Free Festival, Almere (07-07-2018)

maandag 23 juli 2018
Sasha Dijkhoff

Party report: Free Festival, Almere (07-07-2018)De hele zomer naar zoveel mogelijk festivals gaan, hoe moeten wij dit nou allemaal financieren? Een 4e baan erbij nemen? Extra geld lenen bij ome DUO? Een nier verkopen? Deze kopzorgen heb je in ieder geval niet met Free Festival! ‘Het is niet gratis’, zeggen de nieuwkomers dan. Nee, joh, maar veel kost het je ook niet!

Wat mij altijd verbaast aan Free festival, is de heerlijke line up die je voorschotelt krijgt voor het geld dat je betaalt voor een ticket. Als jij als ervaren festivalganger in januari al je festivalkalender voor de zomer erbij pakt, ben je ruim op tijd om een kaartje voor een 10tje te bemachtigen!

De zon scheen verdomd fel, vol goede moed gaan wij richting het Almere Strand. Een heerlijke locatie met zulk weer. Het rondje fouilleren, kluisje en munten halen is ook zo gepiept. We haasten ons gelijk naar de hardcore mainstage, want precies als we binnen komen staat onze favoriet N-Vitral op de line up met een heerlijke liveset.N-Vitral is een van de weinige artiesten die mij nog nooit teleurgesteld heeft, letterlijk! Met een koud drankje in de felle zon gaan we dan ook stampend de dag tegemoet met heerlijke klappers. Tijdens Voel Je Die Bass krijg ik altijd weer kippenvel als het hele publiek mee schreeuwt, en dat is dit keer niet anders. In dit half uurtje kwamen ook de tracks Alles Naar De Klote, Hover Through Hell, Pussy Motherfucker en Getverherrie voorbij. Stuk voor stuk parels en heerlijke tracks om in te komen. Wat een perfect eerste half uurtje!

We blijven na dit half uurtje bij de mainstage voor Korsakoff. Hier gaan we vrolijk verder met de N-Vitral track Crispy Bassdrum. Op Q-base 2 jaar geleden hoorde ik deze track voor het eerst, maar de Korsakoff remix van Mad World is zo’n heerlijke euforische track, dus ik ben blij ook deze weer te horen!l. Ook Korsakoff draait eigenlijk een heerlijk setje, die ze stevig afsluit met Creative Response.Na Korsakoff haasten wij ons naar de uptempo stage. Een stage die dit jaar toegevoegd is. Wegens de populariteit van de stijl is dit ook zeker nodig. Waar ik blij om ben, is dat het open air was. Uptempo stages zijn veelal in een tent op festivals, waar temperaturen al gauw tropisch kunnen worden. Met de felle zon erbij zal dit een natte boel worden. Vandaag gelukkig niet, wij genieten volop in het zonnetje van Spitnoise! Luisteren naar de tracks is nog wat moeilijk. Helaas stelde het geluid me wat teleur. Dit kan een organisatie als Art Of Dance zeker beter! N-Vitral kan geen genoeg support krijgen op free festival, want ook tijdens de set van Spitnoise hoor ik zijn heerlijke plaat Default Damager voorbij komen.

Na Spitnoise blijven we bij de uptempo stage hangen. Een van mijn favorieten is dan aan de beurt: Sjammienators! Juliex - Walking komt voorbij. Een plaat waar je niet anders dan vrolijk van kunt worden. Ook in deze set hoor ik Pussy Motherfucker voorbij komen. Een heel populair nummer op dit moment. Weer krijgt N-Vitral support als Sjammienators Getverherrie draait. Nummers die ik wel al eerder op de dag heb gehoord, maar erg vind ik dit niet. Dit zijn namelijk tracks die heerlijk genoeg zijn om meerdere malen te horen!We besluiten even een andere stage te verkennen en sluiten aan bij Act Of Rage in de hardstyle tent. De line up van deze stage is ook echt heerlijk! Jammer genoeg valt het geluid hier weer wat tegen. Luisterend naar de tracks is het duidelijk dat de setjes echt goed zijn. Als het geluid meewerkte, dan was dit perfect geweest! Iedereen gaat hoe dan ook los op de heerlijk populaire plaat Let The Games Begin. Ook de Defqon.1 edit van Brainstorm komt voorbij.

We vervolgen onze weg en gaan even langs de freestyle stage waar het geluid het beste is. De freestyle is altijd gezellig, dus daar deden we vrolijk aan mee! We sluiten later op de avond, na wat gechill en wat bijkomen, weer aan bij de mainstage. Hier horen we nog een keer Hover Through Hell en Voel Je Die Bass voorbij komen. N-Vitral, ben je nog steeds aan het draaien?

Zonder geintjes, dat N-Vitral zoveel support krijgt zegt wel veel over zijn muziek. Heerlijk! En ik vind het alles behalve erg! Free festival is een festival die je heerlijk tussendoor kan pakken. Het is altijd fantastisch weer. Zo aan het strand met heerlijke muziek is toch alles wat je wil in je zomer?! En dat allemaal voor een prikkie.

Het geluid is het enige minpuntje van het feest. Met beter geluidskwaliteit was het plaatje zeker compleet geweest. Daar draait het tenslotte allemaal om: de liefde voor deze muziek. Toch zijn we er volgend jaar echt weer bij!Beeld :
 Free Festival


Reporter: Sasha Dijkhoff

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!


Guestzone is weer terug aan de top!

Members nemen soms de moeite om ons te bedanken voor de gewonnen gastenlijstplekken en/of vrijkaarten, wat wij natuurlijk erg leuk vinden.

Check een aantal van de reacties.Maak kans op een Sonos draagbare speaker twv €199!

Maak kans op een draagbare Sonos speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 139.868 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare Sonos speaker twv €199!

De Sonos Roam 2 heeft een IP67-rating voor stof- en waterbestendigheid en is daardoor ook goed naast het zwembad te gebruiken. Hij hoort dan ook zeker thuis in onze lijst van waterbestendige Bluetooth-speakers voor op het strand.

Een automatische TruePlay-functie, een batterijduur van 10 uur, een IP67-certificering voor water- en stofbestendigheid en een rijke geluidsbeleving.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 139.868 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadresBeveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Introducé aanmelden
Degene die ik graag mee neem naar event-name op event-date is:
Geef dit vóór introduce-name aan ons door!
Win vrijkaarten!
Koppel jouw mobiele nummer.

Kosten
€0,40 per deelname per winactie.

Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code en verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel de code via een sms naar 4004.

Code
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen