Party reports

Mysteryland, Hoofddorp (25-08-2019)

donderdag 5 september 2019
Barbara Inpijn

Party report: Mysteryland, Hoofddorp (25-08-2019)Elk jaar is Mysteryland een vaste prik op mijn uitgaansagenda. Een week van tevoren hangt mijn festival outfit al klaar aan de kastdeur en bekijk ik het weerbericht grondig. Gezonde festivalkriebels dwarrelen al rond in mijn buik en ik kan eigenlijk niet wachten om weer heerlijk te gaan genieten hier.

Dit is o.a. waarom je Mysteryland zou mogen bezoeken:
1. Mysteryland is het oudste jaarlijks terugkerende dancefestival ter wereld.
2. Met genres als (o.a.) dance, techno, hardstyle, hardcore, electro, hiphop & urban blijft Mysteryland zich altijd vernieuwen. Maar ook als je meer van andere dingen houdt kan je je hier prima vermaken. Er is namelijk ook een healing garden, veel foodtrucks, kleine en grote verrassingen en een heleboel om te beleven.
3. De aankleding. Mystertyland is in mijn beleving het mooiste feestje waar je heen kan gaan. Je komt ogen en oren te kort. Zelfs 3 dagen zijn bijna te kort om alles echt te kunnen zien en te beleven.
4. Mysteryland wordt steeds groener en loopt wat mij betreft voor op andere festivals. Ik denk dat zij echt aan iedereen denken, mens en natuur.
5. Mysteryland heeft niet één maar eigenlijk gewoon twee keer een mainstage. De Q-dance stage wordt ook gezien als volwaardig tweede mainstage.

Dit jaar ben ik een gelukkige zondagbezoeker en zonder enige planning vooraf te hebben gemaakt laat ik mij zoals gewoonlijk weer verrassen. De line-up is veel belovend maar dit jaar pak ik het net even anders aan. Zonder ook maar naar een timetable te kijken laat ik mij leiden door mijn gevoel te volgen. Ik loop heel veel rondjes en waar het fijn voelt daar doe ik een drankje en een lekker dansje. Door enige uitval met de NS komen wij binnen tijdens de set van Lost Kings, heerlijke fijne deuntjes en prachtige mensen komen ons tegemoet. De mainstage is werkelijk weer fantastisch. De kleuren, vormgeving en meer, alles is gewoon spot on! We besluiten dat het makkelijker is dat we een kluisje pakken aan de andere kant omdat de kiss&ride zich daar bevindt. Ik vind het heerlijk om hier grote rondjes te mogen lopen en alles te kunnen bekijken!Onderweg komen we veel loungeplekken tegen en tentjes waar je een heerlijk kopje koffie kan krijgen, even zitten en opladen in de schaduw om de koelte op te zoeken tijdens deze erg warme maar ontzettend mooie zomerse dag. Dit is hard nodig gezien de temperatuur, met zo’n 30 graden is dit de warmste Mysteryland is die ik mee mag maken. Vervolgens lopen wij over de burg rechtdoor om even een glimp van de Q-dance stage op te vangen, ook daar is het ontzettend druk tijdens de set van Sound Rush, die net als vorig jaar het publiek een ontzettende goeie sfeer meegeven. Bij de tappunten om je water bij te laten vullen staan gigantisch lange rijen, bij de wc’s is het zelfs rustiger maar veel water drinken is vandaag echt een must. Ik mis wel een insmeerbar maar gelukkig let iedereen wel een beetje op elkaar en wordt er overal goed gesmeerd. Door naar de Thunderdome stage. DJ The Prophet staat hier een heerlijke set te draaien van oldschool naar nuschool. Eerlijk is eerlijk, gabbers horen gewoon bij Mysteryland en dat is dik verdiend. Het is superdruk en iedereen probeert een dansje te wagen en in de schaduw te staan. Het is hier weer fantastisch!

Daarna lopen we een rondje de andere kant op langs de Bigtop by Mad Decent. Wiwek presents Maha Vana is hier nu bezig. Ik ben hier niet zo in thuis maar ik vind het wel tof! Hier ga ik voor naar Mysteryland. Het liefst bezoek ik namelijk tussen mijn bekende en vertrouwde genres/artiesten, artiesten op die voor mij minder bekend zijn. Mijn muzieksmaak is namelijk heel erg breed en Mysteryland heeft in mijn ogen het grootste podium om nieuwe artiesten te ontdekken.Ik hou ervan om mensen te bekijken, vlak voor mij gaat een mevrouw helemaal op in de muziek. Als ik haar leeftijd mag schatten zou ze minimaal 55 jaar zijn en is zij vandaag het ‘'Dance like nobody is watching’' punt al ver voorbij in de meest positieve zin van deze lifequote. Dat een festival bezoeken iets is voor de jongere generatie is gelukkig allang al niet meer zo. Ik kan enorm genieten van mensen die hier net als mij ook zo mogen genieten van alles wat er is en wat er kan. Er zijn namelijk zoveel mogelijkheden hier en alles mag! Meer dan 100 nationaliteiten komen hier voorbij, mensen doen hun best om er leuk uit te zien, mensen hebben zin om er een feestje van te maken en mensen laten elkaar in hun waarde. Ik ondervind steeds meer verschuivingen binnen de festivals de laatste paar jaar. Steeds meer buitenlanders komen ons landje bezoeken en daarmee zie je ook steeds meer outfits, vlaggen en verschillende artiesten. De echte ravegirls outfits zie je steeds meer, de hippies komen steeds meer (terug), alles en iedereen glittert tegenwoordig maar eigenlijk mag je vooral aantrekken wat je leuk vindt.

Ook als je iets wilt eten en drinken zie je hier steeds meer verandering en steeds meer variatie. Ongezond ‘'moeten’’ eten is er allang al niet meer bij. Ons eerste hapje halen we bij de yoghurtbar en deze smaakt echt heerlijk! Mijn avondeten heb ik gehaald bij de vegan streetfood foodtruck en als toetje heb ik (h)eerlijke fruitsalade gehaald. Natuurlijk kan je ook gewoon je portie patat halen, maar de mogelijkheden zijn eindeloos tegenwoordig. De foodtrucks op zich zijn nu ook een groot deel van het festival en op dit mooie stukje zijn we even blijven plakken en hebben we een ravebingo gespeeld. Ik denk dat dit het gezelligste en leukste moment van de dag was. Op een festival met duizenden mensen staan en het supergezellig hebben op een podium met een groepje tot 50 man. Iedereen moest elkaar helpen want alles moest gedeeld worden, hier leer je mensen echt kennen en sta je gezellig knus te feesten, fantastisch! Natuurlijk kom je ook voor de bekende artiesten en mooiste podia maar dit soort momenten zijn er ook!Door naar Showtek. Op de mainstage is het superdruk, de sfeer is er fantastisch en er wordt hartstikke fijn gedraaid. Showtek is een echte entertainer, het publiek gaat los en het is meer dan geslaagd. Vervolgens lopen we weer een grote ronde overal langs. Ik wil overal even sfeer proeven. Ik ben vrijwel langs alle stages geweest om even te kijken en vooral te genieten. Zelfs in de aller kleinste clubhutjes! Je komt eigenlijk altijd ogen en oren te kort. De laatste uren breng ik door bij de Q-dance stage. We hebben nog heel veel dansjes gedaan tijdens de setjes van Brennan Heart, Ran-D & Warface. De sfeer is werkelijk fantastisch. Iets voor de endshow ga ik weg om de grootste drukte toch voor te zijn. Het vuurwerk heb ik gezien vanaf de kiss&ride en daarmee bedank ik Mysteryland.

Volgend jaar wordt het toch echt tijd om een weekend te gaan om de hele beleving weer mee te mogen maken. Op de camping, want ik heb de vrijdag nog nooit mee mogen maken. Mysteryland, jullie zijn fantastisch. Bedankt en volgend jaar staan jullie weer op mijn agenda!


 
Beeld: Facebook Mysteryland (Bart Heemskerk, Delio Nijmeijer, Niels de Vries, Marc van der Aa, Dennis Bouman, Jorn Baars, Nils Klöckner, Ruben May, Vincent van den Boogaard, Joni Israeli)
Volgend jaar wordt het toch echt tijd om een weekend te gaan om de hele beleving weer mee te mogen maken. Op de camping, want ik heb de vrijdag nog nooit mee mogen maken. Mysteryland, jullie zijn fantastisch. Bedankt en volgend jaar staan jullie weer op mijn agenda!


Reporter: Barbara Inpijn

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!


Guestzone is weer terug aan de top!

Members nemen soms de moeite om ons te bedanken voor de gewonnen gastenlijstplekken en/of vrijkaarten, wat wij natuurlijk erg leuk vinden.

Check een aantal van de reacties.Maak kans op een JBL Charge 5 Bluetooth speaker!

Maak kans op een draagbare JBL Charge 5 Bluetooth speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 139.048 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare JBL Charge 5 Bluetooth speaker twv €159,99!

Water- en stofdicht ontwerp, staat garant voor 20 uur afspeeltijd en brengt een ongeëvenaarde JBL Signature Pro Sound.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 139.048 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadresBeveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen