Party reportsHet festivalseizoen nadert langzaam zijn einde. Gelukkig staat er in augustus nog een van de mooiste festivals op het programma die ons kikkerlandje rijk is. Wij hebben het hier natuurlijk over Mysteryland, dat al jaar en dag neerstrijkt op het Floriade terrein te Haarlemmermeer. Voor het eerst sinds 2001 is er ook de zondag feest en is er de mogelijkheid om een weekend te kamperen. Wij kunnen deze ontwikkeling alleen maar toejuichen. Uiteraard besloten wij ook gelijk gebruik te maken van dit feit en om beide dagen te bezoeken. 


Dag 1 

Voor een festivalbezoekje ben je tegenwoordig steeds meer geld kwijt. Een retourticket voor de pendelbus kostte dit jaar 9 euro en om je auto te mogen parkeren werd van je verwacht dat je 20 euro betaalde. Hier werd door menig bezoeker flink overgeklaagd. De prijzen lopen al flink op zonder dat je een stap op het festival terrein hebt gezet. Na een korte wandeling kwamen wij bij het festivalterrein aan en de entree verliep vlot. Na het regelen van de kluisjes en munten kon ons Mysteryland avontuur beginnen. Je kunt met gemak een hele week verblijven op het terrein en je geen moment vervelen. Iedere route die je neemt op het terrein is weer anders. De hele dag kun je ronddwalen in een speeltuin voor volwassenen. Op de zaterdag werd The Big Top area gehost door Spinnin’ Records. Met mannen als Sam Feldt, Firebeatz en Dirtcaps zat het hier muzikaal wel meer dan snor. Aan dezelfde kant van de brug was ook de Q-Dance area te vinden. Voor ons is de Q-Dance area eigenlijk de mainstage. Qua stagedesign is dit vaak de mooiste area. Dit jaar stonden de dj’s te draaien in het hoofd van een baviaan. Veel bezoekers verzamelden zich ook op de berg, waarvandaan je een goed uitzicht had over de stage en het stampende publiek. B-front en Mad Dog, en de daarbij behorende lichteffecten in de avond, zorgden voor een wow effect en een geslaagde harde afsluiting van de zaterdag op de Noordkant van het terrein. Uiteraard was de eindshow vandaag weer subliem. 

Een van de hoogtepunten van deze zaterdag was toch wel de Forever Young area. Deze roze opblaasbare kerk werd gehost door Club Godverdomme. Dit concept is op verschillende festivals te vinden en bezoekers met nul dj ervaring en met gekke artiestennamen mogen een half uur draaien. Dit levert knotsgekke en verrassende setjes op. Van top 40 muziek tot happy hardcore komt er uit de speakers knallen. Het levert deze artiesten voor een dag een geweldige ervaring op en het enthousiasme van de dj’s is van de gezichten af te lezen.  

Aan de andere kant van de brug was ook nog meer dan genoeg te beleven. In onze ogen viel het podium van de mainstage ietwat tegen, maar de namen die daar acte de présence gaven waren van internationale allure. Met Alesso, Nicky Romero en Oliver Heldens stonden er mannen die weten hoe je de dansvloer in beweging krijgt. Het festivalterrein is zo immens groot dat je onmogelijk overal tegelijk kan zijn. Crazy Town op de berg van Mysteryland was een waar gekkenhuis. FeestDJruud zorgde ervoor dat het dak er figuurlijk afging. Doordat het zo druk was op het terrein duurde het een tijd voor je aan de andere kant van het terrein was. Ondanks dit alles was de eerste dag meer dan geslaagd! 

Dag 2
De tweede dag stond voor de deur en ook op de zondag waren de weergoden ons goed gezind. Het was eventjes lastig om uit bed te komen door het vele dansen en wandelen op de eerste dag. Maar bij het zien van de ingang begonnen de feestkriebels alweer. Wat gelijk opviel was het feit dat het een stuk rustiger op het terrein was ten opzichte van de zaterdag. Bij de barren hoefde je nergens op je drinken te wachten en ook over het terrein wandelen ging een stuk sneller. Vooral de diehards en liefhebbers waren er nog een tweede dag op uitgetrokken. Dit was voor ons gevoel ook aan de sfeer te merken. Of we nu op de mainstage stonden of bij een van de kleinere stages, er werd overal nog harder gedanst ten opzichte van de zaterdag. Qua decoratie en detail staat Mysteryland in Nederland voor ons op eenzame hoogte. Ieder pad of route was wel versierd. Een Haribo feesthuisje, een doolhof of een cocon waar je in kon. Prachtig om overal op het terrein mini feestjes te kunnen vieren en avonturen te beleven. Voor de inwendige mens was er ook van alles op het terrein te krijgen. Wat te denken van het “Crooked Forest”, “Burlesque Bazar” en “Bollywood”. Wie van lekker eten houdt werd op zijn wenken bediend.   

Muzikaal was er ook op deze dag meer dan genoeg te zien. Met op de mainstage namen, zoals Porter Robinson en Martin Garrix werd het een feestje bij het hoofdpodium. Met verschillende hostings van o.a. Joris Voorn, Size Matters en Hyte was er ook techno en house van hoge kwaliteit te vinden. Voor iedereen was er op deze dag muziek van zijn of haar gading. Wij besloten de eindshow weer bij de Q-dance area te gaan bekijken. Gewoon genieten van de lichtshow en het vele vuurwerk. Helaas zat hierna het eerste Mysteryland weekend er echt op. We zijn blij dat ID&T de stap heeft genomen om van Mysteryland weer een weekendfestival van te maken. Qua details en area’s staat Mysteryland bijna op eenzame hoogte in Nederland.

Bij ons staat Mysteryland voor volgend jaar absoluut weer rood omcirkeld in onze party agenda!

Check de foto's van Guestzone op Facebook en tag jezelf en je vrienden.


Reporter: Alex Van Leeuwen

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!
Maak kans op een Apple Gift Card twv €100!

Win een Apple giftcard twv €100


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 137.235 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er gemiddeld ruim 825 per maand!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een Apple Gift Card twv €100!

Gebruik hem om te shoppen bij de App Store, Apple TV, Apple Music, iTunes, Apple Arcade, de Apple Store-app, apple.com en de Apple Store.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 137.235 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
of met email

Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie
Of registreer met email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen