Karnaval Festival, Moergestel (10-02-2018)

woensdag 21 februari 2018
Nicole Nijs-Waarts

Party report: Karnaval Festival, Moergestel (10-02-2018)Voor veel mensen onder de rivieren is het mooiste feestje van het jaar aangebroken. Vijf dagen lang hossen, springen en stampen. Of je nu van echte carnavalskrakers houdt of liever los wilt gaan op Hardstyle in een carnavalsjasje. Er is voor ieder wat wils tijdens dit mooie feest. Vandaag bezoek ik Karnaval Festival, het festival van Intents, dat volledig in het tekens staat van Hardstyle carnaval! Met namen zoals Sound Rush, Frequencerz, B-Front en Partyraiser belooft dit een dag te worden waarbij de voetjes van de vloer gaan.

Ook dit jaar is Karnaval Festival volledig uitverkocht. In tegenstelling tot vorig jaar kunnen de bezoekers dit jaar niet één, maar twee dagen hun energie kwijt op dit festival. Met ruim 65 artiesten, duizenden bezoekers, 5 area's en op beide dagen een vuurwerkshow belooft het een geweldig carnavalsweekend worden!

Karnaval Festival wordt een feest vol Brabantse gezelligheid, vrolijkheid en gekkigheid.Carnaval in Brabant voelt voor mij altijd als thuiskomen. Het is daarom ook niet gek dat de voorpret al vroeg begint. Na een rit van een klein uur komen we aan in het pittoreske Moergestel waar het feestgedruis ons al tegemoet komt. Het zonnetje is lekker aan het schijnen, wat de kou een stuk dragelijker maakt. Een flinke rij bij de ingang staat op ons te wachten, echter schoot dit lekker op en stonden we binnen 15 minuten op de holy grounds van Karnaval Festival. Kluisje en munten zijn gehaald, let’s go!

Vergeleken met vorig jaar is het terrein flink uitgebreid. Er is een extra stage bijgekomen. De indoor Fanaticz stage. Hier zal de beste raw hardstyle ten gehoren gebracht worden door o.a. Deetox en D-Strub. Degene die liever écht carnaval willen vieren kunnen hun lol op bij het Flügel feestcafé waar onder andere Lamme Frans zijn kunsten zal vertonen.

We gaan op weg naar de mainstage waar Dr. Rude aka Dr. Roetker de carnavalsgangers al flink aan het opwarmen is. Om 16:00 nemen D-Block & S-Te-Fan het stokje over. Ze zijn verkleed als 2 chirurgen die met uiterste precisie de juiste platen zullen kiezen. Een heerlijke set met o.a. In The Dark. Deze heren weten wel hoe ze een feestje moeten bouwen. Iedereen zingt uit volle borst mee als Nee, je hoeft niet naar huis vannacht voorbij komt. De sfeer zit er goed in. Ze sluiten af met Shivers, de main barst uit zijn voegen tijdens deze geweldige klassieker.

Sub Zero Project kunnen we geen onbekende in de scene meer noemen. De afgelopen periode hebben zij hun naam dubbel en dwars gevestigd. Één van hun hits, Bass Train, pompt door de speakers. Gevolgd door een lekkere klapper Springen Nondeju!. Ook D-Sturb - High Power komt voorbij, wat blijft deze plaat toch een schot in de roos. Verder staat deze set bomvol eigen producties. This Is Our Church, de samenwerking met Headhunterz, kent iedereen en men springt erop los. Als verrassing sluiten ze af met een lekkere hardcoreplaat, alles kan vandaag en dat komt de sfeer ten goede.Net zoals vorig jaar gaat Nederlands bekendste MC zich weer laten zien als DJ vandaag. Villain gaat een “Karnastyle” set draaien. Vorig jaar was dit een leuk setje, dus we blijven mooi vooraan staan. De humor staat voorop in deze set en er komen echt leuke edits voorbij. Ook Da Tweekaz – Jägermeister werd gedraaid en dat zorgt voor gekke taferelen. De polonaise komt zowaar voorbij en er wordt weer extra bier besteld aan de bar. Ook komt er nog een leuke carnavalsedit voorbij van D-Block & S-Te-Fan - Part of the Hard.

Afgelopen week hadden de volgende heren hun eigen uitverkochte editie van XQ. Het kan dan ook niet anders dan dat iedereen naar deze set uitkijkt. Ik heb het over niemand minder dan Frequencerz! Uiteraard komen er platen voorbij zoals Frequencerz & ZaZaFront - Lekker Kort Gesprek en FREQED & MC Da Syndrome - Deze Vuist Op Deze Vuist. Deze mannen houden wel van humor in hun muziek en dat komt vandaag goed van pas. Ze genieten op het podium en de bezoekers zeker ook. Genieten doen we ook als de Phuture Noize remix van Fatality langs komt. Op XQ voor het eerst gehoord en dat is weer een topper.

Na deze toffe set van de Frequencerz was het tijd voor het echte carnavalsgevoel. Deze man is al jaren één van de meest geboekte carnavalsartiesten in het land en vooral in Brabant. Het maakt niet uit of het in een zaal, boerenschuur of op de mainstage van Karnaval Festival is, het dak moet en zal eraf gaan! Ik heb het natuurlijk over Snollebollekes.Ook al zijn we al diverse keren “van links naar rechts” gegaan deze middag, toch krijgt de carnavalskoning het voor elkaar om de gehele mainstage weer zover te krijgen. Het is ook al een stuk kouder aan het worden, dus de beweging kunnen we wel gebruiken. Het is één groot feest en je merkt dat er al aardig wat alcohol is genuttigd. Het was kort, maar zeker krachtig!

Omdat we van al dat “hossen, springen en beuken“ toch wel flink honger hebben gekregen gaan we ons even opwarmen en iets lekkers eten. We hebben gekozen voor een hamburger van formaat en dat was zeker geen slechte keuze. Even snel wat energie naar binnen, want we willen nog even bij Rebelion kijken.

Eenmaal aangekomen bij de Fanaticz zien we dat de tent bijna uitpuilt van de mensen. Iedereen heeft wel een mening over Rebelion en die is niet altijd even positief, maar de tent staat echt bomvol en iedereen gaat helemaal los. In ons dikke carnavalspak is het toch iets te warm daarbinnen en door de drukte kun je ook niet lekker losgaan.
Na een kleine 20 minuten zijn we toch weer op weg naar de mainstage, waar Warface op ons wacht. Deze liveact stelt echt nooit teleur en vandaag is dat weer niet het geval. We genieten met volle teugen van zijn nummers en er komen zelfs nog wat platen van zijn album Art of War. Wat me opviel was dat Warface als enige een Limburgs carnavalsnummer draaide, maar dat kan natuurlijk niet anders door zijn roots. Hij eindigde met wat lekkere hardcore edits van zijn eigen platen wat we zeker konden waarderen.

We waren inmiddels flink in de stemming voor wat lekkere uptempo hardcore en wie kan dat beter verzorgen dan Partyraiser. Helaas waren we niet de enigen die zo dachten en er stond een lange rij bij de Fanaticz tent. Na 15 minuten waren we nog lang niet binnen en hebben we de keuze gemaakt om toch maar weer naar de mainstage te gaan. Op zich geen straf, want Mental Theo is ook altijd een mooie afsluiter van een feest. Een mix van allerlei stijlen gecombineerd met freestyle en hardcore knalt door de speakers. Hij had zelfs nog slim ingespeeld op de hype en een remix gemaakt van Hallo Allemaal van de populaire serie De Luizenmoeder.

De tijd vloog voorbij en opeens kwam Dag Vriendjes en Vriendinnetjes voorbij en was het alweer tijd voor de eindshow van dag 1 van dit knotsgekke weekend met 2 dagen Karnaval Festival. Natuurlijk mooi vuurwerk en de sfeer zat er nog even goed in tijdens de laatste nummers van dit knotsgekke feest. Het was gezellig, het was leuk, het was gek, het was vrolijk, het was dronken, het was druk en het was vooral genieten van deze carnaval van de hardere stijlen! Dit is de leukste vorm van carnaval en we kunnen niet wachten tot volgend jaar tot we ons gekke pakje weer aan kunnen trekken en kunnen feesten op onze favoriete muziek.


 
Beeld: Karnaval Festival
 


Reporter: Nicole Nijs-Waarts

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!


Guestzone is weer terug aan de top!

Members nemen soms de moeite om ons te bedanken voor de gewonnen gastenlijstplekken en/of vrijkaarten, wat wij natuurlijk erg leuk vinden.

Check een aantal van de reacties.Maak kans op een Sonos draagbare speaker twv €199!

Maak kans op een draagbare Sonos speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 139.868 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare Sonos speaker twv €199!

De Sonos Roam 2 heeft een IP67-rating voor stof- en waterbestendigheid en is daardoor ook goed naast het zwembad te gebruiken. Hij hoort dan ook zeker thuis in onze lijst van waterbestendige Bluetooth-speakers voor op het strand.

Een automatische TruePlay-functie, een batterijduur van 10 uur, een IP67-certificering voor water- en stofbestendigheid en een rijke geluidsbeleving.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 139.868 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadresBeveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Introducé aanmelden
Degene die ik graag mee neem naar event-name op event-date is:
Geef dit vóór introduce-name aan ons door!
Win vrijkaarten!
Koppel jouw mobiele nummer.

Kosten
€0,40 per deelname per winactie.

Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code en verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel de code via een sms naar 4004.

Code
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen