Airforce Festival, Enschede (06-08-2016)

zondag 7 augustus 2016
Barbara Inpijn

Party report: Airforce Festival, Enschede (06-08-2016)Nieuw festival, nieuw terrein en een pittig stukje rijden voor mij op deze zaterdag. Vandaag hebben wij de mazzel dat we gebracht en gehaald worden. Eenmaal bijna in Enschede zien wij de borden langs de kant van de weg en de Military Airbase komt steeds dichterbij. We zijn nog nooit zo dichtbij afgezet en horen, of eigenlijk eerder voelen, de muziek al zodra we nog maar één stap uit de auto hebben gezet. Eenmaal binnen kan het feest dan echt beginnen.

Dan komen we gelijk aan bij Breaking Sound Barriers. Bij de eerste minuten binnen doet Airforce Festival zijn naam al eer aan. Het geluid is ver boven gemiddeld, HARD. De G-force hoor je al flink bij binnenkomst (Freestyle), de mainstage (Hardcore) zie je gelijk voor je en verder heb je links en rechts verschillende hangars en meer. Het terrein zelf is super goed te belopen, misschien zelfs kleiner dan ik mij had voorgesteld. Voor je muntje betaal je zoals gewoonlijk weer 2,80 euro, maar aan drankkeuze niet te kort. Stiekem doet dit mij wel een beetje aan een soort Q-base (in het klein nog) denken. Dit doet mij goed omdat ik echt wel van Q-base houd. Sfeer zit er overal in en ondanks dat er maar één plek is om naar de wc te kunnen gaan, gaat dit ook helemaal prima. Nergens staan rijen en je wordt overal super goed geholpen.

De eettenten zijn goddelijk, enige mindere puntje is de curry i.p.v. ketchup maar dat komt omdat wij alles met ketchup gewend zijn natuurlijk. De patatjes zijn met liefde gemaakt en er zitten zelfs luxe patatkruiden op (!).

Omdat de afstand veel minder groot is kan ik nog veel meer artiesten zien dan anders. Op de mainstage (Unity) Bodyshock & Furyan, Live: Maddog, even wezen gluren bij Act of Rage (Radar) die overigens echt een top gozer is. Een stuk van Promo meegekregen en zo ren ik al de hele middag rondjes. Om 17.00 uur is het tijd voor Ophidian in de Black Box. Ik hoor jullie bijna denken, mensen die vaker mijn reports lezen: “alweer Ophidian?”. JA! De manier van draaien, zijn muziekkeuze en de andere kant van (Industrial) Hardcore vind ik fantastisch. Het gaat verder dan simpel een paar tracks draaien. Mij gaat het ook om de personen achter de draaitafels. Ik vind het super mooi om te zien hoe iemand helemaal op kan gaan in het draaien, hoe een Dj nadenkt over zijn set en de opbouw en dit is bij Ophidian dan ook echt ‘mijn’ ding. Het is een kwestie van gevoel en vandaag is alles prachtig. De kippenvelmomenten waarvoor je naar een feest toekomt, heb ik nu al meerdere malen gehad.

Om ons heen hoor ik iedereens enthousiasme. Zelfs de beveiliging heeft het naar zijn zin. Er zijn vandaag nog 0 incidenten geweest en dat hebben zij nog nooit meegemaakt. Verder is het fantastisch dat iedereen respect toont naar elkaar en dat iedereen volledig zichzelf kan zijn op een fantastisch festival als Airforce. De merchandise is op en top. Zojuist een nieuw knal roze Hardcore waaier gekocht en verder zijn er MOH spullen, RAW, Hardcore en verschillende Airforce tops. Ook zie je overal veel meer caps/petjes of snapbacks. Die zijn ook erg tof allemaal!

De line up heeft zoveel pluspunten, veel Dj’s zoals Maddog, Neophyte records allstars, Angerfist, Unexist en nieuw in de scene Scarphace draaien allemaal live op de mainstage (Unity). Bij de Radar heeft iedereen nog heerlijk de ruimte om uit z’n plaat te gaan, kickrolls overal! Bij de G-force gaat iedereen van links naar rechts en van achter naar voren. Bij de Killzone rammen ze nog een toontje harder. Alles wordt goed bezocht en overal is het echt super gezellig!

Ik hoop op een volgende editie volgend jaar. Complimenten aan de organisatie! De vleermuizen vlogen gewoon over het terrein en aten alle muggen op ;)

Hier nog wat tips, tops en feitjes!

Tips: Voor de volgende editie wil ik graag ook ketchup bij de eettenten, een overdekt plekje om te eten is misschien ook wel prettig. Een groter terrein, want er gaan zeker meer mensen komen. Gratis oordoppen, want die van mij zijn er gewoon uit getrild (haha!). In de Blackbox een grote ventilator want het was daar echt graadje sambal.

Tops:
Het terrein, I’m in love met het gevoel op dit terrein. Het geluid, eindelijk een organisatie die weet wat kwaliteit is en dat het helemaal niet erg is om dan iets minder aan het uiterlijk van je stages te doen overdag, want ‘s avonds maakte dit alles goed! De verdere mensen die overal keihard aan het werk waren, de vriendelijke beveiligers & de EHBO-ers die het vandaag allemaal super goed hadden.

Feitjes: De 60+ categorie was ook aanwezig op dit festival en hadden het gigantisch naar hun zin. Er zijn 0 incidenten geweest. De mensen uit de omgeving waren ontzettend blij dat er (eindelijk!) iets gaafs te doen was in hun Enschede. De sfeer was prachtig en er was voor ieder wat wils! De organisatie is al bezig met een editie te plannen voor volgend jaar!

Airforce Festival bedankt voor deze fantastische dag en tot volgend jaar! 


Reporter: Barbara Inpijn

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!


Guestzone is weer terug aan de top!

Members nemen soms de moeite om ons te bedanken voor de gewonnen gastenlijstplekken en/of vrijkaarten, wat wij natuurlijk erg leuk vinden.

Check een aantal van de reacties.Maak kans op een Sonos draagbare speaker twv €199!

Maak kans op een draagbare Sonos speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 140.897 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare Sonos speaker twv €199!

De Sonos Roam 2 heeft een IP67-rating voor stof- en waterbestendigheid en is daardoor ook goed naast het zwembad te gebruiken. Hij hoort dan ook zeker thuis in onze lijst van waterbestendige Bluetooth-speakers voor op het strand.

Een automatische TruePlay-functie, een batterijduur van 10 uur, een IP67-certificering voor water- en stofbestendigheid en een rijke geluidsbeleving.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 140.897 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadresBeveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Introducé aanmelden
Degene die ik graag mee neem naar event-name op event-date is:
Geef dit vóór introduce-name aan ons door!
Win vrijkaarten!
Koppel jouw mobiele nummer.

Kosten
€0,40 per deelname per winactie.

Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code en verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel de code via een sms naar 4004.

Code
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen