Nederland heeft een enorm uitgebreid aanbod aan festivals. Dus organisaties moeten steeds creatiever worden om bezoekers te lokken. In 2015 kwam er een organisatie met het idee om een springkussenfestival te organiseren. Wat ons betreft een unieke combinatie om dance en springkussens met elkaar te verbinden. Binnen no-time was de eerste editie van springkussenfestival uitverkocht en daarom zou er in 2016 weer een editie gaan plaatsvinden. Door de organisatie werd gezocht naar een grotere locatie, zodat er nog meer speeltoestellen geplaatst konden worden. Uiteindelijk werd het Arenapark te Amsterdam als geschikte locatie gevonden. Daarnaast zou het Springkussenfestival dit jaar niet één, maar twee dagen gaan tellen. Wij gingen op zaterdag 2 juli naar het springkussenfestival voor volwassenen. De benen werden losgeschud op de weg naar het festival toe en gelukkig waren de weergoden ons goed gezind, er was een heerlijke zonnetje.

De entree verliep vlot en na het halen van de nodige muntjes a 2,70 euro kon voor ons het springplezier beginnen. Onze schoenen netjes uitgedaan en in de rij plaatsnemen voor een van vele springkussens. Onder de beats afkomstig vanaf de mainstage begonnen wij met springen op een van de normale luchtkussens. Als jonge honden sprongen wij in het rond en maakten wij salto’s en lieten ons op onze kont vallen. Van al dat springen kregen wij flinke dorst en onder het genot van een biertje heerlijk in het gras zitten en kijken hoe de bezoekers aan het springen waren. Flink gelachen ook om de mensen die elkaar als gladiatoren bevochten in de twee plastic bubbels. Op de achtergrond heerlijke deuntjes vanaf de mainstage. Helaas was er eigenlijk niemand echt aan het dansen op de muziek. Op de een of andere manier toch jammer voor de artiest die staat te draaien. Iedereen zat meer in het gras te chillen of was druk bezig met het springen op een van de vele attracties.

Uiteraard hebben wij ook ’s werelds grootste springkussen ‘Big Mama’ mogen testen. Klimmen, klauteren en glijden. Met een hoop andere festivalbezoekers werd geprobeerd de opblaasbeesten te beklimmen. Deze beklimmingen hadden vaak mooie valpartijen tot gevolg. Midden op het festivalterrein was daarnaast een enorme ballenbak. Waar je als volwassenen normaal gesproken in een ballenbak weg wordt gekeken was dat vandaag niet het geval. Iedereen kon zich weer even kind voelen en als kind gedragen. Die plastic ballen komen trouwens nog best hard aan. Wij hoorden geschreeuw en gebrul uit een enorm opblaasvarken komen. Daar bleek een heuse happy-hardcore karaoke gevestigd te zijn. Meezingen en hakken op foute klassiekers zoals: ‘Mosselman’, ‘Gabbertje’ en ‘Wonderful Days’. Heerlijk om je weer terug te wanen in die oude tijd. Dit festival was een grote speeltuin voor volwassenen. Aan de inwendige mens was ook gedacht door de organisatie, want er was een foodarea opgezet waar je verschillende maaltijden halen. Of je nu trek had in een patatje of een loempia. Bij de knus opgezette foodarea kon iedereen prima terecht.

Er was daarnaast ook een heuse wipe-out-area op het festival te vinden. Je moest er even voor in de rij gaan staan, maar het was het wachten meer dan waard. Je kon over verschillende storm- en hindernisbanen rennen en klimmen. Onder het genot van een drankje of snack kon je de bezoekers zien ploeteren op de verschillende banen. De zeephelling zorgde naast een nat pak ook voor een hoop lachende mensen. Op het terrein was er natuurlijk ook muzikaal het een en ander te beleven. In de opblaaskerk en de botsautobaan konden bezoekers lekker dansen. Later op de avond was het vooral bij de botsautobaan area gezellig druk. Op de mainstage stonden de bekendere namen geprogrammeerd en hadden Moksi en vervolgens Dirtcaps de eer om het festival af te sluiten. Het werd qua dansende mensen wel wat drukker bij de mainstage, maar weinig mensen hadden ook nog echt de energie om te dansen. Jammer want de muziek van Moksi en Dirtcaps is heerlijke muziek om flink om te springen en op uit je dak te gaan.
Een hele dag rondspringen op de verschillende luchtkussens ging ons niet in de koude kleren zitten. Rond 22.30 uur was voor ons de pijp ook helemaal leeg. Het festival was goed opgezet door de organisatie en aan alles was eigenlijk wel gedacht. Voor wie enthousiast is geworden naar aanleiding van onze verhalen: je kunt op 3 september in Eindhoven lekker gaan springen en dansen op de volgende editie. Wie zich graag weer een dagje kind wil voelen, kunnen wij zeker aanraden om eens een kijkje te gaan nemen bij dit festival.

Reporter: Alex Van Leeuwen

Meer info evenement

Foutje gezien? Let us know!Laatste kans nieuwe JBL draagbare Bluetooth Speaker!

Win een JBL draagbare Bluetooth Speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 134.596 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Je maakt bovendien direct kans op een nieuwe JBL draagbare Bluetooth Speaker twv €165!

De JBL Charge 5 is de ideale speaker voor buiten. Hij is waterdicht en stofbestendig. Zo neem je hem een dag mee naar het strand en gaat hij niet stuk door water of zand. Raakt de batterij van je smartphone leeg? Via de ingebouwde powerbank laad je jouw telefoon onderweg op. Hierdoor kom je niet snel zonder muziek te zitten.

Door de PartyBoost functie koppel je de speaker aan een andere JBL PartyBoost speaker voor een hoger volume. Op een volle lading gaat de speaker 20 uur mee.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in, controleer of alle gegevens zijn ingevuld en nog up-to-date zijn.


Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 134.596 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Winacties

Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
of met email

Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie
Of registreer met email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is ten strengste verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen