Bij het horen van het feit dat de Noorse Dj en producer Kygo naar Nederland zou komen ter gelegenheid van zijn Europese tour ging ons hart sneller kloppen. Zijn nieuwe tour zou de naam Cloud Nine dragen en ook het nieuwe album van Kygo gaat deze naam dragen. Kygo - zijn echte naam is Kyrre Gørvell-Dahll - kreeg in 2014 ineens veel bekendheid met zijn tropical house remixes. Aan het einde van het jaar brak Kygo wereldwijd echt door met zijn eerste single “Firestone”. Vanaf dan gaat het snel met de Noorse Dj en vliegt hij de hele wereld over om op de vetste feesten te draaien. Ultra Music Festival, Tomorrowland en Coachella zijn een kleine greep uit de festivals waar Kygo zijn kunsten vertoonde. In Nederland is Kygo ook uitermate populair en dat was wel te merken aan de kaartverkoop voor zijn shows. Binnen een mum van tijd waren de ticket voor zijn shows op 26 en 27 maart uitverkocht. Voor zijn shows in Nederland koos Kygo voor de Amsterdamse Heineken Music Hall. Wij hadden de eer om op 26 maart naar zijn show te gaan.

Aangekomen bij de Heineken Music Hall stond er al een grote rij voor de deur met enthousiastelingen die net zoals wij niet konden wachten om de muziektempel van Nederland te betreden. Voor ons is de Heineken Music Hall nog steeds de beste locatie voor feesten en concerten. Met zijn uitstekende akoestiek en geluidssysteem is er wat ons betreft niets beter in Nederland. Bij binnenkomst kreeg iedereen een polsbandje uitgedeeld en later zouden deze bandjes deel uit gaan maken van de show. Langzaam stroomde de zaal vol met mensen en Kygo had voor de gelegenheid Sonny Alven en Anna of the North uitgenodigd om het publiek alvast op te warmen. Tijdens het voorprogramma waren een groot aantal rustpauzes ingelast en ging de muziek steeds naar een lager volume. Bij concerten is dit vaak gebruikelijk, maar eigenlijk zijn de pauzes vervelend omdat je niet helemaal lekker in het dansritme komt. Sonny Alven en Anna of the North zorgden er in ieder geval voor dat het publiek goed opgewarmd werd.

Rond 21.15 uur was het moment daar en betrad Kygo dan eindelijk het podium om de HMH in vervoering te brengen met zijn tropische klanken. Zijn opkomst werd door het publiek beantwoord met een hoop gejoel en gejuich. Hij opende zijn show met zijn hit “Younger”, door hem zelf begeleid op de piano. Vervolgens ging dit over in zijn radioversie terwijl hij achter de draaitafels gekropen was. Vuurwerk zorgde ervoor dat het podium in vuur en vlam stond en het feest was nu echt begonnen. De aan het publiek bij de ingang uitgedeelde bandjes werden geactiveerd en werden onderdeel van de show. De hele zaal lichtte rood en blauw op, een prachtig gezicht! Het publiek was enthousiast en zong de teksten van de tracks uit volle borst mee. Soms was het voor ons gevoel in het midden iets te druk om lekker te kunnen dansen, maar aan de zijkanten was genoeg ruimte te vinden. Uiteraard konden zijn remixes van “Sexual Healing” en “No Diggity” op deze avond niet ontbreken. Wij keken om ons heen en zagen alleen maar lachende gezichten om ons heen. De hoofden van het overwegend jonge publiek deinde mee op de vrolijke tropische klanken van Kygo.

De Kygo-hit van dit moment “Stay” met Maty Noyes werd door het publiek luidkeels meegezongen. De visuals van de show waren dik in orde en zorgde voor het nodige spektakel. Kygo heeft uiteraard niet stilgezeten in de studio en zijn nieuwe track “Happy Birthday” samen met John Legend kwam ook deze avond voorbij. Weer een heerlijke tropical house track uit het noorden van Europa. Helaas zat de avond er alweer op, maar Kygo had nog een verrassing voor ons in petto. Na zijn dankwoord aan het publiek, verscheen er een compleet orkest op de het podium die “Nothing Left” begon te spelen. Dit klonk echt heel bruut en als uitsmijter kregen wij van Kygo “Firestone” akoestisch op de piano met begeleiding van het orkest. Een hele vette afsluiter wat ons betreft van het optreden van vanavond.

De show van Kygo duurde ongeveer 1,5 uur. Wel wat aan de korte kant wat ons betreft. De hele avond hebben wij heerlijk staan dansen op de beats van Kygo. Misschien had hij zijn optreden nog meer kleur kunnen geven door gastartiesten tijdens zijn set uit te nodigen. Het orkest tijdens de toegift was daarentegen wel een vet pluspunt. Daarnaast was het niet echt een dj set wat Kygo neerzette. Na iedere track bleef het even stil en was het dus eigenlijk meer een concert voor ons gevoel. Toch mogen wij concluderen dat MOJO en Kygo voor een topavond entertainment hebben gezorgd. De akoestiek en het geluid van de Heineken Music Hall deden vervolgens de rest. Wij zullen in de toekomst nog veel van onze Noorse held Kygo gaan horen. Dat is een ding wat wij zeker weten!

Reporter: Alex Van Leeuwen

Meer info evenement

Foutje gezien? Let us know!Laatste kans nieuwe JBL draagbare Bluetooth Speaker!

Win een JBL draagbare Bluetooth Speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 134.596 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Je maakt bovendien direct kans op een nieuwe JBL draagbare Bluetooth Speaker twv €165!

De JBL Charge 5 is de ideale speaker voor buiten. Hij is waterdicht en stofbestendig. Zo neem je hem een dag mee naar het strand en gaat hij niet stuk door water of zand. Raakt de batterij van je smartphone leeg? Via de ingebouwde powerbank laad je jouw telefoon onderweg op. Hierdoor kom je niet snel zonder muziek te zitten.

Door de PartyBoost functie koppel je de speaker aan een andere JBL PartyBoost speaker voor een hoger volume. Op een volle lading gaat de speaker 20 uur mee.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in, controleer of alle gegevens zijn ingevuld en nog up-to-date zijn.


Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 134.596 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Winacties

Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
of met email

Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie
Of registreer met email


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatieakkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Member Login
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is ten strengste verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen