Pleinvrees on Tour, Nijmegen (17-02-2017)

dinsdag 21 februari 2017
Alexander Strack van Schijndel

Party report: Pleinvrees on Tour, Nijmegen (17-02-2017)Pleinvrees… een naam waarvan je even zou denken dat het is bedacht door iemand die zelf angst had naar buiten te gaan. Gelukkig is bij ons niets van dit alles waar op de avond dat de trein arriveerde op het station van Nijmegen. Op zoek naar Doornroosje. 

Nee, niet die van het sprookjesbos, maar het technobos waar Pleinvrees on Tour deze nacht zou gaan plaatsvinden. Wat is dat toch met namen die een hele andere betekenis blijken te hebben dan waar je in eerste instantie aan denkt

Sprookjes in Nima

Maar goed, wanneer je dan toch aan het beroemde pretparkbos denkt dan is Doornroosje in Nijmegen zeg maar een soort 2017 variant. De fantasie van een reporter kan ver gaan.

Vanaf het station was het twee minuten lopen naar het dansparadijs en hop het werd tijd om heerlijk te genieten van techno, goede DJ’s, het publiek, gezelligheid en warmte. Bij ieder feest of festival is het altijd toch even spannend of alles zal aanslaan. Lijkt vanzelfsprekend, maar een feest dat geen energie of chemie met zich meebrengt is voor veel organisatoren een vrees.

Bij aankomst was het feestje nauwelijks een half uur begonnen. Dat scheelt weer een lange wachtrij buiten voor de jassen, de muntjes en alles wat erbij hoort. Echt rustig zou het deze avond niet gaan worden, want het feestje was al vooraf uitverkocht. Altijd een goed teken!

Organisator Pleinvrees was in deze donkere maand lekker op tournee gegaan. Na Utrecht, Tilburg en Maastricht werd het vanavond tijd om Nima (zoals Nijmegen ook wel wordt genoemd door de inwoners en mensen uit de regio) te laten dansen.

Kleur bekennen
Zoals het hoort bij een feest met meerdere zalen zou het ook op deze mooie vrijdag kleurrijk worden. Was het niet door alle lasereffecten om je heen, dan wel de letterlijk gekleurde zalen. Gaat u voor paars of rood…

De line-up zag er gelikt uit. In de ene zaal werden de liefhebbers van het begin tot eind getrakteerd op de goedliggende klanken van DJ’s Rancido, Be Svendsen (live), Frankey & Sandrino, Recondite (live) en Edu Imbernon. De andere zaal was helemaal klaar voor niemand minder dan Oliver Weiter. Kiest u maar uit!Voordeel was dat een directe keuze bij aankomst nog niet nodig bleek. Het feest was vanaf 22.00 uur begonnen in één van de twee zalen. Oliver mocht zijn tovertafel vanaf middernacht aan het publiek presenteren.

Nadat de jassen veilig aan een hanger waren beland kon een avond en nacht beginnen van genieten en genieten. Omdat ik vaker in Doornroosje was geweest keek ik nieuwsgierig om me heen of ik al wat kon waarnemen van de gemiddelde leeftijd voor deze nacht.

Over het algemeen trekt een technofeest toch publiek waarvan de leeftijd al enige jaren voorbij de 18 ligt. Niet dat het dan gelijk aspirant-leden van een ouderenomroep zijn Uiteraard niet persé relevant voor beleving en sfeer, maar een grappig verschil met bijvoorbeeld de leeftijdscategorie bij hardstylefeesten is het wel.

Tja, en of het nou lag aan het feest, de muziek, de organisatie, de locatie of het feit dat Nima toch een studentenstad is, het getal 40 dat deze goodold ehhh goodlife reporter al had bereikt bleek toch best uniek op deze avond. Gemiddeld lag het getal waarschijnlijk zo rond de 25.

De magische dansvloer
Bij binnenkomst in de grote zaal kwam een kleurrijke zee van (op dat moment) blauwe verlichting ons tegemoet. En voor de oren was gelijk duidelijk dat een dansje zeker direct kon worden ingezet. Althans, de voeten hadden geen overtuigingskracht nodig om in beweging te komen. Uiteraard, zoals ook gebruikelijk, met een drankje in de hand.

En zo kon een lange week lekker worden afgesloten met heerlijke techno, ontspanning, gezelligheid, dansjes en drankje(s). De nieuwe dag zou vlot aanbreken met menige wisseling van mensen over en weer van/naar gekleurde locaties. Van rood naar paars en van paars naar rood. Maar toen DJ Oliver Weiter eenmaal na de klok van twaalf los ging, leek het gevoelsmatig heel even alsof heel Nijmegen naar deze zaal was gekomen.

Ook niet verwonderlijk overigens met een erg prettige beat en fijne afwisseling van laserstralen. Een nacht was ingezet waarbij termen als genieten, gezellig, goede muziek, warme klanken en leuke mensen zoals vaker van toepassing zijn. Tussen de drankjes, dansjes en magische dansvloer momenten door werd er hier en daar met bekenden en onbekenden een babbeltje gemaakt.

Zwoele winter
Ondanks dat het nog maar februari is en er bij wijze van spreken morgen nog een Elfstedentocht voorbij zou kunnen komen, leek het in Doornroosje alsof het voorjaar echt in aantocht was. Het was binnen aangenaam warm en de sfeer was in beide zalen uitgelaten. Duidelijk uitverkocht ook want overal was het even druk. Soms misschien iets te druk voor een wat kleinere locatie.

Maar de gezelligheid werd er uiteraard niet minder door. Ach, alles wat leuk is vliegt vaak letterlijk voorbij, zo ook de tijd. Want 'ineens' (alsof het echt onverwacht is) was Oliver toch echt klaar met zijn oorstrelende muziek. Maar ehh dat zou toch pas om vijf uur zijn? Oh… het was al zo laat.

Het werd tijd om het laatste uur lekker nog in te zetten bij DJ Edu Imbernon. Voor me ging een zaal nog lekker los op de beat terwijl de wijzer van de klok beetje bij beetje naar de zes schoof. Wat is het toch altijd een tegenvaller voor jezelf wanneer de lichten aan gaan en je uit de muzikale bubbel komt.

Met een zucht liepen we met een dikke jas naar buiten. Het voorjaarsgevoel mocht er binnen dan wel zijn, buiten was het op deze hele vroege zaterdagochtend uiteraard nog wat frisser. Een heerlijke nacht was alweer voorbij, maar met de energie van de nacht konden we nog wel even lekker het weekend in.

Organisator Pleinvrees had opnieuw gedaan waar het bij velen ook wel bekend om staat. Een goede line-up en een locatie omtoveren alsof een zomerse zon zo even om de hoek zou komen. Iets om al naar uit te kijken!

Op naar het volgende feestje.


Reporter: Alexander Strack van Schijndel

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!


Guestzone is weer terug aan de top!

Members nemen soms de moeite om ons te bedanken voor de gewonnen gastenlijstplekken en/of vrijkaarten, wat wij natuurlijk erg leuk vinden.

Check een aantal van de reacties.Maak kans op een Sonos draagbare speaker twv €199!

Maak kans op een draagbare Sonos speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 140.783 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare Sonos speaker twv €199!

De Sonos Roam 2 heeft een IP67-rating voor stof- en waterbestendigheid en is daardoor ook goed naast het zwembad te gebruiken. Hij hoort dan ook zeker thuis in onze lijst van waterbestendige Bluetooth-speakers voor op het strand.

Een automatische TruePlay-functie, een batterijduur van 10 uur, een IP67-certificering voor water- en stofbestendigheid en een rijke geluidsbeleving.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 140.783 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadresBeveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Introducé aanmelden
Degene die ik graag mee neem naar event-name op event-date is:
Geef dit vóór introduce-name aan ons door!
Win vrijkaarten!
Koppel jouw mobiele nummer.

Kosten
€0,40 per deelname per winactie.

Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code en verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel de code via een sms naar 4004.

Code
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen