Van de hittegolf van vorig jaar naar rubberen kaplaarzen in 2016. Niets is zo onvoorspelbaar als het weer. Met DefQon nog vers in het geheugen staan wij vandaag (hopelijk) een mooi fris dansje te doen maar wel met een knipoogje van het zonnetje! Dit jaar voor de verandering maar eens het OV gepakt en dat was prima te doen, als je tenminste weet waar je naartoe moet. Anders was het voor sommigen mensen nog wel even een zoekplaatje waar die shuttlebus nou staat op Station Almere.

Eenmaal aangekomen op Almere Strand begint het prima. Het zonnetje schijnt, we hebben er zin in en voor 5 munten voor 14.50 kon je mooi je eerste drankjes halen aan een rustige bar. Wel was het een beetje vreemd dat je bij de ene pinautomaat 50 cent extra betaalde en bij de ander niet, wie herkent dit probleempje? Vlak erna valt er een kort maar pittig buitje die het hele terrein weer omtoverde tot modderpoel. Waar we dachten mazzel mee te gaan hebben, zak je op sommigen punten nu toch best even flink in de blubber. Dit mag de pret uiteraard niet drukken en vanmiddag wordt een middagje om van te genieten.Links voor is de basis bij Audiofreq die er een heerlijk setje van maakt. Weer eens wat anders dan alle standaard tracks die je op elk festival deze zomer voorbij hebt zien komen gaat Audiofreq het allemaal even anders doen. Zijn mix skills en zijn uitstraling spatten van het podium af. Ik hou ervan om een DJ volledig te zien genieten, headbanging en al, helemaal los te zien gaan op zijn set en het publiek wat hier supergoed op inspeelt. Al snel staat de hele tent vol! Het ging werkelijk alle kanten op! Van dub invloeden tot heerlijke oldschool en wanneer je dacht dat je wist wat er ging komen was het toch weer een totale verrassing wat er werkelijk gedraaid werd. Deze set toverde een smile op vele gezichtjes en ondanks dat hij behoorlijk vroeg draaide moet ik eerlijk bekennen dat ik het nu al het beste setje van vandaag ga vinden..

Na Audiofreq was het de beurt aan Mash Up Jack Live. Ook dit setje was heerlijk en ik merk aan mijzelf dat ik hardstyle vandaag toch stiekem meer ga waarderen dan Hardcore. Normaal gesproken sta ik meer bij de Hardcore maar vandaag schijn ik mijn plekje hier gevonden te hebben. Helemaal prima! Vervolgens ga ik samen met mijn collega Marieke (fotograaf) een rondje over het festival terrein heen doen. Even gluren door de ogen van een fotograaf. Begin nu steeds meer respect te krijgen voor onze fotografen. De mensen zijn niet altijd even makkelijk en sommigen meiden vragen hele fotoshoots aan, althans zo lijkt het soms ;) . Gelukkig heeft iedereen er wel veel zin in en zie ik ook onwijs veel jonge gezichtjes. Vandaag zijn er heel veel 'nieuwe' mensen de boel aan het verkennen in de hardere stijlen. Voor veel mensen is dit het eerste feestje omdat Free Festival enorm toegankelijk is qua prijs natuurlijk en omdat er genoeg keus is op een 'knus' feestje als deze!Even een rondje naar de Freestyle waar Korsakoff de tent afbreekt, doorrennen naar Angerfist om vervolgens toch weer de rest van de tijd rondjes te rennen tussen de Hardcore en Hardstyle.
Onwijs veel nieuwe mensen leren kennen, gezellige mensen ook. Af en toe wat moeite om een sfeervol plekje terug te kunnen vinden maar een prima dagje verder. Inmiddels zijn wij nu wel toe aan een hapje eten en dat was behoorlijk lastig. Her en der werd wat gemopperd over koud of 'vet vies' eten. Dit heb ik helaas zelf ook kunnen ondervinden: de patat was gewoon echt niet lekker. Dan maar een extra slok water om nog even een positieve danspas erin te gooien.

Furyan & Nosferatu lieten planken breken op de vloer, letterlijk. Terwijl we heerlijk aan het dansen waren begaven de planken het onder onze voeten. Ik moest hier wel heel erg hard om lachen, zijn wij dan toch een kilootje te zwaar of lagen de planken hier goed mis? Terug naar de Hardstyle waar E-force de tent af brak en Sub Sonic een dikke rauwe set neerzet.

Uiteindelijk ga ik rond 21.00 uur richting de bus terug omdat ik toch wel erg trek heb.. Dit betekent dat ik het einde helaas moet missen. Mijn vraag aan mijn mede festivalgangers: Hoe was jullie dag en hoe was de afsluiting?

- minpuntjes: Mijn patatjes.. na drie keer terug te zijn geweest heb ik ze toch maar laten schieten. De broodjes beenham schenen ook niet helemaal te zijn wat het moest zijn en de rest drufde ik hierdoor niet meer te proberen. Erg jammer!

+ pluspuntjes: De beveiling, dit mag echt een keer gezegd worden! Deze jongens kwamen je waarschuwen dat er verkeerd spul in de omloop was en dat er een aantal gasten onwel zijn geworden. Dit was geen tik op je vingers, dit was bezorgdheid!

Reporter: Barbara Inpijn

Meer info evenement

Foutje gezien? Let us know!Laatste kans nieuwe JBL draagbare Bluetooth Speaker!

Win een JBL draagbare Bluetooth Speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 134.590 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Je maakt bovendien direct kans op een nieuwe JBL draagbare Bluetooth Speaker twv €165!

De JBL Charge 5 is de ideale speaker voor buiten. Hij is waterdicht en stofbestendig. Zo neem je hem een dag mee naar het strand en gaat hij niet stuk door water of zand. Raakt de batterij van je smartphone leeg? Via de ingebouwde powerbank laad je jouw telefoon onderweg op. Hierdoor kom je niet snel zonder muziek te zitten.

Door de PartyBoost functie koppel je de speaker aan een andere JBL PartyBoost speaker voor een hoger volume. Op een volle lading gaat de speaker 20 uur mee.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in, controleer of alle gegevens zijn ingevuld en nog up-to-date zijn.


Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 134.590 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Winacties

Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
of met email

Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie
Of registreer met email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is ten strengste verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen