Party reports

The Official Dancefair, Utrecht (14-02-2016)

maandag 22 februari 2016
Barbara Inpijn

Party report: The Official Dancefair, Utrecht (14-02-2016)
Het eerste uurtje op deze vroege zondagmorgen ben ik eens wat langer gaan kijken op de Musicfair, onderdeel van de Dancefair dit jaar. De hal oogt ontzettend donker en alle muzieksoorten overstremmen elkaar behoorlijk aan deze kant. Ten opzichte van vorig jaar vind ik het lastig om even rond te neuzen hier. Er staat zoveel en ook veel wat er vorig jaar niet stond maar doordat het behoorlijk aan de donkere kant is. Ik vind het knap lastig om even een praatje te maken met de meiden van bijvoorbeeld Dancecaps.com, omdat het geluid bij DJmag ontzettend hard staat en je overal je stem moet verheffen voor je 'verkoop' / netwerk praatje. Ik hoop dat ik als tip dan ook mag meegeven om hier aan te gaan werken om de zaal iets meer licht te geven en de musicmakers ook een kans te geven om normaal een netwerk praatje te kunnen maken.

La Fuente is op dit moment bezig om demo's te beluisteren en iedereen feedback te geven op zijn/haar talent. En dat is hier flink aanwezig. Het ene na het andere (upcoming) DJ talent komt naar voren om een track te laten horen. Wat een sympathieke man met een gouden hart voor (house)muziek is deze man ook. Wist je dat ook jij als talent je demo gewoon zou kunnen opsturen naar promo@lafuente.com? Met een speciaal codewoord zou hij er sowieso naar gaan luisteren.

Na mijn gezellige rondje ben ik (alweer) op weg naar de Scantraxx zaal. De jongens van Frequencerz komen binnenkort met hun eerste album en daar willen we natuurlijk wel het één en ander over weten. Frequencerz zijn begonnen rond 2003 met het maken van Hardstyle. Na veel ups en downs zitten zij nog altijd op één lijn en mogen wij veel verwachten van het album, wat volgens de planning aanstaande 30 maart gaat uitkomen. Wat deze jongens ons vooral mee willen geven is dat het niet zo makkelijk is als het misschien lijkt. Je achterban is bepalend, je hebt familie en vrienden nodig die je hoe dan ook altijd blijven steunen. Financieel kwamen zij ook wel eens op hun gat te liggen, maar keer op keer zijn zij samen weer uit een put geklommen en inmiddels zijn zij niet meer weg te denken uit de Hardstyle scene. Dit album komt dan ook uit, zodat de jongens dit van hun 'bucketlist' af kunnen strepen. Dit werd natuurlijk wel met een knipoog verteld, maar met de samenwerkingen die erop komen te staan met DJ's als Zany, Ran-D, E-Force, Warface & Zatox kan het niet anders dan dat er mega goede platen uit voort gaan komen. De samenwerking met Da Tweekaz hebben zij dan ook al aan ons en inmiddels de rest van de wereld laten horen. Zij blijven ons verrassen, dat is zeker. Op Rebirth komen zij met een enorm vette actie. Zij gaan de hele dag met 'fans' opstap; mogen zij ook draaien, rondlopen en speciale hamburgers bakken... ? Zany's interview voor Dancefair 2012


Zany heb ik vorig jaar ook mee mogen maken en de manier van doen en laten vind ik echt fantastisch van deze man. Hij neemt geen blad voor de mond, laat duidelijk weten waarom hij nu ook Freestyle maakt en waarom hij op z'n zachtjes gezegd niet zo'n fan is van ''RAW''. De creativiteit word hier flink uitgesproken, er wordt gebeatboxt, geloeid en er worden nog veel meer geluiden met de mond nagemaakt. Dit had echt gefilmd moeten worden! Hoe je screeches kan maken van een dolfijn, een olifant of (je eigen) blaffende piepende hond? Het werd allemaal uitgelegd. Zany liet enorm veel dingen zien en we hebben hier echt krom gelegen van het lachen. Hij beantwoordt alle vragen serieus, oprecht en eerlijk en dat wordt hier dan ook hartelijk ontvangen. Niet alles hoeft 'Harder' en de term 'hoe harder hoe beter' werd even flink van z’n voetstuk geblazen. Met allerlei nieuwe (vernieuwende) samenwerkingen en super toffe (Freestyle) setjes van Zany zijn wij nog lang zoet. Ik hoop dat je er volgend jaar weer zit want deze manier van presenteren en tracks ontleden gaat mij nooit vervelen.

Na Zany staat er een viertal jonge mannen het woord te doen voor en over (Hard) Dance promo. Hoe kan jij het beste, of wat zou jij juist niet moeten doen als upcoming talent? De vragen gingen rond en de antwoorden waren nogal uiteenlopend. De meningen zijn goed verdeeld. Hier dan een klein aantal tips:
  • Zet niet alles online op je social media aan previews (tracks waar je nog mee bezig bent)
  • Zeg niet overal JA op, ook niet als het gaat om een bookingskantoor/agency
  • Stuur geen onafgemaakte tracks naar 'Jan en alleman'. Stuur dingen waarvan je zeker weet dat je erachter blijft staan en waar je trots op bent en blijft
  • Zorg dat je gaat netwerken, deze scene blijft ‘ons kent ons’
Na deze aparte manier van communiceren is het tijd voor (toch wel) mijn favoriete Hardcore DJ: Ophidian (Conrad). Vanaf 1994 is hij al in de Hardcore te vinden. Zijn (industrial) Hardcore is bij veel waarschijnlijk wel bekend. Ik was dan ook razend enthousiast om hem dan eindelijk eens aan het werk te zien. Op technisch gebied legde hij uit hoe je creativiteit kan uitbreiden en dat het super tof kan zijn om te experimenteren met genres, tonen en vooral een keyboard aan te schaffen als DJ zijnde. Hoeveel klassieke stukken wel niet terug komen in zijn muziek, dat moet je mij echt niet vragen. Hij laat op een simpele manier breaks horen en laat zien hoe je kunt voorkomen dat je 'vals' gaat spelen. Met de simpele vier tonen truc laat hij zien hoeveel er eigenlijk al mogelijk is met maar vier tonen. Ook hier werd er weer uitgelegd dat eigenlijk alle Hardcore in de toonsoorten G en Gies wordt gemaakt. Door veel toonsoorten te combineren kan je veel creativiteit creëren, door bijvoorbeeld al meer tellen tussen je tonen te houden creër je een heel andere track. We hebben hier ook enorm veel gelachen en ik denk dat heel veel mensen zeker veel van geleerd hebben. Het enthousiasme straalde er in ieder geval goed vanaf. Ik hoop dat je volgend jaar terug mag komen! Dancefair heeft echt meer Hardcore nodig.

Dan is het alweer tijd voor de afsluiting van het weekend. The Melody Man - Frontliner 2/2.
De kick gaat het worden hier vandaag. De samplepacks zijn te downloaden van deze beste Hardstyle DJ en omdat mijn technische uitleg niet in de buurt zou komen van die van Frontliner, wil ik nog even meegeven dat de zondag echt geweldig was. Ik heb genoten van dit weekend, heb zelf weer veel geleerd en ben blij dat ik zoveel DJ's, upcoming talent, zangers en zangeressen, scholen en iedereen heb mogen zien dit weekend. Dancefair is echt een weekend wat je als musicmaker niet mag missen en je zeker wel één of meerdere keren heen zou moeten gaan. De sfeer is fantastisch en het is ontzettend leerzaam.

Do's voor Dancefair: Bekijk alles, neem de tijd en gun jezelf de tijd om alles te bekijken. Soms kan je echt niet kiezen waar je heen gaat maar focus je niet op één genre, maar bekijk verder dan dat want het zal je verbazen hoever je daarmee kan komen.

Ga netwerken! Daar is Dancefair ook voor, niet alleen voor DJ's maar er zijn tegenwoordig ook super veel creatieve scholen. Als je iets wilt leren dan kan je dat leren.

Dancefair/Musicfair hopelijk tot volgend jaar!

Het verslag van de zaterdag op Dancefair vind je hier!


Reporter: Barbara Inpijn

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!
Maak kans op een Apple Gift Card twv €100!

Win een Apple giftcard twv €100


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 137.175 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er gemiddeld ruim 825 per maand!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een Apple Gift Card twv €100!

Gebruik hem om te shoppen bij de App Store, Apple TV, Apple Music, iTunes, Apple Arcade, de Apple Store-app, apple.com en de Apple Store.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 137.175 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
of met email

Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie
Of registreer met email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen