Boothstock 2018, Rotterdam (09-06-2018)


Party report: Boothstock 2018, Rotterdam (09-06-2018)Eindelijk een feestje wat voor ons weer wat dichter in de buurt was. Een festival waar ik en een vriend al jaren heen wilden, omdat wij er zoveel goede en leuke verhalen over hadden gehoord. Dus toen het eindelijk zover was zetten wij koers richting het Kralingse Bos.

Eenmaal aangekomen werden wij begeleid naar een parkeerterrein wat op 10 minuten lopen van het festivalterrein af lag. Toen wij naar het terrein liepen zagen wij al dat er flink was uitgepakt qua podia. Eenmaal binnen was het eerste wat wij zagen een boothuis (podium boathouse) dat was omgebouwd tot podium. Daarnaast stond een tent die als wijntheater diende en waar niks te gek was. Wij besloten na het gebruikelijke rondje van kluisjes, muntjes en wc eerst de housestage eens te gaan bekijken.

Wat mij gelijk al op viel was dat de gemiddelde leeftijd bij dit festival wat hoger lag dan bij de meeste festivals tegenwoordig. Hierdoor was de sfeer een stuk relaxter, maar ook gezelliger. De housestage was een grote rechthoek, waar ik het gevoel kreeg dat ik in een arena stapte. Het was een grote stellage waar je beneden in het midden kon staan en boven aan de zijkanten. De dj stond in een overdekte booth (oh haha daar komt de naam van het festival vandaan, kwam ik die dag pas achter) te draaien. Op dat moment waren dat Nick Curly & Joey Daniel. Ze draaiden heerlijke house waardoor wij konden acclimatiseren en onze stroeve dance moves even wakker konden schudden. Toen wij eenmaal een beetje gesetteld waren en weer durfden te dansen besloten wij verder te kijken.Wij liepen richting de technostage. Onderweg kwamen wij nog twee containers op elkaar gebouwd tegen waar een stage van de radiozender FunX stond. Deze draaide hun gebruikelijke muziek die ook te horen is op de radio. Niet echt iets voor ons op dat moment, dus wij liepen door naar de techno tent. Dit was een tent die je tegenwoordig op elk (techno)festival wel ziet staan. Binnen was het nog redelijk rustig, maar dat kwam waarschijnlijk door de warmte. Wij waren deze dag namelijk gezegend met heerlijk weer. Juan Sanchez was binnen al heerlijk aan het stampen, echte techno zoals het hoort te zijn. Maar na een biertje besloten wij dat wij hier op dit moment nog geen zin in hadden, dus liepen wij weer verder.

Een paar meter verder stond namelijk de botsbaan. En zoals de naam al zegt is dit gewoon een botsbaan (van die botsauto’s ja) omgebouwd tot een podium met dansvloer. Bij deze stage was het loeidruk. En ook hier weer allerlei leeftijden en allerlei verschillende type mensen. De muziek klonk hier super fijn en toen ik op de timetable keek, bleek dat Brothers in the Booth & Jasper Clash aan het draaien waren. Wat een verschijning waren deze mannen en wat een heerlijke muziek! Ze draaiden een mix van bekende hits en techhouse. Hier konden wij onszelf wel een tijdje op warmdansen. Toen hun set was afgelopen besloten wij om verder te gaan kijken, want er was natuurlijk nog meer te zien.

Wij liepen weer een paar meter verder waar de mainstage zich bevond. Deze was te vergelijken met de housestage alleen was deze niet helemaal afgesloten en was het midden ook een stuk groter. Op het moment dat wij daar aankwamen waren Pfirter & Par Grindvik aan het draaien. Ook zij draaiden house van hoge kwaliteit en het publiek genoot duidelijk. Na een tijd begon mijn maag te rommelen en besloten we wat te gaan eten.

Waar je het een aantal jaar geleden nog moest doen met een frietkraam en een pizzakraam stond er nu een half foodtruckfestival op het terrein. Nadat wij eindelijk onze keus hadden gemaakt, zochten wij een plekje om te zitten en genoten even van deze rust. Wij gingen in discussie over het punt dat Benny Rodrigues op wel 5 verschillende stages draaide vandaag. En wij vroegen ons dan ook af of dit een stunt was of gewoon een grap. Of zat er iets anders achter? Wat het ook was: wij hebben het helaas voor elkaar gekregen om hem overal te missen. Sorry Benny.Toen wij klaar waren met eten moesten wij eerst nog een vriend opvangen bij de ingang. Die was zo enthousiast geworden van onze verhalen dat hij besloot om toch maar te komen. Daarna liepen wij met zijn allen weer terug naar de botsbaan. Hier konden wij nog net het einde van Shermanology meepakken. Die dit keer zonder live zanger/zangeres was maar wel heerlijke muziek draaide. Toen deze set afgelopen was besloten wij nog even naar de housestage te gaan.

Hier zou Michel de Hey zo beginnen. Omdat dit nog niet het geval was besloten wij even aan het water te gaan zitten. Even de voetjes rust zodat we later weer helemaal los konden gaan. Michel de Hey had ik al lang niet meer live gezien, maar hij stelde zeer zeker niet teleur. Wij dansten de rest van de avond weg en het laatste uurtje besloten wij af te sluiten bij de botsbaan, omdat deze ons de hele dag al verwend had. Hier was op dat moment Lucien Foort aan het draaien. En voordat wij het door hadden en veel te snel natuurlijk was het festival alweer afgelopen en moesten wij weer terug naar huis.

Boothstock Festival voelde voor ons aan als een zeer verfrissend festival. Het publiek was lekker divers, ook qua leeftijd, waardoor er een heel relaxte sfeer hing. De muziek en de kwaliteit ervan waren prima in orde en ook de aankleding was top! 

Beeld:
 Boothstock Festival


Reporter: Alexander Strack van Schijndel

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!


Guestzone is weer terug aan de top!

Members nemen soms de moeite om ons te bedanken voor de gewonnen gastenlijstplekken en/of vrijkaarten, wat wij natuurlijk erg leuk vinden.

Check een aantal van de reacties.Maak kans op een Sonos draagbare speaker twv €199!

Maak kans op een draagbare Sonos speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 139.868 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare Sonos speaker twv €199!

De Sonos Roam 2 heeft een IP67-rating voor stof- en waterbestendigheid en is daardoor ook goed naast het zwembad te gebruiken. Hij hoort dan ook zeker thuis in onze lijst van waterbestendige Bluetooth-speakers voor op het strand.

Een automatische TruePlay-functie, een batterijduur van 10 uur, een IP67-certificering voor water- en stofbestendigheid en een rijke geluidsbeleving.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 139.868 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadresBeveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Introducé aanmelden
Degene die ik graag mee neem naar event-name op event-date is:
Geef dit vóór introduce-name aan ons door!
Win vrijkaarten!
Koppel jouw mobiele nummer.

Kosten
€0,40 per deelname per winactie.

Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code en verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel de code via een sms naar 4004.

Code
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen