Rebirth Festival, Haaren (08-04-2018)

donderdag 12 april 2018
Danouschka De Haas

Party report: Rebirth Festival, Haaren (08-04-2018)Alle hardstyleliefhebbers kijken met volle teugen uit naar het eerste weekend van april. De aftrap van hun festivalseizoen wordt dan (kei)hard gegeven op de Raamse Akkers te Haaren. Ruim tien jaar geleden werd het festival Rebirth op deze locatie geintroduceerd. Inmiddels is het festival tien jaar verder en was het dit jaar tijd voor een heuze ceremonie om te afgelopen tien jaar Rebirth Festival in stijl te eren.

Het tweedaagse festival bevat de top van de hardere stijlen op het affiche. Op de tweede dag wordt de Mainstage gehost door een groot fenomeen uit de hardstyle scene, namelijk B-Freqz. In 2012 bundelden B-Front en duo Frequencerz hun krachten onder deze naam. Dit jaar brengt de act haar debuutalbum uit onder de naam Eclipse. Tijdens deze hosting waren ook o.a. Rejecta, Adaro en Ran-D van de partij. Daarbij droeg B-Freqz zorg aan het anthem van deze bijzondere editie. In samenwerking met Jonjo ontstond de plaat ‘’Rebirth’’, een hele harde plaat met veel raw hardstyle invloeden. Verder was de Revenge stage gevuld met de top uit de hardcore met o.a. Angerfist, Nosferatu en Deadly Guns. De euforische klanken werden ten gehore gebracht op de Reborn stage door o.a. Cyber, Soundrush en Adrenalize. Echter was er ook meer aanwezig dan alleen hardstyle. Er kon een beetje gedanst worden bij de #Beetjedansen stage met o.a. Bizzey, Freddy Moreira en Yung Felix. Tot slot kon er uit volle borst meegezongen worden bij de Gezelligheid kent geen Tijd stage met ondere andere Henk Dissel, Arjon en Ferry de Lits. Voor ons was de keuze al snel gemaakt: de Mainstage en de Reborn stage zijn de twee area’s waar wij het grootste gedeelte van de dag door gaan brengen.De feestvreugde zit er al goed in wanneer station Oisterwijk bereikt wordt. Met een retourticket van 8 euro werd je met pendelbussen van party vervoer richting het festivalterrein gebracht. Een échte partybus waarin je opgewarmd wordt voor een mooie festival-dag. Eenmaal bij het terrein loopt het bij de entree ook soepel en staan we binnen voordat wij het eigenlijk door hebben. De festivalweide is er klaar voor. Alle stages staan er mooi bij in het zonnetje. Het begint langzaamaan toch echt te kriebelen. Hallo festivalseizoen! Goed je weer te zien. Let’s kick off the season!

Onze dag trappen wij af bij de Mainstage met Zany en Jones, die het publiek warm aan het draaien zijn. Rustige, maar euforische en ook harde klanken staan centraal in deze set. Een perfecte opwarmer en tevens goed begin van ons festivalseizoen. Toen was het tijd voor de act waar het de hele dag om draait bij de Mainstage. Ter aftrap van hun hosting presenteren B-Freqz een set vol classics, om langzaam op te bouwen richting het moment waar het allemaal om draait: het debuutalbum. Desondanks knallen er ook wat harde beats door de Mainstage-tent.

De classics vibe wordt doorgezet door Adaro. Zoals altijd stelt deze producer niet teleur. De rauwe sound die Adaro produceert zorgt ervoor dat heel de tent op zijn kop staat. Iedereen gaat los en de sfeer zit er extreem goed in. Ondanks dat de zon op de tent schijnt wordt het niet te warm, waardoor iedereen lekker uit zijn dak kan gaan.

Na de classics was het tijd om wat harder te gaan. Met behulp van Frequencerz en Rejecta samen op het podium kon dat geen issue gaan worden. Frequencerz scoren hit na hit en Rejecta is een veelbelovend opkomend talent uit de scene. Een combinatie die goed uit pakt. Een uur lang werd er geknald en keihard gestampt in de tent. En niet alleen in het publiek, de mannen op het podium deden vrolijk mee. Tevens wordt het publiek getrakteerd op een nieuwe plaat van Frequencerz, in samenwerking met het duo D-Block en S-te-fan. Voor Rebirth werd bekend gemaakt dat de anthem van Intents Festival gemaakt zou worden door deze twee acts. Op Rebirth heeft het publiek mogen genieten van een exclusieve voorproef. De euforische en unieke sound van D-Block en S-te-fan passen perfect bij de rauwe beats van Frequencerz.

Ook bewees Rejecta tijdens deze set een groot talent te zijn. Veel nieuwe muziek kwam voorbij, waar enthousiast op werd gereageerd door het publiek. Een opkomend talent, die op weg is om een grote favoriet te gaan worden onder vele hardstyle liefhebbers.Wanneer de avondzon haar zonnestralen tevoorschijn laat komen, maken de mannen van B-Freqz klaar voor de officiele album release. In een uur tijd worden alle platen van Eclipse afgespeeld. Een parel uit de scene kunnen we het zeker noemen. Elk aspect uit de hardstyle is verwerkt in deze plaat, waarmee de diversiteit van B-Freqz ook meteen naar voren komt. Met behulp van voldoende confetti en ballonnen (uiteraard in het rood, groen en blauw), laser- en lichteffecten en een dolenthousiast publiek zorgen ze ervoor dat dit moment uitgroeit tot een mooi hoogtepunt van de dag.

Een betere start van het festivalseizoen had iedere bezoeker van Rebirth Festival zich niet kunnen wensen. Met het zonnetje op je gezichten vlogen de hardste beats je om te oren. Vol glimlachend zie je bezoekers het festivalterrein verlaten, wetende dat er nog een keihard, maar tegelijk prachtig festivalseizoen op hun te wachten staat. Rebirth vierde haar tiende verjaardag op een spectaculaire manier. Het werd op elk vlak groots aangepakt en de organisatie slaagde erin om een succesvolle editie neer te zetten. Op naar volgend jaar!Beeld:
 Rebirth Festival


Reporter: Danouschka De Haas

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!


Guestzone is weer terug aan de top!

Members nemen soms de moeite om ons te bedanken voor de gewonnen gastenlijstplekken en/of vrijkaarten, wat wij natuurlijk erg leuk vinden.

Check een aantal van de reacties.Maak kans op een Sonos draagbare speaker twv €199!

Maak kans op een draagbare Sonos speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 140.520 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare Sonos speaker twv €199!

De Sonos Roam 2 heeft een IP67-rating voor stof- en waterbestendigheid en is daardoor ook goed naast het zwembad te gebruiken. Hij hoort dan ook zeker thuis in onze lijst van waterbestendige Bluetooth-speakers voor op het strand.

Een automatische TruePlay-functie, een batterijduur van 10 uur, een IP67-certificering voor water- en stofbestendigheid en een rijke geluidsbeleving.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 140.520 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadresBeveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Introducé aanmelden
Degene die ik graag mee neem naar event-name op event-date is:
Geef dit vóór introduce-name aan ons door!
Win vrijkaarten!
Koppel jouw mobiele nummer.

Kosten
€0,40 per deelname per winactie.

Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code en verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel de code via een sms naar 4004.

Code
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen