7th Sunday Festival, Erp (20-05-2018)

woensdag 23 mei 2018
Demi Groen

Party report: 7th Sunday Festival, Erp (20-05-2018)7th Sunday Festival, het festival wat haar naam te danken heeft aan de 7e zondag na Pasen, is de afgelopen jaren een begrip geworden in Nederland. Met Harmony of Hardcore op zaterdag en 7th Sunday Festival op zondag gecombineerd met een fantastische line-up en goed weer: dat moest wel heel wat beloven! Op de Instagram Stories van Guestzone heb ik jullie afgelopen zondag op de hoogte gehouden van dit evenement. Benieuwd wat ik vond van dit festival? Lees dan snel verder!

Vanaf station Eindhoven wilden wij om 3 uur de pendelbus nemen naar het festival, maar de bussen lieten even op zich wachten. Even later kwamen er een aantal nieuwe bussen en konden wij, gelukkig, wat zitplekken bemachtigen. In de bus draaide de airco overuren, maar met de zon en het drukke verkeer was iedereen toch wel erg blij toen we, na een rit van 1,5 uur, de bus uit konden. Gelukkig hadden ze genoeg toiletten klaar gezet op het terrein, waarvan het nog een kwartiertje lopen was naar het festival. Dikke pluim!

Binnen 5 tellen waren we binnen. Op naar de kluisjes! Snel borgen we onze onnodige spullen op en trokken we een sprintje naar de Tokens kassa om muntjes te halen. Vooraf hadden we goed gegeten, maar door de hitte was een lekker koud drankje wel gewenst! Onderweg kregen we 2 programma boekjes, die goed te gebruiken waren als waaier in de rij bij de bar, want jongens wat een temperatuurtje! 20 minuten en wat ‘waaier-sessies’ later hadden we wat koude biertjes weten te bemachtigen en konden we beginnen met het verkennen van het festivalterrein. YEAH!Op weg naar de Mainstage kwamen we een ballon kraampje, een groot reuzenrad, een disco en diverse kraampjes waar je snoep, eten en kleding kon kopen tegen. Het viel ons op dat ze enorm hun best hadden gedaan om het festival in elke hoek te voorzien van vrolijke kleuren, letters en versiersels. Onze oren leidden ons naar de Revealed Recordings tent waar Jewelz & Sparks wat heerlijke nummers door de speakers pompten. De sfeer op dit feest kón niet beter!

Onze maag begon te rommelen en als neusje van de zalm troffen we daar de Broodje-carpaccio tent aan, halleluja! Smulpapen zoals ik zijn enorm blij dat het eten op festivals tegenwoordig verdergaat dan friet en hamburgers, het broodje was werkelijk waar een culinair hoogstandje! Met een volle maag en de zon die op onze huid brandde vertrokken we richting de Mainstage waar onze held Sam Feldt zich net klaar maakte voor zijn set. Mensen waren lekker aan het dansen en aan gezelligheid was er geen gebrek! Geloof me, het nummer ‘Sensational’ klonk door de gehele sfeer nog véél beter dan ooit.
Plotseling kregen we bericht dat bekenden bij de Herrie met Gerrie stage stonden. Sorry? De wát? Was mijn eerste reactie, maar wat bleek: de Herrie met Gerrie stage is een bekend fenomeen in Eindhoven. De stage bevond zich in het bos waar de bomen versierd waren met allerlei kleuren en slingers en waar op het podium een grote aap en mensen dansten op de techno deuntjes die verkleed waren als… Ja waren het eigenlijk? Het was duidelijk dat je bij deze stage je oren én je ogen de kost kon geven.

Na het Herrie met Gerrie avontuur liepen we richting de kluisjes om onze jas en trui aan te trekken omdat het inmiddels wat kouder was geworden. De 50 Euro aan munten hadden we bijna opgemaakt, dus we besloten alvast nog zo’n 30 Euro aan munten erbij te halen. De prijs van 1 token was omgerekend 2,85 waarvoor je 1 biertje kon kopen en ook de broodjes carpaccio vielen, naar mijn mening, met 2,5 tokens mee. Omdat het inmiddels al bijna 10 uur was en onze smaakpupillen weer hunkerden naar carpaccio haalden we wederom twee broodjes carpaccio die we oppeuzelden op een bankje met het zicht op Kraantje Pappie, die zijn nummer: ‘Waar is Kraan?’ aan het performen was.Toen we onze energie weer hadden opgeladen trok het grote verlichte bord: MOUNTAIN onze aandacht. Met een grote trap liepen we naar boven het bos in, aan de andere kant van de Herrie met Gerrie stage, en daar troffen een enorm grote stage genaamd The High aan die gekenmerkt werd door een enorme hoeveelheid met groene en paarse neon lichten waar het publiek mee stond te bewegen op de elektro beats van Benny Rodrigues. Wat verder ging na zijn overname door Dr Lektroluv, ook wel The Man with the Green Mask genoemd, die elektro classic: ‘Discothéque’ draaide. Rond kwart voor 11 gingen weer terug naar de Revealed Recordings tent waar Kura ons favoriete nummer ‘One’ van de Swedish House Mafia in de remix gooide.

We besloten onze laatsten uren bij de Mainstage te besteden waar Ingrosso en de grote eindshow op het programma stonden. We zochten een mooi plekje met perfect uitzicht op de Mainstage waar de lycrics: ‘We are the future live today!’ van het nummer ‘Barricade’ door de speakers dreunde. Omdat we nog wat muntjes over hadden besloten we deze te besteden aan een frietje mayo en een paar drankjes, waardoor we bij de stage Oh1O terechtkwamen waar niemand minder dan Tony Junior, met een set vol energieke deuntjes, de laatste energie uit het publiek probeerde te stampen met remixen van bekende tracks als ‘Satisfaction’ van Benni Benassi.Om niks van de eindshow te missen, gingen we snel terug naar de Mainstage, waar Ingrosso inmiddels het nummer ‘Like I do’ van David Guetta omtoverde tot zijn eigen sound. Hierna hebben we tot een kwartier voor het einde bewonderend zitten kijken naar het feestende festival publiek en het prachtige vuurwerk wat de lucht in werd geschoten. 7th Sunday Festival is een divers festival met goed gevuld programma vol fantastische artiesten en een enorme hoeveelheid aan entertainment, waardoor iedereen zich hier uitstekend kan vermaken. Wat ons betreft heeft 7th Sunday Festival onze verwachtingen ruimschoots overtroffen, wat het zeker een blijvertje maakt voor volgend jaar!

+Veelzijdige line-up
+Hoeveelheid entertainment naast de artiesten
+Eet en drink gelegenheden
+Toiletten waren prima geregeld

-Heuvelachtig terrein waardoor je goed moest uitkijken waar je liep
-Rond een uur of 11 gingen veel barren dicht, waardoor het enorm druk werd bij de overige barren en drinken halen dus een tijdje duurde


Reporter: Demi Groen

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!


Guestzone is weer terug aan de top!

Members nemen soms de moeite om ons te bedanken voor de gewonnen gastenlijstplekken en/of vrijkaarten, wat wij natuurlijk erg leuk vinden.

Check een aantal van de reacties.Maak kans op een Sonos draagbare speaker twv €199!

Maak kans op een draagbare Sonos speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 139.882 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare Sonos speaker twv €199!

De Sonos Roam 2 heeft een IP67-rating voor stof- en waterbestendigheid en is daardoor ook goed naast het zwembad te gebruiken. Hij hoort dan ook zeker thuis in onze lijst van waterbestendige Bluetooth-speakers voor op het strand.

Een automatische TruePlay-functie, een batterijduur van 10 uur, een IP67-certificering voor water- en stofbestendigheid en een rijke geluidsbeleving.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 139.882 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadresBeveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Introducé aanmelden
Degene die ik graag mee neem naar event-name op event-date is:
Geef dit vóór introduce-name aan ons door!
Win vrijkaarten!
Koppel jouw mobiele nummer.

Kosten
€0,40 per deelname per winactie.

Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code en verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel de code via een sms naar 4004.

Code
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen