Supersized Kingsday Festival, Best (27-04-2017)

dinsdag 2 mei 2017
Sasha Dijkhoff

Party report: Supersized Kingsday Festival, Best (27-04-2017)De dag waarop heel Nederland oranje kleurde. Onze koning Willempie was jarig en dat moest natuurlijk uitbundig gevierd worden! Alles wat oranje was werd uit de kasten getrokken. Het bier vloeide rijkelijk en de gezelligheid was weer sterk aanwezig. Festival liefhebbers werden weer verwend met ontelbaar veel festivals. En dat in ons kleine kikkerlandje, iets waar we trots op mogen zijn!

Als liefhebbers van de hardere stijlen kozen wij dit jaar voor het best bezochte Koningsdag-evenement van Eindhoven. Supersized Kingsday streek voor het vierde achtereenvolgende jaar neer op Aquabest. Maar liefst 35.000 bezoekers werd koninklijk getrakteerd op maar liefst 9 (!) stages die allemaal de verschillende stijlen in de harddance scene vertegenwoordigden.

Vanuit Rotterdam vertrokken wij – ondanks de slechte weersvoorspellingen – vol goede moed naar Aquabest. Rond 12:30 uur kwamen wij aan. Het was vervolgens nog even een flink stuk lopen vanaf de plek waar de partybussen ons had afgezet, maar dat mocht de pret niet drukken. Er waren twee ingangen. Ingang Maxima en ingang Alexander. De rij, muntjes en kluisjes halen waren binnen no time gepiept. Het rammen kon beginnen!

Het terrein
Wij besloten het terrein en de stages eerst te gaan verkennen. Wij kwamen binnen bij ingang Maxima, waar je als eerst de uptempo hardcore stage had waar Deadly Gunz al zijn kunsten hoorbaar maakte. De stage bestond uit de kleuren van de Nederlandse vlag met oranje klompen aan de bovenkant.

Wij liepen verder naar de volgende stage, de RAW stage. Een wat grotere stage dan de uptempo. Een oranje stage met de zwarte tekst ‘’Wilhelmus is meer van het rauwe’’. Hier stond Artifact achter de decks. Het geluid klonk loepzuiver in de oren! Wij bleven hier even staan om in te komen op tracks als ‘Brain Confusion’ en ‘Pull The Killswitch’.Wij liepen hierna door naar de grote hardstyle tent waar Sound Rush wat heerlijke platen liet horen. ‘Taking Me Back’ en ‘Unshakable’ kwamen voorbij. De sfeer was ontzettend gezellig tijdens de gouden plaat ‘Colors’ van Headhunterz. De tent was op dit tijdstip nog niet vol, maar zeker wel druk genoeg om te genieten! Wij hielden het weer voor gezien en vertrokken naar de Foolish Freestyle. Hier stond Rockerman te draaien. Het zonnetje stond op dat moment vol op de area. Gepaard met de track ‘Bitches 2016’ van DJ Isaac, Technoboy en Tuneboy, was de sfeer top. Bij de freestyle is de gezelligheid altijd weer sterk aanwezig!

Het werd wat frisser en een piepklein regenbuitje kwam eraan. Wij besloten de ronde overdekte houten Hard News Future stage te bezoeken. Hier kreeg je eigenlijk een soort van ‘ski-hut’ gevoel. Talent Pyra draaide hier op dat moment de Da Tweekaz remix van ‘Paul Elstak – Love U More’. De achterste stage van het terrein was de Hardstyle Classics stage waar Pavo de ouderwetse platen liet horen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de beat mix van ‘Girls From Hardasia – A Little Beat More’.

E-Force

Na het terrein te hebben bekeken, begaven wij ons gauw naar de RAW stage waar E-Force aan de beurt was. Ik was ontzettend enthousiast voor zijn set omdat één ding zeker was: een setje met nieuwe tracks van zijn album ‘The Edge Of Insanity’. In het eerste gedeelte van zijn set hoorden wij wat oudere tracks zoals ‘Deetox - In Control’. Ook ‘Gods’ kwam voorbij net zoals de onmisbare ‘Men Of Steel’. Inmiddels waren de wolken verdwenen en scheen de zon weer stevig. De sfeer was ongekend goed tijdens zijn set! Op ‘Mashup 5.0’ schreeuwde iedereen natuurlijk weer hard mee. Later in zijn set kwamen de wat nieuwere platen. ‘Warforce – Break Ya Ankles’ kwam voorbij en nog een aantal platen van zijn nieuwe album. Er wordt goed geramd op ‘Pleasure & Pain’ en ‘One’. De plaat van upcoming DJ Killshot genaamd ‘Beastmode’ werd ook weer goed ontvangen. Het laatste gedeelte was vooral keihard knallen op platen als ‘Screw Up’ en ‘Kicking Brutal Shit’. E-force, wat een heerlijke set was dit toch!

Wij bleven hierna nog even hangen, want naast E-Force was er ook een andere kandidaat met een pracht album. Ik heb het natuurlijk over Phuture Noize met zijn nieuwe album ‘Pursuit Of Thunder’! Pareltjes als ‘Aftershock’ en ‘King Of The Jungle’ werden gedraaid. Bij ‘The Temple’ werd ik even helemaal wild. Wat een heerlijke track is dat toch!

Back to hardcore!
Wij moesten even bijtanken en besloten daarom eten te gaan halen. Op sterkte komen was ook zeker nodig. Wij gingen namelijk door naar de Uptempo Hardcore stage waar Dr. Peacock moest gaan draaien. Een heerlijke set, en de sfeer was weer uitmuntend toen hij er even ‘Nirvana – Smells Like Teen Spirit’ doorheen gooide. Van ‘Trip To Ireland’ word ik ook altijd gelukkig. Verder werd de track met Sefa genaamd ‘This Life Is Lost’ ook gedraaid. Zijn set werd steeds harder waarna hij keihard afsloot met de terrorplaat ‘Noisekick - Reaching Up For The Sky’.

Wij vervolgden onze weg naar de Hardcore tent. Hier kregen wij Angerfist voorgeschoteld. We gingen helemaal vooraan staan, wat uiteindelijk best vervelend was. Voorin waren er namelijk geen pallets neergelegd. Er lagen grote stenen die het hakken flink verstoorden en zelfs verstuikte enkeltjes kon gaan opleveren. Wij zochten een plek waar we ongestoord de hakkunsten konden vertonen. Dit laatste deden wij zeker op de track met N-Vitral, ‘Fist In Your Face’.

Ik zal vlammen!

Na Angerfist besloten we eventjes op adem te komen. Dit duurde echter niet lang. Wij vervolgden onze weg weer terug naar de Uptempo Hardcore stage. Natuurlijk voor de Sjammienators! Het enige wat ik kan zeggen over deze set is: wauw! Het stond propvol, in positieve zin. Nauwelijks breaks en goed op snelheid, daar houden we van! ‘French Faces – Pac-Man’ kwam voorbij. Ook de track ‘Tamacun’ knalde door de geluidssystemen. Als afsluiter werd er gekozen voor het keiharde ‘Zolang Het Maar Stampt’, de track met Noisekick. Naar mijn mening was de gezelligheid en de goede sfeer hier het sterkst aanwezig als ik terug kijk op de hele dag. Lachende gezichten van liefhebbers die zo gelukkig worden van dezelfde muziekstijl, geweldig!Na de Sjammienators kwamen wij even op adem bij de RAW stage waar Rebelion ‘A-bomb’ ten gehore bracht. De track met Warface en E-force, ‘One’, komt ook voorbij. Heerijke plaat! Wij kozen uiteindelijk toch voor Partyraiser als afsluiter. De tent stond echt propvol. Zelfs ver om de tent heen was publiek verzameld. Een magischer moment was er niet om aan te komen lopen, want ‘Sound Becomes One’ werd gedraaid. Voor mij de mooiste plaat om de beste Koningsdag tot nu toe, af te sluiten.

Tot volgend jaar!

Willempie’s verjaardag is goed en vooral keihard gevierd! Supersized Kingsday heeft een super gelaagd festival neergezet. De drukte bij de WC’s, de stenen voorin bij de hardcore tent en de omvang van de uptempo hardcore stage zijn de enige drie verbeterpunten waar volgend jaar misschien aan gewerkt kan worden. Supersized Kingsday ziet mij volgend jaar zeker weer terug. Ben jij er volgend jaar ook (weer) bij!?

Beeld: Supersized Facebook


Reporter: Sasha Dijkhoff

Meer info evenement
Foutje gezien? Let us know!


Guestzone is weer terug aan de top!

Members nemen soms de moeite om ons te bedanken voor de gewonnen gastenlijstplekken en/of vrijkaarten, wat wij natuurlijk erg leuk vinden.

Check een aantal van de reacties.Maak kans op een Sonos draagbare speaker twv €199!

Maak kans op een draagbare Sonos speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 139.874 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare Sonos speaker twv €199!

De Sonos Roam 2 heeft een IP67-rating voor stof- en waterbestendigheid en is daardoor ook goed naast het zwembad te gebruiken. Hij hoort dan ook zeker thuis in onze lijst van waterbestendige Bluetooth-speakers voor op het strand.

Een automatische TruePlay-functie, een batterijduur van 10 uur, een IP67-certificering voor water- en stofbestendigheid en een rijke geluidsbeleving.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 139.874 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadresBeveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.


Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Introducé aanmelden
Degene die ik graag mee neem naar event-name op event-date is:
Geef dit vóór introduce-name aan ons door!
Win vrijkaarten!
Koppel jouw mobiele nummer.

Kosten
€0,40 per deelname per winactie.

Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code en verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel de code via een sms naar 4004.

Code
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen