ook al twee platen draaide. De producties klinken in ieder geval veelbelovend en we zijn benieuwd of hij nog meer goede producties maakt in 2018.Ik ben inmiddels aardig gesloopt en ga nog even op de tribune het laatste gedeelte van B-Front en het begin van E-force meepikken. Vanaf de tribune blijft het een mooi gezicht om de lichtshow met al die feestende mensen te aanschouwen. Rond 5.30 houden we het voor gezien, omdat we nog een bijna 2 uur durende autorit voor de boeg hebben. Moe, maar voldaan gaan we richting de uitgang.

2017 was een jaar waarin er ontzettend veel gebeurd is. De comeback van Headhunterz, het ontstaan van Spirit of Hardstyle, Hardwell die een ontzettend dikke hardstyle track maakte, 15 jaar Defqon en zo kan ik nog wel even doorgaan. In 2018 zijn er een aantal albums die gereleased gaan worden, zullen Frequencerz hun eigen XQ hosten die al een ruime tijd uitverkocht is en zullen er ons natuurlijk nog talloze verrassingen te wachten staan. We kijken er zeer naar uit wat 2018 ons te bieden heeft. Ook in 2018 kunnen we weer een feest tijdens de jaarwisseling verwachten van Q-dance. Ik ben benieuwd wat ze met dit nieuwe concept voor ons in petto hebben. Laat het nieuwe jaar maar komen…


 
 
 
Beeld: Q-dance


Reporter: Nicole Nijs-Waarts

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!
Maak kans op een Apple Gift Card twv €100!

Win een Apple giftcard twv €100


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 137.175 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er gemiddeld ruim 825 per maand!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een Apple Gift Card twv €100!

Gebruik hem om te shoppen bij de App Store, Apple TV, Apple Music, iTunes, Apple Arcade, de Apple Store-app, apple.com en de Apple Store.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 137.175 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
of met email

Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie
Of registreer met email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen