Amsterdam Music Festival AMF, Amsterdam (23-10-2016)

woensdag 26 oktober 2016
Demi Groen

Party report: Amsterdam Music Festival AMF, Amsterdam (23-10-2016)Als ik één feest moet noemen waar je als Dance liefhebber aanwezig moet zijn tijdens het Amsterdam Dance Event, is het AMF. Het Amsterdam Music Festival is hét grootste dancefeest in Amsterdam en vond dit jaar wederom weer plaats in de Amsterdam Arena.

Vorig jaar was ik ook van de partij geweest, dus ik had verwachtingen die overtroffen moesten worden. Het enige verschil waren de tijden die dit jaar van 13:00 tot 00:00 waren gepland. Zou de Arena dan wel donker zijn? Of zouden ze hem donker hebben gemaakt? Allemaal vragen waar op de dag zelf pas een antwoord op kwam…

De stage was enorm mooi vormgegeven, iets wat ieder jaar weer een verrassing is voor de bezoekers van het Amsterdam Music Festival. Drie kruizen naast elkaar vormden samen het symbool van Amsterdam en daarom heen waren enorm grote geluidsboxen geïnstalleerd. Elk kruis was voorzien van ongelofelijk veel verschillende visuals die per Dj werden aangepast en aan beide kanten waren twee grote schermen geïnstalleerd waarop je de Dj of het dansende publiek kon zien.

Omdat ik op de zaterdag van AMF ook aanwezig was geweest viel het zwarte doek dat ophing in het midden van de zaal mij bij aankomst gelijk op. Op dat moment dachten we nog dat dit scherm en de hekken die hierachter stonden een paar uur later weggehaald zouden worden, maar dit bleek niet het geval te zijn. De zaal was ook veel minder gevuld als op de zaterdag, wat opviel doordat het feest nu overdag plaatsvond.

De line-up daarentegen in vergelijking met de zaterdag was madness! Bij aankomst was Dillion Francis aan zijn set bezig en wat draaide deze gozer goed! Een verrassende set, met flinke drops maakt dit zeker een naam om te onthouden.


Een ding wat áltijd fantastisch is zodra je de Arena binnen komt lopen is de sfeer. Ondanks dat de Arena niet donker was en dit mijn festival beleving verminderde, had dit weinig invloed op de sfeer. Van voren waren mensen flink aan het springen en er waren genoeg voeten van de grond. Naast veel Nederlanders bezoeken ook veel internationale mensen dit festival. Sommigen waren verkleed als dieren en anderen vertegenwoordigden hun land door de hele dag een vlag mee te nemen.

En toen was het de beurt aan DVBBS, hebben deze mannen nog een introductie nodig? De energie die de twee broers mee brengen en in het publiek pompen is legendarisch! Het leuke van DVBBS vind ik altijd dat één van de twee de MC is en compleet uit zijn dak gaat bij drops en tegelijkertijd het publiek amuseert. Deze twee gasten brengen een ongelofelijke hoeveelheid energie met zich mee, wat terug te zien is aan het geamuseerde publiek. De een staat aan de draaitafel en zo af en toe schiet de ander bij.

Een van mijn favoriete nummers van DVVBS is: ‘We Are Young’. Bij sommige nummers zitten herinneringen die je je leven lang meeneemt. De tekst van dit nummer is als volgt:

We were young, we were dumb
We would do it all again
We will never sleep
We will stay up with our friends
Where we go, We don’t know
Where we go, We don't know

Dit doet me altijd denken aan het moment toen ik DVBBS voor de eerste keer live zag met een goede vriend van mij in een zomer van 2015 waar we zo enorm naar hadden uitgekeken. Thanks for bringing back that memory DVBBS!Waar Steve Aoki is, is natuurlijk cake! Zo ook bij AMF werden een aantal festivalgangers flink ingepalmd met taarten én nodigde hij Don Diablo en Bully Songs uit om de track ‘This Is What We Started’ te laten horen. Aan Nicky Romero was het vervolgens om het AMF publiek te laten swingen en daarbij kon de meezinger ‘I Could Be The One’ natuurlijk niet ontbreken.

Na hun kroning tot nummer 1 Dj’s van de wereld en de voldoening met de tweede plek in de Dj Mag dit jaar konden Dimitri Vegas & Like Mike natuurlijk niet ontbreken. Nummers zoals ‘Madness’, ‘Arcade’ en ‘The Hum’ bonkten door de speakers en het publiek deed gezellig mee. Geen nieuwe nummers en geen speciale set verder, een beetje meer vernieuwing had wel gemogen.

De artiest die mij afgelopen zondag daarentegen wel enorm heeft verbaasd is Armin van Buuren, his set was on fire! Omdat ik bij Armin meer een soort Trance verwachtte, wat hij ook deels wel deed was dit op een compleet andere manier dan ik van hem had verwacht. Veel tijd om foto’s te maken heb ik dan ook niet gehad.

Afrojack als afsluiter is een garantie dat het dak eraf geknald gaat worden. Hij begon zijn set met ‘Ten Feet Tall’ en ook kwam ‘SummerThing’ en zijn nieuwe single ‘Gone’ voorbij. Halverwege zijn set gooide Afrojack zijn cap in het publiek, waar flink voor gevochten werd. Natuurlijk kon het welbekende Afro-deuntje niet ontbreken en zijn set in combinatie met de visuals, vlammen en confetti maakte deze avond on-ver-ge-telijk.

AMF was een fantastische afsluiting van mijn ADE en volgend jaar ben ik zeker weer aanwezig, indien de tijden gewoon weer lekker ’s nachts zijn. Wel waren dit jaar oordoppen zeker geen overbodige luxe, dus celebrate safe and I will see you all next year!


Reporter: Demi Groen

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!


Guestzone is weer terug aan de top!

Members nemen soms de moeite om ons te bedanken voor de gewonnen gastenlijstplekken en/of vrijkaarten, wat wij natuurlijk erg leuk vinden.

Check een aantal van de reacties.Maak kans op een Sonos draagbare speaker twv €199!

Maak kans op een draagbare Sonos speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 139.870 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare Sonos speaker twv €199!

De Sonos Roam 2 heeft een IP67-rating voor stof- en waterbestendigheid en is daardoor ook goed naast het zwembad te gebruiken. Hij hoort dan ook zeker thuis in onze lijst van waterbestendige Bluetooth-speakers voor op het strand.

Een automatische TruePlay-functie, een batterijduur van 10 uur, een IP67-certificering voor water- en stofbestendigheid en een rijke geluidsbeleving.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 139.870 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadresBeveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Introducé aanmelden
Degene die ik graag mee neem naar event-name op event-date is:
Geef dit vóór introduce-name aan ons door!
Win vrijkaarten!
Koppel jouw mobiele nummer.

Kosten
€0,40 per deelname per winactie.

Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code en verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel de code via een sms naar 4004.

Code
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen