Party reports

Dockyard Festival ADE 2021, Amsterdam (16-10-2021)

zaterdag 23 oktober 2021
Demi Groen

Party report: Dockyard Festival ADE 2021, Amsterdam (16-10-2021)


 
“Eindelijk we mogen weer!” Klonk het vanuit alle hoeken van het festival. 

We stonden om 1 uur voor de pendelbussenrij van het Mystic Garden X Dockyard festival en we waren niet alleen. Er stond een rij van 20 minuten en we dachten dat het wel even ging duren. Totdat het zonnetje doorkwam en fel ging schijnen. Nog voordat we het wisten zaten we in de bus naar het festival en kon de voorpret beginnen.

Afgezet door de bus zagen we verschillende tenten op het festival terrein staan. Zeker wel een stuk of 6. “Wow, volgens mij is het echt groot!” riep iemand nog. Bij aankomst zagen we genoeg eet gelegenheden van Vietnamees tot patat. Wij besloten voor een lekker patatje met mayo te gaan en het festival terrein te verkennen. Wat opviel was dat het festival tot in de puntjes aangekleed was. Van live entertainment zoals steltenlopers tot aan acrobaten en knutselhoekjes: het was er allemaal! Nieuw was het recycle punt waar je je bestek, bekers en servetten naar toe kon brengen om te recyclen. Ook waren er recycle coins bij de bar te verkrijgen, dus voor een biertje betaalde je 1,5 munt waarvan 0,5 munt voor de plasticbeker was of je kon een beker kopen. Voor 5 munten betaalde je 17,50 euro wat neerkomt op zo’n 3,50 per munt. We moesten even wennen aan dit nieuwe fenomeen, maar we hebben niet veel plastic bekers op de grond zien liggen. Wat dat betreft is het recyclen dus geslaagd! Waar de festival organisatie ook goed aan gedacht was waren houten platen op de grond van het festivalterrein. Nu hadden we een prachtig mooie 16 oktober met zon, maar als het flink geregend had zou het nog een flinke modderpoel kunnen worden ;-)

Vanuit de fantasie wereld van Mystic Garden stapte je naar Dockyard om in een industriële wereld van techno te belanden. Hier waren 3 stages: Dockyard Friends, Geo en Machine. We liepen als eerste binnen bij Geo waar Pleasurkraft aan het draaien was. Er hing een relaxte vibe, maar er werd niet veel gedanst. Van de 3 stages ging uit naar Dockyard Friends waar Monika Kruse enthousiast werd toegejuicht door het publiek. Hier was meer variatie in de muziek te vinden en special effects zoals lasershows.

Na enige tijd te hebben vertoeft op het Dockyard terrein wat overigens gevuld was met diverse soorten auto’s met rookkannonen, besloten we terug te gaan naar Mystic Garden. Op het terrein van Mystic Garden had je 3 stages: Tijdmasjien, Mystic Treehouse en Mystic Memories. We stapten binnen toen Jasha Rudge aan het draaien was en toen kwam Bilal Wahib opeens op stage die luidkeels riep: “Ik wil 100 lichtjes live zien!” waarna het publiek meezong met zijn nummers  “Ibiza” en “501”. Wat opviel was dat er meer zit plekken waren bij Mystic Garden dan bij Dockyard. Bij Dockyard had je een aantal banken in containers staan, maar voor de rest zaten mensen meestal op de grond. Terwijl Mystic Garden gevuld was met zeker wel 30 banken en andere plekken waar je even kon uitrusten.

Omdat we het lastig vonden om onze muzikale draai te vinden bij de andere stages besloten we nog even bij Tijdmasjien te blijven waar de muziek een switch maakte naar hiphop en rnb. We vonden het verschil tussen de 6 stages vrij groot. Tijdmasjien had een mix van diverse nummers zoals “Unwritten” en “Bloed, zweet en tranen” wat ook opeens een soort carnaval vibe kon krijgen, terwijl Treehouse stage techno was. De kant van Mystic Memories had een nóg rustigere vibe had, waar we vrijwel niet zijn geweest. Terwijl Dockyard rauw en up tempo was.

Naast de 6 stages had je ook nog club 7 Alles Geven aan de linkerkant van het festival waar grote paddenstoelen waren neergezet als decoratie. Het trok mijn aandacht omdat er in de middag een lange rij stond, maar je niet precies kon zien wat er te doen was. Een aantal mensen werden binnen gelaten en dan ging in de club de teller op 7 minuten waarop je moest dansen of zingen. Het deed mij denken aan Brabants carnaval, maar dan zonder dat iemand verkleed was. Niet iets wat ik had verwacht om tegen te komen op een techno festival, dus ik was blij dat de 7 minuten snel voorbij waren.

Mystic Garden krijgt qua aankleding, variatie en beleving een dikke pluim. Wel hadden we graag wat meer samenhang gezien tussen de stages. Zo had een future house stage in onze optiek beter gepast binnen dan de Nederlandse meezingers bij de Tijsmasjien. Maar daarvoor geldt natuurlijk ook: je moet zelf ook een beetje de slingers op hangen!

Ben jij ook naar Mystic Garden X Dockyard geweest tijdens ADE? Laat weten wat jij ervan vond en wie weet tot volgend jaar!

Line-up
Adana Twins / Alan Fitzpatrick b2b Luigi Madonna / Anil Aras
BEC b2b Roberto Capuano / Ben Klock / Ben Sims b2b Sandrien
Benny Rodrigues / Black Girl - White Girl / Boris Werner b2b Prunk
DJ Bone / Eelke Kleijn / Egbert live b2b Secret Cinema / Franky Rizardo
Holtt / Joran van Pol / Joren Edwards b2b Julian Anthony
Joyhauser / JSPR / Julian Jeweil / Karenn live / Kevin de Vries
Matador / Monika Kruse / Patrice Bäumel / Pleasurekraft
Ramon Tapia / ROD / Rødhad / Sam Paganini / Samuel Deep
SECRET SPECIAL GUEST / Tinlicker


Reporter: Demi Groen

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!
Maak kans op een Apple Gift Card twv €100!

Win een Apple giftcard twv €100


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 137.139 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er gemiddeld ruim 825 per maand!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een Apple Gift Card twv €100!

Gebruik hem om te shoppen bij de App Store, Apple TV, Apple Music, iTunes, Apple Arcade, de Apple Store-app, apple.com en de Apple Store.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 137.139 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
of met email

Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie
Of registreer met email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen