Party reportsHoeveel mensen verheugen zich er op om lekker je ding te gaan doen in een fabriek.. In de praktijk vermoedelijk maar weinig, want wanneer je er dagelijks bijvoorbeeld rondloopt om er je werk te doen dan kijk je er net iets anders naar dan wanneer er sprake is van een leuke maar bijzondere gelegenheid.

Zo ook op deze eerste zaterdag in maart. Een hele normale zaterdag waarbij koning winter op zijn retour blijkt, maar het voorjaar officieel nog net niet is begonnen. Het seizoen van festivals staat weer voor de deur, en met een temperatuur zo rond de 15 graden kom je al snel in de stemming. Juist omdat het ook de dag was om de good old danspasjes weer even te oefenen. Tijd voor een feestje!

Schattige fabriek
Utrecht was vandaag het centrale middelpunt van een feestje om niet snel te vergeten. De touringcar stond al klaar bij het theater, dus vanuit het station liep je letterlijk de bus in. Na een paar minuten leek zich er een compleet kippenhok meester te hebben gemaakt van de feestbus. Kan je normaal in het openbaar vervoer veelal stilte waarnemen, wanneer mensen naar een feest gaan dan lijkt er een gevoel van schoolreisje in de lucht te hangen en komt al het enthousiasme bij feestgangers er al uit nog voor de plek van bestemming is bereikt.

De locatie van vandaag was De Fabrique Evenementenlocatie in de Domstad. De rit in de gezellig rijdende kippenhok duurde niet al te lang. Voor ons lag ineens een fabriekje. Geen groots industrieel gedoe, maar echt een fabriek met een ‘ach wat schattig’ gehalte qua omvang. Klein maar fijn, en zelfs zo prettig dat je bij het uitstappen al direct voor de toegangspoort stond.

Het was nog maar vroeg in de middag, wat het voordeel met zich meebracht dat er op dat moment geen lange rijen voor de deur stonden. De sfeer was uitgelaten en iedereen had duidelijk zin in een feestje. Niet heel vreemd, want op een vrije zaterdag weten dat je naar een lekker feestje gaat met een goede line-up, zorgt automatisch voor een prima humeur. Buiten was het vrij aangenaam, al stond er een klein windje dat alles net iets kouder liet aanvoelen.

Na de gebruikelijke plichtplegingen om binnen te komen waren we er helemaal klaar voor. Overbodige spullen in de locker, snel door naar de muntjes om ook de inwendige mens happy te houden vandaag, en hop Soenda we are ready!!

Het ‘waar gaan we starten’-spel
De line-up van vandaag was veelbelovend. Met het programmaboekje in de hand stonden we al direct ons vertwijfeld af te vragen waar we het beste konden beginnen. Tja, ga maar eens kiezen. Op vier plekken in de oude fabriek kon je je lekker laten gaan deze dag, bij Java, Komodo, Roti en een Secret Stage. En dan ook letterlijk geheim he, want de betreffende plek was uiteraard op geen plattegrond te vinden. Kom er maar eens achter wanneer je een richtingsgevoel hebt van een kip ;-)


Bij Java (volgens mij de grootste locatie binnen de fabriek) kon je lekker genieten van artiesten als Saam, Juan Sanchez, Etapp Kyle, Vril (live), Luke Slater en Ben Klock. Het naastliggende Roti liet de feestgangers op gaan in de beat van Pablo Discobar Soundsystem, Elias Mazian, Beesmunt Soundsystem, Tom Trago en Samuel Deep & Wouter S.

Alsof er nog niet genoeg te kiezen viel had de locatie Komodo erg goede namen als Secunda, Albert van Abbe, SNTS, Clouds en Dax J! En wanneer je oog de Secret Stage kon waarnemen, dan viel je met je neus in de boter bij Scott Franka, Bax Reznik en De Sluwe Vos.

Keuzes, keuzes, keuzes… Met een lekkere line-up eigenlijk niet zo makkelijk, waardoor we besloten de voor ons gebruikelijke systematiek maar eens te hanteren door overal lekker een eerste indruk te krijgen en vanzelf te zien waar de voeten bleven hangen. Met Java liepen we binnen bij Juan Sanchez waar de beat al flink was ingezet. Op hetzelfde moment kon je ook genieten van Pablo Discobar Soundsystem bij Roti en Secunda bij Komodo.

Het klonk overal direct lekker, al was de muziek hier en daar niet altijd even hard, en de stemming was ook gelijk al optimaal, terwijl de middag nog niet eens zo lang was ingezet. Een goede stemming klinkt vanzelfsprekend, maar we hebben het wel eens anders gezien en juist ook in de middag. Omdat ook voeten niet altijd zelfstandig keuzes kunnen maken besloten we letterlijk voor een rondje te gaan.

Van chill naar tril
Bij Java (nee, niet het eiland) kwamen de lekkere trillingen je al tegemoet. Net voor de ingang van deze locatie stond een lange rij met loungebanken om je even te vermaken. Voordeel was dat juist op deze plek de muziek erg goed klonk, en dan was je niet eens binnen. Als notoire feestgangers konden we het natuurlijk niet laten ons achterwerk even te plezieren en eigenlijk een chillmomentje direct in te zetten. Intussen werden de voetjes natuurlijk wel wat ongeduldig.

Als lezer begrijpt u vast dat het momentje chillen letterlijk een korte tijdsbesteding werd. Het achterwerk had het pleziertje gehad, dus werd het tijd voor de eerste echte danspasjes. En zoals het bij goede muziek altijd gaat, weten de voeten dan vanzelf de weg wel te vinden. Na enige tijd in de beat en lasershow te zijn opgegaan besloten we de locatie te verwisselen voor Roti met de Pablo Discobar Soundsystem.

Iedere plek in de fabriek had z’n eigen sfeer en dynamiek en het verschil tussen Roti en Java was best groot, maar beiden zeer aangenaam. Moeiteloos konden de voeten de draad op deze locatie dan weer oppakken terwijl de ogen intussen steeds aangenaam werden verrast door alles wat er aan lichtshow te bewonderen viel.

Nadat de tijd ook hier voorbij vloog besloten we na al het harde werken even tot rust te komen op een aangename chillplek. Met het bekende moment van babbelen met bekenden en onbekenden (die dan weer bekenden zouden worden) zou de avond bijna voor de deur staan. Het moment om de voeten, oren en ogen te gaan vermaken op de plek waar SNTS zijn opwachting zou maken.

Met de heerlijke muziek van SNTS en aansluitend Clouds konden we bij Komodo onze reguliere beleefde (werk)wereld even verruilen voor deze droomwereld met bastrillingen die tintelen in je lichaam met een lasershow om je ogen te plezieren. Terwijl iemand de wijzers van de klok stiekem vooruit had gezet was de avond inmiddels al lang gevallen en besloten we na een nieuw rondje van ontspanning de volgende dansinspanning te verrichten bij Luke Slater en Ben Klock.

Luister naar jezelf
De avond was nog niet voorbij toen het helaas toch tijd werd om naar ons zelf te luisteren. Want hoe geweldig en leuk de muziek en sfeer ook was, soms komt je lichaam na een lange en pittige werkweek tot de conclusie dat het toch even genoeg kan zijn, hoe tegenstrijdig het soms ook klinkt en voelt. We bleven deze keer dus niet tot de laatste noot had geklonken, maar besloten om wat eerder het feestje te verlaten. Dus absoluut niet door de muziek, locatie, sfeer of alles er om heen wat gewoon zeer aangenaam was, maar als luistermomentje naar jezelf.

Buiten was het prettige weer inmiddels totaal gewijzigd in een druilerige bui alsof het geen voorjaar werd maar herfst. Op weg naar het station genoten we na van een heerlijke middag en avond die ons opnieuw bij zou blijven. Zoals altijd was deze editie van Soenda ook weer eentje om je vingers bij af te likken.

Een nieuw feest- en festivalseizoen komt er aan, en ik heb er al zin in!


Reporter: Alexander Strack van Schijndel

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!
Gloednieuwe Apple Airpods Pro's

Win gloednieuwe Airpods Pro's


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 136.118 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Je maakt bovendien direct kans op nieuwe Apple Airpods twv €159!

Met meer gesprekstijd, het activeren van Siri met je stem en een los verkrijgbare draadloze oplaad case zijn AirPods ongeëvenaard goed. Haal ze uit de case en ze zijn klaar voor al je devices. Doe ze in je oren en ze maken meteen verbinding, zodat jij kunt genieten van geweldig geluid. Alles gaat als vanzelf.

AirPods configureer je met een simpel tikje. Daarna gaan ze automatisch aan en blijven ze altijd verbonden.1 De rest gaat net zo gemakkelijk. Ze detecteren wanneer je ze in hebt. En pauzeren wanneer je ze uitdoet. Of je ze nu met je iPhone, Apple Watch, iPad, Mac of Apple TV gebruikt, de ervaring is altijd indrukwekkend.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.


Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 136.118 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
of met email

Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie
Of registreer met email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen