Party reportsAls de beste danceorganisaties van Nederland de handen ineen slaan, dan kun je mooie dingen verwachten. ID&T & ALDA brachten samen in 2013 het concept van een headliner only event tijdens het Amsterdam Dance Event (kortweg ADE). Een avond lang dansen op de beste muziek van alleen de allergrootste en populairste dj’s van de wereld. Klinkt aanlokkelijk nietwaar? Het Amsterdam Music Festival (AMF) werd een waar begrip in de dancescene en lijkt niet meer weg te denken van het ADE. Het feest heeft een eigen schare fans en pakt elk jaar groter uit. Als je ooit een AMF feestje hebt bezocht, weet je dat er duizenden mensen met AMF petjes, t-shirts en andere merchandise rondlopen.

AMF tijdens ADE
Dat het AMF helemaal hot is, bleek wel in het feestaanbod dit jaar: 8 shows, verspreid over 3 locaties en vijf dagen met een totaal verwacht bezoekersaantalrecord van 100.000! De getallen lijken te duizelen. Eén van de redenen waarom AMF zo snel zo gegroeid is, is de enorme belangstelling voor de bekendmaking van ’s werelds populairste dj. Die wordt traditiegetrouw tijdens één van de AMF dagen bekend gemaakt. En die bekendmaking is overigens niet meer tijdens het hoofdevenement op de zaterdag, maar op het openingsfeest van de woensdag. Wij bezochten dag drie van het Amsterdam Music Festival in hoofdlocatie ArenA op zaterdag 22 oktober.


Line up & programmering
Bij de bekendmaking van de line up, verraste de organisatie ons met de openingstijden. Ze hadden AMF veranderd van een nachtfeest naar een dagfeest met tijden van 13.00 tot 23.45. Dat zou het feest zeker een andere dimensie geven. Pas vanaf een uur of zeven - toen het echt donker werd buiten - kwam de show pas echt goed tot zijn recht. Daarentegen bleef het nu wel langer druk gedurende de dag. Meer mensen bleven voor de volledige show. Wij hebben er louter positief commentaar over vernomen.

De organisatie had de timetable goed in elkaar gezet, met een mooie opbouw qua muziektempo. Van de vrolijke housedeuntjes van Don Diablo naar de pompende bassen van Hardwell.

Sfeer, show & beleving
De sfeer zat er bij de ingang buiten de ArenA al gelijk lekker in. Eén grote bak herrie en een vlaggenparade van met name buitenlandse fans, die niet konden wachten voor ze eindelijk hun helden konden begroeten. De entree verliep relatief gezien lekker vlot. Een enorme verbetering ten opzichte van eerdere edities, waar je soms urenlang moest wachten om binnen te komen.

Eenmaal de ArenA binnen is het altijd weer een verademing om overal de muziek zo zuiver en goed afgesteld te kunnen horen. Daar waar je verwacht dat het flink zou galmen in een stadion, doet dat het alleen buiten de ArenA. In de woonwijk waar ik mijn auto had geparkeerd kon je prima meegenieten van de muziek.

Volop meegenieten deed het publiek in de ArenA nog niet echt tijdens de eerste sets van de dag. Dj’s Don Diablo, Sunnery James & Ryan Marciano en W&W draaiden achtereenvolgens leuke sets maar kregen het publiek nog niet helemaal lekker los. Althans, als je de fanatieke enthousiastelingen midvoorin even buiten beschouwing liet. Want eenmaal binnen, zag je al gauw een kloof ontstaan tussen twee soorten feestbezoekers. Zij die helemaal losgaan en de ‘nuchtere Hollanders’. De tweede groep leek de eerste groep volledig in te sluiten. Alsof de eerste groep als een razzia bij elkaar was gedreven. Dit grappige effect was duidelijk waarneembaar van af de tribunes.

Maar wanneer genoeg mensen ‘een wave’ starten tijdens een voetbalwedstrijd, doet de rest vanzelf mee. En datzelfde principe gold ook hier voor onze ‘nuchtere Hollandse’ vriendjes, toen de zon in het stadion onderging.

De mannen van Showtek kozen daarom vermoedelijk voor een aantal voorzichtige, veilige plaatjes als ‘Believer’ en ‘Harder Better Faster Stronger’. Showtek draaide hele platen af, zonder echt lekker door te mixen. Jammer, want die stijl past niet bij hun energieke powertracks. Wel maakte het de weg vrij om showelementen aan hun optreden toe te voegen. Zo werd hun eigen track ‘Booyah’ ondersteunt door een violiste en Sonny Wilson. Over show gesproken: Elke dj had zijn eigen visualshow met unieke kleuren en thema.

Nieuwkomers op AMF ‘The Chainsmokers’ wisten een heuse chemie te creëren met hun gevarieerde, veelzijdige houseset. Invloeden uit de eclectic, Tek, R&B, pop en rock schuwden de mannen niet. Ik stond zelf verbaasd toen ik een Love Lockdown remix voorbij hoorde komen met Muse erin gemixt. Kippenvelmomenten waren er ook. Bijvoorbeeld toen ze opriepen om massaal de telefoonlichtjes aan te zetten, gingen er tienduizenden lampjes in de zaal aan.

Luister hier naar de gevariërde set van AMF nieuwkomers Chainsmokers :Na de Chainsmokers sloegen Alesso en later Guetta muzikaal gezien een hele andere weg in. Zij kozen beiden voor een lagere draaisnelheid met meer vocale meezingtracks. Denk aan platen als ‘Take my breath away’, ‘We could be heroes’ en ‘Bulletproof’. Al zat er bij Alesso wel een hele vreemde overgang in van de ene naar de andere plaat. David Guetta kwam overigens spectaculair op met een dertig koppend tellend orkest dat op een beweegbaar platform achter de dj-booth naar boven werd geheven. Zij speelden Guetta’s EK-nummer met David als dirigent. David Guetta had nog een primeur op AMF. Hij bracht zijn nieuwe plaat ten faveure die hij samen heeft gemaakt met Robin Schulz.

Bekijk de opkomst van David Guetta : De mysteryguest die op het affiche stond aangegeven, was er niet één maar twee. De Zweedse dj’s Axwell & Ingrosso maakten een verrassingsoptreden met hun groovy, uptempo house. Een ideale opmaat voor de set van de avond die nog zou volgen. Want met dj Hardwell als afsluiter ging het dak eraf. De Brabander trok je helemaal zijn muziek in door een combinatie van hoog draaitempo, passende tracks en geen breaks. Vanaf de tribune zag je de hele zaal op en neer golven. Voor mij was zijn set het absolute hoogtepunt van de avond.

Nagenieten van de set van dj Hardwell : Eten, drinken, prijzen & sanitaire voorzieningen
Er waren geen arenapassen of consumptiebonnen nodig om iets te kunnen bestellen. Er kon overal met pin of creditcard betaald worden. Je was dus niet je tijd aan het verdoen bij een muntautomaat. Eten en drinken waren voor Amsterdamse begrippen relatief te doen. Voor € 3,50 had je een koud biertje of een Latte Machiatto. Voor € 6,50 kon je bijvoorbeeld een biologische hamburger krijgen of een bordje Aziatisch eten. Ticketprijzen bedroegen minimaal € 80,-.

De sanitaire voorzieningen waren onvoldoende aanwezig op AMF. Voor de toiletten hebben we alleen maar lange rijen gespot voor zowel de mannen als vrouwen. Absoluut een verbeterpuntje voor een volgende editie.

Al met al kan ik concluderen dat ALDA & ID&T het weer voor elkaar hebben gekregen om een zeer geslaagde editie van AMF neer te zetten. Volgend jaar zal ik er dan ook zeker weer bij zijn. Tot dan!


Reporter: Alexander Strack van Schijndel

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!
Maak kans op een Apple Gift Card twv €100!

Win een Apple giftcard twv €100


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 137.173 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er gemiddeld ruim 825 per maand!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een Apple Gift Card twv €100!

Gebruik hem om te shoppen bij de App Store, Apple TV, Apple Music, iTunes, Apple Arcade, de Apple Store-app, apple.com en de Apple Store.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 137.173 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
of met email

Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie
Of registreer met email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen