Into the Woods Festival 2016, Amersfoort (09-09-2016)

woensdag 14 september 2016
Demi Groen

Party report: Into the Woods Festival 2016, Amersfoort (09-09-2016)Bij het horen van “Into the Woods” waan ik me in een gedachtegang ergens in een bos waar een of andere mysterieuze onbekende wereld te ontdekken valt. En niets blijkt minder waar! Vanaf station Amersfoort was er uitstekend snel pendelbusvervoer geregeld naar het festival waardoor we binnen 10 minuten, na het zitten in een snikhete bus, een klein stukje voor het festival werden afgezet.

Op vrijdag was het al aardig druk waardoor we een tijdje in de rij moesten staan om binnen te komen. Eenmaal binnen na het wachten voor een kluisje en het opbergen van onze spullen was het dan eindelijk tijd om het festivalterrein te verkennen. Iets waar we natuurlijk niet op konden wachten!

We kochten onze muntjes (22 Euro voor 8 muntjes) en betraden het fabelachtige terrein… Vanaf de entree liepen we via Into the Food –een plek waar je diverse soorten lekkernijen kon kopen die vaak vers werden bereid- naar Into the Groove waar van boven een soort klimparadijs was en van onder een Dj stond te draaien inclusief een heleboel dansende mensen. Het geluid was top, niet te hard, niet te zacht en de bass was perfect ingesteld. ‘Wauw’ was dan ook onze eerste reactie en dat was nog maar het begin…Van Into the Groove besloten we het terrein te gaan verkennen door via de Takken Stage naar de Bosspot te lopen waar we allerlei soorten kunst tegenkwamen. Bij bomen waren kleine kabouters verstopt, in de bomen hingen vissen en op het land stonden aliens met joints. Op de stekplek stond een huisje waar je kon relaxen en op het pad tussen de Takken stage naar de Bosspot kon je onder andere touwtjespringen, over touwen lopen en heel veel schilderijen bewonderen. Als je heel goed keek liep er zo af en toe ook nog een tovenaar over het festivalterrein, geweldig!Hierna hadden we toch wel een knaagje in ons maagje gekregen waarna we weer terug gingen waar we waren begonnen: Into the Food. Nu is eten altijd al één van mijn favoriete hobby’s geweest, maar bij Into the Woods ging dit naar een heel nieuw level. Geen fastfood, maar pizza’s die vers voor je werden gemaakt en in een steenoven werden geduwd. Een smoothie bar, waar ze allerlei soorten verse smoothies voor je maakten en waar je fruit kon kopen. Ik heb zelf nog een varken aan een spit gezien! Ja ik moet zeggen, het concept van Into the Woods heeft wat! Alleen de prijzen daarentegen waren dan wel wat aan de hoge kant. Het broodje Kip Roti was heerlijk, maar omgerekend geen 9 euro waard…

De vrijdag was een heerlijke warme dag, waardoor de zonnestralen prachtig door de bomen heen kwamen, wat een aantal prachtige foto’s heeft opgeleverd. Dit was dan ook het eerste festival waar de mensen zich moesten aanpassen aan de stages en niet andersom. Into the Woods benutte echt de omgeving en paste daar de stages op aan. Geen grote lampen, geen confetti troep, geen poespas maar gewoon lekker genieten van wat de omgeving zelf te bieden heeft.En toen viel de avond en waren alle lichtjes en lasers zichtbaar in het bos. Op dit moment moesten we natuurlijk weer even terug naar het bos in om te zien hoe het effect in het donker was. Alles leek nu nog wel meer tot leven te komen en de sfeer bij de stages was echt te gek! En mede door de rook, de lichten en alle gekheid op een stokje –een stok waar je diverse soorten knuffels en lichtjes aan kon hangen zodat je je vrienden terug kon vinden- bij de stages werd er een fantastische sfeer gecreëerd. Onze favoriete stages waren wel het Beukenbos en het Takkenbos, want tjonge jonge het was gewoon fantastisch!

En dan over het festivalpubliek nog niet gesproken, iedereen was lekker aan het dansen of een gezellig praatje aan het maken. Bij Into the Woods kun je overal je eigen draai aan geven, je kunt ook de hele dag liggen op allerlei te gekke plekken en ingerichte huiskamers die zijn voorzien van banken en sofa’s in plaats van dat je staat te dansen bij de stages.Ik ben een persoon die graag naar bekende festivals en feesten gaat, maar elke muziekgenre wel kan waarderen. Wat betreft de line-up van Into the Woods, zal ik jullie eerlijk zeggen, ik kende niemand. Vrienden van mij kenden er een aantal, maar we hebben gewoon letterlijk onze oren gevolgd naar de stages waar we op dat moment zin in hadden. Na Into the Woods ben ik overtuigd dat zo’n feest in een bos écht wel wat heeft en daarom kom ik volgend jaar zeker weer terug, want bomen zijn relaxed.


+ de sfeerbeleving en het festivalterrein
+ originaliteit van de activiteiten
+ pendelbusvervoer
+ de heerlijke muziek


-water voorzieningen
- prijzen voor het eten


Reporter: Demi Groen

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!


Guestzone is weer terug aan de top!

Members nemen soms de moeite om ons te bedanken voor de gewonnen gastenlijstplekken en/of vrijkaarten, wat wij natuurlijk erg leuk vinden.

Check een aantal van de reacties.Maak kans op een Sonos draagbare speaker twv €199!

Maak kans op een draagbare Sonos speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 139.882 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare Sonos speaker twv €199!

De Sonos Roam 2 heeft een IP67-rating voor stof- en waterbestendigheid en is daardoor ook goed naast het zwembad te gebruiken. Hij hoort dan ook zeker thuis in onze lijst van waterbestendige Bluetooth-speakers voor op het strand.

Een automatische TruePlay-functie, een batterijduur van 10 uur, een IP67-certificering voor water- en stofbestendigheid en een rijke geluidsbeleving.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 139.882 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadresBeveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Introducé aanmelden
Degene die ik graag mee neem naar event-name op event-date is:
Geef dit vóór introduce-name aan ons door!
Win vrijkaarten!
Koppel jouw mobiele nummer.

Kosten
€0,40 per deelname per winactie.

Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code en verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel de code via een sms naar 4004.

Code
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen