Dancefair/Musicfair, Utrecht (04-03-2017)

maandag 20 maart 2017
Barbara Inpijn

Party report: Dancefair/Musicfair, Utrecht (04-03-2017)Ik ga al een aantal jaar als bezoeker naar Dancefair. Ondanks dat ik (nog) geen DJ ben of (misschien) wil worden, heb ik mij vorig jaar na het weekend meteen weer opgegeven voor deze editie. Dit zegt wel iets over de kracht van Dancefair, lijkt mij. Maar wat is nu toch dat Dancefair?

Dit weekend stonden niemand minder dan Tony Junior, Sick Individuals, Nicky Romero, Degos & Re-done, Da Tweekaz, Blasterjaxx, Laidback Luke, Dannic, Frontliner en nog vele anderen op het programma. Grote namen met een gezamenlijk doel: kennis delen, netwerken en inspiratie opdoen in wel 20 hypermoderne zalen. Inspiratie en educatie staan tijdens Dancefair immers op nummer één. Deze kennis kun je zowel als beginner als gevorderde opdoen door masterclasses en workshops te volgen en door je al vragen af te vuren op jouw grote aanwezige held(en).

Dancefair had oorspronkelijk de focus liggen op dj’s, producers en alle anderen werkzaam in de dancewereld. Met de toevoeging van de Musicfair – met een uitgebreid programma gericht op muzikanten, bands en singer-songwriters – komen twee werelden samen in de RAI. Met zoveel talent om mij heen wordt het event voor mij als reporter nog interessanter en gezelliger!

Nu stond er dermate veel op het programma dat ik wel een keuze heb moeten maken. Zo stond op zaterdag voor mij “How I build my profile” van Tony Junior & “Artist Branding” van Da Tweekaz centraal. Een ontzettend leerzaam en leuk programma. Wil je weten waarom? Klik dan hier om het verslag van de seminar van Tony Junior te lezen! Daarin vertelt hij ook over zijn nieuwe project dat zaterdag 4 maart (tijdens Dancefair) van start is gegaan: “House of Fame”. 

Naast workshops en masterclasses biedt Dancefair ook iets waar je misschien niet direct aan hebt gedacht: gehoorbescherming. Dit is werkelijk overal te vinden op het terrein. Misschien (her)ken je het wel, die vervelende piep in je oren na het stappen. Irritant, of niet? Of je nu dj bent of je gaat graag compleet uit je dak in de buurt van het podium, je hebt maar één paar oren en daar moet je zuinig op zijn. Een setje oordoppen op maat laten maken is dan helemaal zo gek nog niet. Het setje voor mijn vriend is in ieder geval onderweg!

Je vindt mij eerder in de buurt van een podium dan achter de draaitafel, want eerlijk is eerlijk: mijn dj-skills zijn niet al te best. Ik heb dan ook geen demo gedropt, maar de mogelijkheid was er wel! Daarnaast is het laten horen van je muziek en talent op de beursvloer een prima gelegenheid om je netwerk te vergroten. Word je liever op de hoogte gebracht van alle ins en outs rond het beschermen van jouw eigendommen? Dan helpt Buma/Stemra je op weg. Nog niet genoeg van dit alles? Neem dan een kijkje bij BB Music, Be Yourself Music, DJ MAG NL, FL Studio, HBA (Herman Brood Academie), JBL, KRK systems, Pioneer DJ, Scantraxx, Spinnin’ Records, vatogonzales.com of WE R Music.

De innerlijke mens wordt dit weekend uiteraard niet vergeten. Als je ondertussen dorstig bent geworden van al dat zingen of hongerig door al je geshowde draaiskills, kun je hier heel goed een drankje en een broodje kroket met mosterd halen. Houd wel rekening met festivalprijzen, of moet ik nu zeggen beursprijzen? De kosten zijn in ieder geval vergelijkbaar.

Mocht je na een hapje en een drankje klaar zijn voor wat verdieping, dan raad ik aan om verschillende masterclasses te bezoeken. Wees je ervan bewust dat je die alleen met een Dancefair-ticket kunt volgen. Met een Musicfair-ticket kun je alleen de beursvloer op. Voor een weekend betaal je gemiddeld 50 euro. Hiermee ben je wel twee hele dagen zoet! Houd je juist meer van gezellige gesprekken? Ga dan naar de Q&A’s om daar iets wijzer te worden.

Eigenlijk kun je tijdens Dancefair alles wel leren of vinden. Twijfel je nog steeds of je volgend jaar zou willen gaan? Houd dan Guestzone goed in de gaten, want naast Tony Junior volgen nog meer interviews met bekende dj’s. Natuurlijk zijn wij ook erg nieuwsgierig naar jouw ervaringen op Dancefair, zeker omdat ik helaas niet overal bij kon zijn. Deel jouw mening door te reageren op dit artikel!


Reporter: Barbara Inpijn

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!


Guestzone is weer terug aan de top!

Members nemen soms de moeite om ons te bedanken voor de gewonnen gastenlijstplekken en/of vrijkaarten, wat wij natuurlijk erg leuk vinden.

Check een aantal van de reacties.Maak kans op een Sonos draagbare speaker twv €199!

Maak kans op een draagbare Sonos speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 140.895 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare Sonos speaker twv €199!

De Sonos Roam 2 heeft een IP67-rating voor stof- en waterbestendigheid en is daardoor ook goed naast het zwembad te gebruiken. Hij hoort dan ook zeker thuis in onze lijst van waterbestendige Bluetooth-speakers voor op het strand.

Een automatische TruePlay-functie, een batterijduur van 10 uur, een IP67-certificering voor water- en stofbestendigheid en een rijke geluidsbeleving.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 140.895 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadresBeveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Introducé aanmelden
Degene die ik graag mee neem naar event-name op event-date is:
Geef dit vóór introduce-name aan ons door!
Win vrijkaarten!
Koppel jouw mobiele nummer.

Kosten
€0,40 per deelname per winactie.

Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code en verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel de code via een sms naar 4004.

Code
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen